Răspunsuri — scrise de crismis; [p.1 /4]

crismis, 20.02.20 22:48»@hanibalbogdan: Insula Gokceada. Noi am fost chiar vara trecută, cu 2 nopți de cazare. O zi jumate e perfect să-i dai un ocol. Atmosfera de insulă grecească plus ospitalitatea turcească fac o combinație imbatabila! vezi impresii

Am înțeles că-i faină și insulița vecină Bozkada, dar acolo n-am ajuns.

A, și pe Cunda (Ayvalik) mi-a plăcut mult!

LA CMR Obiective de vizitat intoarcerea in tara - scris de hanibalbogdan în secțiunea [CMR TURCIA]
crismis, 21.01.20 14:13»@iulianic: Noi anul ăsta vom merge de Paști în Cipru, deja ne-am luat biletele de avion. Țară ortodoxă...
LA CMR Paste - scris de iulianic în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 21.01.20 10:48»@iulianic: Casa cu Zorele, Criț. Am scris mai demult despre experiența nostră, tot de Paști am fost. Un loc autentic, rupt de lume, oferă însă tot confortul, iar mâncarea e excepțională! vezi impresii

Și la Sovata, la Hotel Fabesca, a fost fain, dar un pic mai impersonal (vezi impresii)

LA CMR Paste - scris de iulianic în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 15.01.20 21:48»@claw1: Tot în ultima săptămână din septembrie am fost și noi, acum câțiva ani, în Aegina. vezi impresii

Vremea a fost excelentă, 25 - 28 grade în aer, atât cât să nu mai fie nevoie de loțiune de plajă. Apa caldă, numai bună de scăldat!

Cred că, în principiu, oriunde mai jos de Atena e ok în acea perioadă.

Vacanță frumoasă!

LA CMR Unde e cald după 24 sep în Grecia? - scris de claw1 în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 06.01.20 16:04»@Violeta Magdalena: Casa Tradițiilor, Ieud - vezi impresii
LA CMR Cazare Maramures, traditional, confortabil, DP - scris de Violeta Magdalena în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 20.10.19 22:41»@silvia tudoran: Laguna Albastră, Murighiol. Au camere de 3* și 4*, dar ar putea asigura oarece intimitate pentru un grup mai mic, mai ales în sezonul cald.

Au restaurant, micul dejun e inclus în prețul camerei, iar pentru celelalte mese se poate comanda a la carte (recomand storceagul și papanașii!).

Pot facilita excursii în Delta Dunării la un preț corect.

LA CMR Cazare Delta Dunării, 10-12 cam, acces auto, restaurant, spatiu petrecere - scris de silvia tudoran în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 17.09.19 10:23»@hanibalbogdan: Depinde care va fi dominanta vacanței.

Dacă vreți mai ales plajă, apă caldă și limpede și relaxare, atunci ar fi mai potrivit Ksamil sau, și mai bine, Himare.

Dacă vreți să și vizitați zona, Sarande e mai bine poziționat. Sarande are însă plaje cu pietricele (pentru noi asta nu-i o problemă, folosim papucii de apă).

Noi am stat în Sarande, Hotel Jaroal, cu mic dejun inclus si plajă proprie. Chiar era o plăcere să ne încheiem ziua de colindat cu o baie în mare, în timp ce priveam apusul și vasele ce veneau sau plecau din port!

Alegeri inspirate și o vacanță de vis vă doresc!

LA CMR Albania 2020 — Ksamil sau Saranda? - scris de hanibalbogdan în secțiunea [CMR ALBANIA]
crismis, 18.08.19 21:33»@terner: Conacul Ambient, Cristian, Brașov. Bun pentru orice anotimp.

vezi impresii

LA CMR Piscina copii incalzita [la max 300 km de Buc] - scris de terner în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 18.07.19 12:02»@alex_iasi: Recomand din inimă taverna Meltemi, pe plaja din Neos Panteleimonas.
LA CMR Preț prânz Platamonas, Grecia? Pret excursii Meteora etc - scris de alex_iasi în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 25.06.19 20:05»@oana. sandu: Am stat cândva o noapte pe țărmul lacului Kerkini și mi-a părut rău că a doua zi a trebuit să plecăm mai departe; locul era absolut minunat, îmi amintea de Delta noastră, se puteau face excursii pe lac și multe alte activități. Mi-am propus să poposim la un moment dat câteva zile prin zonă, dar încă n-am mai apucat...

În rest, vezi recomandările colegei @Carmen Ion!

Vacanță frumoasă!

LA CMR Obiective turistice drum București - Lefkada - scris de oana.sandu în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 25.06.19 20:00»@GYL: Pe Transfagarasan noi am stat o noapte la Hotel Select, zona Piscu Negru; dacă găsești liber, alege una din cele 3 căsuțe cu terasele suspendate chiar deasupra râului - priceless! La restaurantul hotelului poți servi oricare din cele 3 mese.
LA CMR Cazare Transfagarasan si apoi in zona Sibiului sau imprejurimi - scris de GYL în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 23.05.19 08:28»@black_mamba: Poți incerca Ioannina; până la Igumenitsa de acolo nu faci mai mult de o oră și jumate!

Dacă aveți timp, popositi 2 nopți în zonă, că aveți ce vedea - centrul vechi cu vechea cetate a lui Ali Pasha, insulita de pe lac, e și o peșteră pe-acolo...

Vacanță frumoasă, orice ați alege!

LA CMR Cazare intermediara buna in drum spre Igoumenitsa - scris de black_mamba în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 11.05.19 07:39»@cosminap: Am descoperit și noi de curând (și urmează să povestesc pe site cât pot de repede) Conacul de la Lac, o pensiune absolut superbă în Butimanu, la vreo 10 km de Buftea.

Prețurile nu sunt mari deloc, camerele decorate foarte frumos, au o bucătărie excelent dotată, o grădină faină, ce ajunge până la lac.

Un singur dezavantaj: o să vă vină greu să vă desprindeți din acel decor de vis!

LA CMR Cazare zona Buftea - scris de cosminap în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crismis, 09.05.19 14:20»@Comuniqe: Colegul @tata123 are dreptate. Am vizitat și noi Mănăstirea Preobrajenski acum câțiva ani și s-a nimerit să întâlnim un ghid bulgar vorbitor de limba română, pe care l-am întrebat despre mănăstirea de pe dealul vecin. Ne-a zis că e destul de greu de pătruns în ea, maicile sunt destul de suspicioase și deschid greu poarta. Dacă o fi adevărat sau nu... noi n-am încercat. Dacă ajungi acolo, te rog dă de știre! Vacanțe frumoase îți doresc!
LA CMR Manastire / biserica langa Veliko Tarnovo - scris de Comuniqe în secțiunea [CMR BULGARIA]
crismis, 25.03.19 23:02»@GeoPan: Într-o vară în care nu speram la vreo vacanță, din cauza unor investiții musai-musai de făcut, noi am ales Aegina pentru 5 zile. A fost - probabil - una dintre cele mai frumoase excursii din viața mea! Mai low-cost de atât nu se poate!

Puteți ajunge și cu mașina, dar noi am fost cu avionul până la Atena, am dormit o noapte în Pireu și am luat ferry a doua zi dimineață spre insulă. Priceless!

Orice ați alege, vacanță frumoasă vă doresc!

LA CMR Insule Grecia mai linistite - scris de GeoPan în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 15.02.19 18:01»@TaviN: Noi am închiriat mașină de la Aercar, o firmă mică ce se află în localitatea Timi, la câțiva km de aeroportul din Paphos. Rezervarea a făcut-o soțul meu încă de acasă. După aterizare, am sunat la numărul ce ne fusese furnizat și am anunțat că am ajuns. În aproximativ 10 minute a venit cineva după noi cu o mașină și ne-a condus la sediul firmei. Formalitățile au durat alte 20-30 de minute, am putut plăti cu cardul (Visa), dar nu mai rețin nimic despre garanție. Ne-a costat cam 120 euro pt 5 zile, plus o asigurare de încă 30 euro, cea mai "completă", să zic așa. În tot cazul, ni s-a recomandat să evităm drumurile off-road, deoarece în Cipru nu se asigură nicăieri oglinzile și zona de sub mașină; în caz de ceva, plătești fără drept de apel.

Totuși nu e cazul să-ți faci probleme. Drumurile sunt foarte bune și muuult mai libere decât la noi, condusul pe partea stângă e stresant doar în primele 5 minute, apoi vine de la sine. Oricum, mașinile închiriate au numere roșii, diferite de cele autohtone, iar ciprioții sunt drăguți și răbdători cu turiștii.

Recomand firma asta, Aercar, mulți angajați sunt români. Tipa care ne-a preluat e româncă, ne-a explicat ce și cum, ne-a încurajat etc. Deasemenea, băiatul căruia i-am predat mașina era român, tot el ne-a dus la aeroport. N-a insistat la verificarea finală pe zgarieturi sau alte asemenea, important a fost să avem plinul făcut.

Vacanță frumoasă!

LA CMR Inchiriere auto aerport Paphos - scris de TaviN în secțiunea [CMR CIPRU]
crismis, 12.01.19 09:18»În ultima vreme am căutat pe booking. Dar știu că la un moment dat, un site pe care am rezervat cazare în Zakynthos sau Lefkada a fost greeka.com. Singura problemă era că de obicei se cerea a se plăti un avans (destul de complicat acum 10-12 ani, când nu existau multe instrumente de plată ce ne ușurează azi viețile).

De aceea am și renunțat, prefer să rezerv pe booking.com, eventual cu drept de anulare gratuită.

Succes în căutări și vacanțe minunate!

LA CMR Site-uri cautare cazare - scris de florin.clejan în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 04.01.19 20:39»@michaela_1961: Mulțumesc frumos pentru răspuns și sugestii! Stai liniștită, deja ne distrăm și am făcut haz de necaz cu brio și la fața locului! Vorba fiicei mele: "Asta va fi o excursie pe care în niciun caz n-o vom uita! " Distractivă și pățania voastră, ce să zic?!

Cappadocia se poate face acum și pe cont propriu, citește articolele lui @irinad, de exemplu. Noi am fost cu altă agenție, pe care îndrăznesc s-o recomand, pentru că am mai fost și în Creta cu ei și de fiecare dată am fost foarte mulțumiți. În fine, cred că deocamdată o să evităm agențiile, cel puțin o vreme!

LA CMR Sesizare agenție turistică - scris de crismis în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
crismis, 04.01.19 09:32»@elviramvio: Mulțumesc, Elvira! Repet: nu vreau să obțin niciun avantaj personal din treaba asta, am vrut doar să sesizez agenția, poate găsesc o formulă mai bună de ghidaj data viitoare! Pur și simplu, asta n-a funcționat!

Nu zic "niciodată", dar probabil că multă vreme vom evita genul ăsta de excursii - noi cu loteria suntem un pic cam paraleli! Am nimerit în această vacanță printr-o conjunctură. Una peste alta, vom rămâne cu lucrurile frumoase - locurile vizitate, oamenii cu care am interacționat pozitiv, prieteniile legate! Peste o lună, două, probabil că vom râde în hohote amintindu-ne de ghidul turc...

LA CMR Sesizare agenție turistică - scris de crismis în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
crismis, 04.01.19 00:28»@Andox: Mulțumesc pentru raspuns (pe care îl intuiam întrucâtva!

Dacă nu am fi avut termeni de comparație, aș fi tăcut și aș fi zis că na, așa o fi trebuit să fie! Din păcate, din 10 autocare, noi (majoritatea turiștilor din autocarul nostru) am fost singurii nemulțumiți. Ca să nu mai zic de altă excursie pe care am făcut-o acum 4 ani, cu altă agenție, în Cappadocia, de unde ne-am întors plutind de fericire, deși condițiile de cazare și/sau mâncare au fost absolut comparabile cu cele de acum.

Problema a fost ghidul, clar. De fapt, combinația inedită de ghid turc vorbitor de rusă plus traducătoare din Rep. Moldova, nevorbitoare nativă de limba română! Dacă asta se cheamă "ghid în limba română"... Comunicarea între turiști și ghid a tins către 0, fără să exagerez deloc! În plus, omul chiar are probleme de comportament! Nu cred că e normal să minți în mod repetat turiștii asupra progamului ce va urma, să-l schimbi cum ai tu chef și să lași oamenii (câțiva răciți, copii etc) în stradă în Antalya, pe ploaie, îndemnându-i să se plimbe, că e o "vreme foarte romantică"! Seamănă puțin a bătaie de joc, nu crezi?! A, și la final să pretinzi bacșiș, că "e un obicei ce turcii îl iubesc foarte mult"!

Știu că nu există "ieftin și bun", dar nici în Cappadocia n-am plătit mai mult.

Oricum, am înțeles. Reclamă negativă. Nu prea mă pricep la asta, dar dacă trebuie ...

Mulțam încă o dată!

LA CMR Sesizare agenție turistică - scris de crismis în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
pagină generată în 0.0164000988007 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
Website Security Test