Răspunsuri — scrise de Stefanescu50*;

Stefanescu50*, 16.04.16 20:25»Casa Vero din Vama este cea mai buna variantă dar nu cred ca mai sunt locuri pentru acea perioada.

Nimic nu se compara in zona.

LA CMR Pensiune/hotel de calitate in Bucovina, cu amenajari pentru copii - scris de rentea în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Stefanescu50*, 23.08.15 12:34»Parerea mea care timp de 35 de ani am avut o profesie bazata pe deplasari in toate localitatile importante din Romania (pete 50 de pensiuni /hoteluri in fiecare an) ca zona cea mai adecvata este Bucovina, care este pe locul 1 in Romania la bucatarie / ospitalitate / istorie / frumusetea locurilor / traditii, etc.

Eu am petrecut sarbatorile la mai multe locatii din Bucovina dar de departe pe primele 2 locuri se situeaza Casa Vero din localitatea Vama (locul 1 pe booking in Bucovina) si Hildes Residence din Gura Humorului (un standard mai ridicat dar si preturi mai mari). Nu sunt insa sigur ca nu s-au ocupat toate locurile la aceste 2 locatii.

Sejur placut indiferent ce alegeti.

LA CMR Craciun 2015 la munte - scris de etienne87 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Stefanescu50*, 14.08.15 16:23»Pentru manastiri o cazare la Vama ar fi cea mai indicata. A doua varianta ar fi sa impartiti cazarea in 2 : cateva nopti la Vama, cateva nopti la Gura Humorului (unde mai exista si alte atractii).

In afara de manastiri luati in calcul :

1. o vizita la salina Cacica;

2. o vizita pe Rarau (superba);

3. Parcul Arinis de la Gura - Humorului (inclusiv piscina).

4. Fabrica de incaltaminte de la Vicovul de Sus (6 km de Putna, in drum), cu mare magazine de vanzare la pret de fabrica

A se evita zona dinspre Radauti (mai de campie) unde cei care au muncit pe branci in strainatate 25 de ani au umplut zona cu case de 10-15 camere, pentru a fi mai tari decat vecinii. Este o zona care nu are legatura cu traditia si cu Bucovina cea frumoasa

LA CMR Ranca sau Bucovina? - Familie cu doi copii mici - scris de didianad în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Stefanescu50*, 14.08.15 12:46»Buna ziua,

Cunosc foarte bine aceste 2 zone din 2 motive : Bucovina este zona mea favorita (2-3 vizite pe an in ultimii 10 ani) iar Gorjul este judetul de unde provin si unde merg de 8-10 ori pe an.

Bucovina - Avantaje : cea mai buna bucatarie (dar atentie ca nu toti au mancare buna), produse mai natural in piete (Gura Humorului, Campulung Moldovenesc), zona foarte frumoasa si linistita, ospitalitate, traditii inca. Va recomand Casa Vero in Vama (dar nu cred ca gasiti locuri acum pentru ca este prima ca nota pe booking si are preturi bune) sau Hildes Residence in Gura Humorului (ceva mai scump). Oricum Gura Humorului, Vama si Frasin sunt localitatile recomandate (si invecinate).

Gorjul este zona mea natala si o iubesc cel mai mult pentru ca acolo am copilarit si acolo merg de 45 de ani de cand am plecat.

Dar trebuie sa aveti in vedere ca :

1. In Oltenia este o oferta de cazare mai redusa si majoritatea pensiunilor sunt facute in stilul classic romanesc (rigips si modernism si nu traditie);

2. In Oltenia este una dintre cele mai proaste bucatarii din tara (ma cert cu toti ai mei ca spun asta eu care am avut serviciu non-stop prin orasele Romaniei);

3. Transalpina este intr-adevar unica in Europa (este ceva superb desi am avut ochii deschisi doar 10 minute din cele 120 min cat a condus fiul meu pentru ca am crezut ca mor neexistand parapet. De fapt se si scrie la inceputul drumului ca drumul nu este omologat si se merge pe riscul conducatorului auto).

Dar, intr-adevar, este o zona superba.

Cazarea si mancarea sunt ceva mai ieftine decat in Bucovina dar diferenta de standard este foarte mare.

Indiferent unde mergeti, este indicat sa faceti rezervare prealabila dar locatiile foarte bune sunt deja ocupate pana la mijlocul lunii septembrie.

Concediu placut.

Constantin

LA CMR Ranca sau Bucovina? - Familie cu doi copii mici - scris de didianad în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Stefanescu50*, 21.06.15 08:32»Personal am incercat mai multe variante in zona dar, in final, doar 2 mi-au placut foarte mult si le recomand de cativa ani tuturor prietenilor :

1. Gura Humorului - Hildes Residence;

2. Vama - Pensiunea Casa Vero, pentru un buget mai mic.

Constantin

LA CMR Munte Moldova - scris de bogdan.st în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
pagină generată în 0.00405788421631 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată