Răspunsuri — scrise de Mika; [p.1 /2]

Mika, 13.12.19 19:43»@RelyaV: Am fost in aceasta vara in Algarve, și am stat aproape de Faro, la aproxim. 20 km de aeroport, aproape de Tavira, in rezervatia Ria Formosa, intr-o vilă superbă, inchiriată prin Airbnb - Elevated villa with stunning views and big garden; Entire home/apt hosted by Somewhere-Special. Nu am reușit incă să scriu un review despre acest loc de cazare dar pot să iți spun că a fost de vis.

Ca să vezi insă intreaga zonă Algarve (care este foarte frumoasă) iți trebuie mașină. Trebuie să cauți din timp cazare, sunt destul de scumpe iar prețul crește mult in perioada de vară.

Noi ne-am simțit foarte bine in Portugalia. Sper să veniți cu aceeași impresie.

LA CMR Cazare aproape de Faro - scris de RelyaV în secțiunea [CMR PORTUGALIA]
Mika, 19.07.19 15:19»@anca20b: de la Babele se poate merge ușor până la Varful Omu. Eu am fost cu copii mei cand aveau 3 ani și noua luni si cinci ani. Sa va incaltati corespunzator si se vedeti pe unde va intoarceti/coborati.

Se poate pe Valea Cerbului (nu este prea greu, doar un pic solicitant) dar este un drum frumos.

Se mai poate si spre Mălăiești, un pic mai greu, sau mai exact un drum care necesita mai multa atenție, dar eu l-am coborît cu copiii mei cand erau mici. Inca o dată atenție la echipament și să aveți apă.

Drum bun.

LA CMR Traseu Vârful Omu - scris de anca20b în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Mika, 27.06.19 19:13»În Zaragoza nu am fost dar am fost în Barcelona unde aș mai merge ori de câte ori as avea ocazia. Ai foarte multe de văzut. O simpla plimbare pe străzile mărginite de clădiri care de care mai frumoase și este deja un spectacol. Nu sunt suficiente doua sau trei zile nici măcar doua săptămâni ca să vezi acest oraș.
LA CMR Barcelona sau Zaragoza?! - scris de Cristinaana în secțiunea [CMR SPANIA]
Mika, 25.06.19 09:55»@GYL: Cabana Balea Lac. Este la jum[tatea drumului, are o poziție fantastică, se mănâncă bine.
LA CMR Cazare Transfagarasan si apoi in zona Sibiului sau imprejurimi - scris de GYL în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Mika, 22.05.19 13:24»@madax22: nu este necunoscuta. Este destul de mare si serioasa. Stiu mai multe pesroane care au inchiriat de la aceasta firma.
LA ÎNTREBAREA Inchiriere masina Topcar? - scris de madax22 în secțiunea [Vacanța în Mallorca / MALLORCA]
Mika, 22.05.19 13:05»@madax22: Eu cand am fost in MaLLORCA am inchiriat masina de la Auto Europe, am plătit din tara cu cardul si am ridicat-o de la aeroport. Am gasit o oferta foarte buna, preturile din insula erau mult mai mari. Este necesara o masina pe insula deoarece nu poti merge cu transportul in comun la toate obiectivele și plajele.
LA ÎNTREBAREA Inchiriere masina Topcar? - scris de madax22 în secțiunea [Vacanța în Mallorca / MALLORCA]
Mika, 14.05.19 19:34»@dana1974:

Dacă ar fi să aleg ar fi, fără rezerve, Teleferic. Totuși, ambele hoteluri mi se par prea scumpe.

Eu am stat in această iarnă la Pensiunea Casa Viorel, despre care am scris pe site (vezi impresii). Este foarte bine, și este mai acceptabilă ca preț.

LA CMR Hotel Alpin sau Teleferic? - scris de dana1974 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Mika, 23.04.19 21:38»@Dana2008: Imi pare bine că ți-am fost de ajutor. Poate ne vedem când veniți la concert. Veniți la Metallica?
LA CMR Cazare tranzit sect. 5 București - scris de Dana2008 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Mika, 23.04.19 07:51»Cea mai bună idee este cu Ibis sau, asa cum ți-am spus, cât mai aproape de piață, ca să ajungi pe jos.

Dacă te deci mai departe si la plecare mai trebuie sa iei un metrou sau ceva pana la hotel, se face ra 1.00 sau chiar mai mult pana ajungi și atunci nu mai ai nevoie de cazare. Gândește-te ca faci cel puțin 30 de min. numai pana ieși de la concert.

Am fost de multe ori și știu cum se face ieșirea. Crede-mă, stau chiar lângă Piața, și cunosc zona.

LA CMR Cazare tranzit sect. 5 București - scris de Dana2008 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Mika, 22.04.19 21:50»Eu ți-aș propune o cazare in zona Unirii Pasajul Mărășești, ex. Hotel Dalin. Încearcă acolo sau în zonă, poți sa mergi pe jos până în Piața Constituției și de acolo mergi repede spre sos. Giurgiului.
LA CMR Cazare tranzit sect. 5 București - scris de Dana2008 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Mika, 19.04.19 08:56»@viorelgeorgescu: pentru Serbia nu mai trebuie pașaport, este suficient buletinul.

E frumos drumul dar este puțin mai lung. De la Porțile de Fier pana la Belgrad faci aprox. 4 ore, cea mai mare parte a drumului fiind pe lângă Dunăre, un drum foarte frumos dar pe care se merge mai încet. Autostrada începe la vreo 60 km înainte de Belgrad. Mai sunt și taxele de autostrada care sunt destul de mari în Croația.

Am făcut ambele drumuri de mai multe ori, dar cu plecare din București. Va mai propun sa dormiți la Drobeta și sa plecați dimineața prin Serbia. Pana seara ajungeți în Veneția.

LA CMR Cazare intermediară către Italia - scris de cristi.sv în secțiunea [CMR ITALIA]
Mika, 18.04.19 22:31»@cristi. sv: Incercați să găsiți o cazare in Maribor. Până seara ajungeți, dacă spuneți ca sunteți in jurul prânzului la Budapesta.

La Maribor aveți ce să faceți, să vă plimbați, să vă odihniți, inclusiv copilul are ce să facă. Este un oraș foarte frumos.

In același timp, vă apropiați mult de Veneția, in aproximativ cinci ore ați ajuns.

LA CMR Cazare intermediară către Italia - scris de cristi.sv în secțiunea [CMR ITALIA]
Mika, 24.03.17 09:53»@nicole33: Si mie mi-a plăcut Gibraltarul şi la fel, cred că este mai mult decât o stâncă. In acelaşi timp cred că orice loc merită văzut. Nu iţi poţi face o părere decât după ce vezi tu, după ce simţi locurile respective.

Fiecare poate percepe altfel un loc, in funcţie de ce caută fiecare, şi de multe altele pe care nu aş vrea să le inşir aici.

LA CMR Benalmadena, Malaga si Gibraltar - scris de mirunat în secțiunea [CMR SPANIA]
Mika, 23.03.17 09:39»@nicole33: Da. Este de recomandat sa lasi masina la intrare in Gibraltar, dar tot cu maşina este mai avantajos. Ai timp liber cat vrei nu esti dependent de autocar. Returul este foarte devreme la autocar, pentru ca cel putin o ora jumatate sta la control la vama spaniolă.

Practic, timpul petrecut acolo in varianta cu autocarul este de maxim patru ore. Mai putin decât faci cu autocarul. Cu maşina ajungi mult mai repede, pentru că nu mai trebuie să treci prin staţiuni.

Dacă ar fi să mai merg pe acolo, sigur aş opta pentru maşină.

LA CMR Benalmadena, Malaga si Gibraltar - scris de mirunat în secțiunea [CMR SPANIA]
Mika, 22.03.17 12:21»@mirunat: Varianta expres a presupus doar drumul. Acolo am avut program liber.

Dar a fost destul de scurt. Am plecat din Benalmadena pe la ora 7 şi am ajuns in Gibraltar după ora 10. Deşi espres, tot mai opreşte prin staţiuni.

Dacă citeşti review-ul meu "In vizită la rudele din Gibraltar" vei afla mai multe despre această excursie.

LA CMR Benalmadena, Malaga si Gibraltar - scris de mirunat în secțiunea [CMR SPANIA]
Mika, 22.03.17 11:54»@mirunat: Din câte am văzut pe hartă Hotelul Best Benalmadena este mai aproape de centru. Până la Malaga se ajunge cu autobuzul, in aprox. 30 minute. Este afişat orarul in fiecare staţie.

In Gibraltar se ajunge cu un autocar pentru care bilete se iau prin agenţie de turism. Cu trenul cred că se ajunge mai greu.

Eu aş recomanda pentru Gibraltar inchirierea unei maşini. Drumul nu este greu, este pe autostradă, şi nu are serpentine. Cu maşina proprie ai libertatea de a sta cât vrei in Gibraltar.

In cazul autocarului, plecarea din Gibraltar este destul de devreme, in jurul orei 15. Şi mai şi opreşte prin staţiuni (deşi noi am luat varianta expres) pentru a lua/lăsa turişti.

Am scris despre Gibraltar şi câte ceva despre Malaga in două review-uri. vezi impresii, vezi impresii

Iţi doresc o vacanţă cât mai reuşită.

LA CMR Benalmadena, Malaga si Gibraltar - scris de mirunat în secțiunea [CMR SPANIA]
Mika, 27.11.16 18:09»@dalumian: Prețul biletelor nu e mare. Este un bilet special din La Spezia pentru Cinque Terre. Poți să cobori și să urci de câte ori vrei. Dacă mergi cu mașina va trebui să o lași undeva departe de centrul satelor și de acolo să iei un autobuz care va costa și ală ceva. Va mai trebui să mergeți și pe jos, pentru că nici mijloacele de transport in comun nu intră in satele din Cinque Terre.

Cand vei merge cu mașina spre Siena să treci prin Certaldo, e foarte aproape de Florența și merită o scurtă oprire (vezi review-ul meu). Aș spune că și pentru Siena e puțin o zi, pentru că ar trebui să oprești și la San Gimignano, care nu trebuie ratat. Pentru Siena, ca s-o vezi pe indelete, să parcurgi toate acele străduțe minunate și să mai și vizitezi câte ceva, ar trebui cel puțin două zile. Dare ce spun eu aici, ca să vezi Toscana nici măcar o lună nu ar fi de ajuns.

Când mergi la Pisa incearcă să mergi și in oraș, nu numai la turn. Din păcate orașul este la umbra acestui turn, dar ela are și altceva de oferit. O să descoperi un oraș cochet, cu piețe vechi, cu multe clădiri frumoase.

Ce sa îți mai spus, călătorie frumoasă.

LA CMR Plan de vizita Toscana - scris de dalumian în secțiunea [CMR ITALIA]
Mika, 26.11.16 21:28»@dalumian: Cinque Terre nu poate fi combinat cu Pisa. Iti trebuie o zi intreagă ca să vezi totul. Acolo e complicat să ajungi cu mașina. Nici nu e permis in unele dintre sate.

Cel mai bine mergi cu trenul.

Pisa se poate combina cu Luca. Pentru Florența, cred că niciodată nu e destul timp. Dar poți să vezi destule in timpul pe care ți l-ai propus.

Vacanță plăcută!

LA CMR Plan de vizita Toscana - scris de dalumian în secțiunea [CMR ITALIA]
Mika, 24.11.16 11:25»@giuliani: Iţi recomand Insula Elba. Sunt plaje minunate şi ai şi multe de văzut. vezi impresii

Ar mai fi Spania, Costa del Sol, zona Malaga, unde sunt şi plaje frumoase şi poţi să faci şi excursii in Gibraltar sau Caminito del Rey.

Am scris şi despre Elba şi despre Spania.

LA CMR Luna de miere in Italia - scris de giuliani în secțiunea [CMR ITALIA]
Mika, 18.03.16 09:50»@elena. dragana - Buna, noi am fost in Italia si prin Serbia si prin Ungaria. Este putin mai scurt prin Serbia si mai frumoasa prima parte a drumului. Noi am stat si in Venetia (nerecomandat daca mergeti cu masina din cauza pretului ridicat la parcare) si in Mestre. Sunt foarte multe hoteluri in Mestre, majoritatea cu conditii bune si foarte bune. In ce priveste taxele de autostrada din Italia, trebuie sa trebuie sa te pregatesti bine pentru ca sunt mari. Daca aveti timp si vreti sa faceti si economie si sa vedeti mai mult din Italia puteti alege drumurile nationale, care nu se platesc.
LA CMR Excursie Toscana/Italia, traseu cu masina - scris de Mirabeau în secțiunea [CMR ITALIA]
pagină generată în 0.0162389278412 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată