83051 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Catedrala Alexandru Nevski

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.11.2017
DE
Avatar elviramvio
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN jud. Ilfov
înscris/ă în 11.06.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Catedrala Alexander Nevski


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Deși iubim mult Bulgaria, prin Sofia n-am trecut decât o singură dată din pură întâmplare când a leșinat Sophia pe care am internat-o în torpedou un concediu întreg iar noi, din pură neatenție la panouri, am încurcat drumurile spre Grecia.

Anul acesta am hotărât ca în drum spre Salonic să facem un popas de o noapte și în capitala bulgară, fapt pe care nu-l regretăm, ba chiar ne dorim să-l repetăm. De ce? Pentru că vecinii noștri merită să le cunoaștem cultura veche și rămășițele de la strămoșii noștri comuni, urme pe care ei le pun foarte bine în valoare și-și fac un viitor european cu ele, spre deosebire de noi care le distrugem, ba îi și acuzăm pe bulgari că ne-au furat trecutul, așa cum mi-a fost dat să aud despre Cavalerul Trac și tot ce ține de triburile trace.

Unul din obiectivele pe care nu doream să le ratăm în Sofia a fost catedrala Alexander Nevski, monument cultural, religios și istoric deosebit.

Am plecat de la hotel Bon Bon spre Podul cu Lei și de acolo la pas trecând pe lângă unele locuri interesante despre care am scris un minim de informații în articolul trecut, poposim un pic în fața președenției să admirăm schimbarea gărzii, apoi am grăbit spre catedrală, știind că are un program pe care de obicei îl respectă și dacă nu ajungem la timp, o ratăm, a doua zi urmând să plecăm devreme spre Salonic despre care v-am povestit deja.

Am ajuns în Piața Al. Nevski și din depărtare am admirat complexul în întregime, cupolele lui aurite și unele verzi, combinarea de forme rotunjite suprapuse, dimensiunile care în general nu mă atrag la o biserică ortodoxă dacă merg acolo pentru a fi aproape de Divinitate. Aici însă am ajuns doar în vizită sau altfel spus, turism cultural!

Turnul clopotniță este de peste 50 m și cel la care ne-am uitat destul de mult de la depărtare, imaginându-ne cum stau acolo cel 12 clopote turnate la Moscova, cel mai mare având aproape 12 tone și un glas ce se aude de la mulți kilometri, numărul lor variind după fiecare ghid iar clopotul cel mic 10 - 12 kg. Cupolele verzi sunt din cupru iar cele mari sunt aurite. De fapt aurul folosit pentru toată biserica, exterior și interior, a fost de peste 8 kg.

Fațada este toată îmbrăcată în piatră albă bulgărească iar plinta care este aproape cât mine de înaltă este de granit. Plăcile pe care sunt inscripționate cuvintele de mulțumire pentru faptele eroilor ruși conduși de țarul Alexandru al II-lea Eliberatorul bulgarilor sunt din marmură de Carrara iar ușile sunt din lemn de stejar din pădurile Slavoniei, un lemn foarte apreciat în secolele trecute și au fost lucrate la Viena într-un celebru atelier.

Interiorul este imens, aproape că nu știi în ce parte să o iei. Se spune că aici încap lejer 5000 de credincioși.

Prima dată ochii se opresc pe imensul candelabru de 2,5 tone, lucrat cu iconițe și sticlă de Jena. Dar nici cele laterale, mai mici, nu sunt mai prejos. Tâmpla altarului principal este din marmură colorată, superbă atât cât am putut admira la lumina palidă. Am spus altarul principal pentru că această biserică ortodoxă are trei altare, unul al Sf. Alexander Nevski, unul al Sf. Chiril și Metodiu și unul al Sf. Boris, creștinătorul bulgarilor. Un fapt mai puțin obișnuit într-o biserică ortodoxă.

Întregul naos cu baldachin, jilț arhieresc, coloane, masa pentru slujbă, amvonul, toate sunt lucrate în onix brazilian, alabastru indian și tipuri de marmură policromă italiană, la fel și pardoseala elegantă asemeni unui mozaic venețian. Frescele și cele 82 icoane pictate poartă și ele semnături ale unor profesori celebri ruși ai Academiei Ruse de Artă dar și câțiva bulgari și cehi. Totuși senzația este de ceva greu, oarecum apăsător, nu are lumina divină care să mă fi făcut să mă simt aproape de Cer așa cum simt în micile lăcașuri unde-ți pleci capul să treci de pragul de sus al ușilor bisericii. Și nici localnici nu erau aici pentru rugă, așa cum am întâlnit la Sv. Nedelya. (Articolul acesta, ca și Mrea. Rila, au fost scrise în septembrie când ceva m-a obligat să stau cuminte mai mult prin casă. Acum doar l-am corectat și am tăiat pentru publicare un paragraf micuț, cuvintele unui ateu care, atunci când am scris dar și acum, îmi par interesante căci făcea o comparație între București și Sofia. Dacă nu uit și dacă voi cugeta suficient, probabil le voi atașa altui articol... bisericesc.)

Demisolul bisericii, gândit inițial ca necropolă pentru înalții prelați, așa cum cereau canoanele bisericești ale epocii, adăpostește din 1965 o secție a Galeriei Naționale de Artă, o expoziție de icoane și fresce vechi din sec. XII - XIX, unele ghiduri spun că ar fi cam 300, aduse din toată Bulgaria.

Intrarea și vizitarea bisericii este gratuită, fotografiatul este interzis dar fiind ora de închidere, am furat și aici ceva, așa cum s-a putut. Galeria icoanelor însă nu mi-a permis acest păcat deși acolo am plătit vizita cu 6 lv / persoană dar paza era foarte trează!! Dar chiar dacă nu sunteți pasionați de acest gen de opere de artă, tot merită să coborâți acolo un pic.

Prin Tratatul de la San Stefano din 3 martie 1878, Rusia impune Imperiului Otoman formarea unui principat bulgar pe o suprafață întinsă dar, sub presiunile Europei, se obține o zonă mult mai mică unde Sofia era centrul. Istoria este mai amplă, important aici este că bulgarii, ca omagiu celor aprox. 200000 de sodați ruși căzuți pe teritoriul lor în războiul din 1877-78, hotărăsc ridicarea acestei catedrale cu fonduri obținute din colectă publică, propunere ridicată în prima Adunare Națională din 1880, după ce se alege Sofia drept capitala noului stătuleț independent.

Prințul Battenberg dă proclamația strângerii de fonduri, el singur donează o mare sumă de bani și în 1882 se pune piatra de temelie a bisericii, în prezența reprezentanților familiei imperiale ruse. Proiectul catedralei are mai mulți semnatari de frunte de la Academia de Arte din Sankt Petersburg - numele le găsiți pe alte articole aici - acesta a suferit modificări până în 1898.

Construcția în sine s-a început în 1904 și a fost terminată în 1912 dar, din motive financiare și politice, slujba de sfințire are loc, cu mare fast european, abia în 1924. S-a ales ca hram Sf. Alexander Nevski, un prinț și general emblematic ce a trăit în sec. XIII, orientat spre bune relații cu Hoarda de Aur și împotriva scandinavilor, invadatori ai Rusiei medievale pe care i-a învins într-o bătălie pe Neva, de aici Nevski. A fost canonizat în sec. XVI. Alegerea are și ea un sens, Sf. Nevski era foarte apreciat de ruși și considerat protectorul unora din membrii familiei Romanov. Totuși, religie fără politică, reciproca este și ea valabilă, ambele sunt și azi la fel căci în intervalul 1916- 1920 biserica și-a schimbat hramul în Sf. Chiril și Metodiu, din simplul fapt că Rusia și Bulgaria făceau parte din taberele adverse ale primului război Mondial! Cum zicea oare Toma Caragiu?! După revenire la hramul inițial și adevărata sfințire, biserica primește în dar de la ruși, după străvechile canoane ortodoxe, o parte din moaștele Sf. Nevski și i se atribuie două zile de hram, 12 septembrie și 23 noiembrie.

Dacă poposiți în Sofia nu ratați o scurtă vizită la a doua catedrală ca mărime din Europa, după Sf. Sava din Belgrad și una din cele mai mari catedrale ortodoxe din lume. Este un obiectiv turistic cultural cu adevărat și nu degeaba este mândria bulgarilor. Impresionează prin monumentalitate și eleganță în același timp, printr-un joc al formelor exterioare cu tentă veche bizantină, prin ample interioare, prin bogăția materialelor frumos îmbinate, este poate locul unde poți spune că oamenii care au creat-o au avut inspirație divină.

 

Webaster, te rog dacă se poate, youtube.com/watch?v=Qj5cFneG-Ys Mulțumesc.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de elviramvio in 08.11.2017 21:29:32

Validat / Publicat: 08.11.17 22:06:20


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2292


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  48100 PMA (din 36 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[08.11.17 22:05:35]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Catedrala Alexandru Nevski, SOFIA" (nou-creată pe sait)

   --

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[08.11.17 22:09:41]
» mesaj pers

   @webmasterX:

   Mulțumesc. O seară bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[08.11.17 22:11:13]
» mesaj pers

   @elviramvio:

   Start vot!

   Catedrala asta sofiota este impunatoare. Mi-o amintesc intr-o buna masura acum cand am revazut-o in articolul tau. Sunt vreo 20 de ani de cand am remarcat-o. Nu-mi vine sa cred ca sunt atatia ani, dar chiar sint.

   Felicitari pentru articolele bulgaresti.

   Mai iau pozele o data la rand! Amintiri. Undeva in apropiere era pe atunci un targ unde se vindea chihlimbar.

   Dobr vecer!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster26
[08.11.17 22:12:48]
» mesaj pers

   @elviramvio: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[09.11.17 05:50:52]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    =

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[09.11.17 06:33:25]
» mesaj pers

   @elviramvio: E clar că Sofia nu mai trebuie ocolită. Merită o vizită pentru a îi admira frumusețile.

   Felicitări!:*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[09.11.17 08:32:07]
» mesaj pers

   @webmaster26:

   Un pic mai la stânga, chiar în mijloc unde este scris numele catedralei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[09.11.17 08:34:19]
» mesaj pers

   @webmaster:

   Mulțumesc mult. O zi bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[09.11.17 08:39:56]
» mesaj pers

   @krisstinna:

   Mulțumesc Krisstinna. Da, așa am zis și noi. Șoferul meu de lux, Maria știe cine e, a fost chiar mulțumit de semafoare și unda verde, de fel e un șofer veșnic nemulțumit prin București, ca al tău din câte am citit, dar aici a fost mult mai puțin cârtitor. Adică tocmai în Sofia! Acum sper să nu fi avut noi noroc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- elviramvio
[09.11.17 08:49:28]
» mesaj pers

   @Dan&Ema:

   Dobr den!

   La târg n-am ajuns, era deja seară când am ajuns în zonă, deci cred că nici nu erau vânzători pe acolo. Când am ajuns noi în piața Al Nevski, plecau ultimele autocare cu turiști iar în biserică se făcea curat. Am fost mulțumiți că am găsit-o încă deschisă. Și pot spune că mi-a plăcut Sofia în zona istorică, ne-am propus o revenire, tot ca un popas, să vedem muzeele care au adevărate comori trace. Cred că-ți vei duce copii acolo.

   Сбогом!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- doinafil
[09.11.17 15:34:18]
» mesaj pers

   @elviramvio: L-am bifat și pe acesta, Elvira!

   Cum spune și Krisstinna mai sus, e clar că nu trebuie ocolită nici Sofia, dar nici celelalte locuri prin care ai trecut tu!

   Cu voia Domnului poate vom ajunge și pe acolo!

   Mi-a plăcut și am votat cu drag!

    (nu-mi mai amintesc ce spunea Toma Caragiu, poate-mi vei aminti când ne vom revedea!)

   Să ai o zi frumoasă în suflet, chiar dacă afară natura plânge!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[09.11.17 15:52:46]
» mesaj pers

   @doinafil

   Mulțumesc Doina. Și voi la fel, multă liniște sufletească și spor la planurile de vacanțe viitoare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[09.11.17 16:09:59]
» mesaj pers

   @elviramvio: Am vazut filmuletul atasat, am vazut pozele iar articolul l-am citit pe fondul sonor al lui Ed Sheeran - Perfect, o melodie parca facuta sa poti citi asa ceva iar titlul relevant.

   De abia acum am reusit sa citesc articolul si spre norocul meu sa dau iarasi un SB binemeritat.

   Asa cum ai zis tu aceste locuri merita vizitate, exista o intreaga istorie in urma iar eu nu pot spune decat felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[09.11.17 20:13:12]
» mesaj pers

   @elviramvio: Deși tot slavi, bisericile bulgarilor sunt diferite mult de cele rusești, care-s singurele cu culola în formă de ceapă!

   Cupolele bulgărești sunt mai bizantine, de aici și spațiul interior generos (5000 de enoriași nu-s puțini!). E impresionantă catedrala asta. Frumoasă și maiestoasă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[10.11.17 06:48:28]
» mesaj pers

   @mishu:

   Multumesc. Catedrala nu e perfectă, are și ea ceva mici greșeli arhitectonice dar de, nici oamenii nu sunt perfecți, nici cei care au făcut-o, nici cei de-o folosesc, nici vizitatorii... Este însă un obiectiv cultural aparte pentru Bulgaria și Balcani. Cumva bulgarii au fost mai recunoscători celor ce i-au ajutat - eu zic aparent doar pe ei, interesele sunt mereu altele și asta s-a văzut imediat după 1878.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- elviramvio
[10.11.17 07:04:01]
» mesaj pers

   @Zoazore:

   Normal să fie diferite, rușii sunt cu tendințe asiatice, au un ortodoxism răsăriten aparte față de cel balcanic, dictat probabil și de faptul că se consideră și au fost o mare putere. Au dat interpretări mai profunde arhitecturii și iconografiei bizantine. Cupolele lor în formă de ceapă de fapt simbolizează flacăra lumânării care arde, culorile cupolelor au o semnificație clară, numărul, aranjamentul lor la fel. O biserică rusă, dacă-i știi simbolurile, aproape o poți citi doar privind-o de la distanță, fără să ajungi la pisanie.

   Bulgarii au fost la un pas de a trece la catolicism. Au știut, conducătorii lor, să folosească religia ca pe o armă de Star Trek.

   Iar aici la catedrală, deși rușii au cam dictat, s-a păstrat stilul balcanic și nu rusesc ca la Shipka.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Zoazore
[10.11.17 09:38:01]
» mesaj pers

   @elviramvio:

Catedrala nu e perfectă, are și ea ceva mici greșeli arhitectonice dar de, nici oamenii nu sunt perfecți,
Frumusetea este suma imperfectiunilor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Piața și catedrala Alexander Nevski. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919300">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919300"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919300">Şterge vot</a></div><span id="v9919300" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919300)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919300Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919300MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Piața și catedrala Alexander Nevski.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Una din intrările în catedrală. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919301">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919301"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919301">Şterge vot</a></div><span id="v9919301" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919301)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919301Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919301MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Una din intrările în catedrală.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Catedrala Al. Nevski -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919302">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919302"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919302">Şterge vot</a></div><span id="v9919302" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919302)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919302Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919302MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Catedrala Al. Nevski
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Clopotnița. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919303">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919303"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919303">Şterge vot</a></div><span id="v9919303" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919303)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919303Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919303MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Clopotnița.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [AUG-2017] Cupole acoperite în foiță de aur și cu tablă de cupru. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919304">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919304"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919304">Şterge vot</a></div><span id="v9919304" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919304)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919304Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919304MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Cupole acoperite în foiță de aur și cu tablă de cupru.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Lateral. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919305">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919305"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919305">Şterge vot</a></div><span id="v9919305" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919305)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919305Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919305MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Lateral.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [AUG-2017] Uși originale de stejar sloven. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919306">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919306"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919306">Şterge vot</a></div><span id="v9919306" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919306)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919306Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919306MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Uși originale de stejar sloven.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Uși stejar lucrate Viena. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919308">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919308"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919308">Şterge vot</a></div><span id="v9919308" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919308)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919308Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919308MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Uși stejar lucrate Viena.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Intrarea pentru vizitatori. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919310">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919310"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919310">Şterge vot</a></div><span id="v9919310" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919310)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919310Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919310MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Intrarea pentru vizitatori.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Pridvorul bisericii. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919311">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919311"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919311">Şterge vot</a></div><span id="v9919311" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919311)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919311Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919311MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Pridvorul bisericii.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Fresce în pridvor. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919312">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919312"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919312">Şterge vot</a></div><span id="v9919312" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919312)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919312Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919312MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Fresce în pridvor.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Boltă în pridvor. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919313">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919313"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919313">Şterge vot</a></div><span id="v9919313" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919313)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919313Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919313MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Boltă în pridvor.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Un furt recunoscut, interior catedrala Al. Nevski. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919314">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919314"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919314">Şterge vot</a></div><span id="v9919314" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919314)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919314Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919314MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Un furt recunoscut, interior catedrala Al. Nevski.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Un candelabru lateral, în dreptul unui altar mai mic. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919315">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919315"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919315">Şterge vot</a></div><span id="v9919315" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919315)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919315Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919315MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Un candelabru lateral, în dreptul unui altar mai mic.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Cupole mari ale bis. Al. Nevski -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919316">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919316"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919316">Şterge vot</a></div><span id="v9919316" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919316)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919316Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919316MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Cupole mari ale bis. Al. Nevski
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Interior bis. Al. Nevski -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919317">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919317"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919317">Şterge vot</a></div><span id="v9919317" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919317)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919317Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919317MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Interior bis. Al. Nevski
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Interior biserica Al. Nevski -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919318">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919318"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919318">Şterge vot</a></div><span id="v9919318" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919318)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919318Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919318MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Interior biserica Al. Nevski
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Istoria și descrierea catedralei pe un panou mai amărât. -- foto by <b>elviramvio</b> [uploaded 08.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av919319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv919319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=919319">Şterge vot</a></div><span id="v9919319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(919319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f919319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e919319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Istoria și descrierea catedralei pe un panou mai amărât.
foto elviramvio [08.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.125375032425 sec