ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.05.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2012
DURATA: 9 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 12,13

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 16 MIN

Gasthof Hamberg 3* - un loc in care m-as intoarce oricand

TIPĂREȘTE

Coordonate GPS: N: 47,3458652 E: 11,8697305

Adresa data de catre GPS: Niederhart 6265 Hart im Zillertal.

Localizare

Pensiunea (Gasthof) Hamberg 3* se afla in satul Niederhart, intre Fugen (1,5 km) si Hart im Zillertal (1 km).

Niederhart este un sat mic si cochet, aflat la 1,5 km de statiunea Fugen si la 3 km de partiile de acolo - partii de ski si telegondole. Tot aproape de aici se merge si la Hoch Zillertal, o alta atractie turistica unde se urca tot cu telegondola pe munte.

In Fugen,orasul vecin,am admirat un frumos aquaparc, era lume acolo care facea baie si se distra cu acele tobogane.

Va voi spune si despre el dar si despre multe altele in cele ce urmeaza. Alte localitati invecinate sunt Jenbach, Schwaz, Worgl, Schliters, Gagering si Hell - care se afla inainte de Fugen si unde am admirat un frumos camping pt. rulote.

Mentionez ca aceste coordonate GPS le aveam inca de acasa, le-am gasit pe internet dar faptul ca se scrie peste tot ca pensiunea este in satul Hart im Zillertal este o mare greseala. Din cauza asta noi am privit acasa filmulete cu satul Hart im Zillertal. Ne informasem inca de acasa si aflasem ca pensiunea este undeva sus pe munte, dupa ce se iese din satul Hart im Zillertal. Total gresit. Si astfel noi nu am citit de fapt nimic despre satul in care ne cazasem-Niederhart.

Nu ne-am dumirit nici noi decat a doua zi -8 aprilie 2012- prima dimineata acolo la pensiune si zi sfanta de Pasti pt. ei, cand am mers in plimbare pe jos ca sa exploram toata zona aceea. La un moment dat am iesit din localitatea Niederhart, adica din localitatea unde ne cazasem.

Ne-am si mirat atunci. Apoi am mers mai departe urcand pe jos de-a lungul soselei care serpuia spre inaltimile muntilor. Satul Hart im Zillertal este in continuare, urcand 1 km...

Marturisesc ca mi-a fost un pic mai greu cu acest rw. sa strang toate informatiile. Ca sa nu va povestesc despre pensiune zilnic, dimineata si seara, intre plimbarile facute, m-am gandit sa grupez tot ce este legat de pensiune intr-un singur rw., deci acesta contine asadar informatiile de pe tot parcursul sederii noastre acolo-9 zile.

Am ajuns seara la ora 19,30 la pensiune, iar dupa ce am primit cheile camerei am mers sa prindem cina pe ultima suta de metri...

Aici in restaurant cand am intrat am fost condusi la o masa, rezervata deja dinainte care ne astepta si pe care am gasit chiar un bilet pe care scria numerele camerelor noastre 4 si 5.

Ne-am asezat si am aflat ca aceea va fi masa noastra pe toata durata vacantei. Eram langa geam si priveam muntii in zare. Oriunde priveam pe geam eram inconjurati de munti. Superb.

Pretul cazarii la pensiune

Asa cum v-am spus in rw. nr 1, rezervarea am facut-o din timp-din septembrie 2011, am avut early booking si am prins si oferta de ,,platesti 7 si stai 8 nopti. Pentru fiecare adult a fost 260 E si pentru fiecare copil a fost 215 E, pentru 8 nopti in care au intrat cazarea si masa tip demipensiune. Am platit in total 950 E. Pentru acest pret, fiind 4 persoane am primit 2 camere separate aproape identice. Acest lucru a fost hotarator dealtfel.

Cina-prima masa la pensiune

Seara aveam de ales din 3 feluri de mancare. A venit intai supa, care avea prea mult delikat si care avea niste gogosi din acelea mici, mici, erau un fel de crutoane. Am mancat-o imediat.

Apoi am primit o lista din care sa ne alegem felul doi. Fiind scris in germana nu ne-am descurcat decat vorbind in engleza cu una dintre ospatarite. Totusi am ales si comandat 3 portii de un fel si o portie de tortellini cu verdeata (meniu vegetarian). Macar de tortellini am mai auzit. Cand au venit farfuriile (f. mari dealtfel) am avut pe o farfurie cate 2 felii mari de parizer garnisite cu cartofi taiati cubulete iar peste toata acea ,,minunatie’’ era zacusca din abundenta. Celalalt fel, tortellinii aveau pe deasupra un sos verde. Pot sa va spun ca ne-am speriat putin, deoarece noi parizer nu mancam acasa iar tortellini nici atat. Auzisem la noi la TV atatea despre tocaturi, parizer, cremvusti si alte salamuri si minuni, incat imediat ce am primit farfuriile cred ca ne-am schimonosit toti deodata. I-am si spus fetei ca nu ne place ce vedem. Am mancat doar supa si putin din acei cartofi. La felul trei am avut o placinta cu mar, care a fost fierbinte si delicioasa. Cam asta a fost ,,primirea’’de la restaurant, dar stati linistiti si nu va intristati, lucrurile s-au remediat simtitor!

Despre pensiune

Pensiunea (Gasthof) Hamberg 3* este de fapt un han in care predomina lemnul. Fiind la munte aici gasesti locul ideal ca sa te odihnesti. Nu este un loc pentru cei care cauta luxul, departe de aceste conditii. Aici totul este simplu dar curat. As putea spune ca pensiunea ofera strictul necesar in privinta cazarii si o masa excelenta la restaurant. Ma veti crede in cele ce urmeaza. La toate aceste conditii se adauga aerul acela de munte dar si privelistea din jur - esti inconjurat de munti inalti si tot ce vezi in jurul tau - muntii youtu.be/u0R0KrdupTk, padurile de brazi, casele acelea simple dar elegante, deosebite si iarba aceea - totul este ireal de frumos youtu.be/wILVLQjlKQI Dar lucrul cel mai important pe care l-am simtit acolo - am fost o mare familie, am fost primiti cu atata caldura, am fost respectati si ne-am simtit la ei mai bine ca acasa. Si asta a contat enorm.

In pensiune sunt in total 21 de camere a cate 20 mp fiecare. Ele sunt repartizate pe 3 etaje si poti avea acces pe scari sau cu liftul.

Daca vrei sa te cazezi camera se primeste dupa ora 14 si se preda pana la ora 10.

Receptia este langa intrare imediat pe stanga. Este f. luminata. Fiind geam de sticla de sus pana jos, poti de acolo sa vezi toata parcarea. La receptie mereu era pustiu, doamna care se ocupa de cazare e mai mereu pe la restaurant. Dar exista un clopotel cu care iti poti anunta prezenta. L-am auzit de multe ori cum suna.

In pretul dat noi am avut inclusa sauna si jacuzzi. Acestea sunt la subsol si am vazut ca incaperea este draguta, ti se dau prosoape, poti face dus acolo, exista toaleta, practic ai toate conditiile pe care le doresti. Programul la sauna si jacuzzi este zilnic intre orele 17-21.

La pensiune am inteles ca nu ai acces cu animale de companie si nu se poate plati nici cu carte de credit.

Pe langa toate aceste camere pensiunea are un restaurant frumos cu vedere spre munti, un bar incapator cu mese pt. fumatori, receptia - langa intrare in stanga, o parcare pentru masini destul de mare, o terasa si un loc de joaca mai modest pentru copii.

In fata pensiunii exista statie de skibus care te duce gratuit la cea mai apropiata partie Spieljoch (din localitatea vecina Fugen), partie aflata la 3 km. Tot de aici poti ajunge si la ghetarul Hintertux, aflat la 35 km.

Fiindca doresc sa spun mai multe despre acel bar, pentru cei care fumeaza exista afara langa usa de la intrare in pensiune un aparat care iti da pachete de tigari. Iti alegi pachetul, bagi fise si intri in posesia lui.

Este probabil singurul lucru care ne-a deranjat - fumul de tigara. Ne intorceam seara acasa din plimbarile noastre, mancam la restaurant si apoi urcam in camere. Pe coridorul de la etajul 1 era mult fum de tigara, probabil ca cei de jos nu aeriseau deloc. Deci tot fumul acela urca spre camere. Curios acest lucru, deoarece am vazut o usa culisanta din lemn unde incep scarile spre etaje, usa care separa camerele de parter. Daca lasai usa deschisa la camera, fumul intra inauntru. Si vreau sa va spun ca acolo la pensiune cam toti fumau: si fetele care serveau si multi turisti, multa lume avea acolo acest viciu.

In toata pensiunea exista f. multe decoratiuni. Erau mici ornamente de Pasti, deoarece am prins Pastele la ei, ce frumos. Dar multe ornamente erau pe pereti. Incepand de la intrare si pe toate coridoarele am vazut f. multe pasari impaiate, animale impaiate dar si multe trofee de vanatoare erau peste tot pe pereti. Mie mi-a placut enorm mobilierul din hol, era lemndin acela vechi, sculptat dar si pictat.

Spre toaletele restaurantului se cobora la subsol pe niste scari elegante si de o parte si de alta lumina era difuza. Nu va mai spun ca la toalete era o curatenie desavarsita, la femei langa chiuveta am vazut si un suport pt. tigara aprinsa. Pe chiuveta era o sticluta cu parfum si toata incaperea aceea mirosea deosebit de frumos. Peste tot era curat, aveai si muzica acolo astfel ca era o adevarata placere sa mergi la toaleta. Langa toalete imediat mai incolo erau sauna si jacuzzi.

Camerele noastre:

Am primit 2 camere, nr. 4 si 5, aflate la etajul 1. Dupa ce am mancat atunci imediat cum am sosit, am urcat valizele cu liftul pana la etajul 1. Camerele erau aproape identice, una avea draperii rosii, cealalta roz, erau mochetate complet, mocheta fiind si f. curata. Fiecare camera avea cate un pat dublu mare, TV-sat pe perete, dulap, o masuta tip birou cu 2 scaune tapitate, o baie si un balcon frumos si incapator. Nu am avut aer conditionat. Eram perete in perete, asa ca distractia a fost si mai mare. Intr-o camera era un dulap cu 2 usi, in cealalta era un dulap cu 3 usi.

Prima data cand am deschis usa la camere am patruns intr-un hol care dadea in baie. Holul avea un cuier, o oglinda mare si era complet mochetat. Peste asternuturile curate de pe pat am vazut ca eram intampinati cu cate o mica ciocolata in forma de buburuza.

Camerele erau mari, incapatoare, era si f. cald inauntru. Caloriferele erau incinse la maxim si chiar cateodata am fost nevoiti sa oprim caldura. Peretele de langa pat, cel comun cu camera vecina era din lemn, simteam cu adevarat ca suntem la munte. Deasupra patului am avut un tablou mic si dragut. Ce au interesant austriecii si am vazut ca este o moda la ei sunt acele lustre lungi. Ei nu au plafoniere ca si noi. Ei bine, eu fiind inalta, aproape zilnic ,,ciocaneam’’ lustra de la restaurant, dar am vazut ca ea era ,,bandajata’’semn ca a mai fost ,,ciocanita’’si de altii. Era mare distractie cand ma jucam ,,de-a Pastele’’ cu lustra.

In camera s-a facut zilnic curat, s-a aspirat, s-a dus gunoiul, s-a aranjat patul, s-a spalat vasul de toaleta, chiuveta, cada de dus, pe jos, totul era curat. Cand ne intorceam seara in camere gaseam si pijamalele aranjate pe pat cu multa grija.

La pretul dat nu am fi dorit mai mult comfort, am gasit aici tot ce ne-am dorit-odihna, liniste, o mancare f. buna si multa distractie.

Baia

Era simpla dar curata. Aveam o cabina cu dus la care chiar daca apa calda era non stop, totusi lipsea suportul acela pentru sapun si sampon. Trebuia mereu dupa ce ma sapuneam sa deschid usa culisanta a cabinei si sa pun sapunul pe marginea chiuvetei. Ventilatia la baie era pe sistem centralizat si am observat ca seara la anumite ore mergea ventilatorul de la baie. In baie noi am avut un taburet tapitat pe care ne-am mai pus cosmetice, iar in baia domnisoarelor era o etajera din inox pe care si-au putut etala in voie toate maruntisurile. La chiuveta am observat ca bateria era destul de veche, cu obertein, dar perfect functionala. Daca nu a fost nevoie, nu s-au facut investitii inutile. Langa chiuveta am avut 2 pahare si un aparat care dadea sapun lichid. Nu exista uscator de par, ma bucur ca am dus unul de acasa. Va spun ca sa stiti, baia e simpla si trebuie sa va duceti de acasa uscator de par. Am avut fiecare cate 2 prosoape care se schimbau daca le puneam pe jos. Langa cabina de dus mai aveam si un prosop de picioare si astfel nu se facea apa pe jos.

Balconul

Era facut complet din lemn. Am vazut ca lemnul era destul de vechi, semn ca si pensiunea era veche. Dar asta nu ne-a deranjat deoarece am avut conditii bune, eram ca intr-o cabana la munte, aveam strictul necesar si am fost multumiti.

Spre balcon usa avea un sistem interesant de deschidere. Fiind din termopan, ca sa poti iesi in balcon trebuia sa tragi de sus in jos de o maneta metalica pana la maxim. Atat dimineata cat si seara era destul de racoare afara. Stiam de acasa ca va fi ninsoare 3 zile si asa a si fost. Stateam dimineata in camera si vedeam cum ninge tare afara. Dar apoi zapada disparea. Stiu ca pusesem cateva sticle cu suc afara si peste noapte erau inghetate.

Dupa acele zile de ninsoare am avut cateva dimineti atat de frumoase, ne era mare drag sa stam dimineata in balcon si sa auzim pasarile cum canta youtu.be/ebfnBw70t7s

Balcoanele erau destul de mari, aveam cate 2 fotolii din plastic cu pernita, o scrumiera si pe langa marginea balconului era o franghie de rufe destul de rezistenta.

De aici din balcon puteai privi partial muntii dar si o parte din satul Niederhart. Era multa liniste in jur, atat de multa, incat daca stateai cateva clipe in balcon simteai sa nu mai vrei sa pleci de acolo.

Trebuie sa stiti ca eram totusi intr-un sat de munte si nu intr-o statiune si acolo fiecare gospodarie avea si grajd cu vaci si alte animale. Mergeam de multe ori in plimbare si peste tot miroasea a grajd, a vaci. La inceput ne-a deranjat acel miros, apoi ne-am obisnuit si ne-am gandit la beneficii. Aveau fiecare lapte proaspat, unt, branzeturi si chiar aproape de noi era o fabrica de lapte.

Ne-am putut si noi bucura la restaurant de toate acele produse eco, dar ce lapte bun am baut acolo, ce unt, ce frisca lichida, ce branzeturi, o bunatate! Insusi proprietarul, dl. Ortner despre care am sa va mai vorbesc, il vedeam dimineata cum merge in grajd la animale. Nu am vazut pe altii, doar pe el l-am vazut.

Restaurantul

Restaurantul se afla la parter si este f. dragut. Sunt mese de 5, de 6 persoane sau mai multe si exista scaune si coltare tapitate. Materialul tapiteriei este in nuante de roz cu rosu si are flori albe de colt din loc in loc. La restaurant servesc 2 ospatarite si mai este pe acolo si receptionera, care e casatorita si are un baietel adorabil. Pot sa va spun ca toate cele 3 femei sunt blonde si f. frumoase. Dar pe cat sunt de frumoase pe atat sunt de calde, de amabile. Jos palaria in fata lor!

- Micul dejun

Este tip bufet suedez si se poate lua intre orele 7,15-10. Am avut ce alege mereu. Aveam lapte de vaca proaspat, smantana, frisca lichida, unt, diverse branzeturi, toate acestea erau eco si traditionale. Am avut oua de casa fierte, cateodata erau moi, alteori erau tari. Ouale erau puse frumos intr-un cos de nuiele captusit si cu capac. Mi-au placut mult acele chifle, aveau gustul painii de casa. Pe langa chifle era si paine neagra, paine cu tarate, cozonac, chec. Mai aveam diverse feluri de sunca, prune uscate fara samburi, sunculita afumata, salam uscat, diverse gemuri, miere, f. multe feluri de ceai, peste 10, si acesta deosebit (am retinut ceaiurile Fruchtee si am cumparat si noi pt. acasa), cereale diverse. Mi-a placut f. mult cafeaua, pentru ea aveam frisca lichida pe masa mereu dimineata. Mi-a placut atat de mult incat am aflat cum se cheama (Hofer) si am cautat magazinul si am cumparat si noi. Asa am gasit un supermarket numit Hofer, magazin cu produse nemtesti la preturi mai mult decat bune. Magazinul Hofer se afla pe stanga cum se merge spre Mayrhofen - un orasel dragut situat la 22 km de aici.

Acum acasa beau acea cafea si ma visez tot acolo intre muntii cei frumosi.

In fiecare dimineata am mai avut salata de fructe, delicioasa si ea. Am observat ca dimineata la masa am avut servetele albe si seara servetelele erau rosii si aveam o lumanare rosie aprinsa pe masa mereu. Era atat de intim, de frumos.

- Cina

Cina se ia intre orele 17,30- 19,30.

Pentru cina, dimineata aveam pe masa un creion si o lista scrisa in limba germana cu 3 meniuri la alegere dintre care unul era vegetarian. Fiindca nu intelegeam ce scrie, am rugat-o pe fata care ne servea sa ne traduca. Astfel fata mergea la calculator si traducea de pe google si ne scria cu creionul dedesupt pe foaie la fiecare fel de mancare ce inseamna. Din a doua zi s-a invatat si gaseam lista dimineata deja tradusa pe masa. Ne mai amuzam de traducere, dar cum lor le era greu sa ne traduca noua in limba romana si invers ar fi fost la fel.

Odata ce ne hotaram ce comandam, puneam 4 betisoare cu creionul in dreptul meniului ales si le taiam pe celelalte. La supa si la desert intelegeam ce scrie, de multe ori limba germana se asemana mult cu engleza. Ne-am bucurat totusi ca stiam engleza, ne-am descurcat peste tot asa.

Seara se servea intai o supa.

Odata era supa crema de ciuperci, alteori supa de varza, supa de legume cu crutoane, supa cu taitei, etc.

Felul doi a fost f. bun, in afara de prima seara care am considerat-o o exceptie. Am avut ceafa de porc la gratar cu cartofi prajiti, cotlet de miel cu macaroane, snitel vienez cu cartofi prajiti, friptura de porc la cuptor cu orez si varza, jumatate de pui rotisat tot cu cartofi, file de peste pangasius cu cartofi, etc. Portiile erau f. mari si intotdeauna ne-am saturat ba chiar uneori nu am putut manca tot. Asadar am evitat meniul vegetarian. Pe langa portiile servite la masa, am avut diverse salate de cruditati din care te serveai singur: morcovi, salata verde, varza alba si rosie, sfecla rosie, salata orientala cu ou. Aveai si diferite sticlute cu ulei si otet ca sa iti condimentezi cum vrei mancarea.

Mi s-a parut devreme ora inchiderii restaurantului seara dar m-am gandit la schiorii care vin obositi seara dupa o zi plina si vor sa doarma mai repede.

- Desertul

A fost absolut delicios. Am avut ori crema de vanilie cu topping caramel, crema de vanilie cu dulceata de afine, strudel cu branza, strudel cu mar, inghetata de nuci, niste papanasi umpluti cu ciocolata si garnisiti cu ciocolata, etc. Strudelele erau intotdeauna fierbinti si asteptam sa se raceasca. Aici la pensiune am mancat f. bine si am fost f. multumiti de mancare.

Prima dimineata la pensiune-8 aprilie 2012 - zi de Pasti pentru ei

A fost prima dimineata a noastra acolo.

Ne cazasem in urma cu o seara si dupa o zi plina am dormit prima noapte acolo ca niste prunci.

Era acum o dimineata de duminica 8 aprilie 2012, ziua sfanta de Pasti la ei. Am mers la restaurant, ne-am asezat la masa noastra. Am observat ca langa masa cu cereale ne astepta un platou cu oua de Pasti de diverse culori. Erau frumoase, in culori marmorate si am simtit imediat in suflete ca este sarbatoare. Am luat fiecare cate un ou, am ciocnit si ne-am gandit atunci ca e prima data in viata noastra cand suntem plecati de acasa de Pasti - si de Pastele lor dar si de al nostru, care se apropia. Ne-am simtit f. bine in mijlocul lor, ne simteam acasa.

Fiindca era sarbatoare am constatat ca si azi, duminica dar si luni, 9 aprilie, toate magazinele au fost inchise, absolut toate. A trebuit sa ne organizam timpul in functie de aceasta situatie. Dar a iesit totul extraordinar de frumos.

Sambata-14 aprilie 2012 - nunta de la pensiune

Da, am avut aceasta ocazie ca in ultima seara a noastra acolo, sa avem aceasta sansa, sa vedem o nunta austriaca, atat cat s-a putut. Inca de vineri se aranjau mesele in restaurant astfel ca am fost repartizati la o alta masa in bar.

Sambata dimineata dupa micul dejun am fost rugati sa venim la cina pana la ora 17 datorita acelui eveniment. Am avut o zi frumoasa si plina si seara ne-am intors la restaurant la ora indicata. Aici incepeau sa vina nuntasii, muzicantii faceau repetitii de zor youtu.be/OvBSQ7q1fxE

Mesele erau ornate deosebit, toate servetelele din panza alba in forma de nufar pe care le vedeti in film au fost indoite manual de catre receptionera, am vorbit cu ea, a muncit o zi intreaga doar la asta. Pe mese erau niste mere verzi si in fiecare mar era o fotografie cu mirii dar si cu copilasul lor, asa am vazut. Si tortul miresei era si el deosebit. Cu drag va arat filmuletele si pozele facute.

Mirii au sosit cu un Audi alb youtu.be/xuhEuXCwc6Q decorat cu orhidee albe si in fata pensiunii au fost intampinati de catre nuntasi si muzicanti. Acestia din urma i-au felicitat primii pe miri. Pe mese, inainte de a intra mirele si mireasa, s-au aprins pe rand toate lumanarile youtu.be/U4NSZm9RAxs Totul e diferit la ei, in primul rand muzica lor - multi o stiu deja - este doar un chiuit necontenit. Ei canta mult la acordeon, la harpa, la trompeta si muzica lor e plina de voie buna. Mi-au placut mult ospataritele de la pensiune, se imbracasera in costumele lor traditionale, cu bluzite albe si pieptaras, erau asa dragute. Au venit la nunta youtu.be/7anHBDOOEgE si multe femei de toate varstele imbracate tot asa, traditional. La fel si barbatii, unii aveau pantalonii scurti pana la genunchi si cu ciorapi albi. Am admirat de asemenea niste coafuri deosebite, cu drag vi le arat. Pot sa va spun ca austriecii stiu sa se distreze dar o fac intr-un mod elegant, cu mult bun simt, sunt niste oameni deosebiti.

Despre familia Ortner .

Inauntru in restaurant sunt cateva sculpturi frumoase, diverse ornamente pe pervaze la geamuri. In restaurant pe perete am admirat un tablou de familie in care administratorul, dl. Ortner era in centrul fotografiei. Alaturi erau sotia si multi alti membrii ai familiei. Pe el-pe proprietar l-am cunoscut mai tarziu, dar cand l-am privit prima data mi-am dat seama ca este persoana din tablou. Am inteles ca pensiunea este o afacere de familie care se transmite din generatie in generatie in familia Ortner.

Mi-a placut f. mult cand, in fiecare dimineata dl. Ortner venea la fiecare masa si vorbea putin cu fiecare, cu altii in germana, cu noi in engleza. Era plin de voie buna si ne inviora prezenta lui. Ne intreba zilnic daca este totul ok. Apoi fiindca am laudat branzeturile si laptele, m-a chemat la geam si mi-a aratat langa pensiune un grajd unde tinea animalele. Nu-l vazusem pana atunci.

Apoi de multe ori il vedeam pe dl Ortner dimineata ca intra la vaci, doar pe el l-am vazut, nu avea niciun subaltern, vreun coleg, un ajutor. Mi-am dat seama cat conteaza aceste animale pentru ei si am inteles ca la ei munca nu este o rusine. Au fost niste oameni deosebiti- in primul rand el dar si ceilalti, toti angajatii.

In dimineata plecarii de acolo -15 aprilie, zi de Pasti pt. noi, dl. Ortner a dorit personal sa vina la masina sa isi ia ramas bun. Ne-a imbratisat pe fiecare si a facut astfel despartirea, pe cat era de grea, sa fie si mai grea. Am simtit ca mi se rupe sufletul in doua, si mie dar si celorlalti, ca ne ramane o mare parte acolo si simteam ca nu mai am nimic. Era un gol imens in inima mea. Ati avut vreodata sentimentul asta? Niciodata nu m-a incercat acest sentiment decat acolo, a fost pentru prima data acolo, langa muntii cei frumosi. De aceea si azi inca nu pot sa imi revin.

Despre acesti oameni si despre locuri minunate pe care le-am vizitat acolo, am sa va vorbesc cu mult drag pentru voi in continuare.

Ca o concluzie, recomand aceasta pensiune doritorilor de liniste, de o cazare decenta, simpla, curata si o mancare f. buna.


[fb]
---
Trimis de adryana in 04.05.12 13:51:55
Validat / Publicat: 04.05.12 16:08:34
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3298 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 pensiunea noastra draga.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28099 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

12 ecouri scrise, până acum

adryanaAUTOR REVIEW
[04.05.12 13:59:20]
»

webmaster, te rog sa ma ajuti sa fie active acele filmulete, sper sa va placa. A doua oara vom folosi un trepied, promit.

webmaster
[04.05.12 15:27:32]
»

Se pare ca acest Niederhart de care spui tu sa fie doar un satuc care apartine de Hart im Zillertal. De aceea inclusiv pe site-ul pensiunii, apare la adresa A-6263 Hart im Zillertal. Asadar, in rubrica nou-creata pentru aceasta pensiune, o s-o lasam si noi tot asa cum au declarat-o gazdele. Presupunem ca ei stiu cel mai bine.

Te rugam ca pe viitor sa nu mai abuzezi de cuvintele ingrosate, textul rezultat este foarte pestrit si devine prea obositor la citit. Multumim!

webmaster77
[04.05.12 16:08:15]
»

Mutat la rubrica "Gasthof Hamberg [Hart im Zillertal]" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

maryka
[04.05.12 17:10:55]
»

Buna! Draga Adriana, se vede ca ati avut un concediu minunat, intr-un loc superb, cu multa liniste, pozele sunt foarte frumoase, unde mai pui ca ati avut parte si de o nunta traditionala, totul e frumos! Mie mi-au placut cel mai mult acele lampadare din restaurant, foarte dragute, probabil ca putin incomode, dar de mare efect.

Nu putem decat sa asteptam continuarea traseului, bravo, f. bun rw!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[05.05.12 16:53:18]
»

@maryka, multumesc pt aprecieri.

adryanaAUTOR REVIEW
[06.05.12 13:03:07]
»

va multumesc tuturor pentru aprecieri. Ma bucur f. mult ca ma urmariti. Va multumesc pt. toate voturile date pana acum -ele nu fac decat sa imi ,,spuna'' ca sunt inconjurata de prieteni, ca sunt multi cei care ma apreciaza. Ma bucur in modul cel mai sincer ca am atatia prieteni pe AFA. Stiu ca pt. unii sunt poate enervanta, altii ma apreciaza tocmai ca scriu cu atatea detalii. Incerc sa fiu EU si in continuare si sa scriu cu sufletul, asa cum ma cunoasteti. Sa stiti ca m-am gandit la voi toti acolo, daca nu era asa nu as fi scris seara acele notite, as fi lasat ca timpul sa stearga toate amanuntele acelea importante. Dar nu am putut. Am asteptat sa treaca acea perioada de ,,revenire cu picioarele pe pamant''. Inca nu a trecut, dar poate va trece.A fost neasteptat de frumos si este o prea mare diferenta dintre cum traiesc ei acolo si cum e aici.

Este o reala placere pt. mine ca sa va povestesc despre cea mai frumoasa vacanta din viata mea. Cred ca placerea reiese si din modul in care va povestesc, cu multe amanunte, asa cum imi place mie. Sunt convinsa ca poate daca nu acum, va veni momentul potrivit cand toate aceste informatii sau macar un rw. de-al meu dintre aceste multe vor ajuta pe cineva. Sunt convinsa ca odata cineva de pe AFA sau altcineva se va bucura de impresiile mele si poate, sper, vor ajuta la alegerea unei vacante reusite. Am muncit mult la rw. de mai sus, a fost mai greu sa strang atatea informatii si multumesc inca odata ca ma urmariti. Va doresc tuturor vacante la fel de frumoase si voi continua sa va povestesc de clipele minunate pe care le-am avut cu putin timp in urma. Cand ma gandesc-azi se implineste o luna de cand am plecat spre Gyor.

nickro
[07.05.12 23:18:59]
»

Va invidiez pt. aceasta vacanta! Poate imi fac curaj sa plec si eu pe acest traseu! Aveti idee ce GPS sau ce harti ati utilizat?

vlado2
[08.05.12 00:06:44]
»

"va multumesc tuturor pentru aprecieri. Ma bucur f. mult ca ma urmariti. Va multumesc pt. toate voturile date pana acum -ele nu fac decat sa imi ,,spuna'' ca sunt inconjurata de prieteni, ca sunt multi cei care ma apreciaza. Ma bucur in modul cel mai sincer ca am atatia prieteni pe AFA. Stiu ca pt. unii sunt poate enervanta, altii ma apreciaza tocmai ca scriu cu atatea detalii. Incerc sa fiu EU si in continuare si sa scriu cu sufletul, asa cum ma cunoasteti. Sa stiti ca m-am gandit la voi toti acolo..."

@adryana: Cita dreptate ai!! Iti multumim ca esti mereu cu noi in gand... chiar si in vacanta.

Sunt pur si simplu perplex de o lume noua... o lume care traieste PE AFA, o lume care nu mai are... alta lume!!

Am fost indrumat... sa nu spun atentionat... la ce scriu in ecourile mele. Dar cum sa te poti abtine la aceste lacrimogene???

Hai sa ne vedem de turism si sa lasam prieteniile si afinitatile pentru mess!!

Pacat ca o impresie buna se temina cu un ecou, al tau, ... mai putin incantator.

adryanaAUTOR REVIEW
[08.05.12 06:41:31]
»

@vlado2, ce mai pot sa iti raspund?in primul rand iti multumesc pt. votul negativ primit la un rw. la care chiar pot sa iti raspund ca am muncit cel mai mult pana acum. Dar chiar nu merita sa iti dau tie astfel de explicatii.M-ai lasat masca iar cuvintele sunt de prisos cand cineva iti raspunde atat de rece si cu atata rautate. Crezi ca esti singurul de pe AFA pe care il irita scrierile mele? vrei sa iti mai dau si eu cateva nume? Sa fie oare invidia, sa fie altceva, cand dupa atata munca cineva pur si simplu arunca cu noroi ? poate ar fi mai bine sa treci peste rw..si ecourile mele, oricum nu le intelegi daca spui ca sunt ,,lacrimogene''. Aici e vorba ca am multumit tuturor pt. voturile acordate. Eu sunt retrasa din concurs, daca nu ti-ai dat seama,deci nu concurez nici cu tine nici cu altii, sa fie clar. Si simplul fapt ca cineva ma voteaza nu face decat sa imi spuna ca munca mea este apreciata. M-am gandit la cativa colegi de pe AFA, acolo in Austria, sau nu ai voie nici sa te gandesti aici in tara asta? de fapt traind aici si vazand si auzind zilnic atatea, nu ma mai mira nimic. Deci, treci peste rw. mele, multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[08.05.12 06:44:41]
»

@nickro, GPS-ul nostru este Mio, programul este IGO si hartile sunt reactualizate in semestrul 2 2011. Multi isi cumpara GPS care sa aiba un card suplimentar pe care sa isi reactualizeze hartile. Iti doresc vacante frumoase.

webmaster0
[08.05.12 08:21:03]
»

@vlado2: N-as vrea sa-ti spun ca esti (iar) deplasat cu un astfel de ecou; voi incerca sa-ti explic doar ca unii autori, cand isi scriu impresiile, pun si ceva suflet in ele. Mai mult, mai putin, mai cu interes sau doar dintr-un preaplin de sentimente, nu conteaza prea mult, atat timp cat din textul integral, oricare dintre cititori poate extrage si informatie turistica (cel mai adesea de buna calitate), iar partea sentimentala, daca nu-l/o intereseaza, o poate ignora. Pe tine, ce anume te opreste sa faci astfel?

Daca nu gasesti raspunsul prin propria putere, te putem ajuta noi, cu cartonase... da' sincer - n-as vrea.

Dragoș_MD
[08.05.12 08:26:30]
»

@nickro: pentru dispozitivele GPS, exista deja pe forum un topic dedicat; acolo cred ca poti obtine orice informatie doresti, de la mai multi utilizatori care te pot eventual ajuta/indruma.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, maryka, nickro, vlado2

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080594062805176 sec
    ecranul dvs: 1 x 1