ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.10.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploiesti
ÎNSCRIS: 09.08.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
OCT-2010
DURATA: 2 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

City break la Amsterdam

Ilustrație video-muzicală
Pussycat - Alleghenny


TIPĂREȘTE

Acum doi ani, în septembrie, din anumite motive, am fost nevoiți să renunțăm la o excursie de 10 zile.

Ca să nu se aleagă praful de concediul nostru am hotărât să mergem 2-3 zile intr-un city break. Agenția ne-a pus la dispoziție toate ofertele lor de city-break-uri, în multe dintre orașe fusesem deja, iar în altele am considerat că e prea puțin sa stai doar 2 zile, așa că, în final ne-am hotarat la Amsterdam și cum la hotelul ales de noi în septembrie nu mai erau locuri am stabilit ca vom pleca în octombrie.

Excursia a costat 380 euro/pers. și includea transportul cu avionul și 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel Bellevue (vezi impresii).

Nu vedeam pentru prima oara Amsterdamul, în 2008 am mers intr-un circuit si atunci am petrecut o zi și în capitala Olandei.

Când spun Olanda eu mă gândesc imediat la: saboți de lemn, lalele, mori de vânt, bere Heineken, Rembrandt, Van Gogh și biciclete, un mijloc de transport util într-un oraș așa de aglomerat.

Compania cu care am zburat KLM, am plecat la ora 14 din Bucuresti si am ajuns la ora 16 in Amsterdam. De la Aeroportul Schiphol am luat trenul până la Gara Centrală din oraș, hotelul nostru fiind la 150 m de gară. Călătoria a durat aproximativ 30 min (chiar mai puțin) și a costat 4 euro.

Ce m-a surprins și acum ca și prima dată, a fost aglomerația și puhoiul de biciclete, parcate peste tot dar mai ales în parcări etajate: -)).

Seara primei zile ne-am petrecut-o pe straduțele înguste și foarte aglomerate ale orașului, am mâncat un delicios boerekool (piure de varză creață) eu crezând că este piure de broccoli, iar târziu când orașul era plin de lumini, ne-am plimbat cu vaporașul pe canale, cele care au facut din Amsterdam “Veneția Nordului”.

A doua zi de dimineață ne-am trezit cu forțe proaspete si am plecat la muzeeul Rembrandt, pe care ne-am propus sa-l vizitam cu o seară înainte când am trecut cu vaporașul prin fața lui.

Muzeul își merită renumele, cele trei etaje adapostesc nu doar operele lui Rembrandt ci si ale altor pictori, majoritatea elevii lui. Iar pictura Rondul de Noapte, vedeta muzeului, este impresionantă.

Dupa vizitarea muzeului am mers in cartierul Walletjes, cunoscut de toată lumea datorită felinarelor roșii care au făcut din acest cartier un obiectiv major al Amsterdamului.

Deși era amiază, am constatat cu surprindere că multe dintre perdeluțe erau trase, semn că fetele aveau de lucru.

Se știe că în Olanda prostituția este legală, drogurile nu, dar consumul de cannabis nu este interzis persoanelor majore.

Am mers apoi să vedem podul Megere Brug, orașul are zeci de poduri dar acesta este celebru. A fost construit la 1670, bineînțeles refăcut de-alungul timpului, se ridica și astăzi la fiecare 12 minute pentru trecerea ambracațiunilor iar seara este foarte frumos luminat.

Un alt simbol al Olandei, saboții din lemn, îi gasesți peste tot, in orice butic ai intra, frumos colorați, inșirați ca la expoziție pentru a atrage atenția turiștilor.

O clădire frumoasă in Amsterdam, care seamănă cu un castel, este De Waag, în traducere waag înseamnă balanță pentru că in această clădire se cântăreau mărfurile. Astăzi aici funcționează un restaurant căutat de turiști.

Și gara centrală din Amsterdam are o clădire frumoasă din cărămidă care pentru noi a fost un reper important în a nu ne rătăcii prin oraș. Mereu o luam ca punct de reper pentru că in zona gării era și hotelul în care am fost cazați.

Un alt obiectiv turistic apreciat este Piata Dam, dam se traduce dig, se pare că aici a fost construit primul dig in jurul râului Amstel. În centrul pieții se află un obelisc construit in memoria eroilor olandezi care au murit în al Doilea Război Mondial. Din pacate cănd am ajuns în piață a inceput o ploaie care ne-a facut să renunțam la vizită și la poze.

Și cum ploaia nu s-a oprit nici după ce am mancat si am mai pierdut vremea prin magazine, iar o altă modalitate de a ne petrece timpul nu era, fiind destul de tarziu pentru muzee, am fost nevoiți să ne retragem la hotel, mai ales că a doua zi aveam avion devreme.

Cam asta a fost scurta noastră incursiune prin Amsterdam.


[fb]
---
Trimis de gettutza in 26.10.12 18:43:09
Validat / Publicat: 26.10.12 20:30:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX. A mai fost în/la: Haga, Roterdam, Anvers, Bruxelles, Brugge.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3538 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gettutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Amsterdam
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Diaura* [26.10.12 22:05:16] »

Ma bucur pentru voi ca ceva tot ati reusit sa vedeti, desi ati stat putin.

Am si eu o curiozitate legata de celebrii saboti (si te rog sa nu razi de mine daca intrebarea ti se pare copilareasca); sunt doar de decor, sau pot fi purtati - ma refer la cei sin lemn? si cat costa? Cei sin plus, ca niste papuci e clar ca pot fi purtati si mi se par foarte haiosi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
gettutza [26.10.12 22:22:35] »

@Diaura: Eu am crezut că sunt doar de decor, dar am fost foarte surprinsă să constat că erau de diferite dimensiuni (măsuri să zicem). Ba într-un magazinaș am văzut că vânzătorul era încâlțat cu o astfel de pereche, dar sunt convisă că pentru reclamă.

Eu cred că nu se pot purta, sunt righizi și incomozi.

La Amsterdam totul are formă de sabot. Breloc, genți, desfăcător de sticle, scrumiere, magneți, veioze, bibelouri, cești, etc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Diaura* [26.10.12 22:59:53] »

@gettutza:

Daca au marimi diferite inseamna ca pot fi putati, macar cateva minute de cei curajosi (dovada vie e vanzatorul repectiv).

E clar ca fiind din lemn nu pot fi comozi, dar nici opincile noastre traditionale nu sunt comode cand prin ele se simt toate pitrele de pe drum (am probat odata unele la un targ de artizanat)

Niciodata viata taranilor nu a fost usoara, indiferent ca au fost incaltati in opinci sau in saboti.

Si pretul?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
gettutza [26.10.12 23:04:50] »

@Diaura: Din pacate prețul lor nu mi-l mai amintesc, am fost acum 2 ani la Amsterdam.

webmaster13 [26.10.12 23:45:27] »

Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

Cristian_h* [26.10.12 23:56:16] »

Acesti saboti pot fi purtati insa este nevoie de o pereche groasa de ciorapi, preferabil din lana altfel dupa o anumita perioada pot provoca rani picioarelor. Cu toate ca si eu am fost in Olanda nu am intrebat cat costa o pereche, insa fiind curios din fire m-am uitat pe cloggieshop.com, acolo insa sunt prezentate niste modele mai deosebite.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Diaura* [27.10.12 00:03:13] »

@Cristian_h:

Multumesc pentru "mura in gura ". Scumpicei, ce sa zic; mai ales ca acum se lucreaza mai mecanizat, nu mai este munca manuala ca pe vremuri.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*, gettutza
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Amsterdam şi împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049618005752563 sec
    ecranul dvs: 1 x 1