ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 1 nopți
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotel Olympia

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

La 16 km de Innsbruck, in Axamer Lizum - una din cele mai frumoase si mai cautate zone de schi din Tirol, in perioada de vara cand nu este chiar atat de animat, am fost cazati la Hotel Olympia. Aflata la peste 1500 m altitudine, statiunea Axamer Lizum este atragatoare si in timpul verii, fiind recomandata pentru odihna si drumetii pe trasee montane marcate, de un farmec aparte.

Dupa o zi lunga si obositoare, cu popas in Valea Mattertal, cu vizitarea statiunii Zermatt, cu o ascensiune de vis pe Klein Matterhorn si cu trecerea prin Pasul Furka - cea mai inalta trecatoare alpina, la ora 2.00 noaptea am ajuns la Hotel Olympia.

Molesiti de oboseala zilei si motaiala din autocar, este de la sine inteles ca n-am realizat si nici n-a prea contat in ce fel de locatie am fost primiti. Dupa un dus grabit a urmat culcarea si apoi trezirea cand lumina zilei batea deja in geam. In timpul noptii plouase, iar dimineata se lasa o ceata tot mai densa. De la fereastra camerei vedeam autocarul in parcare, din ce in ce mai pierdut in pacla albicioasa. Pentru ca am ajuns seara atat de tarziu si pentru ca reglementarile internationale nu permit autocarelor sa porneasca inainte de 9 ore de stationare si repaus, in cursul diminetii am avut ragaz sa explorez imprejurimile hotelului, sa fotografiez si sa asist la plecarea celorlalti turisti cazati aici, in majoritate asiatici.

Lobby

Hotel Olympia are un lobby larg si frumos, parca special facut sa primeasca multa lume dintr-odata. Imediat dupa intrare se afla un camin si cateva canapele, iar langa receptie un televizor cu ecran mare incadrat de arbori decorativi in marime naturala. Alte canapele foarte late, unele albe, intr-un stil aparte, isi asteapta oaspetii in celalalt capat al parterului.

Camera

Este evident ca hotelul este pregatit sa primeasca sportivi si nu persoane sedentare. Camera ofera doar strictul necesar pentru odihna si refacere, fara prea mari pretentii. Inzestrata doar cu calorifer, nu si cu aer conditionat, camera pare pregatita pentru a fi utilizata mai mult iarna.

Fara balcon, dar cu geam termopan, asigurand o buna izolatie, camera este mare, cu doua paturi unul in prelungirea celuilalt. Mobilierul este alcatuit din sifonier cu un raft si cu o bara cu trei umerase, doua noptiere, o masa rotunda cu picior metalic si un scaun.

Un televizor mic, cu tub, este asezat pe una dintre noptiere, in apropierea geamului.

Camera mochetata in totalitate, fara telefon sau oglinda mare, este luminata artificial de trei aplice montate in vecinatatea paturilor plus inca una aflata pe peretele lateral.

Pentru ca incaperea care mi-a fost repartizata este pentru nefumatori, in tavan - atat in camera cat si in micul hol de la intrare - vegheaza cate un detector de fum.

Baia

Baia la Hotel Olympia este dotata cu calorifer - un aspect deosebit de important pentru perioada de iarna. Pentru noi, aflati in tranzit intr-o zi de vara, acest amanunt a trecut aproape neobservat.

In baia capitonata cu gresie si faianta bine armonizate si montate meticulous, se afla chiuveta, cabina de dus, oglinda, etajera cu pahare de plastic (neprotejate cu pungi de plastic), doua prize, cos de gunoi si un covoras rotund.

Doua prosoape curate asteptau pe o bara, langa sapunul de tip turist si plicul cu spumant de dus, ambele modeste calitativ.

Baia camerei 310 de la Hotel Olympia nu are foeun. Desigur, pentru cei care se cazeaza doar pentru cateva ore acest lucru nu prezinta importanta, dar pentru cei care vin pentru un intreg sejur, cred ca este bine de stiut.

Nu trebuie sa uit a mentiona ca accesul la robinetii de siguranta de la tevi nu mai avea capac, mirosul de mancare gatita devenind din ce in ce mai persistent, semn ca ma aflam aproape de bucatarie.

Mic dejun

Langa intrarea in restaurant, cu trecere prin ea, este o sala de jocuri cu mese de biliard. Am remarcat-o nu pentru ca eram in cautare de asa ceva ci pentru ca am avut timp pentru observatii. Salonul pentru micul dejun este larg, cu mese ovale si scaune capitonate, bine luminat de ferestrele mari, cu vedere catre munte.

Dupa turistii asiatici care au plecat umpland doua autocare, este de inteles ca am gasit bufetul suedez devastat, cu platourile aproape goale, ca dupa un stol de lacuste. Ospatarii se codeau sa aprovizioneze. Personal am solicitat sa se aduca paine deoarece toate cele patru cosuri erau goale. Cand intr-un tarziu painea a fost adusa, m-am autoservit cu ceea ce am mai gasit. Chiar daca nu erau toate sortimentele oferite initial, am plusat cu ceea ce inca se gasea pe platouri si nu am plecat flamanda. Multi colegi de grup au comentat nemultumiti aceasta stare de lucruri. Cu oua fierte, unt, gem de caise, miere, nutela, salam, cascaval, patru feluri de paine, ceai, cafea, lapte, suc, cereale de diverse feluri, nu a plecat nimeni flamand de la masa chiar daca platourile nu mai erau pline.

Concluzie

Nu stiu daca pot recomanda eu un hotel dedicat amatorilor de sporturi de iarna. Am vazut Hotel Olympia vara, dupa o noapte cu ploaie si o dimineata cu ceata, totusi pot spune ca pe timp frumos poate fi un punct de plecare in frumoase drumetii montane. Am dat ocol hotelului si am remarcat ca statiile de telescaun si teleschi sunt aproape, ca exista centre de inchiriere schiuri si echipament sportiv, care bineinteles, in iulie erau inchise. Un centru de informatii si un mic magazin cu suveniruri probabil ca functionau, dar era dimineata, prea devreme pentru a fi deschise. Doar telescaunul urca si cobora gol, in asteptare de clienti amatori de plimbare.

In videoclipul atasat puteti vedea cum este o vacanta de iarna aici.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 30.07.12 08:38:12
Validat / Publicat: 30.07.12 10:04:36
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3136 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Olympia - 3*. Intrarea principala si o parte din parcare.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

iulianicAUTOR REVIEW
[30.07.12 08:47:11]
»

@webmaster: Va rog sa aveti amabilitatea de a atasa http://www.youtube.com/watch?v=CKNjsSbb7zg&feature=related

Multumesc!

--

s-a rezolvat (by webmaster)

ebirsan
[09.12.15 19:48:32]
»

Sper să nu primesc iar un cartonaș albastru pentru că voi aduce ofense hotelului Olympia.

Cum dracu' de au construit austriecii un hotel atât de urât într-o stațiune de munte. Parcă este un cămin de nefamiliști din epoca ceaușistă. Eu cred că între timp l-au împușcat deja pe arhitect după ce au văzut ce a ieșit, dar fiind austrieci pragmatici au considerat că nu e eficient să-l demoleze prea repede.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[09.12.15 20:31:02]
»

@ebirsan -

Cum dracu' de au construit austriecii un hotel atât de urât într-o stațiune de munte. Parcă este un cămin de nefamiliști…

Păi, de ce să-i fi interesat să facă acolo, în pustietate, un hotel luxos? Cu cât e mai luxos cu atât e mai scump, ori acolo sunt așteptați în special turiști amatori de sporturi de iarnă. Am văzut acolo stații de telescaun și teleschi, centre de închiriere schiuri și echipament sportiv. Poate că și austriecii au tineri care vor să se distreze cu bani puțini, cât despre noi, românii plecați în circuit cu buget restrâns, la ce hotel ai fi vrut să fim cazați? Un autocar cu români și alte vreo câteva cu asiatici (și ăștia or fi fost pe bani puțini?) au umplut hotelul într-o noapte.

Acum, serios vorbind, condițiile - chiar dacă nu se încadrează în categoria lux - sunt cât se poate de decente, așa încât pentru o noapte de tranzit nu am avut pretenții mai mari. Mă interesa pe mine că hotelul seamănă cu un cămin de nefamiliști când el se află într-o zonă de munte neînchipuit de frumoasă?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ebirsan
[09.12.15 21:25:55]
»

Ar fi posibil ca hotelul să fi fost construit atunci când au fost Jocurile Olimpice de iarnă la Insbruck din 1976. Or fi avut nevoie de locuri multe de cazare, în timp scurt, cu investitii minime. Evident pe urmă a mai fost renovat de câteva ori.

Să nu uităm că mai toate hotelurile mari din Poiana Brașov (si în general de pe V. Prahovei) sunt construite cam în acea perioadă (anii '70). Sunt ceva asemănări privind aspectul și capacitatea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ebirsan, iulianic

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039435148239136 sec
    ecranul dvs: 1 x 1