Răspunsuri — scrise de nicole33; [p.1 /127]

nicole33, 09.04.21 20:10»@Cezar89:  

da, asa este, insa pentru familia cealalta exista un buget mai generos.  

Eram convinsă

Când ai scris solicitarea era util să precizezi bugetul disponibil pentru familia ta şi configuraţia familiei tale, deoarece, în cazul vostru, sunt diferenţe mari între o familie care plăteşte trei bilete de avion şi are ambii copii gratuiţi şi una care plăteşte patru bilete de avion şi 50% din preţul de adult  pentru copilul de 8 ani la Delphin​​.

LA CMR Vacanta familie Antalya sau Hurghada august 2021 - scris de Cezar89 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 09.04.21 19:52»@Cezar89:  

Se pare că nu am ghicit ce vârstă au copiii tăi

pentru Imperial am primit o oferta la 2614 euro si daca ma straduiesc eu zic ca o gasesc si la 2550...

Preţul de 2600 euro este pentru o familie cu un copil sub 7 ani şi un infant, care nu plăteşte nici bilet de avion.

Tu vei plăti atât, dar familia prietenă care te însoţeşte, cu un copil de 8 ani şi altul de 4-5 ani tot peste 3200 euro va plăti. Altfel, poţi să te străduieşti tu cât vrei, dar tot degeaba

LA CMR Vacanta familie Antalya sau Hurghada august 2021 - scris de Cezar89 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 09.04.21 17:35»@Cezar89:  

Într-adevăr, aşa cum ţi-au precizat şi colegii mai sus, Egiptul este încă mai ieftin decât Turcia. Condiţiile de cazare şi serviciile oferite sunt în majoritatea cazurilor sub cele oferite de resorturile din Antalya vizitate anterior de tine, dar cei care aleg Egiptul ca destinaţie de vacanţă profită şi de frumuseţea Mării Roşii.

În cazul în care totuşi vrei să schimbi destinaţia, ţi-aş recomanda Steigenberger AlDau Beach din Hurghada, unul din hotelurile foarte bune din zonă, cu servicii comparabile cu cele de la Royal-uri şi Delphin-i, în opinia mea foarte potrivit pentru familiile cu copii, oferind o plajă lungă şi lată cu nisip, intrare în mare enervant de lină doar cu nisip, dar şi tobogane alături la Aqua Magic. Şi preţul acestuia este avantajos, cam 2300 euro pentru o cameră family​.

Alegere inspirată! ​

LA CMR Vacanta familie Antalya sau Hurghada august 2021 - scris de Cezar89 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 09.04.21 17:16»@Cezar89:  

In Egipt in august ar fi prea cald pentru copii?

Depinde ce intenţionezi să faci

Dacă eşti interesat de excursii gen Cairo sau Luxor, care merită făcute o dată în viaţă, dar nu cu copii atât de mici, categoric NU, deoarece este înfiorător de cald.

Dacă sejurul este unul de relaxare, de plajă şi baie în mare, atunci temperaturile din august nu vor fi atât de deranjante.

În Antalya în luna august şi nu numai umiditatea şi canicula sunt cele care creează disconfort, însă în Egipt clima este mult mai uscată, iar căldura uscată este mult mai uşor de suportat. În plus, în Hurghada bate vântul mai tot timpul, în august vei prinde un vânt fierbinte, deloc deranjant. ​​​​​

LA CMR Vacanta familie Antalya sau Hurghada august 2021 - scris de Cezar89 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 09.04.21 17:06»@Cezar89:  

Ce ati alege intre Delphin Imperial si IC green Palace, ?  

Strict între cele două, eu aş alege clar Delphin Imperial, DAR bănuiesc că ştii că un sejur la Imperial în prima jumătate a lunii august pentru o familie cu doi copii de 4 şi 8 ani, de exemplu, cu avionul sare de 3200-3300 euro, cam mult peste bugetul de 2500 euro specificat de tine.

Mai bun decât Royal Seginus şi Royal Alhambra, dar puţin mai slab şi mai ieftin decât BeGrand sau Imperial​, ai putea încerca Delphin Palace din Lara, cam pe la 3000 euro.

LA CMR Vacanta familie Antalya sau Hurghada august 2021 - scris de Cezar89 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 28.03.21 14:51»@robocapady:  

cosmina s:  pentru excursii recomand o agentie locala pe al carei patron il cheama mahmoud, e undeva linga bazarul din Hurgada

Absolut genial!!!

O recomandare de o utilitate fantastică pentru Cosmina s.

Tu chiar nu citeşti nimic sau doar răspunzi la mişto, deoarece altfel nu reuşesc să-mi explic cum ai putea recomanda cuiva care va avea cazare în Marsa Alam​ o agenţie cu sediul în centrul Hurghadei. Distanţa rutieră dintre Hurghada şi Marsa Alam este de vreo 280 kilometri şi cam 3,5-4 ore la cum se circulă pe drumurile din Egipt. ​​​

LA CMR Vremea in aprilie in Egipt (Mars Alam) - scris de angy80 în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 27.03.21 11:03»@Vaidaadela:  

eu merg sa lenevesc și când lenevesc vreau sa fac asta la cele mai bune standarde, eu asta îmi doresc la un concediu confort, relaxare și răsfăț, dacă nu beneficiez de acestea mai bine renunț

Nicio problemă ,   însă în acest caz puteai alege mai inspirat decât ai făcut-o cu AlDau, mergând la hotelul Steigenberger Pure Life, aflat chiar alături, mult mai nou, mai elegant​, cu condiţii şi servicii mai bune. Ai fi avut acces şi la AlDau Beach pentru...comparaţie . Iar preţul era doar cu puţin mai mare, nerelevant pentru plusul de lux şi de confort. ​

LA CMR Vremea in aprilie in Egipt (Mars Alam) - scris de angy80 în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 27.03.21 10:49»@angy80:  

Da, Antalya (Gural Premier Belek pe acesta îl tot urmăresc) as fi preferat și eu, dar în Aprilie cred ca e mai ok în Egipt.

Gural Premier Belek este un hotel foarte bun, un adevărat paradis pentru copii, am fost acolo imediat după renovare, însă mai devreme de a doua jumătate a lunii mai eu nu l-aş vizita. Mediterana are altă temperatură decât Marea Roşie în aprilie.

precum și existenta unui Aqua park.

Dacă alegi AlDau bănuiesc că ştii că pentru tobogane va trebui să mergi vis a vis la hotelul Steigenberger AquaMagic, te înregistrezi la poartă, primeşti o brăţară şi ai acces la toate facilităţile acelui hotel între 09.00-17.00.

Distanţa nu este mare, doar traversezi o străduţă, dar apoi vei avea ceva de mers până la plajă.

LA CMR Vremea in aprilie in Egipt (Mars Alam) - scris de angy80 în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 27.03.21 08:34»@Vaidaadela:

da într-adevăr am făcut excursii  contracost pentru scuba și snorkeling dar nu se compara cu ce este la hotel, excursii la pachet care au fost la un preț super Ok, din punctul meu de vedere la momentul când faci aceste sporturi cu cineva specializat sunt mult mai reușite

Ştiam că ai făcut snorkeling doar în excursii pentru că la hotel era imposibil să vezi ceva cât de cât interesant. Corect era să fi precizat explicit acest aspect.

Neavând termen de comparaţie, ai considerat că este ok aşa, dar cei care au stat măcar o singură dată la un hotel care să aibă propriul recif, sesizează imediat diferenţele şi sunt dezamăgiţi.

Cu ocazia primei mele vacanţe în Egipt am avut şansa extraordinară de a nimeri un hotel cu un recif superb şi am făcut snorkeling aproape în fiecare zi timp de două săptămâni şi a fost extraordinar.

Am cumpărat şi o excursie opţională care includea şi snorkeling în larg la un recif ales şi lăudat de ei, cu "instructori" care supravegheau şi ajutau turiştii începători, cu pâine aruncată de aceştia pentru atragerea peştilor în număr cât mai mare, cu fotograf profesionist pentru imortalizarea momentelor respective etc. Cei mai mulţi dintre participanţii la excursie au fost entuziasmaţi de cele văzute, eu însă NU. La hotelul meu din Sahl Hasheesh totul era mult mai frumos, lumea subacvatică era mult mai bogată. Atunci am înţeles că nu toate hotelurile sunt la fel şi că eu am fost tare norocoasă.

Anul următor în mai am nimerit un alt hotel în Sharm tot aşa cu un recif deosebit la capătul pontonului, doar că la apă adâncă de câţiva metri şi mi-am petrecut fiecare zi la snorkeling.

Câteva luni mai târziu am ajuns din nou în Egipt, pentru a treia oară în decurs de un an, la faimosul AlDau Beach, unde lipsa coralilor m-a dezamăgit maxim. Şi eu recomand hotelul pentru serviciile foarte bune, dar niciodată iubitorilor de snorkeling.

Scuba nu aş face decât apelând la un centru de scufundări, şi cei de la AlDau aveau unul, dar pentru snorkeling nu am nevoie decât de propria mască şi de... corali cât mai frumoşi oricând la dispoziţie.

LA CMR Vremea in aprilie in Egipt (Mars Alam) - scris de angy80 în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 27.03.21 00:17»@angy80:  

Fiind prima vizita în Egipt și nedorind sa ajung la piramide, ma gândeam sa ma reorientez către Sharm, dar din păcate nu sunt prea multe review-uri legate de Sharm.

Eu cu ocazia primei vacanţe în Egipt nici nu concepeam să ratez excursiile la Cairo şi la Luxor, oricât de lungi şi obositoare s-au dovedit a fi, deoarece doar pentru lenevit la plajă şi bălăceală am preferat mereu luxul resorturilor din Antalya.

Dar am descoperit plăcerea şi bucuria de a face snorkeling cu orele şi ​aşa am revenit în Egipt şi o voi mai face.

În Sharm ţi-aş putea recomanda un hotel mai ieftin, dar cu un raport calitate preţ corect. Eu am fost mulţumită de resort, de condiţiile de cazare, singura mea nemulţumire fiind legată de mâncare, unde accentul se punea pe paste şi peşte​, italienii fiind încă majoritari în hotel.

La Sunrise Diamond Beach am făcut snorkeling în fiecare zi intrând de pe ponton şi a fost superb, iar eu am fost mult mai fericită decât patru luni mai târziu la mult lăudatul AlDau Beach din Hurghada, un resort mult mai bun şi mai scump, dar fără corali.

​​

LA CMR Vremea in aprilie in Egipt (Mars Alam) - scris de angy80 în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 26.03.21 23:51»@angy80:  

Mi-ar fi plăcut Rixos (Sharm) sau Al dau (Hurghada) dar cam depășesc bugetul.  

Bugetul ar trebui să fie ultima ta problemă.

Steigenberger​ AlDau Beach NU ARE corali, deci adio snorkeling.

Pentru Rixos Sharm mai ai de aşteptat vreo opt ani dacă vrei să mergi şi cu copilul. Hotelul a devenit adult only şi nu permite accesul copiilor mai mici de 16 ani.

Pentru o familie cu copii, dacă tot vrei un hotel Rixos, mai ai varianta alegerii hotelului Rixos Seagate, puţin mai scump, dar care dispune şi de un aquapark interesant. ​​​​

LA CMR Vremea in aprilie in Egipt (Mars Alam) - scris de angy80 în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 26.03.21 23:25»@angy80:  

Încă de când am citit solicitarea ta am fost foarte curioasă ce răspunsuri vei primi, în condiţiile în care te interesa o zonă, Marsa Alam, care abia recent a intrat în ofertele agenţiilor de la noi.

Absolut previzibil pentru mine, toţi cei care ţi-au răspuns s-au referit la experienţele lor în zona Hurghadei în diferite perioade ale anului.

Am dori sa mergem la Hotelul Albatros Sea World, in luna aprilie (18-25.04). Stiti daca se poate face baie in mare in luna aprilie?

Hotelul este nou (​2018) şi pare interesant. Mie îmi place. Conceptul all inclusive este ok pentru Egipt. Îmi place plaja acestuia şi cred că poţi avea o surpriză plăcută la capătul pontonului; la snorkeling mă refer. Are şi câteva tobogane suficiente pentru copilul de 8 ani. Un dezavantaj l-ar constitui poziţia cam izolată.

Nu am fost în Egipt în aprilie, dar am fost în prima jumătate a lunii mai, ce-i drept în Sharm, iar apa a fost ok pentru bălăceală şi snorkeling.

Când am fost în Hurghada a bătut vântul în fiecare zi, dar nederanjant, deoarece era foarte cald afară (septembrie), iar în Sharm a bătut vântul doar într-o singură zi. ​

Temperatura apei mării în Marsa Alam în perioada din aprilie dorită de tine va fi de 23-24 grade conform mediilor multianuale, foarte ok pentru baie din punctul meu de vedere.

Este foarte posibil ca în aprilie apa din piscine să fie puţin mai rece decât apa mării. ​

Alegere inspirată şi să ne povesteşti la întoarcere! ​

​​​​​

LA CMR Vremea in aprilie in Egipt (Mars Alam) - scris de angy80 în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 26.03.21 23:02»@Vaidaadela:  

noi am stat la  Stangerberger  All Dau, a fost de 5 stele  -  condiții excepționale, camera, mâncare, Spa, excursii, plimbări cu barca, scuba, snorkeling etc, am avut tot ce ne-am dorit într-un concediu

Într-adevăr, Steigenberger AlDau Beach este unul din cele mai bune hoteluri din Hurghada, am fost şi eu acolo , dar pentru a nu induce în eroare autoarea solicitării, corect ar fi fost să precizezi că posibilitatea de a face snorkeling pe plaja proprie a hotelului este egală cu ZERO.   Nici scufundări nu-mi dau seama unde ai putut face chiar la hotel, apa mării fiind prea puţin adâncă .

Desigur, puteai merge în excursii care să includă şi reprize de snorkeling şi scuba, însă pasionaţii preferă să facă snorkeling în fiecare zi la hotel, gratis şi nelimitat şi atunci este preferabil să aleagă un hotel care să le ofere aceste facilităţi loco. ​​

LA CMR Vremea in aprilie in Egipt (Mars Alam) - scris de angy80 în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 25.03.21 06:35»@C. Dana:  

Si pt ca m-a luat valul cu gandul la locatiile ochite de mine pt viitor, am uitat ca vrea cu avionul. Dar poate face un compromis si merge cu auto.

Mie nici prin minte nu mi-ar trece să ajung în Thassos altfel decât cu maşina personală, motivele şi avantajele fiind numeroase, dar alţii poate au alte preferinţe/intenţii. ​​

LA CMR Hotel deasupra marii - scris de Plutox în secțiunea [CMR GRECIA]
nicole33, 25.03.21 06:28»@krisstinna:  

Și eu tot cu mașina i-am recomandat, am văzut ca vrea cu avionul dar fiind vorba de 11 nopți m-am gandit ca ar fi mai bine cu mașina personală.

Ştii bine că şi eu sunt adepta vacanţelor cu maşina personală şi mai lungi de 7 nopţi.

În cazul Greciei aş opta pentru avion doar pentru câteva insule mai greu accesibile cu maşina, în sensul unor transferuri cu ferry scumpe, dar mai ales foarte lungi ca durată.

​În cazul altor insule greceşti eu nu aş exclude nici varianta de a ajunge acolo din Turcia, pentru că tot ştiu drumul , dar atunci când acest lucru va fi posibil, deoarece anul trecut nu s-a putut.

Nu am avut timp să studiez recomandările tale. Abia m-am prins pe unde sunt.

LA CMR Hotel deasupra marii - scris de Plutox în secțiunea [CMR GRECIA]
nicole33, 25.03.21 00:39»@C. Dana:  

Daca vrei sa mergi in Thassos, iti voi descrie cu amanunte intr-un PM vreo 3 - 4 locatii.

Poate şi alţi cititori ar fi interesaţi de hotelurile recomandate de tine şi atunci ar fi mai util să scrii direct pe sait.

Doar de curiozitate: care ar fi variantele de a ajunge în Thassos cu avionul aşa cum doreşte autorul solicitării? ​​​

LA CMR Hotel deasupra marii - scris de Plutox în secțiunea [CMR GRECIA]
nicole33, 16.03.21 18:35»@Nasshu:  

Super, Nashule!

Mulţumesc pentru pont! ​

​Deja consider că am rezolvat problema obţinerii acelui cod HES. Acum aştept vacanţa, dar şi relaxarea restricţiilor de călătorie

Se pare ca au rezolvat - frumos si simplu - problema acelui cod HES care se poate obtine completand acel formular online.

Aşa cum bănuiam, în timp şi cu răbdare, lucrurile încep să se aşeze​, nelămuririle să se clarifice. ​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 08.03.21 10:50»@crp1972:  

A fost cineva acolo anul acesta?

Sinceră să fiu, îmi este greu să înţeleg de ce tot repeţi obsesiv această întrebare, fără să te uiţi la data din calendar şi fără să-ţi pui măcar puţin mintea la contribuţie.

Chiar dacă îţi va răspunde cineva care a fost recent în Turcia şi-ţi va povesti cum a fost pe acolo, pentru tine informaţia este oricum complet inutilă. ​

În primele luni din an turiştii nu dau deloc buzna în staţiunile de pe litoral nici măcar în anii normali şi cu atât mai puţin în aceşti ani virusaţi.

Dacă citeai pe site-ul mae.ro, pe care nu întâmplător ţi l-am recomandat mai sus, aflai că în Turcia sunt încă în vigoare restricţii drastice de circulaţie şi nu numai, că restaurantele au un program redus şi cu livrare la pachet.

​Unele obiective turistice sunt închise.

​Încă este în vigoare obligativitatea prezentării unui test COVID negativ pentru a intra în Turcia.

De ce şi-ar dori cineva să viziteze Turcia în această perioadă? Ce să facă acolo???

Posibil să existe români care merg în Turcia în scopuri de business, la Istanbul sau în zone neturistice pe unde au afaceri, dar experienţa acestora nu-ţi este ţie de niciun folos. ​

Nici măcar tradiţionalele circuite prin Cappadocia​ sau la Pamukkale, care se bucurau de mare succes anii trecuţi în ianuarie-februarie, încă nu au început şi nu se ştie când vor fi organizate, părându-mi destul de puţin probabil să fie cineva dornic să plătească doar pentru testul Covid jumătate din preţul circuitului .

=

Nu eşti singurul indecis​.

Spre deosebire de alţi ani, acum puţini s-au mai grăbit să facă rezervări, cei mai mulţi având deja banii blocaţi din sejururile anulate din 2020 şi trebuind să-şi valorifice voucherele primite. ​

​Alţii preferă să mai aştepte şi să rezerve când se mai clarifică lucrurile, chiar dacă vor plăti mai mult.

Eu am rezervat din februarie fără să am certitudinea că voi putea pleca în toamnă atunci când am concediu. ​ Multe se pot schimba până în septembrie, dar eu sunt optimistă şi aştept cu nerăbdare vacanţa. ​​

​​​​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 08.03.21 10:25»@crp1972:  

astept impresiile celor care au fost acolo mai cu interes decat cadourile de Craciun.

Mai ai destul de aşteptat până să citeşti impresii de anul acesta relevante pentru tine. ​

Mie mie teama si sa rezerv la cum se schimba situatia, ba este/ba nu este carantina.

Este simplu: ori îţi învingi teama şi rezervi acum pentru a mai beneficia de reducerile de early booking ori aştepţi clarificarea situaţiei şi rezervi în preajma plecării la preţurile de atunci şi la hotelurile pe care le vei mai găsi disponibile. ​

Peste tot în lume nu doar în Turcia situaţia este volatilă şi aşa va fi tot anul acesta cel puţin. Nimeni nu poate prezice acum evoluţiile viitoare. Orice plecare comportă un risc pe care ţi-l asumi sau nu. ​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 08.03.21 10:18»@arub:  

Am văzut şi eu că nu au actualizat... încă 

Ai făcut o alegere excelentă cu​ Selectum Luxury, dar cred că ştii deja din proprie experienţă

Este de aşteptat ca restricţiile drastice impuse de ceva vreme şi aflate încă în vigoare să dea roade şi Turcia să rămână pe lista verde tot sezonul.

Mulţumesc mult pentru urări! ​​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0107560157776 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM