ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.07.2016
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 21.07.09
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
25.00%
Foarte nemulțumit
CAZARE [camere etc]:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
0.00%
Sub orice critică
PLAJA şi MAREA:
60.00%
Către satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
41.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Un hotel ce ar trebui declasificat urgent

TIPĂREȘTE

Desi am citit cateva review-uri mai mult decat negative, am crezut initial ca lumea mai si exagereaza, insa odata ajunsi la fata locului tot ceea ce parea exagerare s-a transformat in realitate pura.

Un hotel mangeriat intr-un stil sinucigas, care la momentul actual ar trebui declasificat la 3 stele iar restaurantul la 1 stea.

Mancarea este execrabila dar aparent variata, insa dupa ce incerci cu sirguinta sa gasesti ceva ce ar putea fi comestibil si digerabil, iti dai seama cu stupoare ca ai terminat tot "meniul variat" si aproape nimic nu te satisface. A se intelege aici ca nu suntem vreo familie simandicoasa cu pretentii de vreun fel. Mancarea ori nu are nici un gust ori are un gust total ciudat.

Exista un coltzisor cu meniu special pentru copii... personal tot sejurul am crezut ca e vorba strict de un umor negru. Daca iti hranesti copilul cu asa ceva inseamna ca ai si bani de doctor pentru consecinte.

Personal consider ca nu e vorba de vreun bucatar neinteles sau nepriceput, cum tot la acest capitol nu cred ca mancarea este gatita acolo, ci mai degraba este adusa din alta parte. E bataie de joc in stare pura. Paste, cartofi, orez si legume gatite sub toate formele, insa oricare forma ar prinde ar servi mai degraba ca nutret pentru porci decat ca mancare pentru turisti. La o cantina muncitoareasca cred ca se mananca mai decent. Si daca nu e suficient, ceea ce ramane se refoloseste.

Pentru vegetarieni legumele nu se inlocuiesc decat dupa vreo 2 zile cand sunt vestejite si capata deja o culoare ciudata. Si fructele au cam aceiasi soarta. Spun asta pentru ca dupa ce am constatat cu stupoare ca desi portocalele sunt in meniu, stoarcerea lor la masa de dimineata costa 4 leva... :D, am decis sa ii storc singur intr-un pahar fetitei mele 3-4 portocale la fiecare masa pentru a folosi banii in scopuri mai bune. Insa in penultima zi dupa ce am terminat de stors portocalele la masa de dimineata, sotia mea a constatat ca bautura rezultata prinsese viata si anume era plina de viermi...

Am incercat furios sa discut cu un sef, cu un manager, puisor de managere... insa nu s-a putut, iar personalul cu care am discutat problema a dat usor din cap si cam atat (fara scuze, fara nimic).

In ceea ce priveste bauturile, in sala de mese tot ceea ce servesti este la dozator - ciocolata calda, cafea, sucuri, apa, ceai... singura exceptie fiind bauturile alcoolice in numar de 4 - bere (daca nu ar avea apa ar fi chiar buna), rachiu (bun), mastica (un fel de uzo) si vin alb si negru (otet cu zahar si colorant). Bauturile de la dozator inclusiv sucurile sunt la fel de mizerabile, iar cafeaua este ness, singurele locuri unde se serveste cafea fiind la patiseria hotelului (contracost 2 leva) si la barul de la piscina unde e gratuita dar e nechezol comunist.

Desi cartofii sunt prezenti in toate mancarurile, atunci cand sunt facuti prajiti sau piure (foarte rar) sunt cartofi congelati (pentru cei prajiti) si fulgi de cartofi (pentru piure).

In rest daca vreti sa beti bauturi alcoolice, in special cocktailuri e de preferat sa aveti grija ca in componenta bauturilor sa nu se regaseasca sucuri, deorece gustul acestora din urma fiind infect iti strica toata bautura. Daca nu sunt prezente poti spune ca bei un cocktail bun intrucat bauturile alcoolice autohtone (whisky, votka, rom, gin etc.) sunt marca Savoy, o marca chiar buna. Altminteri, daca vreti bauturi "straine" acestea sunt contracost si destul de piperate la pret.

Locatia pe de alta parte salveaza pe cat posibil bataia de joc in ceea ce priveste mancarea si bauturile. Camerele sunt mari, intretinute relativ bine (tinand cont de faptul ca ultima renovare a fost facuta in 2006), baia mare cu cada, prosoape la discretie care se schimba zilnic daca le lasi pe jos in baie inainte de venirea cameristelor. Curatenia desi nu se face cu simt de raspundere, se face zilnic, iar asternuturile se schimba cam de 2-3 ori intr-un sejur de 7 nopti.

Plaja este mare cu umbrele si sezlonguri gratuite si la discretie. Piscina de pe plaja care are si 2 sectiuni pentru copii este bine intretinuta si are zilnic program de animatie pentru toata lumea (slabutz dar exista). Marea este curata, fara alge cu intrare lina.

Partea proasta insa este aceea ca in trecut exista un bar intre piscina si intrarea in mare. A fost desfiintat (probabil ca se consuma prea mult fiind foarte accesibil tuturor) iar bauturile de pe plaja se servesc intr-un colt indepartat, de asa natura incat daca te duci de 2 ori sa iei bere sau suc pierzi jumatate de zi de stat la plaja cu drumul si cu statul la coada.

O alta chestie pozitiva ar fi aceea ca in momentul cazarii primesti pe langa cardurile de acces in camera si tichete pentru prosoape de plaja. Acestea se ridica dintr-un loc amenajat special, le folosesti si la sfarsitul zilei le returnezi.

Deasemenea mai exista in cadrul complexului 2 chioscuri unul cu burgeri si altul cu inghetata, dar care au program determinat 14.00-16.30, adica fix cand esti cu copiii la somn sau pe plaja (ca nu cumva sa poata beneficia multa lume de acest lucru...).

Tot in cadrul complexului mai sunt si 3 restaurante tematice (pe sistemul daca e sa fie bataie de joc sa fie pana la capat). Programarea pentru a servi cina la aceste restaurante se face intre orele 11.00-13.30 (adica cand bineinteles ai orice altceva mai bun de facut) si ca atare daca ajungi spre ora 13.00 nu mai gasesti nici un loc disponibil.

Cu toate acestea am reusit intr-o seara sa ne facem rezervare la restaurantul specializat pe barbeque. A fost deosebit, nu aveai de ales decat din 2 repere pentru antreu si fel principal. Am ales si eu dar am tras lozul necastigator (nu ca ar fi existat si vreo varianta castigatoare). La antreu am primit 3 aripioare de pui infipte intr-un bat, usor rumenite si crude la interior. Am cerut sa imi fie schimbate, si mi s-au adus in locul lor alte 3 aripioare arse la suprafata si la fel de crude inauntru... :D, iar la felul principal pe post de carnat de porc cu cartofi copti, am primit un carnat ordinar si partial rumenit (in interior era orice altceva numai carne de porc nu) si 2 cartofi fierti in coaja si impachetati in staniol... :d. Pentru fetita am primit meniul special pentru copii, adica un hamburger cu o carne la fel de artificiala ca si carnatul meu pus intr-o chifla aflata la limita expirarii (ca dealtfel tot ceea ce insemna produs de panificatie servit in resort). A fost cea mai scurta cina servita vreodata, intrucat in secunda doi ne-am ridicat si am plecat. Ulterior am realizat ca la restaurentele tematice se serveau variatiuni pe aceiasi tema ale meniului de baza din restaurant (adica aceleasi mizerii).

Ca o concluzie generala, daca s-ar face cateva investitii in resort si s-ar evita bataia de joc legata de mancare si bauturi, un sejur petrecut aici ar fi de vis. Insa deocamdata politica celor care pastoresc acest complex este cumva similara cu ceea ce se petrece pe la noi si anume luma in locatie de gestiune un hotel, tragem de el cativa ani pana se declasifica si moare dupa care punem lacatul pe usa si mergem mai departe.

Apropo de acest lucru, pe plaja in anii trecuti mai era un hotel (Rubin) care fusese deja demolat iar pe ruine tronau niste reclame mari care sa acopere aspectul inestetic.

Ca atare, nu voi mai calca vreodata in acest resort si probabil in vreun alt hotel din Bulgaria pentru vreo experienta similara.


[fb]
---
Trimis de neagum in 24.07.16 21:07:44
Validat / Publicat: 24.07.16 21:39:18
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA

VIZUALIZĂRI: 1383 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (neagum); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4047 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[24.07.16 21:28:00]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 79&ridAnt=70795

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[24.07.16 22:03:45]
»

@neagum -

Insa in penultima zi dupa ce am terminat de stors portocalele la masa de dimineata, sotia mea a constatat ca bautura rezultata prinsese viata si anume era plina de viermi...

Este o noutate pentru mine să citesc că portocalele pot avea viermi.

Desi cartofii sunt prezenti in toate mancarurile, atunci cand sunt facuti prajiti sau piure (foarte rar) sunt cartofi congelati (pentru cei prajiti) si fulgi de cartofi (pentru piure).

Hotelul are peste 300 de camere. La un număr atât de mare de turişti este extrem de improbabil să stea cineva să cureţe şi să taie cartofi. Marea majoritate a hotelurilor din toată lumea folosesc acest sistem cu cartofi congelaţi şi nu am auzit prea multe reclamaţii în acest sens. Inclusiv fast food-urile de la noi şi de peste tot folosesc tot cartofi congelaţi şi sunt pline de clienţi.

neagumAUTOR REVIEW
[25.07.16 00:22:59]
»

@nicole33 - referitor la faptul ca si portocalele pot face viermi (ca si ciresele dealtfel) iti pot trimite poza facuta de mine inainte de a preda paharul celor de la receptia hotelului. Sper ca nu vei spune dupa aceea ca i-am extras din alte surse si i-am plantat in pahar pentru a realiza poza...

In ceea ce priveste chestia cu cartofii, ma gandesc ca la un restaurant de 4 stele dintr-un hotel de 5 stele, asa cum se vrea a fi Grand Hotel Varna, nu poti servi piure din fulgi de cartofi pe de o parte, iar pe de alta parte daca totusi o faci folosesti niste ingrediente la inaltimea stelelor afisate pe usa. Ceea ce eu incercam sa scot in evindenta, printre altele, era faptul ca ingredientele din care se prepara mancarea precum si restul produselor alimentare servite (iaurturi, gemuri, unt, parizer, salam, etc., etc.) erau de cea mai proasta calitate.

Tocmai de aceea am si precizat ca nu bucatarul e de vina ci politica managerilor care in dorinta de a face un profit cat mai mare achizitioneaza de pe piata cele mai prost calitative produse. La ceea ce am vazut acolo, cred ca daca aducem cel mai bun Chef din Europa si il punem sa gateasca ceva cu acele ingrediente va obtine aceiasi mancare insipida.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA
[25.07.16 00:41:00]
»

@neagum -

Pur şi simplu nu am văzut niciodată o portocală cu viermi.

Ştiu că mâncarea este foarte proastă şi că GHV nu merită nicicum cele cinci stele afişate, dar pretenţia ta cu cartofii prăjiţi mi se pare exagerată, în condiţiile în care aceasta este o practică uzuală pretutindeni.

neagumAUTOR REVIEW
[25.07.16 00:58:26]
»

@nicole33 - Sincer nici eu nu am vazut viermi in portocale pana la GHV. Am vazut in macaroanele din armata care erau la fel de vechi, in cirese... dar omul cat traieste invata... .

La treaba cu cartofii am pornit de la ipoteza ca daca se chinuie sa curete cartofi pentru 60-70% din preparate ar fi putut face un efort si pentru piure sau prajiti.

Iar daca totusi vrei sa ii faci ca la fast food, sa-i fi scos macar la gustul celui mai slab fast food de la noi... .

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Elsa76
[25.07.16 10:08:36]
»

@neagum - Ma ia groaza din ce citesc aici. Si partea proasta este ca eu voi merge in august intr-o perioada in care tot acest hotel este fully booked in tot resort-ul. Tare imi e ca, dupa ce ca nu o sa am ce sa mananc, o sa dorm si in gradina. ... si asta pe bani ff multi.

neagumAUTOR REVIEW
[25.07.16 14:20:29]
»

@Elsa76 - Conditiile de cazare, resortul, plaja, piscinele sunt foarte ok si te poti bucura din plin de tot, dar fara sa calci la sala de mese... .

Daca ai calcat la sala de mese 3 zile la rand, pe de o parte incepe ficatul si stomacul sa-ti bata in tzeava si pe de alta parte incepe depresia.

In ultimele 2 zile de sejur nu am mai mancat la hotel si au fost cele mai reusite zile din intreaga vacanta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Elsa76
[25.07.16 14:38:53]
»

@neagum - Multumesc. Vazand si facand. .

Revin cu informatii dupa sejur. Si poze.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Elsa76, hlli, neagum
Alte impresii din această RUBRICĂGrand Hotel Varna Hotel:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046105861663818 sec
    ecranul dvs: 1 x 1