GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotelul Schwarzer Adler se afla chiar in centrul micii localitati austriece Golling, la aproximativ 25 km sud de Salzburg. Aici ne-a fost rezervata cazarea in cea de a doua noapte a circuitului nostru.
Apropierea de munte (la poalele crestelor Gollings Hagengebirge si Tennengebirge) determina rapide schimbari ale vremii si ploi frecvente. Am constatat acest lucru noi insine. Venind dinspre Viena, pe autostrada, trecand pe langa Salzburg si continuand spre Golling, trei reprize de ploaie ne-au udat autocarul si ne-au facut sa ne temem ca zilele urmatoare vor fi compromise.
Asezat pe valea raului Salzach, oraselul Golling este o asezare mica, foarte cocheta, pe care insa am avut prilejul s-o descoperim abia in dimineata urmatoare, o data cu lumina zilei si dangatul clopotului din turn. Cladiri cu flori la exterior, cu magazine la parter, cu multe orhidee la ferestre, se inghesuie langa strazile inguste care strabat localitatea, majoritatea in panta si in curba. O cladire cu ceas solar si pereti pictati in jurul ferestrelor sta impunatoare in mijlocul asezarii. Nu stiu daca ceasul solar mai are vreo utilitate in vremurile actuale. Intrebarea fireasca este de cate zile insorite pe an beneficiaza ceasul pentru a-si justifica existenta?
Hotelul Schwarzer Adler din Golling este amplasat pe strada principala, in apropiere de turnul clopotnita. Mai sunt si alte asemenea hoteluri mici, amenajate in cladiri vechi, dar reconditionate. Usile si geamurile Hotelului Schwarzer Adler sunt modernizate, dar nu si mobilierul.
In hotel se intra printr-un gang avand la strada, de o parte si de alta, magazine. Receptionerul, hangiul sau proprietarul (ce o fi fost?), ne-a asteptat la ora tarzie a sosirii noastre numai pentru a ne ura bun venit si a o asista pe ghida la repartizarea camerelor. Toate acestea s-au petrecut in gangul care dadea spre curtea interioara. O usa facilita accesul la scara care ducea la camerele de la cele trei etaje.
Camera care mi-a fost repartizata, situata la etajul 2, este mare, dar fara balcon, fara telefon, fara foeun, fara frigider. Este singura incepere care are flori la ferestre, pe exterior, intr-o jardiniera incarcata cu plante curgatoare.
Cele doua geamuri de termopan - albe in interior, verzi pe dinafara - sunt mici si dau spre strada.
Asezat direct pe parchet, tot mobilierul incaperii este decorat cu fragmente de tapiterie. Langa sifonierul dotat cu umerase se afla cele doua paturi alaturate, cu noptiere, un fotoliu, un scaun si o masa acoperita cu o panza lucrata traditional. Cele doua aplice din fier forjat au becuri in forma de lumanare si sunt asezate de o parte si de alta a paturilor.
O comoda cu rafturi, in ton cu restul mobilierului, sustine televizorul. Televizorul este cu tub, dar, va spun sincer, acesta este ultimul lucru care ma intereseaza cand sunt intr-un circuit. Nu stiu ce canale receptiona sau macar daca functiona pentru ca nici nu am atins telecomanda.
Baia are cada si dus. Gresia si faianta sunt in stil vechi, dar foarte frumoase si in buna stare.
Doua seturi de prosoape asteptau sa fie intrebuintate, iar pe un raft se gasea o rezerva de 4 suluri de hartie igienica. In baie exista calorifer cu trei elementi, o chiuveta foarte mare si o priza langa oglinda. Incaperea este luminata din tavan si de la un bec aflat deasupra oglinzii (care in camera mea nu functiona).
Hol Holul este foarte larg si gazduieste doar un cuier simplu. De altfel si holul etajului este larg, cu toate usile late - parca mai late decat in mod normal - in care asteptau cheile. A doua zi dimineata, cand am parasit camera, tot acolo le-am lasat. A fost un check-in/check-out mai putin obisnuit.
Mic dejun In curtea interioara, intr-o sala speciala, ne astepta o femeie imbracata traditional in verde si alb. Ea a fost cea care a pregatit bufetul si tot ea a facut debarasarea.
Trei feluri de branzeturi (cascaval), sunca, jambon, muschi file, iaurt natur si cu fructe, cereale, ceai, cafea, lapte, paine neagra cu secara sau chifle, unt, miere, gem (visine, caise, mere) si suc la dozator, sunt produsele oferite la micul dejun de la Hotel Schwarzer Adler din Golling.
Concluzii
Am fost surprinsa sa constat ulterior, pe internet, ca imaginile prezentate din camerele Hotelului Schwarzer Adler sunt cu totul diferite fata de ceea ce am primit. Este posibil sa existe si camere mai elegante care nu erau pentru noi sau este posibil sa existe chiar si o alta cladire, mai moderna. In curtea interioara erau mai multe intrari in cladiri apropiate pe care noi, in graba de a ne continua programul, nu am avut preocuparea de a le explora.
Desi modest, Hotelul Schwarzer Adler din Golling este confortabil, curat si ofera bune conditii pentru o noapte de tranzit. Nu cred ca as recomanda cuiva sa petreaca mai multe zile acolo din simplul motiv ca nu prea e nimic de facut sau de vazut in mica localitate (in afara de o mica fortareata). Asta in situatia in care nu veniti iarna, pentru sporturile de sezon. Apropierea de Salzburg - orasul lui Mozart, este totusi un avantaj.
Dupa micul dejun noi ne-am imbarcat in autocar si ne-am continuat drumul spre Germania, pe ruta Alpilor Bavarezi, spre castelul Linderhof si Neuschwanstein. Curand s-au aratat vederii noastre peisaje minunate si creste pe care inca dainuia zapada.
Trimis de iulianic in 23.07.12 09:07:27
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@MCM: Cu Hotelul Schwarzer Adler din Golling circuitul a ajuns deja la a doua noapte de cazare. Prima a fost la Hotel Canada din Budapesta, dar pentru ca am stat si anul trecut acolo, nu am mai scris un review. Am completat doar cu niste poze si un ecou.
Acum urmeaza o serie de hoteluri. Cam plicticos pentru mine sa descriu camere, holuri, etc... Stiu insa cat de important este uneori sa stii cum este hotelul la care vrei sa faci rezervarea, de aceea continui pana la epuizarea tuturor celor 7 hoteluri care ne-au gazduit.
Adevaratele impresii, acelea de calatorie, urmeaza dupa aceea.
@iulianic: De acord, o parere obiectiva despre un hotel este cat se poate de utila. Abia astept impresiile de calatorie. Spor la scris
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)