83246 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Utrecht și împrejurimi

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.11.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 05.01.13
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Casa natală a lui Mondrian - călătorie prin viața pictorului la Amersfoort


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Olandezii îl sărbătoresc pe Piet Mondrian în 2017 - Călătorie prin viața pictorului modern la Amersfoort

,, Amersfoort e pentru Mondrian ce e Leiden pentru Rembrandt sau Delft pentru Veermer. Mondrianhuis e leagănul unde s-a născut artistul ‘’.

Am călătorit deja cu voi în minunatul Amersfoort la braț cu evul mediu, pe finalul vizitei mele mi-am turtit nasul prin vitrinele cu suveniruri colorate în roșu, galben și albastru din casa muzeu a lui Piet Mondrian, fiul iubit al orasului si pionerul artei abstracte.

Stiați că în 2017 Olanda îl serbează pe Piet Mondrian și centenarul mișcării artistice De Stijl sau Stilul născută în această țară? ... sper să nu fugiți de pe ecranul virtual și să trageți și o linie scurtă peste rândurile mele... nu am de gând să vă fac să simțiti frumusetea și relația liniilor și culorilor lui Mondrian, eu vă invit să vă aplecați privirea pe viața curioasă si controversată a omului discret care se ascunde în spatele celor 300 de tablouri pe care le-am descoperit vara aceasta adunate la Muzeul Municipal din Haga, aflat aproape de ambasada României.

Vă invit din nou în minunatul Amersfoort, orasul unde artistul a scos primele scâncete artistice în casa natală... aici a mâzgălit genialul artist, pătrate și linii din fragedă pruncie.:((.

Nu pot afirma că am simțit o irezistibilă chemare spre arta lui modernă, m -a atras însă studioul parizian recreat în casa muzeu, copie fidelă a celui din Rue Depart de la Paris și o bună ocazie de a trece în revistă personalitatea și viața pictorului care a marcat toata pictura occidentala contemporană.

Călătoria în casa muzeu debutează cu o instalație video despre opera sa, cu o poveste muzicală scurtă care te teleportează de la peisajele clasice olandeze spre o lume abstractă, pe acordurile muzicii lui Ravel si apoi ale celei de jazz atât de iubite de artist

.

Despre opera sa gura mea îmi spune să tac că e mai înțelept, voi începe cu amplasamentul casei natale de culoare albă, pe care o descopăr pe o linie orizontală, de-a lungul unui canal liniștit Kartegracht , e tare adormit, mă uit la luciul apei stătute, pe unde trece o barcă cu turiști, depășind niște bile uriașe, colorate în culorile preferate ale pictorului.

Călătorie prin viața lui Piet Mondrian în studioul artistului. (1874 -1944.)

Piet Mondriaan, născut sub numele de Pieter Cornelis Mondriaan este unul din cei patru copii al unei familii de calviniști, tatăl lui Pieter Cornelius era director de scoală primară în casa unde s-a născut pictorul nostru.

La vârsta de 10 ani copilul Mondrian dă dovadă de mare talent artistic pe care începe să-l cultive, la 18 ani îl vedem la Amsterdam la cursurile Academiei regale de artă pe baza unei burse, în ideea de a deveni pictor peisagist.

In 1903 artistul este atras de peisajul calm al Brabantului cu mori de vânt și apusuri de soare, însă el se reîntoarce în capitală și închiriază o mansardă chiar în Rembrandtplein, câstigându-și existenta din vânzarea peisajelor și a tablourilor cu flori.

Spre marea lui supărare aceste peisaje de la începutul carierei sale erau singurele surse de venit, primea cam 30 sau 40 de guldeni pe tablou, deși mintea lui era preocupată de idei avangardiste. Era chiar sărac și se gândea să renunțe la pictură, însă ideile lui moderniste cuceresc Germania și Elvetia, cu ajutorul prietenilor.

Treptat Piet Mondrian se va plasa în capul mișcării de avangardă olandeză și va trimite la Paris primele sale tablouri la Salonul de artă.

In 1912 el va pleca în capitala pariziană, unde va închiria un studiou în celebra de acum Rue du Depart , chiar în spatele gării Montparnasse... în casa natală din Amersfoort edilii au recreat aidoma acest vestit studio.

Piet Mondrian revine la Amersfoort la capătul tatălui său bolnav, în 1916 îl vom găsi la Laren, o mică localitate unde el va intra în contact cu alti artisti și va fonda o miscare modernistă și o revistă numită De Stijl , după ce îl cunoaste pe Theo Van Doesburg.

Acest grup de artisti credea că, liniile drepte și culorile primare erau drumul spre o lume mai bună’’...

Liniile acestea geometrice și drepte vor cuceri la vremea lor Europa artistică... olandezii nu uită în 2017 să serbeze miscarea artstică, cei care ați vizitat deja celebrele grădini de la Keukenkof ați observat desigur că tema expozitiei din acest an a fost designul olandez, în memoria lui Mondrian.

După primul război mondial artistul revine la Paris în 1919, părăsind definitiv Olanda și închiriază studioul numit de el, micul sanctuar’’, tot în Rue Depart, într-o clădire cu trei etaje și cu o scară urât mirositoare, acolo unde se află astăzi Turnul Montparnasse.

In 1920 el va crea un stil de artă abstract și geometrc pe care îl va numi neoplasticism... în 1938 Piet pleacă la Londra și apoi la New York unde va deveni o vedetă, fugind de război. Hitler numea arta lui ca fiind degenerată... moare la 72 de ani din cauza pneumoniei într-un spital american.

Iată-mă în studioul celebru de artă a lui Mondrian, vizita este echivalentul unei plimbări scurte în jurul picturilor sale de-a lungul vietii.

Cum a trăit omul și pictorul Mondrian în studioul de artă francez

Expozitia permanentă din casa natală a pictorului e o reconstructie a faimosului studio francez, care subliniază, legătura firească dintre spațiul arhitectonic și folosirea culorilor primare și a liniilor drepte ’’.

Personalitatea artistului nu poate fi despărtită de mediul în care el a trăit și a lucrat... acest studio artistic e o scenă cu panouri, mobilă și obiecte pe care Mondrian le-a pictat în culorile sale arhicunoscute.

Din relatările scrise și orale ale prietenilor s -au aflat detalii despre omul Mondrian, se zice ca era un tip non conformist, introvertit și dificil.

Nu-i plăcea să vorbească mult și totuși era sociabil și prietenos, putea fi fermecător și nu avea comportamentul unui artist extravagant.

Nu-i plăceau surprizele și distrugea orice scrisoare pe care o primea, toti admiratorii și amicii veneau la el acasă, în studio pe bază de întâlniri scrise.:((

Se povesteste că nu iubea electricitatea și telefoanele, la New york a refuzat în 1940 să primească un telefon, singura minune mecanică pe care o avea prin 1920 era un gramofon portabil pictat evident în roșu, unde asculta muzica lui preferată, jazzul american și muzica de dans. :((

Este arhicunoscut faptul că artistul era un maniac al ordinii, nu suporta să vadă nici o firimitură pe podea, masa lui murdară, cum o numea chiar el, era ținută departe de ochii vizitatorilor.

Pictorul era o gazdă amabilă cu musafirii lui, iar prietenii se bucurau în compania lui de un pahar cu vin sau o ceașcă cu ceai. Adeseori era invitat în oraș la un restaurant bun și elegant, unde asculta muzică de dans.

Piet Mondrian si vizita în studioul sanctuar (1921-1931)

Muzeul vizitat are doar un etaj și e format din holul mare de la intrare, un butic, bucătăria /dormitor și salonul artistic.

In spatiul artistic în care el a trăit la Paris, Mondrian spunea:, interiorul casei nu trebuie să mai fie o acumulare de camere formate din patru pereți și o constructie de planuri colorate și fără culoare, combinate cu mobile și echipamente... care nu sunt altceva decât elemente... ale întregului ’’.

Interiorul studioului numit de el micul lui sanctuar este o demonstratie a ideilor lui artistice, într-adevăr am remarcat armonia între obiecte, culoare, spatiul extrem de

luminos.

Bucataria si dormitorul

Din hol ajung într-o mică bucătărioară, cu o singură fereastră care are vedere spre o curte interioară... îl văd pe Mondrian în picioare pe un ecran video, în spatele curții se vede gara Montparnasse și se aude șuierul locomotivei și al trenurilor.

La fereastra e o masă cu două taburete, o perdea, o oglindă și un dulap alb cu etajere pentru vase.

Spațiul e tare zgârcit pentru funcțiile sale, perdeaua ascunde obiectele private... e și un pat și deasupra lui sunt câteva picturi cu faimoase dansatoare, printre care și Josephine Baker, o persoană pe care Piet o admira nespus, după ce a văzut-o într-un spectacol la Folie Bergere.

Ajung într-un coridor cu perdele si păsesc în studioul celebru al marelui pictor abstract, care mă pune să citesc în engleză câteva date.

Studioul este senzațional, el are o formă dreptunghiulară, contrastul dintre acesta și mediul sărac al gării Montparnasse era șocant pentru musafiri.

In spatele unui dulap negru e zona unde se presupune că Mondrian ascundea pânzele ca să nu fie spionate.

Nu exista în studiou decat o mână de cărti, pe care artistul le ținea tot în dulap, printre lenjerii.

Am observat mai multe scrumiere și cutii colorate pe care Mondrian le aranja strategic prin cameră.

Studiez o sobă eduardiană de culoare neagră cu picioare, o masă pliantă neagră sculptată, o pereche de ochelari, un ceas și niște scaune pictate.

Stilul și modul de lucru al pictorului olandez -16 ani de credinta în artă.

Conform documentelor găsite se stie cu siguranță că masa de lângă fereastră din Rue du Depart era locul lui de lucru.

Artistul obișnuia să înceapă munca la ora prânzului, atunci când lumina soarelui nu cădea pe suprafața de lucru, uneori îl prindea noaptea și folosea lampa cu gaz.

In afară de pensule el folosea o riglă și bucăti de hârtie, alături de o bucățică de cretă, lucra direct pe podea după cum spun martorii lui, acolo îi plăcea să găsească echilibrul perfect între celebrele lui linii orizontale și verticale... culorile lui preferate au fost roșu, galben și albastru.

Liniile orizontale înseamnă feminitate și calități lumești, cele verticale sunt un simbol al masculinitatii și spiritului... m-am mai luminat și eu citind textele scrise la capătul fiecarei săli.

 

Concluzie.

Casa lui Mondrian plătește un tribut întreg vietii pictorului și harta ei se bazează pe conceptul unei pânze goale care e treptat umplută. Ea spune povestea vietii lui Piet prin intermediul multimedia... în martie 2017 s-a inaugurat o noua expozitie in cinstea pictorului, într-o interpetare modernistă.

Am părăsit muzeul cu un ultim popas în magazinul colorat de suveniruri... liniile și culorile sale au inspirat și comerțul, găsesti în butic tot felul de articole, genti, tricouri și alte suvenire care zboară de pe rafturi în toată Europa, grație vizitatorilor... 18 orase olandeze îl sărbătoresc pe Mondrian și mișcarea sa artistică, Stilul în 2017...

 

Vă rog mult atasati un video clip: https://www.youtube.com/watch?v=iIRHwGrAijc Mondrianhuis Amersfoort -Mondrian Birth House, 4 martie 2017.

---
Impresii încărcate de mireille in 21.11.2017 09:57:22

Validat / Publicat: 21.11.17 13:11:55


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BENELUX.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1030


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mireille); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  50600 PMA (din 54 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[21.11.17 13:10:43]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[21.11.17 13:22:32]
» mesaj pers

   @webmasterX: multumesc mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Rodel
[21.11.17 19:59:45]
» mesaj pers

   Îți mulțumesc pentru acestă incursiune în viața pictorului. Ai vizitat locuri și obiective interesante și atractive în Olanda și le-ai prezentat atât de frumos, cu mult talent. Felicitări pentru impresiile postate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[21.11.17 20:45:07]
» mesaj pers

   @mireille: Ca de obicei ne iei prin surprindere cu un astfel de articol. recunosc cinstit ca nu cunosc artistul dar imi place mult de tot ce ai prezentat.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[21.11.17 22:03:34]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Alex_Macedo
[22.11.17 17:48:22]
» mesaj pers

   Ca de fiecare dată reușești să devii... ochelari virtuali și să mă duci în starea aia!... Aia... ehm... știi tu, care...

   Prezentarea și așezarea textului are prospețime pe un subiect deloc ușor.

   Mondrian și-a dorit să iasă din tiparele vremurilor, peisagismului, portretismului și a tins mai mult spre cubism. A avut toată viața tente de ciufuțism și de neînțeles. Sigur, dacă ne uităm la arta lui avem senzația de vițel-la-poarta-nouă. Totuși să nu-i diminuăm valoarea! A fost primul creator de reclame de imagine din lume, fără să știe.

   L'Oréal a folosit ca temă Mondrian pe toate buteliile de spray, gel, fixativ...de fapt toată gama în anii 80. Cred că mai folosesc și astăzi....

   În final...

    Mi-a plăcut !!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mireille CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[22.11.17 18:23:04]
» mesaj pers

   @Alex_Macedo: hello... multumesc tare mult pentru ecou... să fiu sinceră am ezitat mult... să pun articolul pe site, dar am zis că e anul international de la, Mondrian la designul olandez''... da, nu prea e usor sa mazgalesti textul in cazul unui astfel de pictor, care a petrecut 20 de ani din viata lui desenand patrate, neoplastice ''cu consecventa... Mondrian e un pictor enigmatic, care a trait in Edenul lui, visand cam singur... dupa 100 de ani opera lui moderna influenteaza moda, arhitectura si designul interior... stii poate ca Yves Saint Laurent a creat o rochie Mondrian... in fine, ma bucur ca ti-a placut, chiar daca, ai uitat sa -l votezi cu rosu in dreptunghi. :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Alex_Macedo
[22.11.17 19:18:35]
» mesaj pers

   Ahh... m-am luat cu vorbele. Am îndreptat lucrurile: Votat!

   Evident Yves Saint Laurent a făcut furori cu ediția Mondrian din acel an, rupând gura târgului cu rochiile sale cu tema respectivă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[23.11.17 14:43:21]
» mesaj pers

   @Rodel: multumesc mult pentru interesul lecturii... pentru mine Olanda va fi mereu o tara fascinanta, plina de surprize.

   

   @mishu... merci draga mea, tipul e un geniu mondial, mazgalelile lui geometrice sunt celebre.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUL-2016] Casa unde s-a născut Piet Mondrian, e pe canalul adormit Kartegracht. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923515">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923515"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923515">Şterge vot</a></div><span id="v9923515" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923515)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923515Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923515MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUL-2016] Casa unde s-a născut Piet Mondrian, e pe canalul adormit Kartegracht.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUL-2016] Peste apă, dincolo de bilele colorae în culorile primare ale lui Mondrian, e casa lui natală, devenită muzeu. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923516">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923516"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923516">Şterge vot</a></div><span id="v9923516" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923516)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923516Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923516MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2016] Peste apă, dincolo de bilele colorae în culorile primare ale lui Mondrian, e casa lui natală, devenită muzeu.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUL-2016] In 2017 olandezii sărbătoresc centenarul miscării artistice Stilul si pe Mondrian... in aceasta casă tatal lui era director de școală. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923517">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923517"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923517">Şterge vot</a></div><span id="v9923517" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923517)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923517Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923517MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2016] In 2017 olandezii sărbătoresc centenarul miscării artistice Stilul si pe Mondrian... in aceasta casă tatal lui era director de școală.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUL-2016] Intrare in casa muzeu a lui Mondrian -la parter e un punct de informare și un shop cu suveniruri scumpe. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923518">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923518"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923518">Şterge vot</a></div><span id="v9923518" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923518)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923518Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923518MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2016] Intrare in casa muzeu a lui Mondrian -la parter e un punct de informare și un shop cu suveniruri scumpe.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUL-2016] Mica bucătărioară, cu o fereastră din studioul de la Paris... Mondrian la aragaz, se aude suietul trenului din gara Montparnasse. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923519">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923519"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923519">Şterge vot</a></div><span id="v9923519" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923519)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923519Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923519MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2016] Mica bucătărioară, cu o fereastră din studioul de la Paris... Mondrian la aragaz, se aude suietul trenului din gara Montparnasse.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUL-2016] Detaliu din studioul parizian -pe pereti sunt expusi anii de creație si operele sale - -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923520">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923520"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923520">Şterge vot</a></div><span id="v9923520" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923520)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923520Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923520MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2016] Detaliu din studioul parizian -pe pereti sunt expusi anii de creație si operele sale -
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUL-2016] -detalii din studioul francez, care are o formă dreptunghiulară-personalitatea pictorului nu poate fi ruptă de mediul în care el a pictat. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923521">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923521"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923521">Şterge vot</a></div><span id="v9923521" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923521)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923521Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923521MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2016] -detalii din studioul francez, care are o formă dreptunghiulară-personalitatea pictorului nu poate fi ruptă de mediul în care el a pictat.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2016] Călătorie prin viata pictorului din perioada Amsterdam. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923522">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923522"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923522">Şterge vot</a></div><span id="v9923522" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923522)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923522Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923522MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2016] Călătorie prin viata pictorului din perioada Amsterdam.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2016] Detaliu cu studioul parizian -el îl numea micul lui sanctuar și era un maniac al ordinii. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923523">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923523"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923523">Şterge vot</a></div><span id="v9923523" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923523)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923523Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923523MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2016] Detaliu cu studioul parizian -el îl numea micul lui sanctuar și era un maniac al ordinii.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2016] Fotografii de epocă alb negru din casa muzeu. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923524">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923524"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923524">Şterge vot</a></div><span id="v9923524" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923524)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923524Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923524MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2016] Fotografii de epocă alb negru din casa muzeu.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2016] Stilul Mondrian si designul modern -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923525">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923525"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923525">Şterge vot</a></div><span id="v9923525" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923525)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923525Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923525MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2016] Stilul Mondrian si designul modern
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2016] Hol muzeu -detaliu -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923527">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923527"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923527">Şterge vot</a></div><span id="v9923527" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923527)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923527Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923527MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2016] Hol muzeu -detaliu
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2016] Intrare in bucataria mică din Paris. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923528">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923528"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923528">Şterge vot</a></div><span id="v9923528" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923528)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923528Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923528MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2016] Intrare in bucataria mică din Paris.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2016] Documente si fotografii din viata artistului -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923529">Şterge vot</a></div><span id="v9923529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2016] Documente si fotografii din viata artistului
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2016] Mondrian -detalii din expozitie -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923530">Şterge vot</a></div><span id="v9923530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2016] Mondrian -detalii din expozitie
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2016] Pieter Cornelius - detaliu din expozitie -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923531">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923531"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923531">Şterge vot</a></div><span id="v9923531" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923531)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923531Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923531MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2016] Pieter Cornelius - detaliu din expozitie
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2016] Tablou de Mondrian din epoca de tinerete. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923532">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923532"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923532">Şterge vot</a></div><span id="v9923532" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923532)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923532Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923532MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2016] Tablou de Mondrian din epoca de tinerete.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2016] Tablouri ale lui Mondrian din colectia privată a doctorului Esser. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923533">Şterge vot</a></div><span id="v9923533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2016] Tablouri ale lui Mondrian din colectia privată a doctorului Esser.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2016] Panouri cu reproduceri celebre ale operei lui Mondrian. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923534">Şterge vot</a></div><span id="v9923534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2016] Panouri cu reproduceri celebre ale operei lui Mondrian.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2016] Vitrina cu suveniruri in culorile pictorului. -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923535">Şterge vot</a></div><span id="v9923535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2016] Vitrina cu suveniruri in culorile pictorului.
foto mireille [21.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2016] Formele geometrice care au cucerit lumea modernă... -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923536">Şterge vot</a></div><span id="v9923536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2016] Formele geometrice care au cucerit lumea modernă...
foto mireille [21.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUL-2016] O cafea in casa lui Mondrian -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923538">Şterge vot</a></div><span id="v9923538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUL-2016] O cafea in casa lui Mondrian
foto mireille [21.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUL-2016] casa muzeu -detaliu parter -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923539">Şterge vot</a></div><span id="v9923539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUL-2016] casa muzeu -detaliu parter
foto mireille [21.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [JUL-2016] Casa unde s-a născut pictorul Mondrian -- foto by <b>mireille</b> [uploaded 21.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av923540">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv923540"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=923540">Şterge vot</a></div><span id="v9923540" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(923540)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f923540Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e923540MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [JUL-2016] Casa unde s-a născut pictorul Mondrian
foto mireille [21.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.205363035202 sec