ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.02.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 06.08.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 36 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 3 MIN

Relaxare totala in atmosfera de secol XVII

TIPĂREȘTE

Hanul Arbanashki (arbanashkihan.com, GPS: 43.099541,25.665835), cunoscut si cu denumirea de Casa Hadjihristov reprezinta o locuinta traditionala bulgareasca construita in secolul al XVII-lea, mai exact la 1646, in stilul arhitectonic specific caselor instarite din Arbanassi in secolele XVII-XVIII – cu decoratiuni generoase, gravuri in lemn si picturi murale, fiind imense, cu curti incapatoare inconjurate cu garduri inalte din piatra, fiecare reprezentand o fortareata in sine. Casa Hadjihristov face parte din rezervatia arhitecturala Arbanassi.

Minunatul Han Arbanashki, bine amplasat si gandit din punct de vedere functional, a apartinut lui Stefan Chamourov, fiu al lui Hristo si Ana Chamourov, una dintre cele mai familii distinse de negustori din Bulgaria, patrioti inflacarati.

De-a lungul istoriei sale, la Hanul Arbanashki au fost gazduite o serie intreaga de personalitati din diferite perioade de timp:

- Vassil Levski si Angel Kantchev, in epoca de Renastere Nationala si a luptelor de eliberare nationala impotriva dominatiei turce;

- Stoyko Vladislavov, lider spiritual, devenit ulterior episcop în eparhia Vratsa cu numele Sofroniu din Vratsa;

- Pencho Kubadinski si generalul Dobri Djurov, in perioada comunista;

- Mihail Gorbaciov si Simeon de Saxa-Coburg-Gotha, monarhul Bulgariei plecat in exil, in perioada de dupa 1989.

In afara de cladirea veche de la 1646 care a fost restaurata recent, in vara lui 2013 a mai fost construit un corp nou care pastreaza linia traditionala si de bun gust a celei vechi.

Toate camerele au decor rustic, podea cu parchet, pereti zugraviti in alb si mobilier din lemn sculptat manual. Dotarile standard din toate camerele includ un TV LCD si baie cu dus.

Hanul Arbanashki are taverna traditionala, cu semineu, care serveste mancaruri minunate din bucataria bulgara.

Masa poate fi servita si in superba si linistita gradina unde vara sunt amplasate multe mese pe iarba, intr-un foisor sau intr-o portiune acoperita unde se gasesc un bar si gratarele pentru fripturi.

Pe langa facilitatile de gratar, Hanul Arbanashki ofera loc de joaca pantru copii, parcare privata si Wi-Fi, ambele gratuite, iar internetul functioneaza brici, o spun din proprie experienta.

Centrul spa si de wellness este disponibil la un cost suplimentar.

Noi am stat doar 2 nopti la Hanul Arbanashki in perioada 3 – 5 iulie, venind din Grecia dupa un sejur de 10 zile. De remarcat faptul ca desi am ajuns la o ora destul de tarzie (in jur de 23:00), pentru ca am anuntat, am fost asteptati de catre gazda si intampinati cu multa caldura.

De altfel, tot personalul de la Hanul Arbanashki s-a purtat cu noi excelent in perioada petrecuta acolo.

Am fost un grup de 8 persoane care au ocupat 3 camere, 1 dubla pentru care am platit 30 euro/noapte si 2 triple pentru care pretul a fost de 40 euro/noapte/camera.

O masa de pranz constand in 2 feluri de mancare, desert (toate delicioase) si bauturi ne-a costat cam 30 de leva de cuplu (cam 15 leva de persoana).

Referitor la locuri de vizitat in apropiere, satul Arbanassi include multe monumente din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, inclusiv manastiri și biserici, Hanul Arbanashki aflandu-se la 200 de metri de Biserica Nasterii Domnului.

Desi dupa construirea corpului nou de cladire preturile au crescut destul de mult, fiind in momentul de fata un pic cam mari pentru bugetul nostru (cazare de la 50 de euro/camera/noapte), daca vom mai avea ocazia, vom reveni cu placere la aceasta locatie unde ne-am simtit excelent.

Astasez si cateva fotografii cu acest loc minunat de relaxare.


[fb]
---
Trimis de valyionsc in 13.02.14 13:19:19
Validat / Publicat: 13.02.14 20:05:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Balchik, Kaliakra, Albena, Nisipurile de Aur, Varna, Sunny Beach, Nessebar, Burgas, Sozopol
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2724 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valyionsc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea in curtea Hanului Arbanashki
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 36.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂArbanashki Han:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.037163019180298 sec
    ecranul dvs: 1 x 1