Marţi 30 iunie – posibile disfuncţionalităţi majore în funcţionarea ferry-urilor greceşti!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Elenă că Federația Navală Panelenă (P.N.O.) a anunțat organizarea unei greve de avertisment de 24 de ore, la nivel național, în ziua de marți, 30 iunie 2015.

ferry_thassos

Vor fi afectate toate categoriile de transportatori maritimi. Acest lucru înseamnă, printre altele,  posibile disfuncţionalităţi majore pentru ferryboat-urile ce fac legătura cu Thassos şi celelalte insule greceşti.

Organizatorii grevei au anunţat că vor protesta faţă de încălcarea de către companiile de transport maritim a contractelor colective de muncă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro. Totodată, se reiterează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

1 thought on “Marţi 30 iunie – posibile disfuncţionalităţi majore în funcţionarea ferry-urilor greceşti!

  1. Azi dimineata imi beam in liniste cafeaua pe o superba terasa din Troulos, vila Zaharos din Skiathos, dupa o saptamana de haladuit pe-acolo si un pic prin Skopelos…nimic anormal in Elada, dar, se pare, ca Europa s-a cam speriat de vacante la greci…e iulie…hotelurile, vilele, sunt cam golutze, chiar daca s-a lasat din pretz, langa mine statea un cuplu din Bucuresti care venise pt 7 zile cu avionul pentru 300 euro/persoana dar vila noastra nu era nici la acest pret, plina…la “rent-a-car”, s-a lasat din pret…35, 32, 29,5 euro/zi…luni am facut ocolul insulei Skiathos cu 10 euro si vaporasul nu era plin (de fapt s-au cumulat turistii din 2 vaporase ca sa se porneasca la drum), apoi am vrut sa iau un “Tur Skopelos” (un fel de “Mamma Mia” Tour, sunt vreo 3 variante..)…am luat cu 15 euro, tot din port, dar, se pornea numai peste 3 zile, (joi) cand s-ar fi umplut intru catva vaporasul pe 3 sferturi…in Skiathos nu exista absolut nici un motiv de ingrijorare, nimic anormal, dar vestile proaste circula repede si anul asta nemtii, italienii mai ales (englezii nu), au cam sarit Skiatoscopelia…cred ca acum, cel mai bine e de venit in Grecia, cu avionul, care e ieftin, are combustibil suficient si pentru a se reintoarce si companiile aeronautice din afara Greciei, nu fac greva, n-au nevoie de feribot, dar e numai o parere… voi reveni cu reviuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.