Răspunsuri — scrise de cloverina; [p.1 /12]
Și vă asigur că vine în instanta. Mi s-a luat de cate sancțiuni pecuniare din străinătate recunosc.
Am primit la punctul de trecere BG- Turcia o amenda de viteza, din 2019, evident scrisa cu litere chirilice. Doar suma, numele si IBAN-ul apar cu litere romane.
Problema este ca nu stiu cum sa fac plata. Am incercat prin revolut, insa nu stiu nici cine este beneficiarul contului (nu gasesc ceva concret nici pe google), nici adresa - mi-o cere revolutul - si nici cum as putea sa fac altfel plata in leva, nu in euro.
Ati mai intampinat astfel de probleme?

Tocmai am scris o recenzie (vezi impresii)
În rest, o splendoare de drum, cu foarte puține mașini întâlnite si peisaje deosebite.
Chiar și cu acea porțiune neasfaltată, am reface drumul -- si eram cu mașina nouă, ce nu credeam că va experimenta curând asa drumuri...
De la București nu îmi făceam probleme, știam că Albiţa e varianta cea mai bună și cred că și cea mai scurtă.
Însă traseul Iași Chișinău nu l-am analizat vreodată.
Înțeleg că tot Albiţa e cea mai ok variantă.
Mulțumesc încă o dată!
Legat de prețurile din supermarketurile din Roma (ultima mea vizită a fost în final de noiembrie 2018), acestea sunt aproape la fel ca în România. Uneori mai ieftine, alteori mai scumpe. Totul insignifiant.
De exemplu pâinea poate fi mai scumpă, dar sa aibă și alt gust (si un termen de expirare ce arată lipsa conservantilor). Apa plată este mai ieftină. Vinul mai ieftin sau pe acolo. Fructele la fel ca în tara.

Eu m-aș caza în Agia Marina, cum am făcut-o în vara trecută. În timpul sezonul estival se găsesc ferry direct către această localitate, dar nici taxiul sau închirierea unei mașini nu sunt de lepădat.
Agia Marina este un sat de pescari, foarte tradițional, cu plajă cu nisip, dar și cu stânci unde se poate sta la plajă și de unde se poate sări.
Cazarea este extrem de ieftină. Vă pot recomanda pensiunea Delfini sau Isidora. Ambele afaceri de familie, la ambele puteți da e-mail sa obtineti pret bun. Isidora sigur organizează Paștele pe insulă pentru că am întrebat eu, înainte să știi că de acest Paște, burtica mea nu va fi aptă de plimbări în afara tării.
Insula în sine este de o frumusețe sălbatică deosebită. Puteți să vă plimbați printre livezi de fistic. Noi am închiriat mașină, cu nicio garantie, niciun card, cu 30 euro pe zi. In august!
De asemenea, puteti lua croazieră de o zi pe insuliţele din preajmă, unde veti vedea peisaje de tipul Caraibe. Sunt insule nelocuite, cu plaje si ape superbe. La fel, foarte ieftin totul. Va pot recomanda si persoana potrivită pentru aceste croaziere, un tânăr pasionat de apă și grătare
Părerea mea este că nu are sens să mergeți atâta drum de la Atena la Meteore sau Athos. Acestea două tin mult mai mult de partea de nord, continentala. Ar trebui sa profitati de tot ce vă oferă Atena.
Iar Paștele neapărat pe insulă
1. Caffè Washington dal 1939 - deși are nume de cafenea, servesc pizza și paste foarte bine (pe lângă un meniu vast). Bonus... chelnerii sunt români, drăguți și serviabili
2. La Gallina Blanca - au introdus coperto, taxa pe așezare la masă, dar rămâne un loc cu pizza memorabilă.
3. Ristorante Pizzeria Il Cuore di Napoli - un restaurant de cartier, nu departe de centru (noi mergem numai pe jos). Pizza se face în fata ta. Era plin cu localnici, ceea ce spune multe.
4. Pastificio - nu e restaurant. Lumea sta la coadă ca sa ia o caserola cu paste la 4 euro, pe care le mănâncă în picioare sau în apropiere de treptele spaniole. Este o legendă locul. Pastele sunt foarte foarte bune, cum nu am încercat vreodată în tara.
5. Pompi - are mai multe locații în Roma. Este una dintre cele mai vechi gelaterii si cofetării din oraș. Un tiramisu este 4 euro și e ceva de vis. Înghețata foarte bună și deloc scumpă.
6. EGG Pasta Fresca - idem Pastificio. Paste geniale, ieftine, pe care le poți personaliza după preferințe. Se fac în fata ta. Poti manca acolo, dar e un spațiu mic. Se sta la coada, atât de bune sunt!
Am mai fost în tranzit la Azade (am dormit doar câteva ore, deci nu as putea face un review complet). La fel cu parcarea.
Acum avem în vizor Katelya Hotel. E în aceeași zonă (foarte aproape de moscheea albastră, hagia Sophia, bazar, toate, ce mai?!), dar pare mai elegant.
Ryanair este parte în cele mai puține dosare de pe rolul instanțelor. Wizz e în top.
Eu zbor cu toate, în funcție de oferte si destinații. Asta nu schimbă reaua credința unor companii.
Cu privire la colegul care nu a primit despăgubiri... să stiti că acestea se dau la cerere, în baza unui formular foarte simplu de pe site-ul lor. Și, juridic vorbind, Ryanair-ul este cea mai serioasă firmă in caz de anulare zbor. Sunt singurii cu care nu ajungi să te judeci (direct sau prin intermediari), procedând formularul prestabilit in foarte scurt timp (aproximativ o lună). Va spune asta cineva care a stat 12 ore în aeroport în prima zi din luna de miere. Am primit banii fix când ne-am întors în ţară (după 11 zile).
Nu au efectiv parcare, însă sunt situati pe o stradă lăturalnică, pe care toată lumea parchează în mod gratuit. Hotelul iti indică locul unde o poti lăsa fără riscul de a fi zgâriată de vreun grăbit. Anul acesta părinții mei nu au găsit un loc pe plac, au spus receptionerului, care si-a mutat propria mașină ca să o bage ai mei. Acolo a rămas mașina intactă toată vacanta.
In 2 săptămâni plecam și noi, tot cu mașina, tot la Tashkonak.
Au mic dejun bun, panoramă peste centru și e foarte foarte aproape de Moscheea albastră și Hagia Sofia. Cautati-l pe booking.
P. S... Toate hotelurile de pe strada aceea sunt cu "free parking" din același motiv. Poate va place altul
Cred că de la terminarea centurii Sofiei este mai rapid traseul acesta, decât cel prin Makaza.
Dezavantajul (de care am auzit, că nu am fost) constă în echipaje de poliție întâlnite mai des, fiind un drum mult mai circulat decât cel prin Makaza.
Mai demult, e drept!