Răspunsuri — scrise de SimonaNa;

SimonaNa, 23.02.20 22:00»@Ileana15: Multumesc, la fel! Si excursii minunate va doresc!

Soțului i-a plăcut mai mult in insula Rodhos. Ca acolo sunt distante mai scurte, mai ales daca mergi cu copil mic, si croazierele sunt ieftine.

În schimb in Chania, doar ca sa ajungem la vapor sa mergem la Balos, am facut 100 km de la hotel. Ne-am intors foarte obosiți.

A doua zi, dis de dimineata, eram pe la receptie, si opreste un autocar. Vine o însoțitoare de grup si intreaba: „Vrea cineva la Elefonsi? Nu e nimeni care vrea?" Deci se putea merge si asa in excursii. În 2 minute te hotărăști si ai si plecat.

Ma uit către doamna si zic in gândul meu: Nici sa ma bați nu merg la Elefonsi! Haha

LA CMR Creta - zonă fara valuri - scris de Robert82 în secțiunea [CMR GRECIA]
SimonaNa, 23.02.20 19:28»@Ileana15: Haha Foarte serios! Noi am avut sejurul 11-18 septembrie. Am făcut baie în mare pe 11 si 12, apa foarte calda, pe urma au început valurile mari. Vântul puternic, si rece.

Am plecat in orasul Chania care era la 53 de km fata de hotelul nostru. Zona cu restaurante a portului se inunda de la valuri. Unii au închis terasele. Alții, mai precauți aveau montată o placa din lemn invelita in mușama, ca sa oprească apa, sa nu intre peste picioarele clienților sau sa nu ajunga la intrarea în restaurantul propriu-zis. Am tras concluzia ca se intampla foarte des inundarea falezei din port fiindca patronii restaurantelor erau bine pregatiti.

Apă sarea in sus 1-2 metri, toți turiștii făceau poze innebuniti, toate cuplurile doreau poza cu apa care sare spectaculos in portul Chania. Sandalele imi erau ude, soțul bombanea ca el a venit in adidași buni si ca i-a făcut praf apa.

Nici la hotel in piscină nu mai făcea nimeni baie, era vântul prea rece.

Sejurul foarte frumos, dar așa ma ofticam cand nu ma lasa salvamarul sa innot, ca imi venea sa ma duc sa ma cert cu el, mie de pe plaja nu mi se păreau valuri periculoase.

O doamnă avea 2 copii, si alerga după ei tot timpul sa le spuna ca nu au voie la apă. Pentru ei era chinul de pe lume, alergau până la apă, atingeau cu mâna fără să intre cu picioarele. Mămică fusese avertizata de 3 ori de salvamar. Ultima oara am auzit salvamarul spunandu-i: potoleste-ti copiii, e ultima oara cand te avertizez, daca ma mai pui sa vin o data la tine, o sa iau măsuri! Ce masuri lua, nu stiu, dar doamna a inghițit in sec. Haha

LA CMR Creta - zonă fara valuri - scris de Robert82 în secțiunea [CMR GRECIA]
SimonaNa, 23.02.20 16:58»@Ileana15: Da, sunt valuri mari pe Chania. Cine nu a prins valuri a avut noroc.

Eu am prins 2 zile valuri frumoase, pe urma 4 zile consecutiv vânt puternic, valuri mari, steag roșu ridicat sus, venea nenea salvamarul cu atv-ul si te fluiera, nici cu picioarele in apa până la genunchi nu te lasa. Dacă vociferai prea mult cred ca chema si politia sa iti dea o amendă.

Bineâteles ca poti merge in oras sau in excursii când se anunță valuri. Eu întrebam la receptie: Si maine sunt valuri? Si ea imi raspundea: din pacate da! Eu insistam: deci nici maine nu se poate înota în mare nu? Ea răspundea zâmbind, de parcă era marea hotelului: ne pare rau, nici maine. Haha

Si ca prin minune ultimele 2 zile marea nu avea niciun val, doar ca era apa mai rece și nu mai înnotam cu atâta plăcere ca la inceput.

Am citit ca multi si-au ratat concediu si au fost triști pentru ca nu au putut să innoate in zona Chania. Alții au prins toată săptămâna cu steag roșu.

Pentru cine are copii marea in Creta e rece gheață la inceput de iunie, iti îngheață sufletul.

LA CMR Creta - zonă fara valuri - scris de Robert82 în secțiunea [CMR GRECIA]
SimonaNa, 23.02.20 12:01»@Robert82: Dacă ocolești valurile mari, sa nu mergi in partea Chania. Mergi in partea Heraklion.

Fix in statiunea Hersonissos, nu prea ai plajă. Așadar iei un hotel înainte de această stațiune, sau dupa.

Noi am avut hotel Cretan Garden in sat Anissaras, lipit de Harsonissos si plajă destul de aproape 5-8 minute. vezi impresii

Fix la plaja in acelasi sat e un hotel superb de 4-5 stele, luminat noaptea cu albastru, si piscina luminată cu albastru. Noi ne plimbam seara pe acolo, sau ne așezam langa piscină, era foarte plăcut.

Sa nu alegi statiunea Malia, toate hotelurile sunt departe de plaja, sau plaja e departe de centru. Ai de mers 35 de minute din centru până la plaja, ori din stația de autobuz până la plaja.

Sejur plăcut!

LA CMR Creta - zonă fara valuri - scris de Robert82 în secțiunea [CMR GRECIA]
SimonaNa, 15.01.20 20:17»@claw1: Poti merge in Creta ca este insula cea mai in sud plasată. Sau si mai buna cred ca este Cipru.

Eu am fost din 8 octombrie si apa era foarte calda, iar la prânz 30 de grade. vezi impresii

Sau dacă vrei sa fie si mai cald alegi Egipt sau Tunisia.

LA CMR Unde e cald după 24 sep în Grecia? - scris de claw1 în secțiunea [CMR GRECIA]
pagină generată în 0.00390291213989 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM