GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Continuare impresii: Spectacolul feeric al naturii pe coasta de sud-est
- -
A doua zi, ne astepta o calatorie mai lunga, ne intorceam la Cape Town doar ca de aceasta data am mers pe Route 62, printre sisturile, pantele si serpentinele din Muntii Scorpiei, se afla un zid curbat si abrupt de faleze care se ridica spre cer. Numele acestui munte provine dintr-o legenda a bastinasilor, care spun ca aici odinioara traiau niste scorpii care aruncau pe nari si scuipau flacari, care au taiat in munte, chei si vai. In realitate, aici au fost eruptii vulcanice, lava topita s-a scurs prin fisurile scoartei terestre, racindu-se, aceasta s-a intarit iar datorita apei si a vantului, acestea sapand adanc in piatra nou formata, s-au format chei si vai ca niste adevarate fortarete pietrificate.
In localitatea Montagu, am facut un scurt popas pentru masa de pranz. Aici am mancat pentru prima oara in viata mea o friptura din carne de antilopa, semana, oarecum cu un fel de vita dar, mult mai frageda si dulceaga. Seara am ajuns in Cape Town iar in mare viteza am fost cazati, urmand ca in maxim o ora sa fim pregatiti pentru plecarea la un restaurant de pe Waterfront, pentru o cina festiva, doar era 31 decembrie iar in scurt timp incepea revelionul. Am petrecut o frumoasa seara de trecere in noul an pe, intr-un fabulous décor pe malul oceanului Atlantic. Pana si cina era cu totul aparte, o imensa langusta inconjurata de fructe de mare, wiskey si traditional sampanie.
La ora 12 00 stateam cu totii in fata restaurantului, la marginea oceanului, admirand jocul artificiilor de pe cerul instelat. Si asa am intrat in noul an, intr-o noua lumea, necunoscuta pana atunci dar deosebit de calda si prietenoasa. Dupa aceasta noapte linistita, a inceput nebunia pentru reintoarcerea la hotel. Multimea formata din localnici si turisti incercau sa se intoarca fiecare cum putea la casele lor. Din cauza traficului aglomerat si a masinilor blocate masina noastra nu a mai putut ajunge la locul de intalnire asa ca ghidul nostru a decis sa mergem pe jos pana in locul unde era masina noastra. Aceasta veste a fost destul de neplacuta pentru mine deoarece pantofii mei ma jenau foarte tare, dar m-am descaltat si am mers fara probleme pana la masina.
Prima zi din noul an m-a prins uitandu-ma pe fereastra hotelului, prima oara in viata mea cand nu am vazut natura invaluita in omat alb iar oamenii imbracati in cojoace, afara era un soare stralucitor iar oamenii indreptandu-se spre plaja aveau palarii si slapi.
Aveam zi libera pentru plimbari prin Cape Town, pentru plaja sau shopping in cel mai vizitat si cosmopolit centru commercial din Africa de Sud. Victoria & Alfred Waterfront, situat intre insula Robben Island si Muntele Table. Intins de-a lungul oceanului Indian, pe trei nivele, cuprinde peste 400 de magazine cu haine, bijuterii si accesorii, galerii de arta, restaurante si cafenele. Pana la masa de prans am cuprins aproape tot complexul, achizitionand o serie de suveniruri, care cu siguranta imi vor amintii de acest minunat continent in serile geroase de acasa.
Dupa pranz, ne-am intors la hotel, facand insa un popas la “Acvarium” din Cape Town, aici am inceput sa fac cunostinta cu flora si fauna oceanelor ce scalda tarmurile acestei tari. A doua zi de dimineata, am pornit intr-un tur al orasului Cape Town, pentru a-l cunoaste cu adevarat.
Oras dominat majestuos de monolitul plat a Muntelui …... Table…... la poalele caruia se intinde pana in oceanul Atlantic, este unul din cel mai frumos si cosmopolit oras al Africii de Sud, fiind si sediul de resedinta al presedintelui tarii, sediu situat in Parcul Central al orasului. Zona Parcului Central e dominat de populatia de etnie olandeza, instalata in aceasta parte a Africii de Sud inca din vremea lui Vasco de Gamma, primul explorator olandez portughez.
In Parcul Central poti admira o vegetatie florala specifica acestei tari, in culori vii de roz si rosu peste care troneaza monarhic, “Arborele de Cauciuc” cu trunchiuri incolacite si coroane rasfirate.
Parasind parcul, am strabatut Cartierul Islamic si depasint politia care patrula calare prin oras, am intrat in zona brandurilor internationale asezate pe “ Canal Walk Shopping Center “, intins pe o insula cu o suprafata de 125.000 m2.
Dupa ce am parcurs tot orasul, ne-am oprit la poalele Muntelui Table, munte vizibil de la peste 200 km distanta, de pe ocean, avand impresia ca se ridica direct din apele Golfului. De pe o parte si alta a muntelui, strajuiesc, in stanga muntele Varful Diavolului iar in dreapta Capul Leului (nume datorat formei pe care o are). O mantie de nori albi se intindea peste culme, coborand pe versanti, lasa impresia unei fete de masa care acopera toata suprafata plata. Strabatand norii cu funicularul, care transporta anual peste jumatate de million de persoane, ajungi sus pe munte, unde razele soarelui scalda intreaga tablie de peste 3 km lungime, acoperind muntele cu o stralucitoare diversitate de flori salbatice, iar cele 400 de poteci care asigura accesul pe munte, . care odinioara erau salasul numai al leilor si leoparzilor.
Un ceas imens din piatra te aduce in zilele noastre, aratandu-ti ora in cele mai mari orase de pe glob, fata de ora Africii de Sud. De sus, dincolo de intinderea orasului, poti privi spre vest, peste Atlantic, spre sud pana la Capul Bunei Sperante si spre nord, peste vastul cuprins al continentului Africii
Trimis de grecudoina in 14.02.12 20:44:51
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Unde o fi web 13 sa puna o muzica? pe uscat nu se duce reviewul... a trebuit sa reiau de citeva ori firul povestii.
Va felicit pentru destinatiile inedite.
@adri-nico:
web13 cred ca e la curatat zapada iarasi (in loc sa se ocupe de noi)... nu m-a crezut cand i-am spus ca e un efort inutil curatatul zapezii ptr ca maine-poimaine vine vara si se topeste singura
@station5: bun raspunsul, probabil imi pastreaza o surpriza muzicala pt. cand voi trimite urmatorul review, cu vizita la tribul Zulu din Mpumalanga, oricum cred de mine s-a ocupat fara stirea voastra, mi-a facut un link nou pt. cazarea din Wildernness, sa separe de calatorii, dar i-as ramane rescunoscatoare daca m-ar ajuta si cu muzica, pt. ca ar fi mai atractive reviewurile
@grecudoina: Foarte frumoasa destinatie si foarte frumos povestit. Felicitari!
Am o nedumerire
”Vasco de Gamma, primul explorator olandez
Asa este?
@iulianic: da el a ajuns primul pe coasta de sud a Africii
@iulianic: mii de scuze e portughez, nascut in Sines, anul 1460? nu sunt f. sigura dar pe acolo si a ajuns in Indii prin sudul Africi
@grecudoina: Poate ca ar trebui rugat un webmaster sa corecteze in text. Sa nu fie derutant pentru cei care nu stiu sigur.
@iulianic: am facut cererea, sper sa se si rezolve, cererea e facuta pe un rw unde i-am raspuns unui ecou de-al lui
”am facut cererea, sper sa se si rezolve, cererea e facuta pe un rw unde i-am raspuns unui ecou de-al lui
Am modificat in text. Pe viitor, pentru a sesiza o problema, te rugam sa folosesti functia SESIZEAZA, scrie cu rosu, dedesubtul reviewului.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Cape Town» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2020 Vacanta la Cape Town — scris în 03.03.20 de raduc30 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2009 Acolo unde doua oceane se intalnesc — scris în 14.02.12 de grecudoina din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Jan.2005 Cape Town, un oras plin de surprize placute — scris în 05.01.11 de G.Lisman din PLOIESTI - RECOMANDĂ