Răspunsuri — scrise de nicole33; în 2019 SĂPT.19

nicole33, 08.05.19 00:13»@wasi:

Rugamintea mea este sa ma ajutati cu ceva informatii privind mersul pe timp de noapte, siguranta si un orar al feribotului.

Pentru traversarea cu feribotul, teoretic, ai de ales între trei variante:

Gelibolu - Lapseki, cea mai lungă ca distanţă şi durată, cost 2019:47,50 TL, unde vei întâlni multe camioane, ceea ce poate crea un anumit disconfort;

Eceabat - Canakkale, cea mai ok şi preferata mea, cost 2019:47,50 TL, cu mai puţine camioane;

Kilitbahir - Canakkale, cea mai scurtă şi cea mai ieftină, cost 2019:40 TL, cu o frecvenţă foarte bună a curselor pe timp de zi, dar care nu circulă noaptea.

Având în vedere ora la care vei ajunge în zonă, varianta cu Kilitbahir nu este o opţiune pentru tine, deoarece ultimul ferry pleacă la 00.15 şi apoi pauză până la 06.30 dimineaţa.

Feribotul de la Eceabat circulă toată noaptea din două în două ore: 00.00,02.00,04.00 şi 06.00. Dacă nu-l prinzi pe cel de la ora 2, ai cam mult de aşteptat şi nu merită.

Deşi nu-mi place să recomand feribotul de la Gelibolu cu care eu nu am mers decât de două ori şi nu aş mai repeta decât forţată de împrejurări, în cazul tău îmi pare cea mai bună opţiune, deoarece circulă toată noaptea din oră în oră: la 01.00,02.00,03.00,04.00,05.00,06.00 şi ai mai multă libertate de mişcare în funcţie de cum ajungi în zonă.

Îţi recomand să plăteşti la ferry cu lire turceşti, ei acceptă şi euro, dar la un curs dezavantajos ţie şi ca o favoare.

Chiar dacă vei circula noaptea, poţi foarte bine să retragi lire turceşti de la ATM-uri, acestea fiind disponibile non stop şi vei găsi foarte multe. Astfel vei beneficia şi de un curs avantajos dacă retragi toată suma de care estimezi că vei avea nevoie dintr-o singură tranzacţie. Poţi selecta limba dorită, engleza, de exemplu, şi meniul este foarte prietenos.

Felicitări pentru destinaţia aleasă şi vacanţă plăcută!

LA CMR Noaptea prin Turcia... - scris de wasi în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 07.05.19 23:45»@wasi:

Pe data de 08.06, in jurul orei 16, plecam din Bucuresti spre Turcia, statiunea Turunc. Din calculele noastre, orientative, in granita la Hamzabeyli, am ajunge in jurul orelor 22, urmand sa ne indreptam spre Kucukkuyu, la cazarea intermediara.

Deşi am citit solicitarea ta încă de acum două zile, abia acum încerc un răspuns.

Mie această planificare a traseului mi se pare cel puţin ciudată şi destul de greu de înţeles.

Pleci la drum într-o zi de sâmbătă, ceea ce este foarte bine, dar de ce atât de târziu?

Dacă ajungi în vama de la Hamzabeyli la ora 22 şi ai noroc să treci repede vama, până la Eceabat mai faci vreo patru ore. Traversarea mai durează o jumătate de oră, dacă prinzi ferry exact înainte de plecare, apoi ai un tronson greu de parcurs până la Küçükkuyu unde vei ajunge la o oră mică din noapte, poate chiar spre dimineaţă, te cazezi pentru a dormi doar câteva (foarte puţine) ore şi apoi pleci iar la drum, ajungând la destinaţie pe la amiază. Ceva îmi scapă.

Dacă vrei să faci oprirea intermediară la Küçükkuyu de ce nu pleci de dimineaţă din Bucureşti?

Cei care pleacă de acasă dupăamiaza sunt cei care fac dintr-o singură bucată drumul până în oricare din staţiunile turceşti de la Marea Egee. Noi am procedat de multe ori aşa în drumurile spre Kuşadasi, Bodrum sau Didim şi a fost foarte bine.

Ca şi tine, calculam să parcurgem Bulgaria pe timp de zi şi Turcia pe timp de noapte, în Turcia infrastructura şi semnalizarea rutieră fiind excepţionale, iar traficul sensibil mai redus pe timp de noapte, astfel încât să ajungem dimineaţa la hotelul la care urma să ne petrecem vacanţa.

Nu trebuie să-ţi faci niciun fel de griji în legătură cu siguranţa mersului pe timp de noapte în Turcia.

LA CMR Noaptea prin Turcia... - scris de wasi în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.017030954361 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată