GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Pestisorul de Aur
Restaurantul Pestisorul de Aur [Zlatnata Ribka] se afla la 3-4 km de Vama Veche. In primul sat intalnit dupa granita se face la un moment dat la dreapta stanga un drum neasfaltat dar bun si in 1-1,5 km ajungi la acest restaurant cu specific pescaresc.
Restaurantul se afla pe malul lacului si face parte dintr-un complex care mai cuprinde 3-4 vile cu camere pentru inchiriat. O camera in august costa 60 de leva insa este bine sa va interesati inainte daca au disponibil la dona_drk@abv. bg.
Eu am vrut sa raman acolo peste noapte dar nu aveau disponibil. Locatia este linistita, frumos amenajata, langa restaurant este amenajat si un mic loc de joaca pentru copii.
Restaurantul are cam 25 de mese de 4-6 persoane si desi am ajuns la restaurant pe la ora 16 deci intre masa de pranz si cea de seara erau ocupate vreo 6-7. Nu are terasa, masa se poate servi doar inauntru dar au aer conditionat.
Preturile sunt de bun simt, meniul este in bulgara, romana, engleza iar chelnerita vorbeste putin romaneste, insa intelege tot ce-i cereti. Se poate plati si in lei insa nu stiu la ce curs va calculeaza, eu am schimbat niste bani in vama la un curs destul de bun (1,89 leva/euro) si am platit in leva.
Servirea este buna iar timpul de asteptare nu este mare.
O ciorba de peste este 2,5 leva (deci vreo 6 lei). Este facuta putin diferit fata de cum eram eu obisnuit, adica legumele sunt pasate insa pot spune ca este foarte buna si cu mult peste. La ciorba iti aduce si un bol cu o pasta de ardei iute si usturoi inclusa in pret. Atentie ca este foarte iute.
Se pot comanda si mancaruri uzuale gen gratar, snitel etc insa este pacat sa comandati asa ceva avand in vedere sortimentul mare de peste de apa dulce si peste marin (salau, somn, crap, stiuca, calcan, chefal, lufar, zargan plus inca cateva, nu le mai tin minte denumirea) scoici, raci, icre, etc
O portie de peste este intre 7 si 15 leva, scoicile 6-7 leva (insa poriile sunt mari, eu nu am putut dovedi portia dupa ce am mancat si ciorba), racii 1 leva/buc., sucuri, apa, bere intre 1 si 3 leva. Salate 2-4 leva daca mai tin bine minte.
Paine nu este inclusa in pretul mancarii, se comanda separat.
Pentru 2 ciorbe de peste, o portie de salau cu cartofi, o portie de scoici pane, o salata snejanka (un fel de tzatziki fara usturoi), paine prajita, 2 sucuri si o apa am platit 31 de leva plus bacsis.
Daca sunteti in concediu in sudul litoralului nostru sau mergeti spre Balcic, Nisipuri prin Vama Veche merita sa va opriti pentru o masa cu peste la Pestisorul de Aur din Durankulak
Trimis de Andox in 03.09.12 17:09:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Andox); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Sa-i spunem "welcome back" (si) lui @Andox, la aproape doi ani si 18 ore de la ultimul rasfat publicistic. Te asteptam si cu alte impresii din vacanta proaspat terminata!
@Andox:
”o salata snejanka (un fel de tzatziki fara usturoi)
frate!!! te păcăliră ăia! Cristi, să ştii că la o snejanca adevărată, NU lipseşte usturoiul! Uite, de pildă aici. (usturoi = чесън).
Asa o fi mai Dragos, dar daca e in bulgara eu de unde sa-l "simt" In plus dupa iuteala de la sosul care l-am pus in ciorba puteau sa-mi puna si dovlecei in loc de castraveti ca tot nu mai simteam
Apropo, la impresiile tale am citit de salatele sopska si snejanka si acolo tot a trebuit sa intreb chelnerita care este aia cu iaurt si castraveti. Deh... batranetea...
si... superbonusul
interesant de stiut despre aceasta locatie, multumim
E bine de tinut minte. In loc sa ma sparg in figuri la mazarica in Mamaia, mai bine merg aici. Multumesc. Oricum ajungi imediat de pe litoralul romanesc. Ma gandesc ca daca beau si ceva la masa, va trebui sa rezerv camera ca sa nu pierd permisul
ah, ce mă bucur că a mai descoperit cineva Peştişorul de Aur!
Şi dacă nu te superi Andox, aş mai adăuga câteva informaţii pe care probabil le-ai scăpat sau de care n-ai aflat. Anume, că Peştişorul e deschis tot timpul anului! eu am fost într-un ianuarie, acum câţiva ani şi pot spune că oferă o cazare impecabilă.
Alt amănunt ar fi că specialitatea care nu trebuie ratată sunt racii, ei fiind procuraţi din propria fermă a complexului.
Şi, în fine, o inexactitate strecurată în indicaţiile de acces- de la DN se face stanga, cum mergi din România spre Balcic şi nu dreapta. Mă bucur să aud că drumul e bun. Acum câţiva ani, era praf la propriu şi la figurat!
@vasilica: completarile sunt mai mult decat binevenite, ba daca ai stat acolo poti scrie un review, eu nu am mai gasit locuri.
Intradevar de la sosea se face la stanga, nu la dreapta cum am scris eu insa se face si la dreapta la bifurcatia aflata la vreo 50 m de la sosea (poza 2). Oricum daca treci pe acolo nu prea ai cum sa-l ratezi.
Poate modifica cineva si in review.
Aratau genial scoicutzele alea pane... plus shalau'!
Sa va fie de bine!
Multumim, vara asta l/am ocolit, dar cu prima ocazie il caut, faza ar fi ca nu stiu cand sa fac la stanga in Durankulak inteleg, mai studiem.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2015 'Mâncătorii' de recomandat în nordul litoralului bulgăresc — scris în 11.01.16 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Restaurant Yanitsa [Krapets] — scris în 25.10.12 de diana-s din CONSTANţA - RECOMANDĂ