GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ca de obicei, amicul booking.com mi-a oferit câteva variante pentru cazare din care a trebuit să aleg. Şi am ales... Briz 2.
Trebuia să îndeplinească mai multe condiţii: să nu fie (prea) departe de plajă, să aibă piscină, parcare, internet şi ceva impresii bune din partea foştilor clienţi. Şi să aibă camere libere ori în perioada 13.07 - 20.07, ori între 23.07 - 30.07... Cam multe, nu?
Ei bine, Briz 2 le avea pe toate. Iniţial, am rezervat pentru a doua perioadă, dar după câtăva vreme a trebuit să anulez rezervarea şi s-o refac pentru prima. Drept bonus, am primit camere cu vedere la mare în schimbul celor cu vedere spre parc pe care le luasem iniţial. La acelaşi preţ. (36 € pe noapte, B&B). Menţionez că, având doi copii peste 12 ani cu noi, am luat 2 camere duble.
În rezervare am specificat că am dori să fie cel puţin apropiate - la faţa locului, le-am primit chiar alăturate! Am ajuns la recepţie pe la 12 şi ceva (fără să mă grăbesc, da' am plecat relativ devreme de acasă, să nu ne prindă arşiţa pe drum); am prezentat print-urile după mailul de confirmare booking.com, actele de identitate şi puţin înainte de ora 13:00 eram deja în camere. (În mod normal, check-in-ul se face după ora 14:00).
Am primit o cameră cu pat dublu şi una cu paturi separate - unde au stat copilele. N-am făcut poze decât într-a noastră, dar în afară de dispunerea paturilor erau perfect identice.
Hotelul făcea parte dintr-un complex comunist (Briz), care s-a despărţit şi azi funcţionează ca trei entităţi separate: fostul Briz 1 s-a rebotezat şi acum este hotelul Persei. Restul şi-au păstrat numele - Briz 2 şi Briz 3.
Toate trei sunt complet renovate, au piscine generoase, parcări încăpătoare, internet wireless print tot hotelul, însă doar primele 2 colaborează cu Booking.
Camerele pe care le-am avut noi (la etajul 3 - marcat 4 la ei, unde parterul e considerat etajul 1) erau relativ mici - dar suficiente pentru 2 oameni. Nu prea mai e loc şi de un copil aici. Cred totuşi că la etajele inferioare, camerele sunt o idee mai mari, dar au balconul ceva mai micuţ. Noi în schimb aveam chiar o miniterasă - aş fi putut sta să fac şi plajă în balconul acela...
Aveam de asemeni în cameră şi un minifrigider funcţional - excelent pentru o sticlă - două de răcoritoare; aer condiţionat - şi ăsta foarte util, având în vedere că ne-a urmărit canicula până acolo; un TV micuţ (CRT de 14") cu vreo 40 şi ceva de canale (da' niciunul românesc, cu excepţia canalului de sunet de la PROTVi - imaginea nu era decodificată). Mai era un scaun tapisat (în afară de cele 2 şi de măsuţa de plastic de pe balcon), un birou, 2 noptiere şi... cam atât că s-a umplut camera. Pe hol era un suport pt. valize şi un dulap cu 3 uşi, încăpător.
Pentru paturi, aveam şi perne de rezervă, şi pilote. Pe balcon, mai era şi un uscător de rufe. Nici că mai ar fi trebuit altceva!
Baia mică rău, dar utilă, funcţională şi curată. Singurul inconvenient era poziţia "tronului" - mă tem că o persoană mai corpolentă ar fi avut grave probleme să încapă pe lângă peretele cabinei de duş... Şi asta cam la limită... Io n-aveam griji, că-s subţirel, da' alţii, nu ştiu. Poate la camerele mai mari sau la apartamente (au şi d-alea, da' io n-am mai prins) să fie ceva mai bine. Consumabilele uzuale - săpunuri, şampoane (personalizate!), hârtie igienică, s-au completat zilnic. La fel, prosoapele s-au schimbat în fiecare zi, fără să solicităm asta. Lenjeria de pe paturi a fost schimbată odată, la jumătatea sejurului.
Curăţenia se făcea zilnic, inclusiv pe balcon. Fiind şi la ultimul etaj, n-am avut insecte, nici zburătoare, nici alergătoare. Chiar şi fără plasă (că nu e în dotare) am dormit cu uşa de la balcon deschisă şi n-am avut 'vizitatori'.
Mai departe - piscina: are o formă mai deosebită, cam ca o inimă. Adâncă de 120 până la 140 cm, avea o secţiune separată pentru pitici (de 60 cm). Apa cristal, caldă, fără clor în exces. Suficiente şezlonguri şi umbrele, mai erau şi câţiva arbori împrejur care ofereau umbră, răcoare şi aer proaspăt. Şi aici era destul semnal la WiFi. De la pool-bar se puteau lua sucuri, beri, îngheţată, cafele... Preţurile rezonabile, barmanii şi chelnerii amabili.
Lângă piscină, 2 cabine de duş erau puse la dispoziţia oricui avea nevoie de clătire înainte sau după baia din bazin.
Parcarea era împărţită în vreo 3 secţiuni - una fără pază în faţa hotelului, altele 2 păzite în curtea din spatele hotelului, de-o parte şi de alta a piscinei. Am avut mereu loc, deşi am mişcat cam în fiecare zi maşina.
Restaurantul - la micul dejun, cam sărăcuţ. Pâine de 3 feluri, iaurt normal şi cu fructe, 3 feluri de cereale, lapte, un dozator de sucuri chimice şi unul de cafea/capucino/ciocolată caldă etc., vreo 4 feluri de salam (din care 3 tip 'parizer' şi unul crud-uscat), telemea, caşcaval, ouă ochiuri, crenvurşti fierţi, unt, cremă tip 'Finetti', dulceaţă, miere, roşii, castraveţi, mere, piersici, pepene roşu, croissant-e şi brioşe. În fiecare zi, timp de 7 zile... Calitativ - bunuţe, nimic de reproşat. Dar cantitatea (varietatea) extrem de parcimonioasă devine o problemă după 3 - 4 zile...
La partea de prânz şi cină, absolut nicio obiecţie. Am luat de vreo 2 ori masa la ei şi am fost foarte mulţumiţi, atât de mâncare, cât şi de preţuri. Am găsit totuşi în apropiere un alt restaurant chiar mai ieftin, unde am mai ciugulit câteva mese. O să istorisesc separat despre haleala din zonă.
Plaja... ei, aici e altă poveste. Ei se laudă că ar fi la vreo 200 m de aceasta - în realitate, plaja la care se referă ei nu prea e cine ştie ce plajă. E neamenajată, cunoscută în zonă ca plajă de nudişti (norocul nostru că am fost în recunoaştere seara, altfel nu ştiu ce-ar fi zis copilele!), o simplă fâşie de nisip, lată de vreo 4 - 5 m în părţile cele mai mari, lungă de vreo maximum 300 de m. Se coboară pe o scară metalică preţ de vreo 2-3 etaje. Pe peretele stâncos care o mărgineşte sunt câteva izvoare minerale. Nu mi-a dat atunci prin cap să văd şi ce temperatură au, dar e posibil să fie calde. Pentru o plajă mai de Doamne-ajută, vă suiţi voi frumuşel în maşină şi mergeţi fie în Nisipuri (hotelul e chiar lângă şoseaua spre staţiuni), fie la plajele oraşului (la astea, merge şi pe jos, dacă aveţi picioare pentru vreo juma' de oră de mers şi nu aveţi copii năzuroşi la remorcă).
Cam asta a fost - la plecare nu ne mai venea să ieşim din camere...
Check-out-ul la fel de rapid şi eficient ca primirea. Am plătit cu card-ul, fără probleme.
Trimis de Dragoș_MD in 23.07.12 22:15:56
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.21707223 N, 27.96301603 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Dragos, ca de obicei plin de informatii placute si utile!
Cum te-ai descurcat prin oras cu parcatul? Ceva locatii (cu tariful aferent daca e cazul) in apropierea zonelor interesante din oras?
Mci.
@Krisko: Nu pot să te ajut cu informaţia asta, din păcate. Singurele locuri din Varna unde am mers cu maşina au fost plaja (unde poţi parca fără taxă, dacă ai baftă să prinzi vreun loc) şi Grand Mall Varna, unde de asemeni se poate parca pe timp nelimitat, gratis, locuri sunt suficiente.
Aş fi vrut să vizitez măcar muzeul marinei, dar ce, poţi, când ai copiii după tine?!?
@Dragos - Buna ziua!
Doresc sa stiu daca hotelul este acelasi cu Briz 3* din Nisipurile de Aur, deoarece doresc sa merg in Nisipuri.
Daca ai fost la cel din Nisipuri, sa-mi spui cateva impresii si daca merita sa iau un sejur in August 2015.
Cu stima, Dorin.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)