90645 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Ruse și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.10.2018
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Prin Ruse ca prin Cișmigiu. Review fără pretenții despre o plimbare de Duminică după amiaza


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Motto. ”Un bun călător nu are planuri fixe și nu este interesat să ajungă undeva” – Lao Tzu.

 

Ruse este primul oraș al Bulgariei pe care-l vezi, când treci Podul ”Prietenia” de peste Dunăre, sau, evident, ultimul oraș atunci când pleci din Bulgaria spre România, trecând pe același pod.

Era evident că, atunci când ieșeam din Bulgaria , aveam de gând să petrecem ceva timp, e drept, nu foarte mult, în acest oraș. Ca să fim siguri că vom opri, încă de la plecarea din Veliko Tărnovo hotărâsem că vom mânca la Ruse, sau, în cel mai rău caz, după ce aveam să trecem Dunărea.

Doar că, după ce am ajuns, vremea frumoasă ne-a făcut să agreem ideea unei plimbări prin centrul orașului înaintea celei de-a sta la masă.

Vreau să vă spun ,încă de la început , că habar n-am cum se ajunge în centrul orașului Ruse, altfel decât cu ajutorul Waze sau, mă rog, Google Maps! Eu doar am venit dinspre Veliko Tărnovo, renunțând la ideea inițială de a vizita chiliile de la Ivanovo sau Biserica din stâncă a lui Sf. Dumitru, ocrotitorul Bucureșilor, de la Basarbovo. Sincer, mi se cam luase ,de la Arbanasi , de muzee, biserici și case din piatră!

Așa că, atunci când rulam pe Bdul Bulgaria iar Irina mi-a spus să mă pregătesc să fac la dreapta, eram numai ochi, tot! Am văzut și indicatorul care spunea ”Țenter” ,doar că cu litere chirilice, apoi am mers doar urmând ”indicățiile”, care s-au terminat, prin oprirea într-o parcare auto de lângă o clădire impresionantă. Am înțeles că ne aflam în centrul orașului Ruse.

La prima vedere, Ruse mi-a făcut impresia unui oraș aerisit, cu străzi lărguțe și destul de curat. Dar, indiferent ce mi-ați spune, se vede arhitectura comunistă în construcțiile mai vechi, blocuri ca la noi, în România, multe din ele colorate-n culoarea aia”ciment”, singura mai urâtă ca mine !

În același timp, așa cum am crezut mereu, faptul că trece o apă pe lângă o localitate, îi schimbă acesteia imaginea, o face să pară mai aerisită, mai liberă, ca spațiu, mă refer.Iar Ruse e port la Dunăre.

Din locul unde am parcat mașina, mergând spre Monumentul Libertății , am văzut numeroase terase, mai toate ocupate, semn că orașul are o viață socială activă. Mulți oameni tineri, frumos îmbrăcați, fete gătite de oraș. Clădirile aflate în construcție arată idei noi arhitecturale, pavajul străzilor impecabil.

Am ajuns în Piața unde se află Monumentul Libertății, format dintr-un obelisc în vârful căruia este o femeie, cu o sabie în mână iar cu cealaltă arătând spre orizonturi, alături de statuile a doi lei, din care unul rupe grelele lanțuri ale sclaviei, probabil.

Monumentul a fost inaugurat în 1907, arătând aspirațiile clare de independență a Bulgariei față de Imperiul Otoman, independență ce avea să se pronunțe un an mai târziu, în 1908. Monumentul a ajuns, de-a lungul timpului, să devină un simbol al orașului. Mai știu că a fost realizat de un sculptor italian dar, nu știu cum îl cheamă și, sincer, mi-e lene să mă uit pe Google, mă iertați și voi!

Vremea era superbă, așa c-am ales să ne continuăm plimbarea spre strada principală „Aleksandrovska”, care se află în apropiere de piața centrală a orașului.

Este o stradă unde veți găsi multe magazine și restaurante, terase. Nu veți fi necăjiți de mașini, este o stradă cu acces pietonal. Ne-am plimbat pe-aici și, până la urmă, Adriana a vrut o plăcintă de la una din terasele de-acolo. Normal că mi-am luat lși eu una, tot imensă, tot ”Banițe” dar, ne-am așezat la masă și ne-am bucurat de gustul incredibil de bun.

Pe undeva, cam pe la jumătatea străzii, se face o stradă ce duce spre Portul Ruse dar n-am mai insistat, ne-am întors spre Monumentul Libertății.

Până acolo am ajuns și la clădirea Operei de Stat din Ruse, o clădire frumoasă, vopsită-n roz, ca fondantele ???!!!

În imediata apropiere a ei am descoperit și Biserica Îngropată Sf. Treime.

Biserica are o poveste de spus și anume aceea că, prin 1640, când a fost construită, (ia stați să mă uit, că prea-s multe lăsate-n coadă de pește... 1632, da... și pe sculptorul italian, ăla cu Statuia Libertății îl chema Arnoldo Zocchi), revin, la 1632 când au construit biserica, turcii aveau o lege ce interzicea oricărui lăcaș de cult de altă religie decât cea musulmană, să fie mai înalt decât o moschee. Biserica Sf. Treime ( Svetla Troitsa) este construită în stil rusesc, ori, se știe, rușii vor “mare”, “balșoi “! Ca să păstreze proporțiile mari dar , ca să nu depășească-n înălțime vreo moschee, a fost construită cam ca un demisol mai adânc, săpându-se sub pământ. Am aflat că s-ar fi folosit pentru asta și o catacombă ce era deja descoperită la data construcției.

Am intrat în biserică, accesul liber, după ce au aflat că suntem români și au presupus ei c-am fi ortodocși. Bună presupunere ! Fiind duminică, era slujbă, erau destui credincioși care asistatu la ea. Am făcut câteva fotografii, care să-mi aducă aminte că am fost acolo, încercând să nu deranjez .

Revenind spre Monumentul Libertății, veți remarca Palatul de Justiție, parcul din fața lui și celebra fântână arteziană , ce apare în mai toate fotografiile.

Toată plimbarea asta ne-a luat vreo oră jumătate, așa că, ne-am gândit să mergem spre mașină.

Dar, trecând pe lângă clădirea teatrului din Ruse veți remarca o terasă: Happy Bar & Grill. Chiar dacă păpaserăm plăcintele, mai mult așa, ca să mai tragem de timp și mai lungim șederea noastră-n Ruse, am decis să intrăm și să comandăm ceva, mai ales că ne mai rămâneau vreo 60 de leva necheltuite.

Terasa plină-ochi, dar am avut noroc, chiar când am intrat , o pereche s-a ridicat de la prima masă , din capătul spre Piață al terasei, așa c-am cucerit imediat locul.

Nu o mai lungesc, eu- o porție de calamari (inele, bune), Adriana- un ”mojito”, a zis că nu-i mai trebuie mâncare după plăcinta de mai devreme.

Am fost serviți repede, am tras de timp cu consumația, motivul vi l-am spus mai sus. Am plătit, vreo 26 de leva, 30, cu tot cu tips și am plecat spre mașină.

V-am avertizat, nu a fost o vizită de documentare, chiar ne-am plimbat, așa, la pierderea timpului și pentru a ne bucura de după-amiaza aia plăcută, Dacă vreți, cam cum vă plimbați, voi, cei ce puteți, prin Cișmigiu, plimbare pentru a da ”Reset” creierului.

Ne-a scos Ioana de unde ne adusese și ne-a înscris pe drumul spre Vamă. Am trecut vama ușor, am plătit cele 4 leva taxa de pod și, în 10 minute eram deja la Vama Giurgiu, zâmbind frumos și uitându-ne, senini, la vameșul de verifica faptul ca moacele noastre să corespundă cu cele din buletinele de le ținea în mână.

-Bine-ați revenit în țară, ne-a urat el iar noi ne-am dat seama că, da, e bine că am revenit în țară!

Patru ore mai târziu eram deja în orașul istoric de-i suntem cetățeni.

După ce ne-am liniștit, seara, înainte de culcare, rememorând excursia, am exclamat, involuntar, amândoi:

-Ce frumos a fost!

Da, a fost frumos și în Bulgaria și pe acest sait, că m-ați lăsat să mă laud!

Gata!

 

P. S. La mulți ani celor ce-și serbează ziua onomastică! Un gând bun din partea mea!

 

Web, te rog: youtube

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 26.10.2018 13:13:04

Validat / Publicat: 26.10.18 16:10:09

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1193


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Yersinia pestis? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[26.10.18 16:09:16]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[26.10.18 16:21:01]
» mesaj pers

   @webmasterX: mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[26.10.18 16:55:34]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[26.10.18 18:14:37]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Să-nțeleg că v-au mai rămas leve. 60-30=30. Păcat de ele, trebuie să reveniți în Bulgaria, mai ales acum, că i-ați prins gustul! Să știi că meritau și bisericile alea săpate în piatră (de fapt doar una se mai vizitează, cât s-o mai vizita și ea, că multe zile nu cred să mai aibă). Și Mânăstirea Sf. Dimitrie Basarabov mi-a plăcut, e o atmosferă faină acolo, chiar e un loc atins de mâna lui Dumnezeu!

   Mai sunt obiective intre Ruse și Veliko: Cetatea Cerven, orașul antic Nikopole ad Istrum, cascada Hotnița, Mânăstirea Preobrajenski (cu o superbă frescă exterioară înfățișând Roata Vieții)!

   Dacă vrei, îți mai zic! Gratis, zău!

   Nr. 2: N-am înteles bine: ați intrat în Ruse cu Irina și plecarăți cu Ioana?! Eu credeam c-ai fost doar cu Adi, așa, porumbei-tinerei...

   Hai, la bună vedere! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Yersinia pestis
[26.10.18 18:46:01]
» mesaj pers

   @crismis: de fapt, mai este peștera, ekopoteka, mă pregătisem pentru excursia asta.

   Am greșit cu “Irina”, de fapt, era “ Ioana” dar, de încăpățânat ce sunt, îți spun că pe Waze vocea feminină are alt nume ca pe Google Maps, nah!!!

   Și, până-n Ruse am venit cu Waze doar ca să -mi spuie unde-s gaborii, de acolo am mers cu Google...

   Mmm, ce zici, cum am întors-o?!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[26.10.18 19:46:13]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: "Ca la Ploiești?! " Nu, ca la Mărășești! :))

   Păi... ekopoteka e la pachet cu cascada.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[26.10.18 20:26:09]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

Ca să fim siguri că vom opri, încă de la plecarea din Veliko Tărnovo hotărâsem că vom mânca la Ruse, sau, în cel mai rău caz, după ce aveam să trecem Dunărea.

   Cam așa gândeam și noi când am fost la Turtucaia, atâta doar că în Ruse voiam ceva foarte aproape de zona de trecere, pe lângă pod sau undeva pe malul Dunării. Pentru că nu am găsit nimic, am trecut în România și am mâncat la Restaurant Prietenia.

   Cât despre rămasul banilor… asta este și la noi o poveste veche. Tot încercăm să nu ne mai întoarcem în țară cu leva, dar nu ne merge. Și-atunci, căutăm primul prilej să revenim în Bulgaria pentru a-i cheltui. Și uite-așa, anul acesta am fost la vecinii noștri de peste Dunăre de 5 ori. De la ultima călătorie iarăși ne-au mai rămas niște leva și tare mi-e teamă că ne va prinde revelionul în Bulgaria.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[26.10.18 20:45:59]
» mesaj pers

   @iulianic: Noi suntem adepții sărbătorilor religioase acasă, dar, nu poate să vă fie teamă că veți petrece sărbătorile în Bulgaria?!

   Știi că veți fi extrem de mulțumiți să le petreceți acolo!

   Banii ne -au rămas, ei nu-s pierduți, deja am planificat un Kazanlak, cu a lui sarbatoare a trandafirilor , din prima duminică a lui iunie 2019! 🍾

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- crismis
[27.10.18 09:16:26]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: M-ai uns pe suflet cu Kazanlacul ăsta! Neapărat cu haltă în Tryavna! Și... prin alte locuri. Dar n-am teamă, te documentezi tu! Dacă ai nevoie de ajutor, aci îs!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[27.10.18 09:23:41]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Da, un oraș comunist. Dar e aerisit si drăguț, o bună obtiune pentru cei din Giurgiu care se pot plimba in voie pe acolo.

   Să va fie de bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[27.10.18 09:28:02]
» mesaj pers

   @iulianic: Data viitoare poți încerca un prânz la Luliaka, in buza Dunării sau la Terasa Seafood & BBQ, tot pe malul apei.

   Pentru ceva tradițional eu recomand Ciflika, in centru, noi am fost multumiți mereu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[27.10.18 09:52:44]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc pentru sugestii! Când am "pățit" asta, adică să vrem să mâncăm ceva și să nu găsim la Ruse, aproape de Dunăre, ne întorceam de la Turtucaia. Era o excursie de numai o zi. Vizitaserăm orășelul și Monumentul Eroilor, iar când să mâncăm ceva... pustiu! Nu exista un restaurant, tavernă, orice... deschis în Turtucaia. Nu făcuserăm o documentare serioasă în acest sens în privința orașului Ruse, dar am sperat că malul Dunării - deci apropierea de punctul de frontieră - ne va oferi ceva de mâncare. Ne-a oferit malul românesc al Dunării, adică restaurantul de la Motel Prietenia.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- iulianic
[27.10.18 10:03:20]
» mesaj pers

   @crismis: Ai fost la Kazanlâc la Sărbătoarea Trandafirilor? Tare mă îndeamnă sufletul să ajungem și noi acolo. Cred că ar fi frumoasă o excursie în grup mai mare, ceva gen miniîntâlnire AFA - ceva cam în genul Paște la Kladovo, dar știu că perioada nu e bună pentru așa ceva. Lumea e deja împrăștiată prin alte destinații pentru că sezonul de vacanțe e început.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- crismis
[27.10.18 17:13:21]
» mesaj pers

   @iulianic: Am fost, am și povestit aici pe site! :) O experiență extraordinară, nu ne așteptam la așa ceva, ne-a emoționat și ne-a încântat maxim! Noi am apucat doar parada din ultima zi, îmi imaginez cum o fi în rest, să participi la cules, de exemplu... O idee bună să ne organizăm! Agențiile de la noi oare or fi având pe ordinea de zi acest festival?! Întreb pt că era full de grupuri de asiatici, era clar că erau veniți în excursii organizate, aveau locuri rezervate pe niște bancute la paradă. Pe urmă i-am tot întâlnit pe unde ne-am mai foit și noi...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic
[27.10.18 17:44:27]
» mesaj pers

   @crismis: Nu cred că agențiile noastre au în programe și așa ceva. Aș fi auzit, poate. Eu am citit într-un Ghid complet Bulgaria și apoi am găsit câte ceva pe internet. Perioada de început de iulie este problematică pentru mulți pentru că deja vara a venit și concediile au început. Și la mine e o problemă dacă mă gândesc la programul de viață al soțului meu, dar, dacă aș auzi că se organizează un grup în acest scop, m-aș înscrie să merg și fără el.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[27.10.18 19:22:12]
» mesaj pers

   @crismis: Acuma, trebuie să aibă și Doamne-Doamne răbdare cu mine... mai sunt 8 luni pân ‘ atunci!

   Cred că o să mai văd Bulgaria de ziua Adrianei, în ianuarie, probabil Pamporovo sau, dacă nu, Ukrayna, la Bukovel.

   Nu știu, cum spuneam, să nu-și facă “bărbosul” alte planuri cu mine!

   “Să vedem ! “, spuse orbul, dacă o fi nevoie de idei, poa’ c-o să mă tângui !

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[27.10.18 20:17:42]
» mesaj pers

   Russe!!! A fost prima noastră ieșire peste granițe în vara lui 1974. Nu aveam încă mașină, dar am mers cu fratele meu, deci patru persoane. Am făcut atunci Russe, Plovdiv, Sofia și retur prin Grivița.

   Așa emoții și frică, nu am avut niciodată. Parcă eram speriați de bombe. Ieșeam prima oară din țară, ne minunam de toate cele, aș fi cumpărat orice, ne încurcam în bani, ne era frică să nu ne spargă mașina, aveam ipresia că ne urmărește cineva, vameșii erau ca niște balauri și câte altele...

   Amintiri zero. Nici aparat de fotografiat nu aveam.

   Aș spune că Russe a fost ”botezul” că apoi, să te ții nene, ne-am dat drumu... de nu mă mai opresc nici acum.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- elviramvio
[27.10.18 21:20:53]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

   Ai grijă ce mărturiseşti pe aici!! Când zici de dame, Crismis e cu răbojul pregătit :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[27.10.18 22:24:54]
» mesaj pers

   @elviramvio: :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[28.10.18 13:08:39]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Eu, prima oară, am ieșit din țară în 2006, în Polonia, la un turneu internațional de fotbal, ce avea loc la Jaworzno, lângă Katowice.

   Apoi, în același an, de fapt la vreo două luni, în Germania. Acuma, când trag linie, am cam văzut din Europa vreo 12 țări, cred că, pentru noi, românii, ăsta a fost singurul mare succes al aderării la UE, faptul că putem vizita!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[28.10.18 20:01:15]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ce timiduț te-ai făcut! Felicitări, domnule CONSUL!

   Io am ieșit prima oară din țară în 1992, la Nisa pe Rivieră! Primul meu concediu de salariat!

   Frumoasă plimbare, aerisit oraș, bună Banitsa!

   Altă dată, atenție ce fete mai iei in mașină! =))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[31.12.18 14:57:20]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Întrucât nu ai activată Mesageria privată îmi permit să îți scriu aici. La mulți ani, un an 2019 cu dorințe împlinite și sănătate. Un an bun!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- kerkyra66
[26.03.19 12:14:02]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Ne planificam si noi Pastele la Veliko, iar la intoarcere am vrea sa oprim in Ruse. Cum e cu parcarile in centru, cam pe unde ati gasit voi parcare si a fost contracost? Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[16] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Ruse -Monumentul Libertății -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023755">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023755"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023755">Şterge vot</a></div><span id="v91023755" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023755)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023755Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023755MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Ruse -Monumentul Libertății
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Ruse-Monumentul Libertății -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023756">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023756"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023756">Şterge vot</a></div><span id="v91023756" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023756)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023756Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023756MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Ruse-Monumentul Libertății
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Ruse -Palatul Justiției și celebra fântână arteziană -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023757">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023757"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023757">Şterge vot</a></div><span id="v91023757" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023757)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023757Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023757MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Ruse -Palatul Justiției și celebra fântână arteziană
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Ruse-Opera de stat -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023758">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023758"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023758">Şterge vot</a></div><span id="v91023758" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023758)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023758Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023758MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Ruse-Opera de stat
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Ruse -Catedrala “Sv. Troitsa” -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023759">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023759"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023759">Şterge vot</a></div><span id="v91023759" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023759)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023759Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023759MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Ruse -Catedrala “Sv. Troitsa”
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Intrarea-n Sv. Troitsa -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023760">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023760"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023760">Şterge vot</a></div><span id="v91023760" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023760)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023760Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023760MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Intrarea-n Sv. Troitsa
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] În Sv. Troitsa -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023762">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023762"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023762">Şterge vot</a></div><span id="v91023762" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023762)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023762Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023762MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] În Sv. Troitsa
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P08 [OCT-2018] În Sv. Troitsa -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023763">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023763"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023763">Şterge vot</a></div><span id="v91023763" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023763)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023763Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023763MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] În Sv. Troitsa
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [OCT-2018] În Sv. Troitsa -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023764">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023764"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023764">Şterge vot</a></div><span id="v91023764" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023764)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023764Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023764MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] În Sv. Troitsa
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [OCT-2018] Catedrala Sv. Troitsa, turla ridicată după emanciparea de sub suzeranitatea otomană -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023766">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023766"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023766">Şterge vot</a></div><span id="v91023766" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023766)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023766Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023766MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Catedrala Sv. Troitsa, turla ridicată după emanciparea de sub suzeranitatea otomană
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Ruse -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023767">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023767"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023767">Şterge vot</a></div><span id="v91023767" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023767)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023767Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023767MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Ruse
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P12 [OCT-2018] Spre Aleksandrovska -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023768">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023768"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023768">Şterge vot</a></div><span id="v91023768" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023768)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023768Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023768MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Spre Aleksandrovska
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Ruse - Pantheonu of National Revival Heroes -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023770">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023770"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023770">Şterge vot</a></div><span id="v91023770" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023770)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023770Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023770MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Ruse - Pantheonu of National Revival Heroes
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Clădirea Teatrului din Ruse -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023771">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023771"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023771">Şterge vot</a></div><span id="v91023771" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023771)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023771Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023771MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Clădirea Teatrului din Ruse
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Terasa Happy Bar & Grill din fața Teatrului din Ruse -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023772">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023772"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023772">Şterge vot</a></div><span id="v91023772" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023772)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023772Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023772MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Terasa Happy Bar & Grill din fața Teatrului din Ruse
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] România -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 26.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1023773">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1023773"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1023773">Şterge vot</a></div><span id="v91023773" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1023773)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1023773Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1023773MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] România
foto Yersinia pestis [26.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

[16] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.125363111496 sec