2019 – se reia Concursul Săptămânal; plus alte noutăți / modificări

Îndrăgitul concurs săptămânal („Top Săptămânal «Hot Users»”) reia acordarea de „mini-premii”, începând cu 1 februarie 2019 („săptămâna 6”), într-o nouă formulă de premiere

  • nu va exista „premiul cel mare” – diminuându-se astfel — sper, MULT — lupta acerbă apărută în ultimele zile / ore ale unor săptămâni, pentru ocuparea locului 1
  • vor exista în schimb (mult) mai multe „mini-premii”, pentru aproape fiecare participant
  • „premiile” vor fi vouchere de vacanță acordate de agenția saitului fiecărui concurent care atinge minim 10.000 PMA în acea etapă (săptămână).
  • Voucherele se pot concretiza, la solicitarea deținătorului, în eventuale discounturi comerciale, evidențiate distinct pe eventuala factură (nu plătiți „impozit pe venit”)
  • valoarea voucherului va fi calculată în euro,  prin împărțirea punctajului din acea săptămână la 1000 (de exemplu: unui concurent care va avea, la final de etapă, 250.000 PMA i se va aloca AUTOMAT un voucher de 250 euro; altuia , care are 15.000 PMA – i se va aloca un voucher de 15 euro)
  • voucherele pot fi valorificate doar prin comenzi la agenția saitului – și cf „Termeni și condiții de valorificare vouchere conc. săptămânal” și a Regulamentului concursului (vor fi publicate în curând – în pagina ”Top Săptămânal”, versiunea nouă, pe coloana din dreapta). Comenzile pot fi făcute pentru orice destinație / cazare, indiferent dacă o găsiți sau nu în lista ”Ofertei curente” din acel moment – cu excepția pensiunilor din România (și a altor cazări de acest gen de la noi – care nu lucrează, în general, cu agențiile).

NB: Un sistem de „recompensare” relativ asemănător este prevăzut a fi implementat și pentru „Clasamentul Anual AFA” – începând din 2020

###

Actualizare importantă [02.01.2019]: Ne dorim, FOARTE mult, să încurajăm (și răsplătim) scrierea cât mai multor reviews-uri DE CAZARE – capitol la care este MULT loc de mai bine, pe AFA (la reviews-urile cu recomandări „de călătorie” stăm MULT mai bine), astfel că acest tip de reviews-uri vor fi prioritar răsplătite în 2019.

Începând cu 01.05.2019, în clasamentul săptămânal vor fi fi incluse doar punctele adunate din reviews-urile DE CAZARE (plus, evident, PMA primite la răspunsuri, ecouri etc)

###

ALTE MODIFICĂRI, din 1 ian 2019, în funcționarea AmFostAcolo, a sistemului PMA etc

  1. Rubricile de tip ”Târguri” (de Crăciun etc) NU VOR mai avea regimul ”de interes turistic temporar ori restrâns” – reviews-urile noi încărcate în aceste rubrici vor fi publicate în regim „normal” (cu PMA_STD; vor putea fi votate cu „voturi pline”).

OBS:

  • Modificarea regimului rubricilor deja existente nu se va face automat – ci în timp, pe măsură ce acea rubrică ajunge în atenția moderatorilor (sunt multe, „răsfirate” în sutele / miile de secțiuni)
  • Modificarea unei rubrici nu va avea efect retroactiv asupra revs deja publicate în acea rubrică (nu vor fi recalculat punctajul cf noilor setări);
  • Pentru evitarea discuțiilor nepotrivite (în cazul trimiterii spre publicare a unui rev despre un Târg de care nu a mai auzit nimeni și care nu stârnește interes de vizitare), echipa administrativă are drept exclusiv de setare „manuală” a oricărui articol ca fiind de „interes turistic temporar ori restrâns”

###

2. Modificări în procedura de selecție review „de interes editorial sporit”

Vrem, și pe mai departe, MULT, să recompensăm autorii care scriu despre „destinații inedite” – sau care actualizează rubrici în care nu s-a mai scris recent (de minim 1.5 – 2 ani)

Termenul/categoria „destinație inedită” este însă extrem de greu de definit – practic imposibil de definit riguros.  Din această cauză am observat destule nemulțumiri.

Un autor ar putea scrie un review despre „satul X din destinația Y”, ori despre ”biserica Z din localitatea U” — despre care într-adevăr nu s-a mai scris pe sait; obiectiv pe care l-ar putea considera, pe drept cuvânt, „destinație inedită”. Din punct de vedere editorial, însă, deși poate fi acceptat ca ”inedit”, putem considera că nu prezintă interes (public!) semnificativ – caz în care NU îl selectam – inducând, evident, potențiale „nemulțumiri”…

a. Pentru (1) claritate maximă în acordare și (2) simplitate, am decis ca statutul „de interes editorial crescut” (IS) se va acorda, din 2019, strict pe criterii TEHNICE — bazat pe analiza altor eventuale reviews-uri din rubrica în care a fost publicat articolul. (statutul „IS” se va acorda doar dacă acea rubrică NU conține deja revs mai recente de 1.5-2 ani — indiferent de cât de inedit ar putea părea obiectivul recomandat)

b. Condiția suplimentară de selecție ca „IS” — cea explicitată, actualmente, prin „depăsește pragul minim (calitativ și cantitativ) apreciat ca necesar” — se modifică, din 1.1.2019, în „depășește pragul mediu (calitativ & cantitativ) apreciat ca necesar pentru selecția ca fiind «de interes editorial sporit»”.

(OBS: modificarea se va reflecta, predominat, în cazul revs DE CAZARE – până acum selectam, de exemplu, ca IS reviews-uri despre unități noi chiar dacă textul depășea doar cu puțin „pragul minim” cantitativ; de acum încolo vom selecta doar acele revs care depășesc ceea ce apreciem „pragul MEDIU cantitativ”)

c. În procedura tehnică (internă) de selecție ca „IS”: numărul de voturi necesar (din partea echipei de moderare) pentru ca un review să fie selectat drept „IS” va fi redus. (În fapt… a fost deja redus, de câteva zile / săptămâni.)

###

3. Având în vedere introducerea „mini-premiilor” – și, odată cu ele, a eventualelor tentații de a folosi „scurtături” și/sau „tertipuri” pentru avansarea cât mai facilă în top – subliniez hotărârea de a re-aplica – cu mult mai multă fermitate – prevederile din Regulament referitoare la «fragmentarea (considerată) nejustificată» (la reviews-urile de tip „serial”).

În plus, vă avertizez că e posibil ca (și) această regulă să fie aplicată ușor diferențiat – cu mai multă fermitate în cazul userilor de top (vechi) și cu îngăduință pentru userii noi (însă doar la primele posibile „încălcări”!)

###

4. Pagină nouă, în fiecare secțiune – ”Listă cazări”

Din 2019, fiecare secțiune va avea o pagină nouă, care va lista toate cazările din acea zonă / stațiune / regiune / insulă etc. Pagina va include și câteva facilități noi – sper cât mai utile.

Vedeți 2 exemple, în premieră, mai jos

În plus, secțiunile din ROMÂNIA (în primă fază) vor include în această pagină o listă cazări recomandate – unde veți putea rezerva direct, contactând proprietarii acelei pensiuni / adminstrația hotelui etc în siguranță.

Notă: „Lista cazări recomandate” este în teste ; va fi accesibilă public aproximativ la începutul lunii martie.

###

5. [adăugat 3.1.2019] Pornind de la autosesizarea de mai jos, de câteva zile tooot căutăm… acu’ în carul cu fân :(

Citez, mai jos, dintr-o postare pe FB:

Eu vin cu alt fapt neplacut, copierea articolelor de pe bloguri sau articole ziare, chiar Wikipedia. Sunt articole copiate aproape inintregime, schimbata doar ordinea paragrafelor. Cel mai tare, un articol in care era redata si discutia cu vanzatorul de lactate din piata! Ad literam!!! Articolul este pe blogul unui ziar important. Nu e prima data cand ma impiedic de asa ceva. Nu cred ca sunt greu de depistat de moderatori, poate ar trebui mai mult timp pana la publicare. Zilele trecute am avut aceeasi surpriza cu un articol, pe care l-am apreciat cand a aparut. Acum am aflat autorul real. Trist pentru ca pe AFA aare o semnatura pe care o credeam serioasa.

  1. ‘Au nu v-am solicitat, INSISTENT, să ne SESIZAȚI astfel de „apucături”, CU TOTUL intolerabile (și) aici, pe AFA?
    Este FOARTE frustrant, (și) pentru noi – nu avem resurse pentru a astfel de verificări.
    Așa că zic și eu precum precum zice popa ‘nainte de căsătorie: ”Dacă are cineva ceva de spus împotrivă – să spună acum ori să tacă pe vecie”… :)
  2. La primul astfel de FURTIȘAG dovedit, autorul în cauză va fi pedepsit DRASTIC – (i) retras obligatoriu din concurs, din oficiu, pentru o perioadă de minim 6 luni PLUS (ii) penalizare minim 25% din total PMA acumulate până atunci

###

Este posibil să mai adaug aici alte modificări preconizate – dacă ele apar.

8 thoughts on “2019 – se reia Concursul Săptămânal; plus alte noutăți / modificări

  1. Buna ziua!
    Am citit despre modificările în regulamente pe care intenţionaţi să le aplicaţi. Părerea mea este că ele nu o să aducă un plus activităţii pe site. Nu sunt un cârcotaş, însă de vreo 2 ani de zile am încercat mereu să trec peste deziluzia datorată scăderii nivelului informaţional şi artistic al materialelor încărcate.
    Am rămas degustat să observ, aşa cum târziu aţi ajuns să remarcaţi şi voi acum, de înşirarea unor date tehnice luate de prin alte locuri – nici măcar pliante turistice de la faţa locului – în ceea ce se cheamă un articol. Am considerat că e penibil să te prezinţi cu aşa ceva. E ca şi când la un examen ai preda lucrarea altei persoane, însuşindu-ţi-o.
    Însă au fost validate asemenea materiale.
    În goana după punctaj, consider că o parte importantă de vină aparţine şi celor răspunzători de administrarea site-ului. Eliminaţi premiile sau stabiliţi criterii mai riguroase şi vom avea parte toţi de materiale informative mai bune. Pentru mine, când am descoperit acest site, exact asta a fost: sursă de planificare a unor concedii. Însă în acest moment calitatea a scăzut foarte mult. Iar părerea mea principala cauză o reprezintă punctajele.
    Şi am să vin cu unele precizări, în speranţa că nu voi plictisi şi nu veţi lua în nume de rău rândurile mele.
    1. Acum doi ani am scris un material despre călătoria mea şi a soţiei în Franţa. Ideea care m-a călăuzit în redactarea ei a fost cea a unei poveşti în care prezentam locurile prin care am trecut dar şi date informative pentru cei care ar fi dorit să meargă în acea ţară, mai ales că am trecut prin partea de nord, Lorena, Annecy, Elveţia, Provence, litoralul Mării Mediterane, Valea Loirei şi alte zone încărcate de istorie şi frumuseţe. În prima zi a publicării articolului, printre cei care au aşternut comentarii a fost şi unul care îmi reproşa faptul că puteam fragmenta povestea şi obţineam mult mai multe puncte. Am rămas surprins şi dezamăgit. Dacă o fragmentam nu mai era a mea. Nu mai avea cursivitatea imaginată de mine. Alergând după puncte, cele 17 zile puteau fi descrise în cel puţin 20 de materiale, incluzând şi impresii despre cazări.
    2. Anul trecut am postat un ecou. Am înghiţit în sec când, ulterior, mi s-a reproşat că nu am acordat puncte. Pentru autor erau, clar, mai importante punctele decât eventuale aprecieri. Iar tocmai pentru că sunt împotriva concursurilor, nu acord puncte.
    3. Plecând de la aceste probleme, într-o discuţie cu unul dintre moderatorii dumneavoastră mi-am exprimat punctul acesta de vedere. Din acel moment materialele mele nu au mai avut puncte şi ecouri, iar departe de mine ideea că este o pură întâmplare. Am fost deranjat substanţial mai mult de certitudinea atingerii adevărului deranjant pentru acea persoană decât de faptul că s-au sistat ecourile.
    4. De altfel, o perioadă nici nu am mai scris, deşi despre zonele în care am umblat nu erau prea multe materiale. Am revenit apoi asupra deciziei mele întrucât am intenţia de a-mi grupa aceste impresii de călătorii şi a le avea şi peste câţiva ani.
    5. Este dezgustător ca un material în care subiectul principal îl constituie ziua uneia dintre persoanele mai vechi pe site, cu un rang superior, să adune peste 40.000 de puncte!!! Iar în acel materialautorul povestea sec unde s-a dus cu familia şi ce a mâncat… Importanţă zero pentru cei care ar dori să se informeze despre vreo destinaţie turistică dar generator de puncte cu duiumul în alcătuirea unui clasament pe baza căruia se oferă premii.
    6. Identic şi în cazul unor articole simpluţe scrise dar votate de acelaşi cerc de persoane, care se votează între ei. E grăitor aspectul că mereu aceleaşi persoane, prin rotaţie, au abonament – sunt votate – la articolul zilei…
    Citisem prin 2016, undeva pe net,că AFA reprezintă o gaşcă. Am respins cu hotărâre articolul respectiv, am fost de-a dreptul indignat. Mai ales că a fost superb la Slănic Moldova, singura întâlnire la care am participat. Dar, odată cu scurgerea timpului, mă întreb dacă nu o fi chiar aşa. Iar cei care moderaţi ştiţi răspunsul … M-aş bucura să tresară cineva…
    Ulterior am luat decizia de a scrie pentru mine şi pentru alţii pe care poate îi ajută sau le face plăcere ce citesc.
    Nu mai particip la întâlniri. Vreau din capul locului să nu mă catalogaţi inamic public sau trădător. Aveam acest of interior de mai multă vreme. Iar astăzi când am citit de modificări am simţit imboldul de a scrie aceste rânduri.
    Şi de a sugera:
    a) eliminarea punctajelor
    b) cel puţin anularea voturilor pe prietenii (nu ştiu dacă programul permite, dar să fie anulate voturile primite de la cei aflaţi în lista prietenilor). Ar fi eliminate astfel reciprocităţile iar un concurs ar deveni mai fair-play, cu şanse de câştig şi pentru alte persoane, nu mereu aceleaşi care îşi împart premiile între ele şi ajung la statusuri superioare cu articole slăbuţe calitativ (dar multe şi votate masiv).
    În speranţa că nu este apreciat ca tendenţios ceea ce am scris şi cu îndrăzneala de a fi citit şi, poate înţeles, vă mulţumesc pentru posibilitatea oferită de a descoperi o lume fantastică, cea a călătoriilor, prin intermediul articolelor publicate aici!
    Petrecere frumoasă la Băile Herculane!
    Cu mulţumiri!
    Marius N.

    PS. Probabil că nu voi primi vreun răspuns la acest material…

  2. Marius, așa cum timpul le lămurește, implacabil, pe toate, te va lămuri și pe tine, sunt sigur. Mai ales în privința „conspirațiilor”, „găștii AFA care e” etc :)
    PS: Păcat că nu vii la Herculane… Am auzit păreri cum că la Alba a fost cam 10x Slănic, cine știe… poate reușim să păstrăm ”trendul” :)…
    Ma gândește-te, poate reușiți, cumva, să ajungeți.

  3. Draga @Admin, care ai facut ceva concret pentru turismul romanesc, (AFA a fost si este o idee geniala) pentru calatorul obidit financiar, caruia toate agentiile turistice, ii prezinta non-stop, excursii de vis, si tot mai scumpe, dar care, atunci cand ajunge la destinatie, realizeaza ca nu toate lucrurile sunt chiar roz, ai avut un gand avangardist, de milioane (de uzeri), cinste tie!
    Intr-adevar pe AFA sunt ” grupari votante reciproc”, care se formeaza mai ales in orasele mari, precum capitala, la o intalnire a uzerilor un pahar cu bere sau pe la intalnirile anuale sau, pur si simplu in mod cinstit, intre uzeri valorosi. “De gustibus simpaticus reciprocus, non discutandum”. Aceasta problema a “gruparilor de simpatii” , nu-l va rezolva nici conducerea, nici programul computerului, nimeni, niciodata. Omul e mai inteligent decat computerul, (caruia ii lipseste o (doaga) o calitate, numita “speculatie sau smecherie in folos propriu”, nu uitati, ca Omul l-a batut la sah, chiar si pe “maria-sa”, Computerul, incarcat cu mii de programe. Fata de acum 5-6 ani, cand existau pe AFA uzeri pasionati de turism pana-n varful bocancului, care comentau mai orice review, astazi, “fiecare scrie si fuge”, mizand pe cele 20-30-40 de voturi ale prietenilor (perechilor-votante reciproc). Am trait vremuri, cand uzeri (sau @webi) docti in literatura, iti analizau chiar si greselile de exprimare ale textului, sau aveau rabdarea sa vada cat ai scos sau n-ai scos de pe internet, discutiile erau fara sfarsit, …astazi, la comentarii, cel mai adesea, mai vezi doar cateva formule de complezanta si-atat, gen: “Articol excelent”, “Start vot”, “Am fost si eu pe-acolo si mi-ai trezit amintiri”…si-alte nimicuri politicoase. Calitatea reviurilor de calatorie si de cazare, a scazut, intr-adevar…cantitatea lor ramane insa constanta, datorita inscrierii de noi “new-entry”, naivi la inceput, ca si mine de altfel pe vremuri, care credea ca intra intr-un club select, pana cand unul dintre uzeri, apoi si altii, au inceput sa ma faca “harcea-parcea”. Am ripostat si eu, dar am primit vreo 40 de suspendari, timp de 2 ani, am stat pe tuse. Dar aceea perioada, plina de entuziasm si lupta de idei, mi s-a parut a fi, cea mai frumoasa perioada a saitului. Astazi, oare de ce nu s-au mai dau suspendari, cartonase, etc? Pentru ca lumea e plictisita si inerta. Nu mai e lupta de idei, toti se pare ca sunt indiferenti si de acord cu ceea ce scrii si asteapta intalnirea anuala. Adevarul e ca nu mai citeste ceea ce scrii aproape nimeni. Se “citeste”, privind fotografiile, si-atat. Non combat. Pe AFA a a aparut un fel de “PlictiseAfa”, sa-mi fie iertata comparatia, fenomen ce reduce mult comentariile “pro” sau “contra”, ce-ar trebui sa insoteasca un review. Regulamentul a fost schimbat de cateva ori, se incearca noi formule de stimularea uzerilor. Ceea ce nu e rau deloc. Schimbarea actuala mi se pare insa mai complicata chiar si decat teorema lui Fermat. Poate se incearca (prin mini-premii) o ridicare a calitatii reviurilor si mentinerea “raintingului” saitului, ceea ce e normal, lucru ce desemneaza popularitatea oricarui sait ce lucreaza cu publicul. Eu, am o propunere: sa facem 4 intalniri generale AFA, din 3 in 3 luni si veti vedea ca intre ele, se va discuta numai despre camere, programe optionale, excursii, concursuri culinare, toalete, dans, focuri de tabara, etc si raitingul saitului va ramane mare si constant. Oare mi se pare doar mie, dar azi uzerii se gandesc mai mult la aceste intalniri, decat la reviuri? Poate ca e mult mai placut sa te distrezi decat sa creezi. Nici nu mai prea e nevoie de multe reviuri pe acest sait ce-a acumult reportaje turistice timp de un deceniu, ajung si cele ce le-am scris pana acum. Cred ca “Panem et circensis”(paine si circ) ar ajunge! Cat despre “voucherele mele”, @Cornel a fost extrem de corect cu acordarea lor pana acum, chiar si cand eu uitam ca mai am vreunul, ratacit, el imi aducea aminte acest lucru, prin telefon. Acest lucru imi inspira incredere si respect in sait si-n conducerea lui. Acum, insa, el (@Cornel) se gandeste la voucherele din viitor, dar inca mai are restante serioase la cele din anii trecuti. Ar fi bine sa ne rapunda mai intai la intrebarile ce i le-am trimis prin AFA si FB, legate de acestea. Nu e bine niciodata sa te gandesti la viitor, pana nu ti-ai rezolvat problemele trecutului. In ziua de azi, cand buzunarele romanilor se golesc si excursiile se scumpesc, o informatie concreta, neutra si non-tendentioasa de pe acest sait, e “aur curat”. Din luna mai, se vor accepta atat reviurile de “calatorie” (nepunctate) cat si cele de “cazare”(punctate). OK, dar, aici apare o problema, daca primele review-uri erau mai usor de scris, fiecare zona a tarii are in vecinatate, carari de munte, lacuri, cascade, mori de apa, sate feerice sau biserici si manastiri, unde poti ajunge gratis, pentru reviurile de cazare, trebuie sa scoti bani din buzunar, lucru ce-i va avantaja pe cei cu o stare materiala peste medie. Va deveni AFA un sait al “bogatilor”?

  4. Ooo ce tare! Mi se pare genial că se caută mereu forme de a stimula scrisul pe un site deja foarte cunoscut și accesat ca sursă demnă de încredere.
    Acum să-mi spun și eu părerea sinceră, dacă tot au avut curajul alții înaintea mea să de-a startul.
    Da, sunt de acord și eu cu @Marius în ce privește grupurile acestea de votare. Sunt abonată pe anumite destinații și citesc tot ce se scrie (în sezon mai greu, dar nu rămân necitite). Dar am deja câțiva useri ale căror păreri nu le citesc deloc. Păi o zi de vacanță e împărțită în 3 sau 4 articole diferite, pentru fiecare plajă, castel, muzeu, mănăstire, pod sau altceva a mai vizitat persoana în ziua respectivă. Eu merg în fiecare vacanță la muzeu, la orice tip de muzeu. Am fost și în Piatra Neamț, într-o ieșire cu o treabă, în treacăt, la muzeu. Păi eu nici acolo nu citesc legenda la fiecare exponat în parte. Să mă apuc să o citesc pe internet înainte să ajung acolo? … Cam asta simt la unele articole. Și culmea, că fix astea au o mulțime de voturi.
    Am citit în urmă cu vreo două săptămâni un articol de cazare așa corect spus… de îți vedea să-i pui omului întrebări numai pentru că simțeai că nu te plictisește cu divagări, cu amănunte inutile, dar nu aveai ce întrebări să-i pui, atât de clar și cuprinzător era. Și nu era lung!
    Pe de altă parte, eu personal mă pierd în detalii și scriu tot scenariul pentru cum am ajuns într-o anumită conjunctură. Și mă uit la voturi mereu după ce postez câte o impresie. Și am și două tricouri amfostacolo. Și am făcut un efort într-o săptămână să scriu mai multe impresii tocmai ca să am o poziție mai bună în top (adică m-am abținut să scriu mai devreme, nu am fragmentat intenționat vacanța). Totuși sunt membră din 2010 și nu am cine-stie-ce punctaj pentru că nu am prietenii potriviți și nu am intrat în “gașcă”. Nu că mi-aș dori. Am spus-o pentru exemplificare.
    În ultimul timp, când îmi organizez călătoriile, caut pe google generic “top 10” plaje sau lucruri de făcut sau locuri de vizitat, iar apoi intru direct pentru locul acela pe amfostacolo. Înainte nu era așa.
    Legat de problema asta cu articolele copiate din alte părți, din câte știu eu sunt între useri amfostacolo persoane care sunt călători împătimiți și își fac publice părerile pe bloguri personale. Nu mi se pare greșit ca aceeași părere, a mea, să o scriu fix identic în două locuri diferite.
    Și pe mine mă deranjează postările pentru restaurante separat, mai ales dacă sunt din localitatea de domiciliu. Sau orice păreri din localitatea de domiciliu. Știu că înainte era și asta o regulă. E adevărat, eu cunosc mai bine zona mea, dar scriu atunci un singur articol cu absolut tot ce se vizitează, nu articole separate. Sau la restaurant, dacă tot merg regulat, scriu părerea generală, comasată, și la fel cu un top de preferințe, o listă cu mai multe etc.
    A, cred că noua măsură cu acordarea de discount-uri pentru vacanțele achiziționate prin agenția site-ului este corecta. Mi se pare o stimulare corectă a folosirii agenției. În fond, sunt și persoane care nu folosesc agenții și atunci vor scrie (ca și până acum) dezinteresate de a primi o recompensă…
    Părerea mea.
    Bineînțeles că voi citi și vota în continuare articolele care îmi plac și mă bucur ori de câte ori pot să-mi împărtășesc experiențele aici.

  5. Buna ziua. Referitor la punctajul ce va fi acordat doar impresiilor de cazare, nu si celor de calatorie. Am o nelamurire. De curand au fost postate impresii despre croaziera cu Costa Magica, vechi din 2014. Despre acest subiect mai erau impresii mai recente, din 2017. Dupa parerea mea, conform regulamentului, sectiunea B, aliniatul 4, aceste impresii nu trebuiau sa primeasca pma, si inca in plus bonus. Am intrebat webmaster, care mi-a raspuns ca impresiile despre vase de croaziera sunt impresii de calatorie, nu impresii de cazare si regulamentul se aplica numai impresiilor de cazare. Parerea mea este ca imresiile privind un vas de croaziera sunt impresii de cazare, privind cazarea, masa si animatia pe un vas de croaziera, care este un hotel plutitor, nu impresii de calatorie, caci traseul este comun mai multor vase de croaziera. Deci, impresiile privind un vas de croaziera sunt impresii de cazare sau de calatorie?

  6. da, am avut o discuție internă cu mai mult timp înainte pe acest subiect – hotărârea a fost să considerăm reviws-urile despre navele de crozieră drept reviews-uri DE CĂLĂTORIE

  7. De mult timp nu am mai fost prezenta pe site.Acum am intrat si am dat peste aceste modificari.Le-am gasit foarte bune si bine venite.De multe ori am fost eliminata de pe primul loc,de multe ori prin tot felul de tertipuri (ex.votarea celui de pe locul 2,in urma introducerii ,in ultimul momenta unui rw de doi bani sau la cerere tel.).Pentru aceste modificari,reintru pe site cu multe rw-uri.cu destinatii de top,despre care nu s-a mai scris.Sunt ultimele calatorii,facute recent si fff.departe de Romania.Asta a fost al 2-lea motiv al absentei mele.Am fost plecata din tara din 18 sept 2018 pana 5 febr.2019,prin lumea indepartata si asta dupa ce in aprilie 2018,am fost in tara Soarelui Rasare,din nord pana in sud.Din 19 mai voi scrie mult si o sa va impartasesc din minunile aceste lumi.

  8. totusi eu consider ca excursiile facute cu vasele de croaziera sunt mult mai corect incluse in rubrica cazari.Motivul principal,eu pe vasul de croaziera sunt cazata,iau masa,iar daca seara ,dupa o zi fara excursii grele la sol,merg la spectacolele de la teatru.Descriu cabina unde sunt cazata pe vas,conditiile oferite,dar imediat ce ajung in porturi plec si fac traseul de calatorie ,in fiecare destinatie.Cu ajutorul vasului ,acopar mai usor locuri unde ajung mai greu,intr-un timp relativ scurt si fara a cauta diverse legaturi de zbor. Iar in destinatiile deosebite unde ajung,de multe ori nu poti ramane cazat,fiind nevoit sa pleci mai departe.Totusi,poate reanalizati impreuna cu conducerea,incadrarea ,,Croazierelor “la rubrica ,,Cazare “.Multumesc,Doina Grecu
    PS .Un exemplu in acest sens,Japonia,pe care am vizitat-o, mijlocul tarii cazata in Tokyo si apoi am facut turul Japoniei,din sud pana in punctul cel mai nordic fiind cazata pe vasul de croaziera Celebrity Millenium.Asa o sa va pot prezenta in rw-urile viitoare,intrega Japonie,cum nu a fost prezentata pana acum in rw-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.