ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.09.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Eforie Nord
ÎNSCRIS: 03.06.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O masa de peste si/sau fructe de mare excelenta

Ilustrație video-muzicală

Orbit - Jesse Cook
TIPĂREȘTE

Pentru ca in timpul sezonului estival suntem "bombardati" de prieteni si rude care ne viziteaza; pentru ca suntem suficient de stresati de aglomeratia creata de "valul de turisti", noi localnicii stam mai mult acasa si evitam sa evadam in diverse locatii.

Insa... vine si vremea noastra la sfarsit de sezon!

Tot planuisem de ceva vreme sa mergem sa ne facem pofta de midii, asa ca, in aceasta dimineata, dupa ce am servit micul dejun, am hotarat sa plecam la Restaurantul Dalboka - ferma de midii.

Drumul catre Vama Veche a fost chiar relaxant, putine masini pe sosea, soarele "ne mangaia" din cand in cand, iar vantul era la el acasa, reamintindu-ne (sincer nu uitasem!) ca suntem la mare.

Prin vama am trecut repede, am platit vigneta (5 euro sau 25 lei valabila o saptamana) si ne-am continuat drumul cel valurit, peticit si cu suficiente gropi, dar nu ne-a deranjat foarte tare pentru ca eram la plimbare si nu am depasit 80 km/h.

Drumul nu e spectaculos, nici macar frumos, iar avantajul este ca mergi in linie dreapta (fara a face stanga sau dreapta) spre Varna, iar la primul indicator care arata Kaliakra 16 km, se face stanga, se merge cam 4 km, dupa care la prima intersectie (sunt 2 indicatoare: 12 km pana la Kaliakra si 6,5 km pana la Dalboka) se merge iar la stanga. Drumul acesta e mult mai bun decat primul, dar se parcurge repede si imediat apare indicatorul cu Dalboka la dreapta.

Se poate merge si prin Kavarna, dar e mai lung (se ocoleste putin).

Incepe coborarea spre “buza apei” si “un du-te vino” de masini inmatriculate in Romania si Bulgaria.

Am parcat destul de repede si mult mai sus de intrarea in restaurant, intuind ca nu o sa gasesc loc de parcare prea usor (era duminica ora 15). Cu cat coboram si ne apropiam de locul in care ne doream sa servim masa, vazand o puzderie de masini, ne intrebam daca o sa gasim lesne o masa libera.

Am avut noroc! Am gasit repede o masa, ne-am asezat si am inceput sa studiem meniul in limba bulgara (nu stiu sa citesc in aceasta limba)... am cerut apoi unul in limba romana.

La bauturi ne-am hotarat repede: ayran si bere Kamenitza; in schimb la capitolul mancare... a fost mai greu: vroiam din toate, problema era ca avem cate un stomac normal nu un sac pentru cartofi!

Am comandat o ciorba de midii (mirajul marii) 4,5 leva, doua portii de midii natur cu condimente 6 lv. /portia, raci de balta – dar nu aveau, rulada cu maduva si midii (era rulada cu dovlecei si midii) 8 lv. /buc. (era foarte consistenta), rulada cu vinete si midii 8 lv. /buc. si pasta de usturoi 2 lv. (o sa atasez o poza cu meniul si preturile).

Toate au fost excelente (inclusiv ayranul), chiar foarte satioase (eu n-am reusit sa mananc tot ceea ce-mi propusesem), iar la final notade plata a fost de 40,9 leva.

Cursul de azi: 1 leva = 2,38 lei.

Chiar daca era foarte aglomerat, a durat mai mult pana ne-au luat comanda, insa servirea a fost rapida (credeam ca o sa dureze mai mult).

Locatia nu e una luxoasa, dar e rustica, cu o priveliste splendida (vad marea des, dar nu ma saturam sa o privesc), cu multe mese, mancare gustoasa, proaspata si cu preturi rezonabile.

Interesant este ca, daca nu cunosti locatia sau daca nu-ti povesteste cineva, e greu sa ajungi din intamplare si totusi acolo este multa lume. Oare de ce? Va las pe voi sa raspundeti!

Ghiftuiti, am plecat spre masina, tanguindu-ne ca avem de urcat dealul cu un unghi destul de inclinat, dar cu stomacul plin de midii usor digerabile!

Pentru ca am fost acolo, am simtit nevoia sa va povestesc si poate ca o sa va “delectati“ si voi intr-o zi cu o gustoasa masa de peste si/sau fructe de mare.


[fb]
---
Trimis de romanitzaa in 12.09.10 23:27:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9091 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (romanitzaa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Marea Neagra vazuta de la masa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6800 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

celeste
[12.09.10 23:41:31]
»

Este o locatie care mie si sotului ne-a placut ff. mult. Am fost anul trecut cand ne-am intors de la Nisipurile de Aur. Sotul si-a luat un bol de scoici iar eu am luat o scrumbie care a fost super buna. Nu am incercat altceva pt. ca eram la volan si nu am vrut sa risc si lug e drumul catre casa. Felicitari pt. rw. si 1 vot.

romanitzaaAUTOR REVIEW
[12.09.10 23:43:32]
»

Multumesc celeste!

celeste
[12.09.10 23:50:00]
»

Cu gandul la scrumbie l-am mancat pe { n}... sorry...

bose
[12.09.10 23:53:30]
»

Excelent, asta a fost o vizita culinara. Nu ma gindeam ca se duce cineva ,,afara" doar pentru o masa la restaurant dar se pare ca merita! Si ce bunatati! Nici nu ma gindeam ca se pot face sarmale cu fructe de mare. Chiar au gust bun? Se potrivesc ingredientele?

Daca mai ajung in Bulgaria trebuie sa trec pe acolo.

romanitzaaAUTOR REVIEW
[12.09.10 23:57:06]
»

Bose, noi constantenii (cand avem pofta de fructe de mare) mergem in Bulgaria (din pacate).

Ingredientele se "leaga" foarte bine, iar produsul finit e delicios.

Daca ai ocazia, sa nu ratezi locatia!

webmaster13
[12.09.10 23:58:04]
»

sper sa placa melodia atasata!

romanitzaaAUTOR REVIEW
[13.09.10 00:02:23]
»

Multumesc webmaster13!

Cred ca se "asorteaza" bine cu midiile si cu privelistea.

pepsi70ro
[13.09.10 07:22:34]
»

Desi mi-am propus sa ajung in aceasta vara la ferma de midii, n-am reusit, poate trag o fuga intr-un weekend sa admir si capul Kaliakra... de pe uscat,

Frumos povestit, felicitari!

bessondm
[21.09.10 11:23:28]
»

Am o mare nedumerire: ce-i ayran-ul asta pe care l-ai laudat atat?! Nici din poza nu m-am prins, pare un iaurt, ceva, dar tu-l mentionezi alaturi de bere... are si alcool? In rest, observ ca menu-ul pe baza de midii este de o mare diversitate.

celeste
[21.09.10 11:31:35]
»

este o bautura turceasca traditionala cu: iaurt, sare si menta.

bessondm
[21.09.10 11:40:42]
»

Multumesc pt info, celeste.

bose
[21.09.10 18:03:08]
»

Eu stiam ca are si apa in ea dar nu stiu in ce procent, alaturi de celelalte ingrediente.

Stiu ca se bea si in Turcia si tarile arabe. Cred ca e o bautura de sorginte araba.

celeste
[21.09.10 18:14:43]
»

O reteta pe care am gasit-o pe net zice asa: 700 ml. iaurt gras de oaie sau capra, 300ml. apa, 2linguri frunze de menta, 1 lingura rasa de sare, cuburi de gheata. Toate se amesteca cu blenderul si... pofta buna

romanitzaaAUTOR REVIEW
[29.09.10 00:33:50]
»

Ayranul este foarte bun pentru digestie.

L-am baut foarte mult in Turcia, dar si in Bulgaria si niciodata nu a avut in compozitie menta.

Si eu imi fac acasa: cantitati egale de iaurt mai gras (de casa daca se poate, dar nu Danone sau alte asemenea asa-zise iaurturi) si apa, sare dupa gust (mie imi place putin mai sarat); toate amestecate un minut in blender si apoi la frigider.

E ideal vara mai ales cand e foarte cald.

celeste
[29.09.10 08:25:17]
»

Menta este optionala, in Istanbul am baut cu menta pt. prima oara si a fost f. bun.

corinne
[15.11.10 21:47:16]
»

Renumit mai este acest restaurant in Bulgaria! Si se vede este si foarte cautat de romanii nostrii!

Imi plac preparatele cu fructe de mare, deci pentru anul viitor daca ajung pe litoralul bulgaresc sigur o sa-i calc pragul cel putin pentru acea bautura - ayran care contine menta si este aroma mea preferata!

romanitzaaAUTOR REVIEW
[15.11.10 22:02:42]
»

@corinne

Nu peste tot gasesti ayran cu menta. De cele mai multe ori nu are menta, dar poti sa soliciti.

Cu menta sau fara, este foarte gustos si sanatos. Iti spune acest lucru o persoana care, cu exceptia ayranului, nu mananca alt tip de iaurt, sana, kefir, etc...

popescu.borsa*
[21.11.10 21:50:30]
»

Şi mie mi-a fost greu să mă decid ce să aleg din toate acele bunătăți. Fiind patru persoane, am comandat un platou cu cât mai multe sortimente. Frigăruile de midii le-am catalogat drept o bizarerie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bessondm, bose, celeste, corinne, popescu.borsa*, romanitzaa
Alte impresii din această RUBRICĂFerma de midii Dalboka:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.64071393013 sec
    ecranul dvs: 1 x 1