Răspunsuri — scrise de RossoNerro; [p.2 /8]

RossoNerro, 15.10.17 00:12»Buna seara, nu doresc a va dezamagi dar bugetul alocat este foarte mic pentru perioada amintita - Iunie 2018, mai ales ca turismul in Turcia a început sa își revină din criza evenimentelor din 2016, pentru un resort dedicat pentru familii (Aqua parc).

La bugetul Dvs. alocat de 45 - 70 € / persoana / zi cu cerințelor enunțate mai sus varianta optima ar fi la Silence Beach - Side.

Mărind bugetul de minim 100 € ați putea accesa și unul din hotelurile lanțului Papilon. Pentru un hotel dedicat pentru familii (gen: Royal; Rixos, etc.) bugetul trebuie sa fie mult mai generos, in genere serviciile din Antalya costa.

Fiind prima oară in Turcia de ce nu alegeți localitatea/stațiunea Kusadasi? Veți evita mai târziu deceptiile fata de serviciile din Antalya.

O opțiune pentru Kusadasi o reprezintă complexul "Aquafantasy ", cu cel mai mare parc tematic in zona.

Suces in alegerea Dvs.

LA CMR Cazare la un hotel pe plajă în Antalya - scris de Emilya în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 08.10.17 16:40»@avonel: Buna ziua, ținând cont ca va deplasați cu auto propriu, recomand cele doua stațiuni "gemene" Alykes/ALYKANAS.

Kalamaki este destul de retrasa (liniștita). Laganas este prea tumultoasa.

Tslivri, plaja este in curs de dispariție, pe alocuri aceasta este cu pietre

LA CMR Statiune in Zakynthos - scris de avonel în secțiunea [CMR GRECIA]
RossoNerro, 19.08.17 23:35»Buna seara,

Pentru a circula pe autostrăzile din Turcia se percepe o taxă, valoarea ei fiind în funcţie de distanţa parcursă şi de clasa autovehiculului. Circulaţia pe celelalte drumuri este gratuită. În Turcia nu există vignetă.

Circulaţia pe autostrăzile care traverseasă marile oraşe este gratuită.

Modalitatea de plată a taxei de circulaţie pe autostrăzile din Turcia este diferită faţă de sistemele de plată pentru autostrăzile din U. E. În Turcia este folosit sistemul automat de trecere HGS care foloseşte un autocolant (sticker) HGS cu tehnologie RFID (Radio-Frequency Identification - Identificare prin frecvenţă radio).

Stikerul HGS (autocolant) se lipeşte pe parbriz (în spatele oglinzii reetrovizoare, la 5-10 cm de marginea superioară a parbrizului). La intrarea şi iesirea de pe autostradă, trebuie încetinit la 30 km/h. Sistemul citeste cipul din autocolant şi numărul maşinii, simultan.

Stikerul se poate cumpăra de la ghişeele poştale din Turcia (PTT), de la ghişeele speciale aflate la intrare pe autostrada şi pe autostradă sau de la oficiile bancare care comercializează aceste autocolante. Am folosit prima varianta, am scris pe AFA, ce și cum.

Autocolantele sunt de 2 feluri: varianta nr 1 - netransmisibile (valabil doar pentru autoturismul pentru care se achiziționează) și varianta nr 2 - transmisibile (poate fi folosit pentru mai multe autoturisme simultan sau ce au alte numere de înmatriculare). Am ales a doua varianta, folosită cu succes la mai multe autoturisme (personale).

In momentul cumpărării trebuie prezentat paşaportul şi talonul maşinii; se completează un formular cu numele, numărul paşaportului şi numărul maşinii. Suma minimă de încărcăre este de 50 lire. În general, plata pentru autocolant şi credit se efectuează numai cu numerar.

Împreună cu autocolantul HGS se mai primeşte un talon cartonat care este folosit la reîncărcare. Suma minima la reîncărcare - nu exista, se pote reîncărca și câteva lire.

Autocolantul HGS poate fi achiziţionat în termen de maxim 7 zile de la trecerea prin punctele de taxare de pe autostradă. După cele 7 zile este posibil să se aplice o amendă cu o valuare de 11 ori suma de plată.

Se poate verifica dacă există amendă pe numărul de înmatriculare al maşinii pe site-ul oficial HGS Serviciul Clienţi.

Autostrăzile sunt indicate printr-un ecran de culoare portocalie (suprapus peste un alt ecran de culoare neagră), pe care sunt imprimate litera de culoare neagră "O" şi numărul autostrăzii din Turcia, şi acesta tot de culoare neagră. Litera "O" şi numărul autostrăzii sunt separate printr-o cratimă.

Autostrazi folosite, in drum spre Kudasi:

1. O-3. Edirne – İstanbul Otoyolu (Autostrada) Traseu: A4 (Bulgaria) – Edirne. Lungimea diferă in funcție de / pe unde treceti (vama) din Bulgaria.

2. O-30. İzmir Çevre Otoyolu (Autostrada Centura Izmir). TO-3. Edirne – İstanbul Otoyolu (Autostrada Edirne–Istanbul). Traseu:O-32 – O-31 – Centura Izmir. Lungimea: 40 km.

3. O-31. İzmir - Aydın Otoyolu (Autostrada Izmir-Aydın). Traseu: Izmir – O-30 – Aydin. Lungimea: 97 km.

Circulaţia rutieră în Turcia este conformă cu reglementările internaţionale. Atenţie deosebită la intersecţii şi la treceri de pietoni.

Viteza minimă admisă pe autostrăzile din Turcia este de 40 km/h, iar viteza maximă admisă este de 120 km/h.

Amenzile pentru depăşirea vitezei legale se aplică după depăşirea Vitezei de 120 km/h, toleranţa este zero. Am și plătit o amenda pentru depășirea vitezei cu 4 km/h.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor turce, pot fi apelate următoarele numere de urgenţă locale:

112 – Numărul general de urgenţă

155 – Poliţia

154 – Poliţia rutieră

110 – Pompierii

118 – Informaţii telefonice

156 – Jandarmeria

184 – Informaţii servicii de sănătate

157 – Situaţii dificile (răpiri de persoane, trafic de fiinţe umane)

În caz de accident uşor, cu răniţi, autovehiculul nu va fi mişcat din loc până la sosirea poliţiei. Pentru accidentele care au loc în afara oraşelor competenţa revine Jandarmeriei. În caz de accident soldat cu deces, conducătorii auto implicaţi sunt reţinuţi până la data stabilirii vinovăţiei de către autorităţile judiciare. Solicitaţi o copie a raportului constatator întocmit de poliţie.

În situaţia în care autovehiculul este imobilizat pentru un timp, nu plecaţi din Turcia până ce nu solicitaţi de la autoritatea vamală anularea înregistrării făcute autovehiculului, în paşaport (la intrarea în Turcia) şi eliberarea unui document care să vă permită trecerea frontierei fără autovehiculul respectiv.

Date suplimentare: documente de călătorie

Intrarea în Turcia este permisă cu paşaportul valabil cel puţin 6 luni după expirarea timpului de şedere pe teritoriul acestui stat.

Cetățenii străini care se prezintă la punctele de trecere a frontierei Turciei cu documente de călătorie care nu mai au file libere, deci cărora nu li se pot aplica vize sau ştampile de intrare/ieşire, nu li se mai permite intrarea pe teritoriul acestei ţări.

Și un ultim sfat:

Întrucât au existat cazuri când cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Turciei au fost reţinuţi de poliţia locală din cauza unor coincidenţe de nume cu cel al unor persoane care au comis infracţiuni pe teritoriul acestui stat, este recomandabil să deţineţi asupra dumneavoastră şi cartea de identitate (care include date suplimentare).

Vacanța frumoasa sa aveți și mult soare. Sa veniți sănătoși.

LA CMR Traseu spre Kusadasi - scris de dumi59 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 19.07.17 08:42»Buna dimineata,

Va recomand insula Zakintos, statiunile Laganas & Kalamaki sau Alykes si Alykanas, ambele variante sunt (cate doua) statiuni (invecinate) ce indeplinesc dorintele dvs. Cazare gasiti in functie de dorinte (3* sau 4*). Alegeri inspirate sa aveti.

LA CMR Plaja cu nisip fin si mare faina in insule - scris de Mala în secțiunea [CMR GRECIA]
RossoNerro, 10.06.17 16:10»@nicole33: Aveți perfecta dreptate, eu sunt " Stan pățițu", am distrus 2 mașini din cauza carburantului din Turcia (una pe benzina iar alta pe motorina). Turcia nu deține rezerve/exploatări de petrol, vinde " ce se Nimerește" aditivat. De aceea este bine a alimenta la stații " de firma" și numai unde alimentează și turci (pompe). Eventual sa păstrați bonul fiscal pentru eventualele neplăceri financiare (turci trec data și numărul de înmatriculare pe bon).
LA CMR Traseu spre Kusadasi - scris de dumi59 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 10.06.17 15:41»@nicole33: Corect, dar acum motorina in Turcia se vinde cu 1 - 1,13 euro ( 4 lire- 4,52 lire).Am achiziționat motorina in Bg. cu 2,21 leva, echivalentul a 1, 16 euro. Și da, ambele tari au motorina proasta, bine ca găsim carburant bun la "Rompetrol"Bg. Amestecată cu cea de la noi, merge brici😁 Of topic: hai Simona👍, e o caldura insuportabila acum in Belek , așteptăm sa sărbătorim eventuala victorie.
LA CMR Traseu spre Kusadasi - scris de dumi59 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 10.06.17 14:52»@turistul78: Da, la ambele intrări. Și prin oraș sunt destule gropi, circulați cu atenție. In rest , drumul este ca in palma. Bafta, sa ajungeți cu bine la destinație. Pont: benzina este mai scumpă in Turcia fata de Bulgaria. Motorina este cam la același preț.
LA CMR Traseu spre Kusadasi - scris de dumi59 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 09.06.17 22:58»@dumi59: Buna seara, la întoarcere ,pe varianta D 555 / E87 (Derekoy - Malko Tarnovo - Burgas) evitați sa tranzitati noaptea. Pe partea Bulgărească (1/sens ) nu sunt indicatoare / marcaje rutiere iar drumul este destul de virajat iar starea asfaltului nu este tocmai buna ( plombat) . In plus este "sinistru" ca traseu, mergi prin pădure destul de mult timp fără nici un reper rutier. Totul e sa mergi înainte. La turci drumul este impecabil pana in vama. Drumuri bune sa aveți.
LA CMR Traseu spre Kusadasi - scris de dumi59 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 03.06.17 13:02»@Licurici10: 1. Euro - 4 TL; Dolar - 3,54 TL. 2. Aspendos; Side; Manavgat; Antalya. 3. Foarte in siguranta. Vacanța frumoasa sa aveți ......și mult soare.
LA CMR Informatii utile pt un concediu in Antalya - scris de Licurici10 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 03.06.17 12:50»Buna ziua, folosit varianta nr. 2. Impecabila pana in Gurkovo (aici veți încetini). Vacante frumoase sa aveți oriunde va aflati. TCB
LA CMR Traseu spre Kusadasi - scris de dumi59 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 05.05.17 11:31»@nicole33: Asteptam cu interes noutati (taxe, costuri transport, trasee, impresii, etc.) din partea dvs. Vacanta frumoasa si mult (mult) soare. Drum bun si sa va intoarceti cu bine, acasa.

AMR > 30

LA CMR Tunel rutier Istanbul - scris de adiso8 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 07.04.17 14:08»@nicole33: Mi-am cerut scuze anterior, mea culpa- am citit pe sarite... da sunt 4 nopti si 125 euro. Singurul hotel care se incadreaza in aceasta suma este Amara Sealight Elite.

@dianabzs, succes in alegerea acestuia.

LA CMR Cazare zona Kusadasi - scris de dianabzs în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 07.04.17 09:41»Dragi utilizatori AFA, nu mai recomandati hoteluri din gama premium daca bugetul este de 100 euro (2 adulti + 1 colpil) / zi.

Singurul hotel care se incadreaza in specificatii si suma alocata (hotel foarte bun pe malul marii, plaja cu nisip, intrare lina in apa, in regim all-inclusiv) este PWK (Palm Wings Beach Resort) sau mai noul Hotel Palm Wings Ephesus.

O varianta ar mai fi Batihan, dar este mult prea inghesuit, nu as recomanda locatia.

Vacante frumoase sa aveti, TCB.

L.E : scuze se incadreaza si Amara Sealight Elite, in buget. Da este cea mai buna optiune.

LA CMR Cazare zona Kusadasi - scris de dianabzs în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 24.03.17 13:02»@tm67bru: Bine punctat, felicitari. Am hotarat sa imi asum riscul alegand Turcia pentru anul acesta.

@alexmobila: Recomand cu incredere "Life Family" din Alykanas - Zakynthos sau Louis Zante Beach Hotel, Zakynthos.

Concedii frumoase sa aveti, oriunde va aflati.

LA CMR Concediu Grecia all inclusive - scris de alexmobila în secțiunea [CMR GRECIA]
RossoNerro, 03.02.17 21:00»@ancutzel: Buna seara, un hotel foarte bun este Possidi Paradise. Plaja este situată peste drum, camerele sunt foarte curate, piscina pentru copii, locuri de joaca, mâncarea excelenta, preț bun.

Singurul incovenient - lipsa nisipului de la plaja și divertismentul total inexistent.

Atenție, fără auto propriu e foarte greu de ajuns in alte locații. In schimb ai liniște deplina. Shopping la ~ 30 km.

Vacanța frumoasa sa aveți.

LA CMR All inclusive Halkidiki - scris de ancutzel în secțiunea [CMR GRECIA]
RossoNerro, 03.02.17 12:42»Citez: " După deschiderea magistralei auto, timpul de călătorie între localitățile Kazlicesme și Goztepe se va reduce de la 100 de minute, la doar 15, reprezentând cea mai scurtă cale de acces de pe țărmul european al Turciei pe cel asiatic.

Taxele de acces sunt stabilite pentru primul an la 16,6 lire turcesti (4 dolari US) pentru autoturisme și 24,90 lire turcesti (6 dolari US) pentru microbuze. Sumele nu includ TVA". Plata acestora se va face electronic prin sistemele: OGS si/sau HGS.

Oricum infrastuctura Turciei se tranforma in fiecare zi. Bravo lor.

P.S. @nicole33, va rog respectuos daca puteti sa postati imformatiile pretioase de care avem nevoie, un picut mai devreme (Iunie). Grecia nu m-a convins. Va multumesc inca o data si vacanta frumoasa sa aveti.

Sursa: dailysabah.com/business/2 ... -tunnel-in-2019

LA CMR Tunel rutier Istanbul - scris de adiso8 în secțiunea [CMR TURCIA]
RossoNerro, 30.01.17 16:06»@maryka: Nu contest, doamne fereste... dar ce am vazut anul trecut in Grecia, mi-a lasat un gust amar. Oare atat de saraci suntem incat nu ne permitem o "iesala" la o taverna la orele pranzului, impreuna cu familia. Chiar asa suntem de economi incat pentru cativa euro trebuie sa gatim si sa bem din supermarket, daca este asa mai bine stau acasa, nu imi permit o vacanta ca atare, nu merit.

Eu am ales all din alte considerente (sevicii), tin sa subliniez ca pentru cei cu buget limitat mai bine aleg all sau stau acasa. Nu poti sa te duci in Zakintos cu un buget de 100 euro/sejur, mai bine lipsa. Vreau sa se inteleaga un lucru, precizat si de dvs. pot sa stau numai in taverne dar trebuie si sa am cu ce (uni nu gandesc asa) ...in Grecia mancarea si bautura depasesc 100 eur/zi oricum ai face. Vreau sa mananc fructe de mare proaspete gatite impecabil, trebuie sa platesc 20 euro, vreau sa beau o singura bere , 5 euro, vreau un capucino, 3 euro, vreau o apa rece, face 2 euro, un cocktail , 10 euro.....pot sa continui la nesfarsit. Cu suma aceasta stau la all inclusive si am totul de-a gata...."la botu' calului". Basca spectacole gratis.

LA CMR Grecia dupa 15 septembrie - scris de demir_crina în secțiunea [CMR GRECIA]
RossoNerro, 30.01.17 15:34»Am citit cu atenție tot ceea ce ți s-a răspuns și toate răspunsurile date de toți utilizatorii AFA. Toti userii au precizat clar ca nu ALL inclusive, susțin din plin această regulă, Grecia nu este Turcia.

Dar, trebuie sa pui in balanță costurile deloc mici fără ALL. O zi in Grecia te costă minim 100EUR/2 adulți pentru experimentele culinare fabuloase, dacă ai platit ALL, costurile sut 0. Prețurile sunt mari, spre foarte mari (Zakintos) pe insulă. Băuturile de orice fel sunt prohibite pentru unii dintre noi, sunt mai scumpe ca în Turcia. Aaaa dacă esti învățat să faci cumpărături din supermarket și te pricepi oarecum să gătești (nu omletă sau MBS) atunci nu este nici o problemă. Anul trecut în Grecia m-am simțit ca în România, toată lume vorbea/gândea în română. Tot furnicarul de români experimentau rețete date la buza mării, toți aveau la frigider oale cu sarmale, mici, ciorbe, roți de cascaval, "salamuri", conservărie, etc. Rar mi-a fost dat sa nu aud... astăzi ce mai gătim la pranz.

Dragi compatrioți, mergeți în vacanță nu la schimbat rețete. O dată în an nu moare nimeni dacă nu mai gătiți, nu mai să faceți grătare, nu mai dați cu aspiratorul... etc. sunteți în VACANȚĂ... lăsații pe alți să vă servească. Nu vă mai PIERDEȚI timpul dvs. prețios cu lucruri mărunte. Bucurati-vă de: mare, soare, locuri minuate. Mai țineți minte cântecul: Ce bine e la mare... 1977.

Fără all inclusive bugetul trebuie mărit cu minim 100 EUR/zi

LA CMR Grecia dupa 15 septembrie - scris de demir_crina în secțiunea [CMR GRECIA]
RossoNerro, 27.01.17 09:32»Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Blagoevgrad – Kulata (Vama Bulgaria – Grecia) – Promachonas (Vama Grecia – Bulgaria) – Antirrio (Taxa Pod) – Patras – Kyllini (Ferryboat) – Zakynthos (Zante)

Atentie: Kyllini (locul de unde se ia ferryboat-ul spre Zakynthos) se mai numeste si Kastro Killini. Total Km – 1.234.

Harta

Estimare cost transport cu masina personala (Bucuresti – Zakynthos)

■Bucuresti-Giurgiu-Ruse: Se plateste o taxa de pod de 3 € / 13 ron

■Vigneta Bulgaria – 8 € / samptamana.

■Promachonas (Vama Grecia – Bulgaria) – Antirrio taxa pod 13.10 €.

■Kyllini (Ferryboat) – Zakynthos (Zante) – taxa ferry de la Kilini pt o masina si 2 persoane 52.10 EUR dus (36 eur masina 8 eur persoana). Se poate plati si dus/intors, costuri mai mici, dar trebuie sa rezervi on line (data si ora cand te vei intoarce), altfel vei sta la cozile de la imbarcare si la "noroc" (posibil sa ratezi ferry-ul).

■ mai sunt ~ 8 "porti" cu taxe cuprinse intre 1.1€ si 2.5€.

Costuri estimative transport & CO: dus/intors, taxe, combustibil, etc = ~ 500€

LA ÎNTREBAREA Traseu catre zakynthos cu masina personala - scris de claudia2008 în secțiunea [Descoperă Laganas și împrejurimile / LAGANAS]
RossoNerro, 09.12.16 13:11»@Cata2015: Pentru Turcia (viata de noapte) recomand Bodrum si Kusadasi... acolo m-am simtit excelent (bauturile al naibi de scumpe) impreuna cu familia.

Pentru Grecia recomand Laganas (Zakintos) - te faci praf all inclusiv, aici bauturile sunt mult mai scumpe ca in turcia (5 euro berea, 10 euro cocktail).

Recomand cu incredere Turcia acolo m-am simtit in siguranta in Laganas, nu.

LA CMR Kusadasi, Marmaris, Antalya etc? - scris de cristina i în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0176389217377 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată