Via Diagonalis – O plimbare pe drumurile civilizației [P]

image001           ViaDiagonalis - EN         OPRD_en

Zona în jurul orașelor Plovdiv și Asenovgrad, precum și în apropierea munților Rodopi, se numește „Via Diagonalis“, pentru că poartă atât atmosfera antichității, cât și a vremurilor noastre moderne. Plovdiv este un oraș în care poți “atinge” istoria și totodată să trăiești preocupat de viața cotidiană de astăzi, fiind un loc care îți permite să pășești prin străzile trecutului și în același timp să privești spre viitor, un oraș în care orice individ poate găsi solitudinea dorită sau o adevărată inspirație.

Plovdiv este un amestec între farmecul antic din trecutul milenar al localității și doze mari din tradițiile Lonely_Planet_Logo-Vector-Imagemeșteșugărești din epoca Renașterii. Orașul este situat pe o padină înconjurată de șapte dealuri, aflându-se pe drumul antic „Via Diagonalis” care făcea legătura între Roma și Constantinopol. Aici, peste 8 000 de ani au interacționat și au conviețuit diverse civilizații, devenind un centru dezvoltat intercultural.

ATHEATRE

Conform clasamentului pentru anul 2015, făcut de Lonely Planet, acesta este al șaselea oraș din lume care merită să fie vizitat. Plovdiv este al doilea oraș după mărime din Bulgaria, având 500 000 de locuitori, este un centru universitar, având peste 40 000 de studenți. Orașul se poate lăuda și cu cea mai lungă zonă pietonală din Europa – de 1750 m, chiar mai lungă decât cea din Copenhaga.

Vizitatorii pot admira o arhitectură din perioada Renașterii bine păstrată, specifică zonei Europei de Est, având atmosfera orașelor balcanice de dinaintea secolului al XX-lea. În partea centrală a orașului Plovdiv au fost descoperite monumente culturale care datează din epoca tracică și romanică. Una dintre perlele orașului este Teatrul antic, care este un mare succes al artei de conservare-restaurare din Bulgaria. Un alt obiectiv turistic impresionant este Stadionul antic al orașului străvechi Filipopol. Aici vizitatorii pot asista la o atracție excepțională: animarea 3D intitulată „Plovdiv în secolul al II-lea”. Orașul, fiind ales pentru Capitală Culturală Europeană în 2019, atrage mulți vizitatori și datorita numărului mare de mozaici multicolore, geometrice, din cele două Bazilici – Mică și Mare.

AFORTRESS

O destinație obligatorie este și cartierul Kapana – o zonă unică pentru țara noastră, dedicată industriilor creative, având o atmosferă formidabilă, îmbinând atmosfera retro cu cea modernă. Seara sau în timpul nopții, Plovdiv oferă vizitatorilor săi o viață nocturnă activă, cu multe posibilități de divertisment. Veniți aici cu anturajul dumneavoastră de prieteni!

Tourist information: +35932/620229,656794 web: www.visitplovdiv.com e-mail: [email protected] f: https://www.facebook.com/VisitPlovdiv

 


 

Regiunea a fost redescoperită și prezentată pentru dumneavoastră mulțumita proiectului „Pe drumurile civilizației”, care este implementat cu sprijinul financiar al Programului operațional „Dezvoltare regională” 2007 – 2013, cofinanțat de Fondul European pentru dezvoltare regională. Toată responsabilitatea pentru conținutul documentului este purtată de Municipalitatea Plovdiv și în niciun caz nu se poate considera că acesta reflectă opinia oficială a Uniunii Europene și a Autorității contractante.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.