Răspunsuri — scrise de Lucien; [p.1 /3]

Lucien, 02.03.20 18:39»Sunt cinci recomandări până acum și ele acoperă cam tot ce aș fi spus și eu (eu copilărind în zona Târgu Neamț și cunoscând cam tot ce mișcă pe acolo).

Desigur, nu te duci la Piatra Neamț ca să vizitezi mănăstirile (și altele) din zona Târgu Neamț. Desigur, Piatra Neamț nu e de ocolit, obiectivele fiind cele menționate de @tata123 (nu știu dacă a amintit de superba telegondolă care ”zboară” deasupra orașului până pe Muntele Cozla).

Mănăstirile multe, Ion Crenguță, Cetatea și altele E la Târgu Neamț.

Dacă vreți mănăstiri poleite turistic și, desigur, e indicat de început cu ele dacă nu le-ați vizitat până acum, mergeți la Agapia, Neamț, Secu, Sihăstria, Văratec, fiind toate ”împrăștiate grămadă”.

Dacă doriți însă să încercați să vă apropiați de o viață monahală autentică (unde eventual chiar să riscați să fiți apostrofați de călugări pentru diverse... excese), e recomandat ceva mai lătularnic.

M-aș gândi la mănăstirile Agapia Veche, Sihla (superb, cu peștera Sf. Teodora), Horaița, Petru Vodă și de ce nu, chiar Mănăstirea Slătioara, amintită, centrul mitropoliei românești pe stil vechi.

Slătioara se apropie (spațial) de alte mănăstiri și biserici amintite în zona Baia (jud. Suceava), și de aici nu mai e decât un pas la vestitele mănăstiri pictate bucovinene. Dar asta e deja altă poveste... poate subiectul unui episod turistic ulterior.

Cu cazarea, urmați sfaturile @tatei123, știe el ce spune. Zona mănăstirilor e plină de ele, adică de pensiuni. Eu, în locul vostru, dar și al meu, nu aș umbla după hoteluri standardizate, impersonale, ci după pensiuni... cât mai mici și mai autentice. Astfel ai posibilitatea să simți pulsul vieții rurale, o poantă a țăranului hâtru, o cugetare țărănească venită din ancestral și de ce nu, mâncarea bio luată direct de față cu voi de sub fundul găinii din poiată și din ugerului vacii din grajd. Știu, știu... fiecare gândește în felul său.

Aș mai avea o recomandare în privința orientării și a găsirii cazărilor și obiectivelor turistice. Deschideți Google Maps. Dați comanda de traseu București - Mănăstirea X. În apropierea țintei, dar de la kilometri buni depărtare, măriți harta la nivel de stradă, casă. Veți vedea stânga- dreapta atâtea pensiuni și atâtea de vizitat de n-o să fiți bucuroși.

LA CMR Traseu spre mănăstirile Moldovei, recomandare cazări - scris de Munteanu123 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 10.02.20 21:15»Complex Turistic AQUA ALPIN, Str. Sandru nr. 12, Câmpulung Moldovenesc,

modern, zonă ultraliniștită și foarte pitorească în afara orașului și la poalele Rarăului. Piscină interioară. https://aquaalpin.ro/

LA CMR Pensiune cu piscina interioara in Bucovina - scris de libertango în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 02.02.20 18:33»Complex Turistic AQUA ALPIN

Recomand ceva în inima Bucovinei, lângă Câmpulung Moldovenesc, cu piscină interioară, loc izolat, liniștit, cu posibilități ”infinite” de excursii și drumeții (una din potecile turistice spre Vârful Rarău trece prin fața ”casei”)

aquaalpin.ro

LA CMR Pensiune cu piscina in zona Vatra Dornei -Bicaz - Gura Humorului - scris de Trank în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 24.09.19 07:48»@RhadooR: Cabana (pensiunea) Nefelejcs (Nu Mă Uita), în peisajul mirific din extinderea comunei Căpâlnița (situată între Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc). Ciubăr cu apă sărată adusă de la Lueta.

Videoclipul făcut de mine: youtube

LA CMR Cazare in judetul Harghita - scris de RhadooR în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 08.08.19 17:23»Deși locuiesc în apropiere de Băile Tușnad, dar cunosc, ca turist și stațiunea Covasna, mi-e greu să dau un răspuns ferm.

Amândouă au baze de tratament (foarte) bune și vă recomand insistent să vă convingeți că prin banii achitați, ajungeți la ele.

Tușnadul este o stațiune mică, prinsă între păduri. Izvoare minerale, urși turistici (care sunt obișnuiți cu oamenii și nu îi atacă niciodată), dar mai ales o mofetă (documentați-vă dacă nu știți despre ce este vorba) care s-ar putea să facă minuni în problemele Dvs. Ce-i drept, mofeta nu este chiar în mijlocul stațiunii.

Nu știu dacă bazele de tratament de la Tușnad sau Covasna au mofetă.

Covasna este ca un mic orășel cu un parc central cu izvoare minerale.

La Tușnad ajungeți ușor cu trenul și vă garantez că veți găsi ușor un secui care să vă ajute la coborât/urcat. Stațiunea este atât de mică încât nu știu dacă există taxiuri.

La Covasna ajungeți cu autobuzul dinspre Brașov, Sfântu Gheorghe sau Târgu Secuiesc. Halta Covasna (pe linia Brașov - Brețcu) este la circa 1,5 Km de stațiune și nu știu dacă există taxiuri.

LA CMR Baile Tusnad sau Covasna? - scris de cristina47 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 16.07.19 18:22»@PISICAANA: În Corfu sunt mai mulți agenți de turism români care stau permanent acolo și care abia așteaptă să vă prezinte ofertele. Dacă vă deplasați în Corfu folosind autocarul unei firme de turism românești, luați legătura cu însoțitorul din autocar. La sosirea autocarului pe insulă, am văzut că acești agenți sunt prezenți la autocar. Dacă mergeți cu mașina Dvs. sau cu avionul, cred că ar fi indicat să contactați în România agenția de turism (de exemplu aia cu nume creștinesc) care să vă indice cum luați legătura cu agenții de pe insulă.
LA CMR Corfu , Ermones - taverne, restaurante, plaje, atractii - scris de corinuta în secțiunea [CMR GRECIA]
Lucien, 28.03.19 18:11»Noi am stat aproximativ în aceeași perioadă la Pensiunea Ana din Marga și ne-am simțit excelent. E o pensiune parcă special făcută pentru copii + dog.

Pensiunea a fost baza de plecare în descoperirea Țării Hațegului (biserici ultravechi, Sarmizegetusa, dinozauri pitici, Mănăstirea Prislop + Arsenie Boca, fortificații vechi și multe altele). Am ajuns și spre vârful Munților Retezat, la Lacul Bucura, într-o excursie de o singură zi.

Am prezentat Pensiunea Ana din Marga aici: vezi impresii

LA CMR Cazare la munte + 2 copii + 1 caine la 3-4 ore de Arad - scris de Roxzly în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 26.03.19 13:40»@Yolanda: Plus că ursoaica nu era la Băile Tușnad, ci unde[va] în zona Cristuru Secuiesc.
LA CMR Hotel cu piscina pentru relaxare - scris de adrianaglogo în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 25.03.19 12:39»@Taraxacus: Țin să vă contrazic în privința urșilor de la Tușnad Băi. E adevărat că E (destul de) mulți, dar nu sunt agresivi. Eu locuiesc în zonă și în ultimii zeci de ani nu am auzit de niciun incident.

Eu m-am și fotografiat cu urs la Lacul Sfânta Ana, distanța dintre noi nefiind mai mare de 10 m.

Mai mișună uneori prin stațiune și mai ales dau târcoale tomberoanelor, dar totuși sunt urși turistici, de multe generații învățați cu prezența oamenilor, cu alte cuvinte fac parte din oferta turistică a stațiunii -- de aia se și plătește taxă de stațiune -- pe care e păcat s-o discredităm cu zvonuri (exagerat de) alarmiste

LA CMR Hotel cu piscina pentru relaxare - scris de adrianaglogo în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 25.03.19 09:59»La limita celor 200 Km (probabil la 180 Km) sunt Băile Tușnad unde există nenumărate posibilități de cazare și un Centru Welness construit relativ recent și care funcționează cu apă minerală termală:

laculsfantaana.ro/ro/Cent ... e-generala.html

wellness-tusnad.ro

Și având baza în plină Secuime, chiar aveți ce face în timpul liber (Lacul Sfânta Ana și tinovul Mohoș sunt peste ”deal”, Miercurea Ciuc la 25 Km nord, Sfântu Gheorghe la 25 km sud etc.)

LA CMR Hotel cu piscina pentru relaxare - scris de adrianaglogo în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 17.12.18 10:28»Din punctul meu de vedere, mănăstirile nu cazează pentru a petrece sărbătorile, ci cazează pelerinii și pelerinele care vine să se roage... Nu am experiență cu cazarea la mănăstiri.

Pe de altă parte, sărbătorile de iarnă în Bucovina pot fi fantastice dacă le faci în mediul tradițional autentic.

Cu alte cuvinte, recomand o pensiune (cât mai mică) în zona rurală, de exemplu în zona Câmpulung Moldovenesc (Pojorâta, Fundu Moldovei, Colacu, Moldova-Sulița, Sadova, Vama, Moldovița, Sucevița) sau în zona Vatra Dornei (Ciocănești, Cârlibaba, Iacobeni, Dorna Candrenilor), de ce nu, așa cum ți-a fost sugerat, zona Gura Humorului (cu 2 mari mănăstiri în vecinătate).

În perioada sărbătorilor de iarnă, Bucovina oferă spectaculoase și umitoare tradiții, de exemplu cea filmată de mine la Frumosu (aproape de Moldovița) pe 31 decembrie: youtube sau un festival al datinilor de Anul Nou pe scena din centrul orașului Câmpulung Moldovenesc la care participă alaiuri folclorice din zonă și din care amintesc, doar ca exemplu, un alt videoclip înregistrat anul trecut: youtube

Bucovina este plină de pensiuni așa că nu rămâne decât să căutați pe internet și sunt sigur că veți găsi locuri libere la prețuri acceptabile.

LA CMR Bucovina de sarbatori - scris de mariana@7 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 09.12.18 10:41»Dacă vreți să vizitați puțin țara și să găsiți cu totul altceva, vă recomand stațiunea Harghita Băi. Aici sunt vreo 7 pârtii de schi, una cu gogoașa de zăpadă, mofetă, izvoare minerale. Este în vârful muntelui, dar face parte din orașul Miercurea Ciuc, la vreo 18 km de acesta. Chiar dacă ninge tare, drumul (e vorba de porțiunea dintre drumul național și băi) este întreținut și se ajunge cu mașina fără lanțuri. Sunt câteva hoteluri și pensiuni.

Câteva websituri: http://www.baileharghita.ro/index.php, http://ski-si-snowboard.ro/partii/harghita-bai-991, http://www.ski-in-romania.com/resort.php?id=25

și videoclipul meu cu gogoașa: youtube

Dacă vă doriți ceva și mai ”tare”, mai autentic și mai altfel, încercați, tot în Secuime, stațiunea Harghita-Mădăraș: http://www.madarasi-hargita.ro/partii-de-schi-harghita-madaras

http://www.ski-in-romania.com/resort.php?id=53&lang=ro

LA CMR Statiune ski, plecare din Timisoara - scris de marijuan în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 16.11.18 21:46»Autocarul ajunge pe la orele 10-11, în funcție de ferry boat-ul pe care îl prinde, după care urmează preluarea turiștilor veterani și lăsarea noilor turiști în diferite stațiuni (și asta mai durează 1-2-3 ore). Eu am făcut de 3 ori drumul acesta cu autocarul, dus/întors, venind tot din Ardeal și nu a fost chiar așa de rău, mai ales că dimineața, autostrada prin munți oferă peisaje spectaculoase. În plus, sunt opriri regulate care permit dezmorțirea.

Dacă vreți doar să stați la plajă și să beți bere la tavernă, eu m-am oprit cu recomandarea aici.

Dacă însă vreți să vedeți ceva excepțional, eu vă recomand stațiunea Paleokstritsa. Pe lângă niște obiective turisitice deosebite, are și vreo 5 plaje, din care cea mai mare cu nisip fin (celelalte au mai mult pietriș). Detalii privind Paleokastritsa găsești în impresiile mele:

http://amfostacolo.ro/grecia-pareri, 7/paleokastritsa, 26,1037/descopera-paleokastritsa, 12630/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__68967. htm

Recomand să participați la excursii organizate de ghizii români din Corfu, în primul rând Marele tur la insulei unde aveți ce vedea.

În Paleokastritsa am stat și la un hotel de mâna a doua prin agenția românească de turism, dar am luat și o cameră (studio) direct prin booking. În ambele era o bucătărioară cu tot ce trebuie pentru autogospodărire și a fost perfect.

LA ÎNTREBAREA Statiune animata ce are plaje cu nisip fin, in Corfu - scris de eddy35700 în secțiunea [Vacanța în Corfu / #EXCURSII și CĂLĂTORII]
Lucien, 30.07.18 19:04»@DOINITA: Scuze pentru întârziere, dar poate că nu e prea târziu. Nu am reușit să mă loghez de pe telefon deși am încercat de mai multe ori.

Traseul principal, cel în lungul cheilor, este foarte ușor. Se merge în lungul râului trecând pe punți suspendate de pe un mal pe celălalt. Doar la intrarea în chei (amonte) este o stâncă pe care se urcă la câțiva metri deasupra râului, dar prevăzută cu trepte și bară de sprijin. În principiu, traseul este foarte accesibil

LA CMR Cheile Varghisului dinspre Meresti sau dinspre Varghis - scris de crisb în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 27.07.18 13:14»Eu am vizitat Cheile Vârghișului venind doar dinspre Merești.

Avantajul venind dinspre Vârghiș este că obiectivul principal, peștera Orban Balazs (sau Peștera Mare de la Merești) este în partea de sud a cheilor.

Punțile suspendate care traversează râul sunt suficient de înalte ca să nu fie afectate de viituri.

Presupun că nici poteca turistică pe traseul de bază (cel din lungul râului) nu este afectată de viituri.

LA CMR Cheile Varghisului dinspre Meresti sau dinspre Varghis - scris de crisb în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 02.07.18 20:40»Pe toate drumurile strâmte și întortocheate din Corfu circulă și autocare mari, inclusiv în Lakones unde s-a tăiat demolat colțul casei ca încapă mașina.

Tot în Lakones semafoarele nu sunt transversal pe stradă (pentru a trece de pe un mal pe celălalt), ci în lungul satului (deci se trece alternativ - vezi videoclipul meu, aici).

Presupun că unde încape autocarul, încape și suv-ul.

Întortochelile sunt mai ales în partea muntoasă, nordică, a insulei. Ieșirea din Corfu Town spre Paleokastritsa se face chiar pe 4 (patru) benzi care între timp se mai răresc și ajung numai 2 (două) la destinație.

Desigur că puteți închiria ATV-uri (oferta fiind bogată), dar asta dacă nu știți ce să mai faceți cu banii și vreți ca și toate pădurile de măslini să știe (audă) asta.

LA CMR Soselele din Corfu - scris de musette2008 în secțiunea [CMR GRECIA]
Lucien, 17.06.18 20:53»La ieșirea din Corfu Town spre vest (drumul pe 4 benzi către Paleokastritsa), pe partea stângă (sudică), este un magazin Lidl. Cu puțin noroc poate găsiți... și mici. Pe Google Maps este aici
LA CMR Roda: magazin carne de porc gratar cont propriu - scris de ionescumircea în secțiunea [CMR GRECIA]
Lucien, 04.06.18 13:29»De la Roda la Corfu Town sunt două variante amintite deja:

1. Pe drumul de pe coasta estică a insulei, prin Kaassiopi. Drum foarte îngust (așa ceva nu există în România) și extrem de contorsionat. Total nerecomandat, mai ales dacă nu știți cum se circulă în Corfu (iarna nu-i ca vara)

2. Drumul peste Muntele Pantokrator (Atotputernicul), frumos, mai puțin aglomerat și evident, cel mai des folosit. Este acesta:

google.com/maps/dir/Corfu ... 59!2d39.7881136

Este și varianta ocolitoare amintită de @ari1960, prin Paleokastritsa, dar de fapt nici nu se intră în Paleokastritsa, obiectiv care oricum merită o vizitare aparte (vezi ghidul turistic scris de mine aici), ci se urcă prin Lakones și drumurile se complică.

LA CMR Drumul Corfu City - Roda - scris de ionescumircea în secțiunea [CMR GRECIA]
Lucien, 17.05.18 15:15»Complex Turistic Aqua-Alpin

Hotel alpin mare cu centru SPA la fel de mare situat înspre intrarea în Câmpulung Moldovenesc (dinspre est, Gura Humorului).

Loc foarte liniștit într-o vale pitorească cu multiple posibilități de vizitare a zonei. aquaalpin.ro/despre-noi [...]

amfostacolo.ro/hotel9.php ... ovenesc&id=7132

LA CMR Cazare munte aproape de Iasi cu bebelus - scris de Moratti în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 10.05.18 08:47»Auzisem eu că s-ar face ceva turism și pe Valea Prahovei, iar spusele Dvs. îmi confirmă aceste zvonuri.

Lăsând gluma la o parte, după părerea mea, turismul autentic nu se face în marile hotuluri, ci în mijlocul naturii, în pensiunea tradițională. Dacă baierile pungii vă țin, iar copilul rezistă, puteți încerca un circuit prin țară, iar variantele sunt nelimitate.

Vă propun o variantă pe care o cunosc mai bine. Ați putea începe cu Moldova, cu zona Neamțului (telegondola și Curtea Domnească din Piatra Neamț, la Târgu Neamț de văzut Cetatea Neamțului, casa Ion Creangă, mănăstirile Agapia, Văratec, Neamț la pachet cu Zimbrăria, Secu, Sihăstria). Continuați în Bucovina (Cetatea de scaun a Sucevei, mănăstirea Putna cu chilia lui Daniil Sihastrul, mănăstirile pictate din Bucovina: Voroneț, Humor, Sucevița, Moldovița, Arbore), mocănița Huțulca, 3 muzee ale oului încondeiat la Moldovița, Vama și Ciocănești, în Câmpulung muzeul Lingurilor de lemn, muzeul Arta Lemnului, câteva muzee particulare etnografice, o urcare cu mașina până în vârful Rarăului la Pietrele Doamnei, treceți pasul Mestecăniș la Vatra Dornei, iar după ce vizitați stațiunea fie mergeți înainte în Transilvania, adică Bistrița-Năsăud prin Pasul Tihuța, fie, mai bine, spre Maramureș prin pasul Prislop, trecând prin Ciocănești, cel mai tare sat din țară).

Și în Maramureș sunt atât de multe de văzut, începând cu mocănița de la Vișeu, Mănăstirea Bârsana, la Sighetul Marmației Memorialul Victimelor Comunismului și Muzeul Satului, apoi Baia Mare cu Muzeul Florilor de Mină, Țara Oașului...

Vă întoarceți prin Cluj (cu o mulțime de obiective), Turda (superba salină, Cheile Turzii), eventual vizitați satul Rimetea = Torocko, ceva ca din povești, și continuați fie prin Alba Iulia (cetatea) - Sibiu (orașul vechi, muzeul Brukental), fie prin Sighișoara (cetatea locuită), cetatea Rupea, Brașov.

LA CMR Vacanta la munte - scris de etienne87 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
pagină generată în 0.0174288749695 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată