GRAD SATISFACȚIE
Wellness-spa-beauty la Sporthotel Neustift / Relaxare si rasfat total
Am promis o relatare despre rasfatul incredibil de la centrul wellness-spa al hotelului Sporthotel Neustift 4*superior si ma tin de cuvant. Cand am antamat sejurul am stiut ca are piscina si sauna, si la momentul respectiv mi s-a parut suficient. Cateva zile mai tarziu am intrat pe net sa vad cam ce e cu respectivele si am vazut niste fotografii si descrieri incredibile, pe care le-am pus pe seama strategiei de marketing si a profesinalismului fotografului.
Am descris ce si cum cu acest hotel - click aici, conditii de cazare si altele, dar am rezervat timp amintirilor mele in privinta experimentarii si senzatiilor incercate in perimetrul centrului. Ca sa nu ma repet am sa-i spun prescurtat CWS. Fotografiile de pe net si din pliante sunt frumoase si cat se poate de reale, mai veridice la fata locului decat m-as fi asteptat.
Spuneam ca in camera am gasit un cosulet de rachita cu echipament wellness-spa constand din doua prosoape mari, halat, papuci, improspatat mereu. Am vazut chiar din momentul sosirii defiland niste persoane pe holuri, in halate si cu cosuletul pe mana, dar am ridicat usor din spranceana si am asteptat sa vad ce mai e si asta. De la etajul I unde stateam, pe o scara in spirala se cobora direct in CWS, iar pe o alta, tot spiralata, in capatul coridorului se urca spre centrul Beauty unde se putea face si masaj.
CWS are o suprafata declarata de 2000mp. E mult, dar el aduna nenumarate incaperi cu destinatii care mai de care mai dedicate relaxarii, miscarii, echilibrului interior. Accesul se face pe baza cartelei magnetice cu care se intra si in camera. Intrarile la piscina acoperita si la wellnss sunt diferite, in principal datorita activitatilor diferite, dar si tinutei: in timp ce la prima costumul de baie e prezent, la cel de-al doilea pielea descoperita respira prin milioanele de pori fara ingradirea vreunui petec de panza. Asadar, nud. Piscina e generoasa si din studierea pliantelor mai vechi am dedus ca initial a fost de exterior, mai apoi, in urma renovarii recente fiind inchisa si transformata in una acoperita. Are dimensiuni de aprox. 20m/8m, intrare lejera printr-o scara larga, e inconjurata de un spatiu cu sezlonguri si paturi cu baldachin. Priveliste pe toata lungimea ei afara, prin ferestrele largi, catre brazii plini de zapada si de lumini, catre munti. Curata si fara repros in privinta aspectului. Are si doua jocuri de apa, iar la unul din capete o banca sub apa pe toata latimea. Adancimea intre 1.30 – 1.50 m. in aceeasi incapere se afla si o piscina pentru copii, de 4/4m, spatiul respectiv fiind prevazut cu jucarii, scaune in forma de ou, flotoare cilindrice. In fata stanga fata de piscina se afla un bazin de cca 3/8m, un jacuzzi de fapt care printr-o usita batanta, prin care treci inotand, comunica cu exteriorul unde se afla acelasi tip de jacuzzi, la aceleasi dimensiuni, dispus in oglinda fata de interior. Portiunea de afara era preferata multora, apa calda bolborosind si creand vartejuri in timp ce deasupra ninge fiind o senzatie super. Pentru piscina exista dusuri (cu sapun lichid si prosoape), toalete si vestiare separate, dar cum spuneam, majoritatea veneau gata echipati in costume de baie.
In spatiul wellness se intra printr-o usa de sticla opaca, glisanta, pe baza cartelei. De indata esti patruns de atmosfera de terme romane a incintei, de serenitatea ce se desprinde din chipurile turistilor, din designul interior si din decoratiuni. Piatra, lemnul, vegetalul compun o ambianta placuta. In jurul unei insule centrale formate din trei dusuri tematice (primavara, vara, toamna) se afla nu mai putin de sapte saune, fiecare cu un specific anume... Imediat in stanga intrarii este accesul la Laguna Albastra, un jacuzzi imens (10/15m) unde poti incerca sase tipuri de dus supra sau subacval, numita asa datorita luminilor albastre incastrate in peretii bazinului dar si pentru ca intr-un capat s-a simulat o grota chiar deasupra bancii circulare. Aici am incercat diverse forme de masaj cu ajutorul jeturilor compuse de apa, aici te simti relaxat si te inviorezi dupa un episod de sauna. Iar sa inoti gol, dupa o repriza de asudare, e o senzatie de libertate absoluta.
Saunele sunt umede si uscate... Sauna numita grota de ametist, cu temperatura medie intre 40-50 grd, a fost singura in care n-am intrat (4 locuri). Apoi urmeaza langa ea sauna clasica (de 10-12 locuri - unde transpiri in voie in caldura uscata si excesiva, asezat comod pe bancute de lemn), cea mai cautata dupa observatiile mele. Langa urmeaza sauna cu gheata (4 locuri) – daca o pot numi asa, o incapere in care poti incerca senzatia cuburilor de gheata revarsandu-se pe tine. Sauna cu plante era si ea una din cele mai solicitate, cu temperatura moderata si cu arome vegetale (6-8 locuri). Urmeaza sauna cu infrarosii (4 locuri) dar cu fante de infrarosii frontale si dorsale ptr doua persoane. Imediat langa aceasta se afla sauna de sare, o incapere cu pereti semitransparenti din blocuri de sare gema, filtrand dulce si chihlimbariu lumina. Aerul este bogat ionizat si incarcat cu particule de sare, am constatat cum caile respiratorii se degajeaza de la primul rastimp petrecut acolo. Are banci in mozaic pentru 6 persoane, respectand forma anatomica umana, foarte comode cu toata aparenta lor dura. Apoi vine baia cu aburi aromatici, o sauna cu abur, de temperatura medie spre mare, (6 locuri), avand un interesant tablou cu joc de lumina si culoare, dinamic, pe peretele central. Nu seamana intre ele ca forma si mobilier , lumina si fond muzical , fiecare te incanta altfel.
Toate aceste saune aveau descrierea parametrilor tehnici de temperatura si umiditate la intrare. Recomandari medicale si contraindicatii de afectiuni sau varsta (de ex. copiii sub 15 ani nu aveau recomandare). La sauna cu infrarosii un tablou digital permite reglarea temperaturii si ofera informatii de utilizare in 4 limbi. Clepsidre usor de manuit inauntru cu timp maxim de 20 min. Jet de apa pe furtun pentru spalarea scaunelor, bancilor sau picioarelor... Aranjamente de plante sau roca, lumini difuze, muzica relaxanta ambientala - valuri spargandu-se, zgomotele padurii, apa curgand, orientala – buton rosu de urgenta in caz de nevoie. Spuneam ca in centru se afla cele trei dusuri in care te poti racori cu apa mai mult sau mai putin rece, cu arome corespunzand sezonului afisat, in jocuri de apa incrucisate, jeturi filiforme sau imprastiate.
In fata si la stanga fata de incinta cu saune se afla spatiul de relaxare. Aici avem un hol central, spatios, cu fotolii si canapele, lumina difuza, dulap frigorific cu sucuri naturale de fructe, ceai verde sau de plante, cafea de la automat, fructe diverse... Vesela, pahare, servete. Te poti servi la liber. E un spatiu intermediar, destinat palavragelii usoare si placute intre turisti. De aici poti patrunde in trei incaperi diferite al caror scop este relaxarea si desfatarea simturilor, odihna si echilibrul. Primul este camera cu sofale si camin central, in care arde focul dar si lumanari aromatice. Pe trei laturi sunt canapele imense, pernute si tabureti de sprijinit picioarele. Peretii sunt in lemn, veioze discrete, se doarme, se leneveste se citeste. (Imi pare rau sa amintesc, dar aici am auzit doi romani avand o discutie in contradictoriu cu privire la... o prostie. Dar tonul era mult prea ridicat iar manifestarea complet nepotrivita. Cu ocazia aceea am aflat ca mai sunt romani in hotel!). Alaturat se afla un spatiu cu cinci sezlonguri de impletitura precum si un pat ca un ou mare, cu biblioteca pe peretele opus, la fel destinat relaxarii si lecturii. Iar in spate de tot este incaperea cu cele 6 paturi cu saltele cu apa, paturi de o persoana, decorate cu baldachine de panza alba, simpla, cu paturi usoare si pufoase sa te acoperi. Aici mai mult se dormea dupa sauna sau tot de aici aveai acces la o terasa cu doua sezlonguri, afara in zapada.
Cum spuneam, in toate aceste spatii de odihna era o lumina placuta, difuza, suficienta insa daca vrei sa citesti. Muzica in surdina. Se converseaza la nivel minim, se doarme, se leneveste intr-o toropeala placuta.
In toata aceasta zona de saune si relaxare nimeni nu se simtea obligat sa se acopere, poate doar cu halatul in spatiile de relaxare. M-a incantat atitudinea celor de acolo, nu de lipsa de pudoare in sensul rau, ci de a se bucura deplin de rasfatul tuturor simturilor, fara sa se incurce in carpe.Constienti ca , la fel ca anticii greci , corpul nostru este o podoaba , nu ceva de care sa-ti fie rusine. Rafturi cu prosoape mici, albe si imaculate sunt dispuse in multe locuri. Le iei, le folosesti, le pui intr-un cos mare. Cuiere, vestiare, canapele. In principal cam toti respectau un circuit cuprinzand: sauna, dus sezonal, laguna albastra, sauna, dus sezonal, relaxare. Doua ore petrecute acolo mi-au redat un an de viata! Va dati seama ce-am intinerit...
Inotul la piscina mare se petrecea inainte (frecvent) sau dupa timpul petrecut la wellness. Eu de aici urcam la masaj, am avut grija din momentul sosirii sa-mi fac programarile la masaj. Am primit si un carnet dragut cu aceste programari, sa nu uit, chiar daca pana la urma tot am pierdut una din sedinte, fiind prea devreme, la 16.00, cand inca nu ma intorsesem de la ski. Dar in general am avut programare la 18.00-18.30.
Curatenia aici era exemplara, desi nu am vazut vreodata pe cineva din personalul de curatenie in timpul programului. La ora 9.00 era programat pentru turisti, in fiecare zi, un tur scurt al CWS, de prezentare, prin care luai la cunostinta de posibilitatile de acolo. Programul oficial era de la 9.00 la 19.30, dar credeti-ma ca si daca doreai sa zabovesti mai mult nu te evacua nimeni. Nici de la piscina, nici de la sauna sau relaxare. Era foarte liber dimineata si un pic mai aglomerat dupa-amiaza.
Masajul: are loc in cabinete destinate special, 4 la numar, unde te poti bucura de mai multe categorii: clasic, aromatic, chinezesc, alpin, ayurvedic, thailandez. Fiecare din aceste clase are la randul ei 4-5 tipuri. Personal am facut masaj clasic full-body, masaj cu ulei aromatic de lamaie,masaj thailandez precum si masaj ptr drenajul limfei (ca am probleme...). Foarte tentant suna masajul cu lapte de arnica si cel cu pietre, prietenii care au facut si masaj ayurvedic cu manusa de matase mi-au zis ca e o experienta totala. Greu sa reusesti sa experimentezi tot ce ti-ai dori in sase zile efective. Erau patru maseuri, Giulia mai vorbareata in sensul ca facea o mica anamneza inaintea masajului propriu-zis, Crisstof mai tacut, restul n-am retinut numele. Incaperi curate, cu dotari moderne imbinate cu elemente traditionale. Cearsafuri de panza si prosoape schimbate complet la fiecare turist (adica nu am vazut acele role de cearceaf de hartie …) Sunau in camera sa-ti reaminteasca de masajul programat, sa intrebe inainte daca mai ai nevoie de ceva sau sunt probleme – asa se face ca am facut masaj si cu piciorul in gips, ca o atentie si compasiune.
La etajul doi era centru Beauty, n-am incercat nimic din oferta de acolo, nu ca n-as fi avut nevoie, dar efectiv nu era timp. Dar portofoliul de tratamente faciale si corporale e divers si bogat.
Preturile , per general intre 45-60 euro ptr masaje/proceduri mai scurte (25-40 min) si 80-100 euro pentru cele de durata (80 min). Le puteti consulta , analiza si face o estimare de costuri pe site-ul oficial.
Interesant mi s-a parut ca aveau o oferta de cazare cu masaje sau tratamente incluse , aplicata si personalizata , despre care e bine sa stii dinainte , pentru ca are reduceri consistente la terapii si masaje si sunt si bine intocmite. Poate data viitoare. N-am spus nimic de sala de fitness , formata de fapt din doua incaperi , unde singur sau cu antrenor personal(contra cost ) puteai sa faci yoga , pilates sau fitness. Extrem de bine utilata , aparate noi si multe. Si aici sucuri, fructe si ceai la discretie , prosoape curate.
N-am facut fotografii din motive de respect pentru ceilalti turisti. Desi mi-am propus sa ma duc dimineata , cand nu era nimeni, mereu am fost in criza de timp si mai era si problema ca nu puteam sa intru in tinuta de strada in spatiile respective. Dar insist sa spun ca fotografiile oficiale nu sunt exagerate.
Personal , a fost prima data cand am incercat plenar posibilitatile wellness + spa intr-un sejur destinat ski-ului. Dar de acum incolo stiu ce-mi doresc, motiv pentru care am luat pliantul in care sunt prezentate toate cele 25 de hoteluri din lantul Best Wellness Hotels Austria click aici
Amintirea clipelor de relaxare si desfatare a simturilor este inca vi, poate de aceea am simtit nevoia sa-i dedic o relatare aparte. Si pentru ca nu trebuie sa ratati ocazia de a va bucura de toate acestea.
Trimis de TORA INGRID in 16.01.11 11:57:09
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TORA INGRID); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Sporthotel Neustift" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
NOTA: nu sunt acceptabile doua seturi de note din acelasi sejur, motiv pentru care de obicei al doilea review scris din acelasi sejur la acelasi hotel sunt fie invalidate, fie mutate la rubrici conexe - "resturante din zona" ori "descopera localitate X". Cum acest caz iese din tipare, am preferat sa-l pastram pe site cu mentiunea FARA NOTE
NOTA2: am decis sa PASTRAM pma_std si sa admitem review-ul in concurs -- desi e al doilea din aceeasi unitate de cazare -- pentru ca (1) e foarte bun si util isi (2) il asimilam cu un review scris despre unitatea de alimentatie publica (ori din categoria "Descopera Fulpmes") - ar fi nedrept sa nu facem aceasta analogie
Draga si iubitule Admin, multe explicatii in ecou pentru nimic: eu am incercat sa postez tot la hotel dar programul de prevenire a scriitorilor prolifici ahtiati dupa puncte nu mi-a dat voie. Cum fierbeam de nerabdare sa-mi postez capodopera, am creeat o sectiune care s-o primeasca, fiind convinsa ca se va intampla exact ce spusesi.
Daca n-ai bagat de seama, nu particip la concurs ca nu mai mi-s concurenta, asa ca explicatiile alea cu punctele si cu multe cuvinte complicate, cum ar fi analogie si admitem, conteaza poate doar la cititorii neavizati. N-am invatat pentru note la scoala, de ce m-as schimba acum?
WM responsabil cu muzica, crezi ca gasim o muzica ambientala sa ne gadile placut la ureche in timp ce lecturam?
Multumesc si tie WM si tie admin si echipei de controlori care de data asta n-a mai avut nevoie de 6 ore sa valideze productiunea.
F. UTIL/F. BUN cam atat se poate spune insa acum dupa citirea lui sunt 2 posibilitati:
1 cea mai usoara: dai drumul la apa calda in cada, pui ceva arome si visezi.
2 cea mai grea: daca te tine faci o rezervare si goo!
Oricare varianta alegem, lecturarea rw e o placere, bine structurat si plin de informatii.
Multumesc
Saru'mana Sefa. Am urmat si eu linkul Best Wellness Hotels Austria si v-am vazut la Spa. Sau nu erati dvs. in prezentare? )
Foarte util review, da' vorba unui coleg cat era Coca-Cola?
@TORA INGRID
Nu ai fost ironica mai sus, nu-i asa? Hai sa vedem cum stam:
”... nu particip la concurs ca nu mai mi-s concurenta, asa ca explicatiile alea cu punctele si cu multe cuvinte complicate... conteaza poate doar la cititorii neavizati
O lamurire pentru cei avizati. Incepand de anul asta, si userii retrasi din concurs, figureaza in clasament si acumuleaza puncte din review-uri si aprecierile userilor. De aceea, punctele sunt (inca) relevante si pentru cei retrasi.
”Multumesc si tie WM si tie admin si echipei de controlori care de data asta n-a mai avut nevoie de 6 ore sa valideze productiunea.
Daca in afirmatia asta, in care nu regasesc pic de ironie, te referi la timpul in care a fost validat review-ul tau pentru Hotel Schwarzer Adler, iti amintesc faptul ca, acel review, a fost postat de tine in 14.01.2011 la ora 22:37:11 si a fost validat in 15.01.11 la ora 6:58:28. Dat fiind ca, un review poate fi validat doar la X minute de la publicare, timp necesar (si suficient de cele mai multe ori) userului pentru a-l corecta si urca fotografiile, acel review al tau ar fi putut fi validat tarziu in noapte, cand pur si simplu, echipa de webmasteri era la odihna. Nu uita ca, nici unul nu-i platit si nu li se poate cere sa ramana non stop pe sait. In conditiile in care toti, a doua zi merg la munca.
Concluzie: Diferenta esentiala intre timpul necesar validarii celor 2 review-uri este dat de ora urcarii lor pe sait. Asta fiind urcat in timpul zilei, a fost validat la 1 ora.
Multumesc tuturor pentru intelegerea de care dau dovada in ceea ce priveste echipa administrativa (acel rau necesar bunei functionari a saitului/forumului).
Am urmat si eu linkul colegului Vladex, am şi votat-o (acolo) pe colega noastră (să vedeţi la ăştia concurs!) apoi am descoperit ceva absolut minunat la secţiunea relaxare: frecţie la piciorul de gips. Trai nenică la Austria, nu ca la noi...
Iata si propunerea muzicala pentru aceste impresii!
....
tin sa fac o mentiune, in general eu cred ca muzica trebuie sa fie in rezonanta cu randurile scrise si mai ales cu imaginile postate, de aceea de multe ori acolo unde lipsesc imaginile va lipsi si muzica, asta in cazul in care nu se solicita in mod concret o anumita melodie!
Multumesc pentru intelegere!
@TORA INGRID
Minunată această descriere făcută de tine lumii spa-ului şi wellness-ului. Citind, parcă luam parte în direct la acest regal al simţurilor şi al relaxării, la armonia perfectă între lumini, culori şi exotice arome.
Fiind direct interesat, discopatia lombară de care sufăr se acutizează, aş dori să te întreb dacă acolo se practică cumva şi masajul cu Carmol, ăla care te "scoală din boală". Din păcate, pe mine nu mă ajută deloc masajul thailandez, acesta din urmă mă "bagă în boală" şi mai mult. De masajul ayurvedic nu am auzit până acum, mi-e şi frică să întreb ce e.
Nu eşti bună să încarci pe site nişte poze făcute în timpul şedinţelor de masaj (ălea cu Giulia, dacă se poate), pentru a-ţi susţine mai bine superba descriere din review? Eventual încarcă-le pe feisbuc, ar fi păcat să te cunoscă lumea doar după piciorul în ghips sau cu masca de sudor pe faţă şi vinul în mână.
Am urmat sfaturile gratioase ale colegului santana solicitand nu una ci doua frectii cu carmol autohton la piciorul de rigips si deja ma simt calma... relaxata... piciorul meu drept e mai greu decat cel stang... sunt calma... visez...
N-a fost ironie in randurile pentru administratie, a fost umor si prietenie, mi se trage de la unele licori pe baza de fructe distilate, servite ca desert, in pahare mici.
Fondul muzical pentru rew m-a intors in timp, la zilele petrecute la Neustift, pacat ca n-am facut si fotografii, asta e, comoditatea mea e proverbiala.
Vad ca am intrat in catarea flintelor de haiduci, mai baieti, nu sunteti ocupati, vanati vanare de vant si va luati de o biata caprioara cu dizabilitati si nevoi speciale.
Ceva concret: coca-cola la bar costa 2.50 euro, la minibarul din camera la fel, in aeroport asisderea. Traducere libera pentru ayurveda: filozofie de viata in care corpul, mintea si sufletul sunt varfurile unui trunghi isoscel. Lumea este rezultatul interactiunii lor, lumea in care ne nastem din lumina si simtim lumina. (Sutra Sthana, Cap. I, versul 46)
@TORA INGRID
Îţi mulţumesc că m-ai "iluminat". Eu credeam că ayurveda asta e din Kama Sutra, pagina 15, poza 3.
Mi se pare scumpa Coca-cola le doi euro jumate. Plus ca la ultima tentativa de ingerare, comesenii au sarit cu gura pe mine ca face rau la ficat. Asa ca am ramas credincios in continuare spritului.
Pentru baietii din echipa de zgomote: imi acordati prea multa atentie, de cand cu masajele astea va zburda imaginatia nepermis. Hai sa mutam miuta pe privat, acolo putem sa ne incrucisam luminile si aurele. si sa ne masam la corpii striati si la sistemul limbic cat ne tin muschii...
Bonus daca sunteti cuminti, o coca-cola si singura poza de la spa. Prietenii stiu de ce...
@TORA INGRID:
”Langa urmeaza sauna cu gheata (4 locuri) – daca o pot numi asa, o incapere in care poti incerca senzatia cuburilor de gheata revarsandu-se pe tine.
Stimata doamna, cu asemenea detalii, chiar nu e de refuzat o astfel de oferta, chit ca nu prinzi la promotie...
Unii asteapta de o viata astfel de momente...
”Urmeaza sauna cu infrarosii (4 locuri) dar cu fante de infrarosii frontale si dorsale ptr doua persoane
Cele doua persoane care prind fantele de infrarosii frontale trebuie sa stea cu frontala la dorsala celorlalte doua persoane fericite posesoare a fantelor ramase disponibile?
Esti o norocoasa, exceptand "rateul" din ultima zi, dar poti sa-l consideri tot un noroc, in comparatie cu alti "zburatori" de pe partiile austriece....
Are dreptate autoarea review-ului. Trebuie sa mergem pe forum si pentru ca instrumentul prin care m-am facut cunoscut in formatia de zgomote este dezacordat. Nu mai pun la socoteala faptul ca de-as sufla-n trompeta acum, ar umbla saraca beata in urmatoarele doua, trei zile.
Review-uri ca asta ma duc intr-o lume a tuturor posibilitatilor. Fericiti cei ce le au si le si utilizeaza. Cat de mult conteaza epoca in care traiesti! Imi aduc aminte cum la varsta Torei si avand si eu un statut cu diplome universitare si un castig destul de bun, stateam zgribulita de frig ore intregi la coada la carne, gateam noaptea cand gazul avea presiune si-mi ascundeam trupul sub puloverase impletite de mana. Nu sunt invidioasa, fiecare isi traieste viata in conjunctura sociala data si gaseste resurse de bucurie si satisfactii independent de greutati. Am votat review-ul pentru ca e scris cu stil si eleganta, cu malitiozitate intelectuala, pentru ca mi-a demonstrat ca filmele coboara si in viata reala si pentru care m-a purtat prin locuri in care am sa ma programez sa le vizitez in urmatoarele existente.
@Michi:
Cred totusi ca exista o unda de frustrare cu o doza de ironie, care nu se justifica; daca e sa aruncam o privire pe review-urile postate de tine, cred ca multi alti useri de pe AFA ar trebui sa te invidieze si sa-si doreasca sa calce cu piciorul prin locurile pe unde ai fost.
Cat despre "lume a tuturor posibilitatilor", cred cu siguranta ca faci parte din ea, cu unele limitari, fiindca sunt prea putini cei care pot afirma cu tarie ca pot avea orice, oricand, oricat.
Chiar conteaza epoca in care traiesti, cu conditia sa nu faci mereu raportari/trimiteri la epoca in care ai trait...
Doamna @michi, multumesc ptr cuvintele frumoase. e adevarat ca acum sunt altfel de posibilitati cum la fel de adevarat este ca am trait ororile acelea de care va aduceti aminte (pe pielea mea, cum se zice). Cred ca asa ne este dat fiecaruia, un destin, cu balanta lui, pierdem ceva, castigam altceva. Personal nu pun foarte mare pret pe valorile materiale desi las impresia ca ma bucur de multe... nici nu vreau sa fiu ipocrita sa spun ca banii nu conteaza... ceea ce am relatat eu nici macar nu este un "viata bate filmul ", pentru ca acest hotel, cu wellness-spa-ul lui cu tot, pare accesibil si destinat veniturilor medii. Exceptand masajul, intr-un sejur de 7 zile te poti bucura de excelenta piscina si toate celelalte incluse in pret. Si cum spuneam, aveau niste oferte grozave, care includeau si masaj-beauty, pe numar de zile si turist.
@divio, eu nu vad nici frustrare, nici invidie. sau ar trebui sa recunosc ca acestea ma incearca pe mine cand citesc review-uri extraordinare despre Tanzania, Indonezia sau Caraibe... Cred sincer ca e un timp (sau o viata - cum spune @michi) cand avem parte de satisfactii si bucurii indiferent de conjunctura. ca a te raporta mereu la alt timp, la alta lume, la alte imprejurari poate fi cu impact negativ, aici ai dreptate...
--
N-as vrea sa induc ideea ca am avut acces la lucruri imposibile, imi place sa descriu experientele pe care le traiesc in speranta ca si altii vor fi curiosi sa incerce. Si marturisesc ca fiind o optimista prin excelenta, mereu am impresia ca locurile unde merg eu, vacantele mele, trairile mele sunt din categoria 4*+. (asa cum credeam acum vreo 7 ani ca Solentza mea e cea mai tare masina pe care mi-as putea-o dori, drept care am batut cu ea Europa, de se uitau vamesii prin vest ca naucii...)
@ divio, o fetita de vreo 20 de ani de pe un forum, mi-a spus cu sinceritate:
- Ce va invidiez doamna ca plecati la Paris
- Si eu pe tine. Nu vrei sa schimbam?
- Nu.
Ne-am aruncat pe excursii pentru ca pana la 55 de ani nu ni s-a permis sa mergem nicaieri. Aia frustrare si discriminare. Este imposibil sa nu te raportezi la trecut- fara a fi nostalgic- cand iti dai seama ca atunci ti s-a derulat mai toata poveste a vietii. Acum zic ca ne-am implinit visul si le-am povestit si altora, nu ca sa epatez, ci tocmai stiind ca unii nu au posibilitatea de a calatori. Viata e imprevizibila si niciodata nu-i stii dinainte surprizele.
@Michi:
Te contrazic, pana in '89 puteai merge in excursie in maica Rusie fara prea mari restrictii (una pe an, cu acceptul partidului unic), putand vizita Chisinau, Tiraspol, Moscova si alte locuri frumoase (o spun fiindca parintii mei au avut astfel de concedii, simpli muncitori fiind, fara functii in partid sau mai stiu eu ce avantaje de pe urma acestuia).
Ca nu-si mai permit acum, e o alta poveste, deja divagam prea mult de la subiectul initial.
Bucurati-va de varsta actuala si de faptul ca ati avut la un moment dat varsta de 20 ani; unii dintre tinerii de azi poate nu vor avea placerea si sansa sa o atinga, dupa previziunile sumbre ce ni se tot transmit pe surse...
@Michi:
Se pare ca am avut dreptate, mai devreme am citit o postare de-a ta din forum, unde spuneai ca ai fost intr-o excursie in fosta URSS, astfel ca
”Ne-am aruncat pe excursii pentru ca pana la 55 de ani nu ni s-a permis sa mergem nicaieri. Aia frustrare si discriminare.
nu prea se justifica.
Sper ca starea de sanatate sa va permita sa mai vizitati cel putin atatea locuri cate ati reusit sa "bifati" pe glob dupa '90.
Sanatate multa amandurora!
@Divio, am scris de mai multe ori ca am iesit o singura data cu pasaport colectiv. Stii ce inseamna asta? Ca inafara supraveghetorului de grup care tinea la el acel pasaport colectiv, tu nu puteai face nicio miscare, nu aveai nicio identitate, nu te puteai indeparta nici 50m., nu puteai sa vezi ce vrei, sa mananci unde vrei. Asta nu era excursie ci turma. Pe de alta parte si sovieticii ne supravegheau, considerandu-ne mai occidentali si in fiecare hotel pe etaj, era cate o securista cu ceai la samovar care inregistra tot ce misca. La alte cereri de excursii am fost respinsi pe motiv ca aveam rude in strainatate. Parintii tai stiu ce oprimare si ce anatema era asupra celor cu rude afara. Nu a fost deloc simplu sa ti se calce continuu demnitatea in picioare, pe acelas si acelas motiv. Nu am vrut sa plecam si sa ne desprindem de tara desi acum, nu mai sunt prea convinsa ca am facut bine. Multumesc pentru urarile de sanatate, sunt binevenite si sa sti ca m-ai ajutat, pentru ca si eu simteam nevoie de clarificare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2011 Sporthotel Neustift Austria: satisfactie 100% — scris în 13.01.11 de TORA INGRID din ALEXANDRIA - RECOMANDĂ