Răspunsuri încărcate @AFA [p.6 /229]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

monikutza, 26.07.22 14:15»@monikutza: Buna ziua

Revin cu o întrebare? Trebuie adaptoare ptr prize, daca da, ce fel ce adaptoare? Mulțumesc!

LA CMR Dubai în iulie-august - scris de monikutza în secțiunea [CMR ŢĂRILE GOLFULUI PERSIC]
resita2009, 26.07.22 12:59»@casuba: Salut

fiind din Timisoara, banuiesc ca, doresti ceva pe aproape, asa ca iti recomand si eu Baile Herculane - pensiunea Jojo Imperial resort & spa - vezi impresii (intradevar, cam scump dar merita)

desi in statiune nu prea ai ce face sau Geoagiu Bai unde pe langa baile geto-dacice cu apa termala poti vizita si cascada Clocota sau poti lua o masa excelenta la Pensiunea Agrementul, situata chiar in centru statiunii.

LA CMR Cazare la munte cu apa termala - scris de casuba în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Dragoș_🇷🇴, 25.07.22 21:19»@casuba: apă termală si munte am găsit în două locuri: Covasna și Băile Herculane.

Pentru cazare... Depinde de ce anume dorești. Eu am stat la Clermont (vezi impresii), respectiv la Minerva (vezi impresii). Dar sunt destule alte variante.

Desigur, și în ceea ce privește stațiunile - eu am menționat doar locurile ce le-am vizitat personal.

LA CMR Cazare la munte cu apa termala - scris de casuba în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Safta Radu, 25.07.22 19:27»Salutare!

Bălăceală și munte, 8 zile, sună bine, chiar foarte bine!

Am o recomandare pentru petrecerea unui timp de calitate, cum se spune în zilele noastre, Cabana Cotul Arieșului se numește, din comuna Vadu Moților, în frumoasa regiune a Țării Moților - vezi impresii.

Pensiunea dispune de restaurant și piscină, iar amplasamentul e de vis, cu vedere către munte și către râul Arieș.

Pe o rază de 30-40 de km sunt multe obiective de vizitat, luați contact cu locurile, cu oamenii, cu tradițiile, Țara Moților e un tărâm magic.

Vacanță plăcută!

LA CMR Cazare la munte cu apa termala - scris de casuba în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
iancusabin, 25.07.22 17:56»Bună! Toate camerele cu vedere la mare au balcon. Cele cu vedere spre stradă majoritatea nu au. Locuri de parcare sunt suficiente dar parcarea este cu plată. Plajă este privata și șezlongurile incluse.
LA ÎNTREBAREA cazare si plaja - scris de Carmyna în secțiunea [Nympha Hotel [complex Riviera Holiday Club] / NISIPURILE DE AUR [Zlatni Piasatsi]]
ux120577, 25.07.22 08:35»@Carmyna: Cu drag!
LA ÎNTREBAREA cazare si plaja - scris de Carmyna în secțiunea [Nympha Hotel [complex Riviera Holiday Club] / NISIPURILE DE AUR [Zlatni Piasatsi]]
Carmyna, 25.07.22 07:11»@ux120577: Multumesc frumos!
LA ÎNTREBAREA cazare si plaja - scris de Carmyna în secțiunea [Nympha Hotel [complex Riviera Holiday Club] / NISIPURILE DE AUR [Zlatni Piasatsi]]
ux120577, 24.07.22 21:11»@Carmyna: Bună ziua, au și camere cu balcon, dar noua de la agenție nu ni sa spus ca au și cu balcon și fără și când am ajuns acolo și am vrut sa le schimbam ne au cerut cate 100 de euro pe zi în plus fata de ce plătisem deja la agenție, au plaja privata cu șezlonguri incluse și noi am găsit și parcare nu am avut probleme sa nu fie locuri
LA ÎNTREBAREA cazare si plaja - scris de Carmyna în secțiunea [Nympha Hotel [complex Riviera Holiday Club] / NISIPURILE DE AUR [Zlatni Piasatsi]]
⭐ValentinB_88⭐, 24.07.22 11:45»Cel mai scurt drum ar fi 107P. De la Turda mergi spre Gilau, apoi intri pe 107P

Somesul Rece> Somesul Cald> Barajul Tarnița> Lacul Tarnița

Ar mai fi in zona Cascada Mare Ijar, Piatra lui Lucaci dar si Manastirea Sfantul Vasile cel Mare. Primele doua sunt mai greu accesibile, necesita lasarea masinii undeva si apoi mers la pas. Manastirea are acces auto dinspre Somesu Cald.

Apoi mergi spre Mărișel si intri pe DN1R, faci dreapta spre Beliș pana la intersectia cu DJ 108C, tot inainte pana la 103H unde faci stanga si ajungi in Răchițele.

Nu stiu de ce apare ca ar fi drumul inchis in zona localitatii Somesu Rece. In orice caz waze sau maps te va duce spre Huedin pe DN1 si va evita drumurile judetene, dar cum tu vrei sa vizitezi zona Lacului Tarnița, inevitabil vei intra pe ele.

LA CMR Variante drum din Turda spre Rachitele - scris de crisbs în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Mari-a, 23.07.22 22:13»@donna77: Mulțumesc!
LA CMR Cazare in Maramureș - scris de Mari-a în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Yoda, 23.07.22 19:27»@nicole33:

pentru că avem şi noi tabieturile noastre, iar fără cafea pe mine mă doare capul şi fără ceva în stomac este şi mai rău.

Vai de mine, cum as putea sa plec nemancat, fara cafea si nehidratat? Eu cel putin, sunt cam dependent de cafea. Noi cand plecam, plecam cu cafeaua preferata dupa noi, cu zahar si cu un fierbator din ala rusesc, luat din Obor. Lapte luam la fata locului. In felul asta ne este indiferent ce cafea ne da la hotel, noi avem ce ne place noua. Daca au si cafea buna, cu atat mai bine, dar nu depindem de ei. Cand merg cu masina avem tot timpul o sticla cu cafea cu noi. Este adevarat ca atunci cand fumam ma bucuram si mai tare de cafea, dar orisicum...

Masa de dimineata iarasi e un "must", si prefer sa o iau la hotel, ca ma face sa ma simt "in vacanta" si imi creeaza o stare de buna dispozitie...

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
m liviu, 23.07.22 17:54»@nicole33: Eu aleg varianta de a pleca dimineață devreme din hoteluri in primul rând ca cei mici dorm. Au o saltea speciala de dormit in mașină. Dorm foarte bine. Mai este si drumul liber pe care il prinzi dupa ora 8 se aglomerează iar cea mică dacă a mancat ceva apoi plecam imediat la drum nu-i pica bine deloc.

Da in general iau intermediarele fără mic dejun!

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
resita2009, 23.07.22 17:32»@⭐ValentinB_88⭐:

Sa inteleg ca traseul dorit este prin Serbia, cu iesire din RO pe la Naidăș si nu prin Drobeta - Calafat cu iesire din RO pe vama Calafat Vidin unde exista si podul Calafat Vidin?

Da, cunosc acest traseu... pana la Nis (Serbia) am mers mereu cand am mers in Grecia, si anul acesta o sa merg la fel... de la Nis la Sofia am fost acum 2 ani (in plina pandemie), cand era incis traseul clasic pt. vest prin serbia-mk - grecia si a trebuit sa merg pe varianta asta.

Merita adaugatul unei vami?

da, fara discutie... pana la Smederevo, cand urc pe autostrada am cca 140 km, dupa aia...

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 23.07.22 10:30»@ionbuja1961:

Perioada aleasă de tine de final de septembrie şi început de octombrie este puţin cam la limită şi uşor la risc pentru un sejur în Bodrum.

În ultimii doi ani am ajuns în Bodrum în primele zile din octombrie şi am prins şi câte o ploaie, iar dimineţile şi serile au fost destul de răcoroase.

Banii sunt foarte puţini, ceea ce îţi restrânge mult lista opţiunilor.

Reducerile s-au cam terminat sau mai sunt doar simbolice, Bodrumul nu a fost niciodată o destinaţie ieftină, iar la 750 euro pentru trei adulţi nu cred că ai putea găsi altceva decât hoteluri modeste de patru stele cu servicii slabe şi recenzii preponderent negative.

Având în vedere perioada de final de sezon aleasă, contează mult şi zona din Peninsula Bodrum în care este situat hotelul, unele fiind foarte expuse la vânt, ceea ce îţi poate produce un disconfort important şi o mare mai rece.

LA CMR Hotel Bodrum AI, pe plajă (sau aproape) - scris de ionbuja1961 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 23.07.22 10:10»@m liviu:

Eu unul nu sunt adeptul plecarii de la intermediare la ora. 8 sau după.

Prefer plecarea de dimineața cat mai pe răcoare... 4... 5 dimineața... Am drumuri libere copiii dorm eu conduc liniștit...

Plecând la drum la 4-5 dimineaţa ratezi micul dejun şi nu mă refer aici la banii daţi, pentru că poţi alege doar cazare fără mic dejun, ci la a ciuguli totuşi ceva şi la cafeaua de rigoare.

Aş proceda la fel ca tine doar în cazul în care aş avea posibilitatea să beau o cafea la hotel şi să mănânc măcar un sandviş sau două la 5 dimineaţa înainte de a pleca iar la drum, pentru că avem şi noi tabieturile noastre, iar fără cafea pe mine mă doare capul şi fără ceva în stomac este şi mai rău.

Ştiu că există posibilitatea de a opri la o benzinărie undeva pe drum pentru o cafea şi ceva pe lângă, însă mai ştiu şi că soţul meu nu va opri nicăieri înainte de a ajunge la destinaţie.

In vacanta din acest an doar asa am procedat... Pot spune ca la 9.10 dimineața servisem micul dejun si cafeaua in Antalya la 9.30 eram pe plaja

Ăsta era şi obiectivul nostru în trecut să ne începem vacanţa cu micul dejun, însă acum considerăm că este ok şi dacă ajungem până la ora 12 la hotel şi începem cu prânzul

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 23.07.22 09:56»@Yoda:

Eu nu te sfatuiesc sa faci asa ceva. Ce rost are sa te chinui in felul asta? Te duci in vacanta, sau faci penitenta pentru iertarea pacatelor? Asta o faci ca sa nu stai o noapte la un hotel de tranzit?

Cu ani în urmă şi noi făceam dintr-o singură bucată drumul Bucureşti-Kuşadasi/Bodrum/Didim, ce-i drept nu 1500 kilometri. Plecam de acasă dupăamiaza astfel încât să traversăm Bulgaria pe timp de zi şi Turcia noaptea, iar la întoarcere plecam din resort înainte de cină, traversam Turcia noaptea şi intram în Bulgaria când se lumina de ziuă. Nu era uşor, dar asta era varianta de planificare a traseului cea mai convenabilă pentru noi, astfel încât să ajungem la hotelul de sejur dimineaţa în jur de ora 9, maxim 10. Ultima dată când am procedat aşa a fost în 2016, când mie mi-a fost şi rău pe drum. Atunci am decis că este ultima dată când tragem de noi aşa, ne-am mai uitat şi la CNP şi următoarele drumuri au fost doar pe timp de zi şi cu câte o oprire pe sens, mult mai OK din toate punctele de vedere. Nu mai ajungeam la destinaţie la 9-10, ci puţin după ora 12, dar tot era bine şi aşa.

Deci, daca pleci pe la 08:00 din Canakkale, iei pranzul la hotel si mergi pe urma la plaja si baie. Si ajungi odihnit si relaxat.

Corect!

Acea noapte intermediară ajută mult.

Şi eu plec de la hotelul de tranzit imediat după un mic dejun luat rapid, fără a mai pierde timpul pe acolo.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
⭐ValentinB_88⭐, 23.07.22 09:47»Sa inteleg ca traseul dorit este prin Serbia, cu iesire din RO pe la Naidăș si nu prin Drobeta - Calafat cu iesire din RO pe vama Calafat Vidin unde exista si podul Calafat Vidin?

Drumul pare sa se intersecteze oricum la Sofia si diferentele de timp nu prea exista, fiind aproape identice la fel si la nr de km. Merita adaugatul unei vami?

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 23.07.22 09:34»@resita2009:

impartit drumul in 2, prima zi sa fac 1.000-1.100 km, cazare neaparat aproape de autostrada... dar atunci trebuie sa plec pe zi, e mai nasol, aglomeratie in vami, eu am de trecut si vama ro/serbia, deci o vama in plus.

Varianta asta cu împărţirea în două părţi nu neapărat egale a traseului mi se pare şi mie mai uşoară atât pentru şofer cât şi pentru ceilalţi, efortul fiind considerabil redus.

În prima zi poţi opri la Canakkale, indiferent de ora la care ajungi acolo. Oricum nu ai niciun motiv să te grăbeşti, pentru că nu semnezi condica la cazare, iar o cazare centrală sau în apropierea falezei îţi permite să iei masa chiar şi seara târziu.

Despre inutilitatea plecatului cu noaptea în cap pentru a fi primul la Canakkale şi despre riscurile plecării obosit la drum lung după un somn insuficient de doar două ore, mi-e greu să nu comentez mai mult decât că aşa sunt unii: tineri şi neliniştiţi

Important este să ajungi cât mai devreme la hotelul de sejur. Nu contează că ora de check in este 14, deoarece vei beneficia de toate facilităţile resortului din momentul în care ai intrat pe poartă şi ai mari şanse să fii cazat şi mai devreme dacă există camere disponibile la ora la care ai ajuns.

Timpii pierduţi cu trecerea vămilor sunt greu de estimat, mai ales că tu ai de traversat TREI vămi, nu două cum avem noi ăştia de plecăm din Bucureşti.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
resita2009, 23.07.22 07:27»Multumesc de sfaturi, era o solutie sa merg dint-o bucata 1.500 km dar aveti si voi dreptate, ce rost are sa trag de mine.

Voi alege o cazare intermediara pe la 1.000-1.100 km si voi pleca dimineata (ora 5{00-6:00) spre hotel.

Asa cum am ami spus am timp un an sa tot analizez si sa tin cont de sugestiile voastre.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
tripyy, 22.07.22 17:45»Vă mulțumesc tuturor pentru recomandări.

Am renunțat la a ne caza in Herculane după ce am văzut la fața locului. Am ales pensiunea Chalet din Orșova. Revin cu impresii.

LA CMR Cazare Băile Herculane cu piscină - scris de tripyy în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
pagină generată în 0.148641109467 sec
[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată