ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.03.2016
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Muzeul american de istorie naturală

TIPĂREȘTE URM de aici

Când am ajuns in fata muzeului nu intelegeam de ce este coada formata de vizitatori atat de lunga. Aveam sa aflu inauntru. Coada avea cateva sute de metri de la intrare in muzeu iar capatul cozii era undeva pe strada 81 dupa intersectia cu Central Park West. M-am descurajat complet si am vrut sa renunt. Era ora 11.00. Am stat de vorba cu un paznic zicea ca intr-o ora maxim 1,5 ore sunt inauntru. Am plecat si dupa 2 minute m-am razgandit m-am intors, m-am pus la coada (a doua zi nu mai aveam posibilitate sa vizitez) Nu stiu daca ma crede cineva dar in 15 minute eram inauntru. Dupa intrare dupa masurile de securitate de rigoare cu care deja m-am obisnuit dupa inca 10min am ajuns la casa de bilete mi-am platit cei 22 $ si am intrat. Foarte bine organizat. In sezon in special vara este nevoie de rezervare prealabila.

Muzeul de Istorie Naturala din New York, prescurtat ANMH (American National Museum Of Natural History-in continuare voi folosi aceasta prescurtare) a fost infiintat in anul 1869 de catre mai multe persoane care au dorit acest muzeu, remarcabil este faptul ca unul dintre fondatori a fost tatal presedintelui american Theodore Roosevelt. La inceput nu avea dimensiunea de astazi. In prezent cele 27 de cladiri din care este format muzeul se indinde pe o suprafata de 190000mp, intre strazile 77 si 81 si intre Central Parc Vest si Columbus Avenue. Intrarea principala ANMH este dinspre Central Park Vest in vecinatatea parcului dar intrare mai este dinspre strada 81 langa statia de metrou, Columbus Avenue si pe str 77 (aici doar iesire) Programul este intre 10.00-17.30 dar exista si vizita de noapte la pret mai mare.

AMNH este atat de mare ca la platirea biletului vizitatorul primeste un pliant cu harta muzeului, localizand fiecare expozitie in parte nelipsind nici pictogramele de rigoare (toalete, restaurante, magazin, lifturi, iesiri, telefoane, automate, etc, etc. Nu lipsea nici audio tour (acel ghid audio intercativ care se gaseste in aproape fiecare obiectiv turistic in NYC). Sa nu uitam nici de aplicatiile AMNH pt smartphone disponibil pt Android si IOS, bineinteles gratuit.

Vizita am inceput cu primul nivel pe urma am coborat si urcat din nou la nivelele superioare, descrierea insa o fac începând cu nivelul de jos, fiind aproape demisol aici este folosit mai putin spatiu.

La demisol se afla Cullman Hall of the Universe unde se gasesc toate informatiile despre univers si pamant. Ca instrumente se folosesc foarte multe ecrane intercative mici si mari unde fiecare poate sa exploreze ce il intereseaza. Un spatiu amenajat foarte interesant si modern (vezi poze) intr-o sfera este amenajat un cinema mai putin obisnuit se numeste Hayden Big Bang Theater si ecranul este cerc forma concava iar vizitatorii stau in jurul ecranului. S-a vizionat un documentar scurmetraj bineinteles despre univers (Big Bang).

La acest nivel exista si un magazin si un restaurant suficient de mare pt ca multimea de vizitatori sa poata lua masa. (care si trebuie luata deoarece vizita poate dura cu usurinta toata ziua-nu exista nici un minut de plictiseala) La subsol mai exista un spatiu unde elevii pot lua masa aici remarc faptul ca se fac vizite masive organizate de scolile din NYC. La subsol mai exista o parcare imensa, nu cunosc conditiile insa (pret, etc)

Primul nivel gazduieste imensa sala de la intrare Theodore Roosevelt Memorial Hall. In afara de statuia Roosevelt, zona de securitate, zona de asteptare si ghiseele de bilete in mijloc troneaza un schelet imens de la un dinosaur ierbivor si unul carnivor. Intrand in sala Bernard (mamifere americane) am facut cunostinta prima data in viata mea cu o diorama. Dioramele sint niste vitrine iluminate corespunzator in care exponatele (animale de exemplu) sint redate la marimea naturala in habitaclul lor natural (de ex gorila in jungla, ursul polar pe gheata, etc, etc)

Dupa aceasta sala urmeaza sala de cinema LeFrak Theater, la anumite ore si cu fime 3D bineinteles documentare. La stanga de intrare se afla hala biodiversitatii, padurile nord americane, statul NY, si Milstein-Hall of Ocean Life la fel cu diorame. In aceasta parte mai exista 2 sali mai mici de cinema, hala meteoritilor, origini umane, Guggenheim-hala minerale si o expozitie despre indienii si crocodili. Inclusiv o sala de lectura si sali de clasa au loc pe acest nivel (am vazut o vizita de la o scoala din NYC au intrat direct intr-una din sali) In dreapta de la intrare exista si un planetarium si o sala Gottesman despre planeta pamant.

Nivelul 2 din AMNH gazduieste predominat exponate umane in diarame potrivite, dar si animale. Mamiferele africane, asiatice, pasarile lumii au fiecare cate o sala. Exponatele umane au fiecare cate o sala in functie de continent. Asa avem o sala a asiaticilor, africanilor, mexicanilor si celor din america centrala, america de sud (nimic despre europeni)

Pe acest nivel mai este conservatorul Butterfly, Rose Center for Earth and Space, un magazin (Museum Shop) si o iesire spre o terasa minunata spre str 81.

Urcând la nivelul 3 numarul salilor se micsoreaza, nu avem nici jumatate din ce era mai jos. Ce gasim aici? Din nou mamifere africane, reptile, primate, o sala dedicata numai pasarilor (NYC) si mamiferelor care traiesc in NY State, pasarile nord americane, si 2 sali cu indieni (Eastern Woodlands si Plains Indians) si o expozitie interesanta:Margaret Mead Hall Of Pacific Peoples. Nu lipseste shopul nici aici.

Ajungând la ultimul nivel 4:dinozauri, vreo 4 sau 5 sali numai cu schelete de dinozauri. Ei aici in loc de Shop avem Dino Store si un Cafe.

De cateva ori m-am ratacit in muzeu fiind nevoit sa folosesc harta, vizita a durat pana la ora inchiderii si tot nu am reusit sa vad detaliat tot. Sincer ar trebui mai multe zile (exista si abonament)

Mi-am adus aminte si de filmul:O noapte in muzeu comedia cu Ben Stiller in rolul paznicului. Nu stiu cat s-a filmat in muzeu si cat in studio dar am recunoscut cu usurinta decorul.

Acum am inteles de ce era coada asa uriasa la intrare.

Recomand muzeul pentru vizita.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 01.03.16 23:00:58
Validat / Publicat: 01.03.16 23:47:34
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AMERICA DE NORD

VIZUALIZĂRI: 5070 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P27 Cullman Hall Of the Universe vazut de sus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15500 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

mishu
[02.03.16 07:58:28]
»

Asteptam cu mare nerabdare inca un articol de-al tau si uite ca el a venit. Mi-a facut o deosebita placere aceasta lectura si cred ca am sa caut mai multe informatii pe net despre el.

Mi-am adus aminte totodata de Muzeul de stiintele Naturii vizitat in iarna la Viena, am pomenit in fuga de el intr-un review, acum imi pare rau ca nu am scris mai mult pentru ca merita.

Nu stiu cati dintre cei care merg la Viena (mult mai accesibila destinatie decat America) merg sa vada si aceste 3 muzee: Muzeul de Stiintele Naturii, Muzeul Tehnicii, Casa Muzicii (nu sunt fan muzica clasica recunosc, insa acest muzeu este deosebit prin felul atractiv in care iti prezinta muzica, vine sa te ajute sa o intelegi fara a te forta cumva).

Am fost impresionata de aceste muzee si as repeta vizita oricand. Muzeul de Stiinte Naturii este in zona cunoscuta la fel ca si Casa Muzicii, insa Muzeul Tehnicii e mai dosit putin in zona Schonbrun dar le recomand cu mare placere asa ca articolul tau a facut sa-mi fie starnite amintiri calde.

Felicitari pentru articol si pentru poze atat cat am tras cu ochiul, urmeaza sa le vad.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mcnegoita
[02.03.16 08:53:20]
»

recomand Citypass - un carnet cu 6 file pentru 6 obiective

1 Empire State Building Experience

2 American Museum of Natural History

3 The Metropolitan Museum of Art

4 Top of the Rock Observation Deck or Guggenheim Museum

5 Statue of Liberty & Ellis Island or Circle Line Sightseeing Cruises

6 9/11 Memorial & Museum or Intrepid Sea, Air & Space Museum

Sunt 3 tipuri de carduri pt NYC dar pe acesta l-am dorit.

L-am achizitionat si platit cu cardul online din RO iar cand am ajuns in New York, confirmarea scoasa la imprimanta din tara am preschimbat-o la primul obiectiv care mi-a iesit in cale (in cazul meu Empire), in carticica cu file booklet.

Este mai simplu si astfel evitati cozile la bilete ramanand sa stati la rand doar pt intrare (unde este cazul).

tata123 🔱
[02.03.16 10:30:43]
»

@AZE - Mă bucur că nu ați renunțat la vizitarea muzeului American, astfel avem și noi ocazia de a privi câteva fotografii din imensa instituție.

Din câte cunosc eu primele dioramele din lume de acest gen (reconstituiri ale unei scene din viața unui animal/pasăre ori a unei zone geografice în care locuiesc aceste animale, cu fundal pictat și în relație cu alte viețuitoare-mediu înconjurător) au fost realizate de cunoscutul om de știință Grigore Antipa și inaugurate în anul 1907. Aceste diorame de la Muzeul de Istorie Naturală din București au servit mai târziu drept model pentru amenajările de acest tip din American Museum of Natural History din New York. Treptat muzeul bucureștean s-a îmbogățit și cu alte diorame, mult mai elaborate, printre care se numără și cele etnografice. Câteva fotografii edificatoare din Muzeul Antipa găsești în articolul meu de anul trecut (vezi impresii). Din nou românii sunt deschizători de drumuri...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[02.03.16 12:08:51]
»

@tata123: corect in ceea ce privește dioramele lui Grigore Antipa

webmasterX
[25.11.17 22:03:15]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzeele New Yorkului» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mcnegoita, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele New Yorkului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065116882324219 sec
    ecranul dvs: 1 x 1