Răspunsuri — scrise de RossoNerro; [p.5 /8]

RossoNerro, 24.05.13 09:31»Diferenta dintre Magnolia Standard si Magnolia Lux (ambele de 3*), consta doar in calitatea camerelor.

Camerele de la Magnolia Standard fiind de fapt mostenite de la fostul hotel de 2*, Zvezda - dar modernizate intre timp, pe cand corpul de hotel Magnolia Lux este mult mai nou si cu camerele mult mai mari si confortabile.

In rest "conceptul de 3* AI" nu difera cu nimic. Hotelul a fost renovat complet in anul 2007.

Eu cred ca merita diferenta de 9 euro/zi.

Vacanta placuta va doresc.

LA ÎNTREBAREA Magnolia Standard vs Magnolia Lux [Albena] - scris de alba.ca.zapada în secțiunea [Magnolia Standard / Garden / Lux Hotel / ALBENA]
RossoNerro, 08.05.13 08:47»@titus: Felicitari... ati descris exact situatia.
LA ÎNTREBAREA Distanta pana la telegondola - scris de gabrielle2 în secțiunea [Dorna Hotel / MAMAIA]
RossoNerro, 30.04.13 13:49»Nu, deoarece 1.92 leva (cel mai prost curs) = 1 euro

1.92 leva X 2,5 lei = 4,8 lei (un euro). Acum achizitionezi de la casele de schimb 1 euro = 4,34 lei... deci rezulta 2,26 lei platiti pentru 1 leva. Avantaj tu. Daca gasesti in Vama la acest pret... in regula, altfel este mai avantajos schimbul cu euro.

Sper ca am fost inteles?

L.E. Intotdeauna cursul din Vama Veche a fost superior celui din statiuni.

LA CMR Casa de schimb granita Vama Veche - scris de mihaiu77 în secțiunea [CMR BULGARIA]
RossoNerro, 30.04.13 13:32»Da, se poate schimba si lei, dar paritatea este total neavantajoasa 1 leva = ~2.5 lei. Cu euro este mult mai avantajos... cel mai prost curs (in 2012) a fost de 1,92 leva = 1 euro (am schimbat si la o paritate de 1,96 leva/1euro.

Atentie!!! sunt 2 case de scbimb: una visavis de ghiseul de vigniete iar a 2 a langa magazinul DF. Un alt amanunt... nu sunt deschise la prima ora (8 AM) asa ca nu va grabiti.

Vacanta frumoasa va doresc sa aveti si... mult mult soare. TCB.

LA CMR Casa de schimb granita Vama Veche - scris de mihaiu77 în secțiunea [CMR BULGARIA]
RossoNerro, 26.02.13 21:24»Desi au doar patru stele, hotelurile Grifid din Nisipurile de Aur - Arabella, Bolero si Vistamar sunt "perlele" statiunii. Acestea sunt incluse in "reteaua TUI din Germania" si ofera: calitate, servicii foarte bune, plaja privata la 100 m, sezlonguri + umbrela, beech bar free, all inclusiv. Nu au baldachine pe plaja.

Dintre ele v-as recomanda Bolero, situat in imediata apropiere a plajei private. Camerele sunt spatioase, ambele au piscina interioara, mancarea este buna, Bolero are si o curte interioara frumos amenajata.

Un alt hotel foarte bun in Nisipuri este "Melia Grand", dar nu este fix pe plajă.

Cel mai "tare" hotel din Nisipurile de Aur, este Admiral (central, langa plaja), cu mic dejun. Nu are inclus sistemul All Inclusive.

Cam acestea sunt hotelurile bune din Nisipuri.

Recomandari hoteluri din alte statiuni de pe litoralul bulgaresc.

Balcic: Lighthouse Golf & Spa Resort

Albena: Flamingo, Kaliakra Superior

Obzor: Miramar

Duni: Marina Royal Palace, Duni Royal Resort

Nesebar: Sol Nessebar

LA CMR Grifid Bolero sau Riu Dolce Vita? - scris de eli11 în secțiunea [CMR BULGARIA]
RossoNerro, 14.02.13 08:48»@nicole33:

Sunt de acord cu afirmatiile de mai sus, de aceeia ii sfatuiesc pe toti prieeteni mei sa isi aloce mai mult timp pentru un sejur in Turcia. Eu procedez in todeauna astfel: o saptamana de "relache" total, o saptamana pentru distractii / excursii si 1-3 zile pentru "shoping". Acestea nu se amesteca intre ele si nu fac parte din zilele alocate transportului de la / pana la (drum)... De obicei aleg mai multe locati/statiuni, anul acesta ne-am axat din nou pe zona Selcuk - Sirence - Kusadasi - Soke - Didim.

@stefan. b:

Am facut o descriere sucinta a mai multor plaje din Kusadasi... pe care vi le recomand.

Hotelurile cele mai bune alocate acestora sunt: plaja Kustur = automat H. Kustur, plaja Long beach = Grand Belish Batihan, Ephesia, Palm Wings (acesta e nou nout), plaja Palm Beach = Kusadasi Club, Caravanseray, zona Pamucak = AQF, Richmond, Pine Bay, Korumar, zona Ozdere = "lantul" Pasha.

Bugetul alocat va permite sa accesati mai multe hoteluri ca: AQF, Korumar, Fantasia de Lux, Tusan, Grand Efe, Ephesia, Paloma, Carisma, Marti Beach, etc. Mai multe amanunte, aici: amfostacolo.ro/fam-top-ho ... d=1&rid=3&sid=6

Personal as alege: 5 zile la unul din hotelurile "lantului" Pasha si alte 5 zile la AQF.

LA CMR Hotel cu plaja cu nisip Kusadasi, central - scris de stefan.b în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 13.02.13 15:31»@stefan. b:

Kustur Beach

Dat fiind faptul că se află la 6 km de centrul staţiunii şi pentru că, practic, deserveşte hotelurile Kustur şi Vera Santa Maria. Kustur Beach nu este deloc aglomerată.

Ladies Beach

Cunoscută de către turci drept Kadinlar Denizi, Ladies Beach este una dintre cele mai populare şi aglomerate plaje din Kusadasi şi deserveşte urmatoarele hoteluri: Melike, Festival, Asena, Pigale, Tuntas, Happy Apart, Minay, West Ada, etc.

Ladies Beach e atât de populară datortă poziţiei excelente faţă de centrul Kusadasi-ului (5 minute cu dolmus-ul sau 20 de minute pe jos.

Long beach

Aflată la 6 km în afara Kusadasi-ului, Long Beach are nu mai puţin de 18 km lungime aşa că nu este deloc aglomerată. Aici se află şi Aqua Center, unul dintre cele trei parcuri acvatice din Kusadasi care, însă, nu oferă la fel de multe facilităţi ca Adaland. Long beach este locul ideal pentru practicarea sporturilor acvatice: ski nautic, jet ski ori parasailing. Hoteluri: Batihan, Ephesia, Palm Wings, Grand Belish, Sentinus, Atlantique, Mersin, etc.

Green Beach

La aproximativ un km sud de Ladies Beach, se află o plajă cu nisip fin, nu foarte mare dar la sfarsitul săptămânii plaja devine destul de aglomerată, fiind unul din locurile preferate ale localnicilor. Se ajunge uşor, în 5 minute cu maşina – din centrul staţiunii sau 5 minute pe jos de pe Ladies Beach. Hoteluri: Green Park, YENİ GREEN, etc.

Palm Beach – plaja centrală

Aşa cum îi spune şi numele, se află în centrul oraşului şi este singura de acest fel (restul fiind departe de zgomotul maşinilor ori de motoarele bărcilor de agrement). Fiind situată lângă portul în care acostează marile vase de croazieră, este foarte populară mai ales printre turiştii care sunt cazaţi la hotelurile din centru. Mai mult decât atât, oferă o privelişte minunată spre Insula Porumbelului şi ai avantajul că după ce apune soarele poţi să mai dai o raită prin magazine sau prin bazar, înainte de a pleca spre hotel. Sunt peste 50 de hoteluri, incepand cu cele de 3* (Surtel, Sozer, etc.) si terminand cu cele de 5* (Kusadasi Club, Aqua Fantasy, Caravanseray, etc.)

Pe mai toate plajele de aici vei găsi: toalete, cabine de shimb ori cafenele. Concedii bune sa aveti oriunde va aflati.

LA CMR Hotel cu plaja cu nisip Kusadasi, central - scris de stefan.b în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 09.02.13 12:33»@Sebastian36:

Zona Kusadasi

Carpe Diem Claros 5*, AI (all inclusive), 4AC (rest. a la carte) – 13,99 ani;

Ephesia Beach Club HV1, AI, 2AC – 12,99 ani;

Ephesia Hotel 4*, AI – 12,99 ani;

Surmeli Efes 5*, AI, 2AC – 12,99 ani;

Adakule Hotel 5*, AI, 2AC – 12,99 ani;

Grand Blue Sky 4*, AI – 12,99 ani;

Vera Santa Maria 4*, AI – 12,99 ani;

Grand Belisch 5*, AI, 1AC – 12,99 ani.

Zona Lara

Lara Beach 5*, AI, 2AC – 13,99 ani.

Zona Belek

Vera Mare 5*, UAI, 3AC – 14,99 ani;

Limak Arcadia 5*, UAI, 5AC – 13,99 ani;

Limak Atlantis 5*, UAI, 3AC – 13,99 ani.

Zona Side

Amelia Beach 5*, AI, 3AC – 13,99 ani.

Zona Kemer

Limak Limra 5*, AI, 3AC – 13,99 ani.

Zona Alanya

Antique Roman Palace 4*, AI – 12,99 ani;

Granada Luxury Resort 5*, UAI, 6AC – 12,99 ani.

Verifica la agentii ce preturi au cu EB. Bafta.

LA CMR Hotel Antalya, familie copii 4 & 6 ani, 1500-1600 euro, iunie, avion - scris de sebastian36 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 08.02.13 15:19»@RossoNerro:

Erata: La pct. 1. Moneda oficiala este lira turceasca. Dar se poate platii si cu euro sau $. Paritatea nu este aceasi ca la casele de schimb valutar sau cel de la bancile comerciale.

LA CMR Traseu Bucuresti - Bogazkent (Belek) - scris de marian69 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 08.02.13 14:48»@dumi59:

1. Numai cu Lire Turcesti (LT).

2. Da.

3. Posibil ca exista, mai asteptam informatii de la cei ce au ajuns in Turcia (2013).

LA CMR Traseu Bucuresti - Bogazkent (Belek) - scris de marian69 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 08.02.13 09:11»@marian69: Sticker-ul (HGS) respectiv are doua parti autocolante. Ambele au un cod de bare (adezive). Una dintre parti se lipeste de oglinda si/sau parbriz (lipit pe parbriz in spatele oglinzii retrovizoare) iar pe a doua o pastrezi pentru verificarea creditului si al reincarca ulterior.

Cost Sticker: 35 lire din care 30 lire reprezinta creditul si 5 lire costul stickerului

Citez: "Noul sistem se numeste HGS (sistem automat de trecere) şi constă dintr-un sticker autocolant cu tehnologie RFID ce se lipeşte pe mijlocul parbrizului, în spatele oglinzii. Acesta va inlocui plata cu cardurile KGS iar trecerea pe la punctele de taxare ale autostrăzilor se va face mult mai rapid (fără barieră).

Puteţi cumpăra acest sticker de la ghişeele PTT (poşta turcă), aflate la intrare pe autostrăzi sau la insituţiile bancare care comercializează aceste stikere. Pentru cei dintre dumneavoastră care deţineţi un card KGS şi mai aveţi credit pe el, creditul vă va fi returnat dacă vă prezentaţi cu acesta la cumpărare.

Ministrul Transporturilor din Turcia, Binali Yıldırım, susţine că noul sistem de taxare va duce la scăderea timpului petrecut la intrarea / ieşirea de pe autostrăzi. Noul sistem HGS este mai ieftin, acesta taxând cu 20% mai puţin decât sistemul cu card KGS (reţineţi că plata iniţială va cuprinde şi costul stikerului, acesta ajungând până la 20 lire turceşti plus creditul încărcat) ".

Autostrăzile se numesc in limba Turcă Otoyol si poartă indicative cu litera O. Acestea sunt O-1, O-2 (ambele prin Istanbul), O-30 (prin Izmir), O-3 (centura Edirne), O-33 (centura Bursei), O-20 (centura Ankarei), O-50 (centura Adanei), O-54.

Câteva exemple de locuri cu plata chash (oficii PTT):

- in drum spre Istanbul, pe O-3, deschis non-stop, cu plata la chioscurile de langa bariere sau la o cladire din stanga autostrazii (cum mergeti spre Istanbul);

- dupa centura Izmirului, la intrarea pe O-31, in punctul numit IŞIKKENT, deschis intre 08:30-17:30, cu plata in cladirea de langa autostrada. Clădirea este pe sensul de întoarcere astfel încât va trebui să opriţi lângă porţi (nu contează dacă înainte sau după acestea pentru că la intrare dinspre Edirne nu se taxează ci doar vă este afişat creditul pe un ecran dacă treceţi prin porţi) şi să traversaţi autostrada pe jos, printre garduri.

Mai multe informatii (in limba turca): kgm.gov.tr/SiteCollection ... zmetyerleri.pdf

LA CMR Traseu Bucuresti - Bogazkent (Belek) - scris de marian69 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 06.02.13 15:25»@Maricica40: Palm Wings din Kusadasi (Davutlar). Ma costat o camera standard 665 euro (24 August), am luat 3 ca era la "oferta".
LA CMR Palm Wings Beach Resort sau Ephesia - scris de rares09 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 05.02.13 14:23»@Maricica40:

Multumesc pentru pont. Hotelul Egeria (Palm Wings) a fost achitionat de patronii celor de la Venosa, sper sa fie gata pana la inceputul sezonului turistic si sa fi facut treaba buna in privinta amenajarii spatiului respectiv.

Multumesc pentru urari la fel si dvs. Toate cele bune.

LA CMR Palm Wings Beach Resort sau Ephesia - scris de rares09 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 05.02.13 08:38»@nicole33: Pai cel mai usor este pe E 87 / D585 - D 350, Denizli (Pamukkale) Antalya - Belek, traseu facut de mine in 2009. Am urcat la munti de m-am plictisit, sper ca acum sa se fi terminat lucrarile la tunelurile incepute. La Acipayam chiar am avut niste probleme mecanice.

Pe celalalalt traseu prin Instanbul, drumurile sunt foarte bune, cu cate 2 benzi pe sens pana in apropierea aeroportului din Isparta acolo unde se bifurcatiei (in 2011 se mai lucra in ambele zone pentru largirea soselelor): Burdur - Antalya (D650) si Isparta - Antalya (D 685). Pe Isparta e mai usor... tot cobori. Drumul este mai putin aglomerat decat pe Burdur.

Cel mai mare incovenient pe soselele ce leaga Antalya de Burdur sunt: "criblura" si asfaltul topit, parerea mea.

LA CMR Traseu Bucuresti - Bogazkent (Belek) - scris de marian69 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 04.02.13 21:35»@Arya: Anul trecut am parcurs urmatorul traseu:

1. La dus (aprox. 1.100 km pana la Kusadasi, durata: aprox. 14 h, viteza medie 80 km/h, doua cazari intermediare).

[ROMANIA - aprox. 75 km] Bucuresti – Oinacu - Vama.

[BULGARIA – aprox. 330 km ] Vama - Ruse - Byala - Veliko Tarnovo - Panicherevo - Nova Zagora - Radevo - Mlekarevo - Novoseleţ - Radeţki - Polski Gradeţ (drumul este stricat ~ 2 km), Madreţ - Glăvan - Dripcevo - Mladinovo - Pastrogor - Svilengrad - Kapitan Andreevo.

[TURCIA aprox. 670 km] Kapıkule – Edirne – Eceabat - Kilitbahir (ferry) – Canakkale – Menemen - Ayvacik – Kucukkuyu (oprire intermediara) – Edremit – Ayvalik – Izmir – Selcuk (oprire intermediara) – Kusadasi...

Peste 7 zile, am continuat spre Bodrum, astfel: Kusadasi – Soke – Milas – Bodrum – Turgutreis (aprox. 230 Km., durata: 3h)

2. La intoarcere (aprox. 1.150 km de la Kusadasi, aproximativ 13 h, viteza medie 90 km/h, fara oprire intermediara):

[TURCIA] Turgutreis - Bodrum – Kusadasi - Milas – Kusadasi – Selcuk (aici am facut o oprire intermediara) – Izmir – Ayvalik – Edermit – Kucukkuyu – Ayvacik – Lapseki (ferry) – Gelibolu – Kesan - Uzunkoptu – Havsa – Edirne – Kapikule

[BUGARIA] Kapitan Andreevo - Svilengrad - Pastrogor - Mladinovo - Glavan - Mradets - Polski Gradtes - Radetski - Radeva - Nova Zagora - Panicherevo - Gurkovo - Veliko Tarnovo - Byala - Vama

[ROMANIA] Vama - Oinacu – Bucuresti

Pot sa iti zic ca a fost cel mai rapid de pana acum.

LA CMR Traseu Bucuresti - Bogazkent (Belek) - scris de marian69 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 04.02.13 21:29»Dezavantaje: Mai multi km parcursi (~200-250km, mai multe opriri intermediare, minim 3 nopti). Total dus/intors ~3800Km.

Avantaje: Mai multe obiective de vizitatdupa cum urmeaza:

- orasul Canakkale si faimoasa peninsula Gallipoli (sau Gelibolu),

- cetatea Troia,

- Assos

- Pergam -Acropole - Asklepeion si Biserica Rosie

- Kusadasi

- Efes - ruinele orasului antic

- Efes - templul Artemisei (minune antica)

- Efes - grota celor 7 adormiti

- Efes - Casa Fecioarei Maria

- Selcuk - Biserica Sf. Ioan Teologul

- cetatea antica Priene

- orasul antic Milet

- sanctuarul lui Apollo de la Didyma

- statiunea Marmaris

- Bodrum - mausoleul lui Halicarnas

- Bodrum - castelul

- Delta Dalyan si mormintele de la Kaunos

- mormintele lyciene de la Fethiye (cele din oras si din afara orasului)

- orasul fantoma Levissi

- orasul antic Aphrodisia

- Pamukkale, deviere de la coasta- (Castelul de bumbac)

- orasul antic Hierapolis

- siturile istorice din regiuna Kas - Demre (langa Kale), Patara, Xanthos (langa Kinik), Letoön, Saklikent si Tlos

- Urmeaza Kemer (de fapt provincia Antalya) cu: - Canionul Göynük, izvoarele de munte din Ulupınar, orasul antic Olympos, focurile de la Chimera, cele Trei Insule (Üç Adala), Stancile Gemene (Ikiz Kayalar), Golful Adrasan, Poarta lui Hadrian, Parcul Naţional Olimpos, Peştera Beldibi, muntii Taurus, etc.

- Urmeaza Antalya cu: centrul istoric Kaleiçi, zidurile orasului, turnul Hıdırlık, Turnul cu Ceas, Minaretul Kesik si Minaretul Yivli, Muzeul Kaleiçi si Muzeul Antalya, Delfinariul, etc.

- Urmeaza Belek/Side cu: unul dintre cele mai bine pastrate teatre vechi, Aspendos, apoi Perge cu turnul inalt, portile orasului si drumurile asezate in coloana. Cascada Kursunlu si pestera secreta, etc.

Eu am mers intotdeauna pe langa coasta Marii Egee, unde sunt locuri de belvedere uluitoare, golfuri cu o mare azurie/turcoaz ca de poveste, popasuri turistice traditionale (ca la mama acasa) si cu niste localnici minunati si foarte saritori.

LA CMR Traseu Bucuresti - Bogazkent (Belek) - scris de marian69 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 04.02.13 15:18»Pana in (2, ramane auto. Despre cazarea intermediara... depinde cat poti sa conduci in prima zi (minim 1000 km) si pe unde alegi sa calatoresti (pe tarm, sau dea dreptu' prin Instanbul). Sunt multe variante, depinde de tranzitarea Bulgariei (pe unde o sa iesi... vama Hamzabeyli sau vama Kapikule) deci... Giurgiu - Ruse - Razgrad - Targoviste -Omurtag - Kotel - Okop - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli - Edirne - Istanbul - Adapazari - Osmaneli - Bozuyuk - Kutahya - Afyon - Isparta - Antalya - Belek.

Taxe (pe sens):

Edirne-Istanbul: 6,5TL

Pod Bosfor: 3,75 TL (se plătește doar la dus la trecerea din Europa în Asia)

Istanbul-Adapazari: 3,5 TL

Daca alegi varianta cu traversarea cu feriboatul mai adaugi 25 lire pe sens. (Çanakkale - Eceabat) - (Gelibolu-Lapseki) - (Kabatepe-Gökçeada) (Geyikli-Bozcaada) - (Kepez-Eceabat) - (Avşa-Marmara-Erdek) sau ÇANAKKALE-KİLİTBAHİR.

Amanunte la urmatoarea adresa: http://www.canakkaletravel.com/feribotingilizce. htm

sau turkeytravelplanner.com/t ... es_ferries.html

Taxele de autostradă și de pod nu se mai plătesc cu card KGS ci pe un nou tip de stiker (abtipild) ce se numeste HGS pe care să- (î) l încarci cu suma dorită/necesară.

Eu le-am parcurs pe amândouă, cel mai rapid e prin Instanbul dar cel mai frumos e pe la ÇANAKKALE. Drumuri bune să aveţi şi vacanta placuta.

LA CMR Traseu Bucuresti - Bogazkent (Belek) - scris de marian69 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 04.02.13 12:25»Am trimis P. M cu numele agentiei. Toate cele bune.
LA CMR Palm Wings Beach Resort sau Ephesia - scris de rares09 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 04.02.13 11:41»Ofertele E. B. pentru acest hotel cu reducere de 20% sunt valabile pana pe 28.02.2013. Noi o sa ne cazam icepand cu 24.08.2013, urmand ca ulterior sa petrecem alt sejur in Kusadasi (la Surtel, achitat si acesta). Ulterior acestui sejur am "intalnire" cu grupul userului AFA, @maria 55 pentru vizionare/cazare (cateva zile, poate 7 in functie de ce gasim acolo) la un lant de vile (6 la numar) pe malul plajei Ladies Beasch. Vom vedea ce si cum la fata locului.

Mai toate firmele/agentiile de turism au aceleasi preturi, ... cel mai ieftin am gasit la... astept PM. Bafta.

LA CMR Palm Wings Beach Resort sau Ephesia - scris de rares09 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 04.02.13 10:57»Din pacate bugetul este limitat pentru hotelurile de 5* din zona Antalya/ Alanya.

Eu, m-as informa de urmatoarele hoteluri/destinatii: Seamelia, Belek Beach, Saturn Palace, Sailor's Beach din zona Kemer, Amelia Beach, Q premium sau Aydinbey Kings Palace. Toate acestea sunt resorturi mici, au (unele, nu toate): servicii bune, tobogane, plaja cu nisip si/sau intrare lina in mare.

Personal am fost la Sailor's Beach din zona Kemer, am fost foarte multumiti.

LA CMR Recomandare hotel (Sea Planet sau altul) - scris de Alexiarom în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0178360939026 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată