ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.07.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 31.05.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Un week-end la Cetatea Tarilor

TIPĂREȘTE

Desi planul de bataie era sa plecam devreme din Bucuresti, sa evitam aglomeratia din Vama, n-am reusit sa demaram decat in jurul orei 08. 00 din Bucuresti, fapt care ne-a determinat sa luam in piept coada de la mult ravnita “vinetka”, dupa ce-am trecut podul. Desi noi aveam pretiosul abtibild lipit in geam, a trebuit sa stam cuminti in coloana pentru ca, de data aceasta, vinetka se vindea la ghiseul de la iesirea din Vama. Aici, mare coada cu masini din toate semintiile Estului: poloneze, unguresti, cateva ucrainene si, peste tot si toate, cele romanesti. Se sta pe 2 benzi, civilizat, accidental cite-un bucurestean isi da in petec: printre cele doua randuri de iesire, unde e o banda zebrata, mai apare cate-un nesimtit, facandu-se ca nu pricepe de ce se sta la coada. In fata, unde se inchide banda, “pricepe”, da jos geamurile din fata si incepe sa se milogeasca in stanga sau in dreapta, sa reintre in coloana, pasamite a gresit. Nu prinde la noi, cei care ii stim de pe soselele din Bucuresti, dar cite-un polonez mai milostiv, ii lasa, totusi.

Paranteza, acum doua saptamani, cand si noi plecam catre litoral, ca tot romanul dornic de soare la Marea Neagra, nu vindeau la ghiseu, asa ca se trecea cu masina direct in Ruse... Se vindea la prima benzinarie, Perfekt se numeste, care este franciza Petrol, din ce m-am dumirit eu ulterior (Petrol este Petrom-ul lor). Acolo, dupa ureche, fara bon: 7 zile – 50 lei (cam piperat, 12 euro, cand legal este 5 euro), 10 zile – 100 lei (pai 23 de euro e taxa pe-un an! ), dar lumea lua fericita c-a gasit si pleca. Bulgarii, practici, vand in orice moneda, euro/leva/lei, fara bon fiscal sau alte mofturi, nu se complica, iar cursul il iau dupa miscarea astrelor, cred. Eu nu am marsat la zambetul lor amabil, am intrebat unde pot gasi pe-o luna, cu gand sa mai dam o fuga pe la vecini si dupa Sunny Beach si-am riscat putin - am luat dintr-un Shell, la 2-3km de Vama. Si aici, un adaos mic, de bunsimt de data asta, in loc de 13 euro, platesc 15, dar cu chitanta. E Shell, nu Petrol, astia te fac cu stil. Ajunge deocamdata, cu consideratiile despre economia subterana bulgareasca, parca noi suntem mai breji? N-as vrea sa fiu strain, sa vin dinspre Bulgaria in Romania si sa bajbai si pe la noi, la fel ca la ei. Si ma indoiesc ca ai nostri au asa bunavointa, sa incaseze leva... Sau amintiti-va de patania caravanei AC/DC in Vama Nadlac.

Oricum, drumul prin Bulgaria este liber, nu esti stresat ca la noi de gloata de masini care in fiecare sambata ia calea A2-ului. Poate ma repet, dar bulgarii sunt mai civilizati in trafic ca noi (sau poate mai disciplinati datorita amenzilor, aici se poate discuta), cert e ca nu dau flash-uri aiurea, nu claxoneaza inutil. Respectati, totusi viteza legala, mai ales in localitati, pe varianta la Ruse, gasim primul radar. Il depasim elegant cu 60, succes cu ai vostri! Luam drumul spre Sofia/Veliko Tarnovo si-i dam bice spre Cetatea Tarilor.

La 20km de Ruse, viram stanga spre Ivanovo, sa vedem biserica sapata in piatra, monument aflat pe lista Unesco/Bulgaria. Tinem indicatorul si cam la 4km ajungem intr-o “poiana” asfaltata. Sus zarim un balcon, punct de belvedere de unde mai toti turistii fac poze. Nici noi n-am facut exceptie, evident. Scot harta putin, iar omul care vinde ceva artizanat pe-acolo vine sa-mi dea cateva indicatii; probabil, l-am impresionat ca am harta Bulgariei, in 5 minute imi prezinta toate atractiile tarii lui si-mi da si-un numar de telefon, daca am nevoie de ajutor. Ii multumesc si ne grabim sa urcam treptele catre biserica. De admirat cum bulgarii au tinut cu dintii de credinta lor, daca turcii nu le-au dat voie sa ridice biserici, atunci le-au cioplit in piatra. La Basarabovo n-am ajuns, am mai lasat ceva si pentru tura urmatoare. Drumul urca abrupt, sunt trepte amenajate (ca la noi, la Poienari, dar mult mai putine), pe traseu pericolul vine de la tantarii care pandesc turistul la tot pasul. Ne miscam repede, cateva poze, ghidul rupe si-un pic de engleza si ne prezinta si o brosurica, scrisa si in romana (13 leva, nu, multumim). Nu mai vizitam si Cerven-ul, cu cetatea lui medievala, caldura ne doboara, sunt 34-35°C, dupa cum ne-arata bordul.

Luam drumul in piept, dupa Byala, ruta de Sofia se desparte de ruta spre Veliko Tarnovo, tinem tot inainte. Ajungem in Veliko Tarnovo: intrarea in oras e dezolanta, seamana putin cu un oras minier din Valea Jiului, dar nu ne pierdem nadejdea... Asa mult le-am povestit alor mei despre frumusetea orasului, incat ma simt un pic vinovat: oare m-am inselat? Dupa 5 minute ajungem la o bifurcatie, unde pe stanga piciul, atent, observa hotel Yantra; arata fain, intr-adevar. Trag in fata si cineva din hotel vine imediat sa-mi elibereze un loc de parcare, blocat de niscai’ taxiuri. La receptie, treaba merge rapid, actele, verificare rezervare (facuta prin booking. com, n-am emotii, am corespondat pe mail cu office-ul hotelului si-mi confirmasera rezervarea) si gata, avem cartelele de acces. Camera - mare, curata, pat suplimentar asa cum am cerut, pregatit deja pentru copil (inclus in pretul camerei). Baia, impecabila, are tot ce-ti poti dori ca sa te simti confortabil, inclusiv buton “SOS” deasupra cazii; daca ti se face rau, poti chema pe cineva in ajutor. Zambim impresionati de atentia la detaliu, bulgarii se gandesc la toate.

Surpriza cea mai placuta este vederea pe care o avem din camera, o priveliste deosebita: in fata, nu foarte departe, zarim Cetatea Tarilor, in toata splendoarea ei; ii gasim repede un supranume: Marele Zid Bulgaresc - sotia aseamana profilul din care o vedem cu minunea chinezilor... insa, evident, proportiile difera. Desi stiau ca nu stam decat o noapte, ne-au dat totusi o camera cu vedere spre cetate, sa ne impresioneze, poate revenim sau poate data viitoare aducem si ceva prieteni cu noi, cine stie? Sau poate am avut doar noroc. Din comoditate, luam masa de pranz la restaurantul hotelului, desi am citit ca sunt terase in orasul vechi la tot pasul; totusi, pe o caldura nimicitoare, nu-ti vine sa iesi la intamplare. Bun, dar scump. Un fel doi de persoana si o apa minerala mare fac 40 lv. E clar, deseara vom incerca si altundeva. Ma ard talpile sa mergem sa vizitam cetatea, dar votul general este pentru piscina. Ma supun si nu-mi pare rau. Mica si cocheta, dotata inclusiv cu jacuzzi. Hotelul are o arhitectura interesanta, ca mai toate cladirile din centrul vechi. Raul Yantra a sapat un canion magnific (dupa unii, n-are pereche in Europa) si totul a fost construit pe malurile acestui canion. Aproape orice cladire, are pe o parte 2 nivele, pe cealalta 5-6. So, nici hotelul nostru nu face exceptie: are 4 nivele peste receptie si 3 sub aceasta (restaurantul, cu aceeasi panorama superba catre cetate, sala de conferinta si central SPA), desi la intrare nu-ti dai seama. Ca sa profite de acest avantaj al amplasarii conferit de natura, au pus si un lift panoramic, pe exteriorul hotelului, inca un punct de atractie.

Dupa o binevenita repriza de inot, ne luam frumos aparatul foto si mergem la cetate. O remarca speciala pentru atentia deosebita pe care o acorda bulgarii copiilor: la intrare imi taxeaza 2 bilete de adult, liber pentru feciorul meu (11 ani). Fortareata - spectaculoasa prin intinderea sa si prin grija cu care a fost restaurata, prin anii ’70. Ne plimbam printre ruinele Cetatii de Scaun al celui de-al doilea Tarat Bulgar mai bine de 3 ore, pana ajungem sus, in varf, la biserica patriarhala. A fost arsa la momentul invaziei turcilor, dar reconstructia ei pe varful dealului face acum din ea un port-stindard al cetatii. Alaturi flutura falnic si drapelul bulgar. Evident, nicaieri nici o referire la originea romana a tarilor bulgari, dar nationalismul este o cutuma balcanica, n-avem de ce sa ne miram, asa-i si pe la noi, mai prin Vest.

Seara, ne plimbam pe ulitele orasului vechi, dar am vrea sa luam cina intr-un decor mai rustic, la Arbanasi. De la receptie aflu insa, ca si in aceasta seara se tine celebrul spectacol de lumini si sunet, asa ca lasam vizita la Arbanasi pentru a doua zi. Gasim in centru, pe strada mestesugarilor, hanul Hadji Nikoli, frumos, decorat in stil medieval, unde servirea este ireprosabila. Masa - excelenta (recomand salata Snejanska), portii generoase, bine gatite; ne costa in jur de 40 lv, inclusiv bere/sucuri. Incep sa devin un admirator al berii bulgaresti - Boliarka, specialitate locala, foarte buna, va asigur. Chelnerul, auzind ca vrem sa prindem show-ul, nu pierde timpul si ne serveste rapid, fara repros, nota o aduce repejor si, la final, ne spune si “mai poftiti pe la noi”, in romana. Remarc engleza lui, e impecabila; ce mai, local cu stil. Spectacolul incepe tarziu, pe la 11. 00, tocmai cind ne pregateam sa plecam, crezand ca nu se mai tine. Nu-l ratati, jocul de lumini e magnific, face cetatea sa arate ca in basme.

A doua zi, mergem sa ne racorim, pestera Bacho Kiro este locul ideal, acolo temperatura se mentine constanta, 13°C, permanent. Cu 4km inainte de iesirea din DN catre manastirea Dryanovski, incident neplacut: radar, 64km/h. Cu 5 “evro” rezolv problema. Manastirea e mare, frumoasa, cu amenajari turistice (un restaurant, camere pt cazare), parcare plina de tarabe cu diverse nimicuri. Din curtea manastirii, urmand indicatoarele, se merge catre pestera, traversand o serie de paraie vijelioase, cu aspect salbatic. La intrare in pestera, optam pentru “long tour”, dar curatorul nu stie boaba de engleza. Noroc de-un bulgar din spatele meu care ma lamureste ca numai grupuri mai mari de 15 persoane au parte de-asa ceva, cu ghid, dar duminica in niciun caz. Pestera este grozava, cam comerciala pentru gustul nostru, gen Pestera Muierii/Ursilor; bine amenajata pe traseu, iluminata, dar destul de scurta. Zabovim cat sa ne incarcam de racoare pentru drumul catre casa si nu ne putem abtine sa nu observam ca si aici vine lumea ca la cota 1400, in sandale si in slapi (suntem printre putinii cu pantofi, ce sa mai vorbim de bocanci! ).

Masa de pranz/seara o luam in Arbanasi, la Cesmata, la recomandarile citite inclusiv pe-aici. Ca de obicei, masa este buna, bulgarii gatesc bine. Insa nu-i asa ieftin cum credeam, tot 40lv ca in oras, pentru 3 persoane.

Drumul de intoarcere este liber pana la Ruse, e o placere se mergi in week-end in Bulgaria din punctul asta de vedere. Mergem prudent, fara incidente cu alte radare, iar pe drum o ploaie sanatoasa coboara temperatura spre 24°C, foarte placut. Din nou Vama, politistul bulgar ne da actele in 10 sec. , fara a mai deschide pasaportul copilului, iar in 3 ore de la iesirea din Veliko Tarnovo suntem in Bucuresti. Unde n-a plouat si la ora 22 sunt 28°!!


[fb]
---
Trimis de bessondm in 22.07.10 10:52:57
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4967 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bessondm); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Ivanovo - intrarea in biserica sapata in piatra, monument Unesco
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8250 PMA (din 13 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

mirelab
[22.07.10 11:00:18]
»

Felicitari pentru review! Si noi avem amintiri frumoase in urma unui mic sejur petrecut la Yantra

Dragoș_MD
[22.07.10 11:06:03]
»

Pacat ca nu ai scris separat despre excursie... Asa, cine va regasi frumoasele descrieri la rubrica de "hotele"?!

bessondmAUTOR REVIEW
[22.07.10 11:12:11]
»

Multumesc pentru aprecieri.

Daca webmaster considera ca e mai potrivit asa, il rog sa mute acest review la impresii despre Veliko Tarnovo, pastrand acelasi titlu.

pink_gabi*
[22.07.10 11:12:21]
»

Foarte frumos review-ul, planific sa ajung si eu curand pe aici. Si bineinteles un vot!

anadragusin
[22.07.10 11:26:41]
»

Excelent review. face toti banii...adica punctele. Felicitari

mmierla
[22.07.10 12:43:48]
»

Foarte frumos, puncte si de la mine. Felicitari.

doctorul45
[22.07.10 14:36:30]
»

bine scris

am remarcat partea cu ""grija pentru copii"". Si noi mergem de mai multi ani pe litoralul bulgaresc cu un baiat care acum a crescut (are 14 ani) dar intodeauna a primit facilitati la hotel: gratuitate pina la13-15 ani, kids corner, piscine speciale si altele. Desigur conceptia acestor facilitati este nemteasca dar bulgarii vad ca o aplica peste tot. Cred ca o sa ajungem si noi in Veliko Tirnovo la intoarcerea de pe litoralul bulgaresc. Daca nu rezervai pe booking.com pretul afisat la receptie era mai mare? merci...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bessondmAUTOR REVIEW
[22.07.10 15:03:53]
»

Da, pretul la receptie era de 156 leva (cca 80 de euro). Pot sa-ti mai recomand hotel Lucky si hotel Rashev, arata modern, ingrijit si cochet.

Referitor la copil, la fel de fain s-au purtat si la intrare la cetatea Caliacra (folosesc scrierea interbelica, daca-mi permiteti), initial a vazut 3 persoane in masina, 9 leva, s-a uitat mai bine, l-a vazut pe copil - ok 6 leva.

In general, bulgarii te fac sa te simti bine prin simplul fapt ca nu te "penalizeaza" daca ai copil/copii. Mi-aduc aminte ca mai demult, la un hotel de pe litoralul nos't, in Saturn sau Jupiter, nu retin exact, eram cu copilul de 2 ani, gratuit cf. bilet achitat prin agentie, dar la receptie m-au pus sa achit, asa de bun-venit, 50.000 lei. Am ramas perplex: de ce? Pentru apa consumata cu bebe...No comment.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[22.07.10 16:53:04]
»

Foarte frumos, dar trebuia sa faci 2 review-uri separate. Ma faci sa ma gandesc la o revenire in Veliko. Am cautat hotelul pe booking si pretul pentru 10 septembrie e cam maricel: 80 euro dubla cu mic dejun, mi se pare cam usturator pe criza asta.

bessondmAUTOR REVIEW
[22.07.10 17:06:02]
»

Da, pesemne ca era mai bine cum sugerezi, o sa am grija data viitoare. Astept inca o reactie din partea lui webmaster, sa vedem daca poate muta review-ul la impresii generale despre VT.

Despre pret - cred ca am prins o oferta cu care Yantra a vrut sa contracareze ofensiva celor de la 3 stele, la multe dintre acestea camera dubla se invarte in jurul sumei de 50 de euro, deci au venit cu oferta un pic sub ei.

Admin
[25.07.10 19:13:56]
»

mutat, la rugamintea autorului, la 'Descopera Veliko Tarnovo'

kmy
[28.07.10 13:08:48]
»

ai un vot si de la mine pentru ca mi+ai calcat pe urme si ai mancat unde am mancat si eu.

bessondmAUTOR REVIEW
[15.08.10 15:19:53]
»

@kmy

Multumesc, scuze de intarziere (n-am vazut ecoul), evident, am profitat si de experientele anterioare ale membrilor acestui forum. Ideile de calatorie sunt binevenite, traseul excursiei insa, poate fi adaptat de fiecare, dupa preferinte/posibilitati.

bessondmAUTOR REVIEW
[05.09.10 17:34:51]
»

Cu ceva intarziere, pentru care-mi cer scuze, am atasat si cateva poze.

Bessondm

bose
[25.10.10 22:03:09]
»

Frumoasă descriere. Cu atâtea chestii văzute puteai să faci mai multe review-uri dar eu cred că e mai bine aşa. Poţi afla dintr-o singură citire cam care e atmosfera acolo şi ce se poate face în zonă. Foarte folositor. Şti cumva cam care ar fi preţurile pe la pensiuni acolo?

Am înţeles că hotelul are piscină. Apa era cumva încălzită natural? Au izvoare termale pe acolo?

bessondmAUTOR REVIEW
[26.10.10 08:38:30]
»

Preturile sunt acceptabile, dupa parerea mea, pleaca de la 25 euro camera dubla (Hotel Stambolov - desi e cotat la numai 2 stele, am vazut ca apare si pe booking.com, unde selectia e destul de riguroasa, nu-ti ofera rezervari la orice motel sau pensiune) si ajung pana la 80 de euro, la 4 stele. Hotel Yantra face parte dintr-un lant bulgaresc 100%. Cred ca la particulari se poate sta si mai ieftin, am vazut ca si ei ofera cazare, la fel ca pe la noi, in zonele cu vad turistic (Valea Prahovei, Brasov, Herculane etc.). Desigur, poti opta pentru cazare si in Arbanasi, la numai 5 km de Veliko Tarnovo, dar diferentele de pret nu sunt asa mari.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalena
[12.11.10 12:52:54]
»

Foarte frumos orasul! Deosebit! Chiar merita sa fie vizitat! O harta a orasului cu obiectivele de vizitat, ca cele pentru Praga sau Viena, se geseste pe acolo? Daca da, unde? La hoteluri?

bessondmAUTOR REVIEW
[13.11.10 00:44:18]
»

Da, la hotel Yantra aveau (nu stiu la celelalte...). Si am vazut si o multime de librarii pe Bd. Stambolov (artera comerciala a orasului, un fel de Magheru al lor, pastrand proportiile, desigur) - sunt convins ca vei gasi intr-una din ele harta orasului.

Krisko
[19.07.12 15:53:08]
»

Vigneta se poate lua fara a sta la coada la oricare din benzinariile de pe centura Ruse.

La prima benzinarie care e imediat dupa vama bulgara (primul sens giratoriu) se "umfla pretul" si se vinde doar partea de plastic, fara bon fiscal (necesar la un control al politiei).

Pentru o vizita doar in Ruse nu e necesara.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
bessondmAUTOR REVIEW
[19.07.12 16:27:14]
»

@Krisko: Acelasi lucru l-am spus si eu mai sus, referitor la vigneta. Intr-adevar, pe centura Ruse nu este necesara, e valabil acelasi principiu ca si la noi.

Stii care e riscul cu excursia la Ruse fara respectivul abtibild? Politistul bulgar te poate verifica la intoarcere in Romania si, daca n-o ai, sa-ti ceara sa te intorci s-o cumperi (cunosc un caz izolat, nu generalizez). Desigur, te poti apara cu data biletului de intrare in Bulgaria (plata podului la noi), pentru excursiile de numai o zi, nu stiu insa, daca ai sorti de izbanda.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Krisko
[19.07.12 17:04:48]
»

@bessondm: Hmm... ai dreptate, nu m-am confruntat mai deloc cu politistii bulgari, insa altii au avut diverse "discutii".

Cred ca o sa pastrez vigneta de 7 zile luata in concediu pe geam la cacealma daca mai ajung la cumparaturi in Ruse

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[19.07.12 18:26:42]
»

@Krisko: oricum nu iti trebuie pentru Ruse, pentru ca vigneta e pentru drumurile nationale, si in caz ca te opreste politia iti cere chitanta mai mult ca sigur.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anadragusin, bose, doctorul45, ionescunic, Krisko, magdalena, mmierla, pink_gabi*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Veliko Tarnovo și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088380813598633 sec
    ecranul dvs: 1 x 1