Răspunsuri încărcate @AFA [p.4 /434]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

nicole33, 16.05.20 19:55»@celena2:  

Am văzut/citit şi eu diverse variante de rezolvare a problemei, reguli noi care urmează a fi aplicate, măsuri speciale în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a turiştilor​, însă încă nu îmi este foarte clar cum va fi anul acesta.

spuneau la TV ca turcii vor distanta sezlongurile pe plaja

În cazul resorturilor care beneficiază de plaje late, distanţarea şezlongurilor, alături de dezinfectarea acestora reprezintă o soluţie pefectă şi la îndemână, dar cum vor proceda în cazul resorturilor cu plaje înguste?

​Punând şezlongurile la distanţă pe aceeaşi suprafaţă limitată, automat se reduce numărul acestora​ şi pot apărea nemulţumiri sau reactivarea prostului obicei al rezervării acestora cu prosoape cu noaptea în cap , problemă greu de rezolvat chiar în situaţia unui grad de ocupare a hotelului vizibil redus în acest an.

ca personalul va servi masa la restaurant, nu va trebui sa te duci singur sa-ti pui in farfurie 

Varianta de a fi servit la masă de către personal ar merge foarte bine în cazul barurilor, unde s-ar evita cozile şi nu ar mai fi permisă staţionarea cu orele a celor care preferă, nu am înţeles niciodată de ce, să stea pe acele scaune înalte şi puţin comode de la bar, însă în cazul restaurantului principal poate produce nemulţumiri. ​ Oricum varietatea felurilor de mâncare oferite va înregistra o scădere, dar, categoric, trebuie interzis accesul direct al fiecărui turist la mâncare.  

O variantă mai ok, după mine, ar fi să fii servit de către personal, echipat corespunzător, cu cele indicate de tine, inclusiv în cantităţile dorite, pentru a nu protesta vreunul că nu s-a săturat , ​desigur în condiţiile existenţei unui paravan de sticlă sau plexi între şirul de turişti şi tăvile cu mâncare.

Servirea exclusiv la masă împlică crearea unor meniuri prestabilite, altfel ospătarii ar fi copleşiţi de multitudinea de preferinţe culinare ale clienţilor​, dar s-ar alege praful de noţiunea de "bufet deschis", sistem preferat de mine şi de mulţi alţii, apropiindu-se mai mult de varianta meniurilor fixe de care speram că am scăpat pentru totdeauna.

​Posibilitatea de a mânca în propria ta cameră sau pe balconul propriu este de asemenea importantă pentru cei care doresc să limiteze cât mai mult contactul cu ceilalţi turişti

=

Eu încă îmi permit să mai aştept înainte de a lua o decizie privind vacanţa turcească de anul acesta, să văd mai întâi hotelurile deschise​​ şi turişti care se întorc sănătoşi şi fericiţi, să văd exact care sunt condiţiile de călătorie în Turcia, dar şi restricţiile aplicate acestora la întoarcerea în România şi să sper că totul va fi bine

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
nicole33, 16.05.20 19:16»@ovy2k5:  

Dar dacă am rezervat prin ***booking în Turcia cu un avans de 1300 euro si vreau să reprogramez fără a mai achita tranșa 2, oare se poate??

Singurii care îţi pot răspunde avizat la întrebare sunt cei de la agenţia de la care ai achiziţionat sejurul. Desigur, în cazul fericit în care mai binevoiesc să-ţi răspundă la telefoane sau mailuri.

Agenţia aleasă de tine are preţuri mici, este adevărat, mulţi clienţi, dar comunicarea devine defectuoasă în momentul în care apar probleme de orice fel, fiind incapabili să le gestioneze corespunzător. ​Cu doi ani în urmă eu am avut o experienţă neplăcută cu ei. După ce mi-au dat răspunsuri în doi peri şi chiar ilogice la telefon, ulterior nu mi-au mai răspuns. În final, cu destui nervi, am rezolvat, dar pe viitor eu mă voi gândi de multe ori înainte de a mai apela la serviciile lor. Şi era vorba de o vacanţă în România de unde, în caz de...,  mă puteam întoarce acasă în doar două ore, nu însă înainte de a le face o vizită, evident nu de curtoazie

Dacă vrei să reprogramezi vacanţa pentru anul viitor, nu mai trebuie să achiţi rata scadentă, banii deja plătiţi fiind consideraţi "voucher" (de fapt un avans) pentru viitoarea vacanţă, iar restul de plată va trebui dat abia anul viitor în una sau mai multe tranşe, în funcţie de condiţiile noii rezervări.

Dacă vei schimba doar perioada tot în cursul anului curent, eu nu cred că vei putea obţine mai mult de o scurtă amânare la plată​, poate insuficientă pentru a te lămuri dacă se va pleca sau nu şi în ce condiţii.

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
georgel, 16.05.20 09:45»@Yoda:  Asa a spus ministrul turc, de resort. Turistii vor fi testati la intrarea in Turcia, in toate punctele de frontiera

Unitățile vor putea primi turiști doar dacă întrunesc anumite criterii de siguranţă şi dacă obţin autorizaţiile impuse de Guvernul turc, după cum a anunţat ministrul Turismului din această ţară, Mehmet Nuri Ersoy.

Aceste criterii includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor şi a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor, dar şi amplasarea şezlongurilor pe plajă la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ele.

Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătăţii, a declarat că turiştii vor trebui să fie testaţi pentru Covid 19 înainte de a intra în Turcia.

Prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a precizat locurile unde ne putem face vacantele in vara 2020, dupa pandemie, Grecia, Croația, Muntenegru și Bulgaria.

Asa spune presa.

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
Yoda, 16.05.20 00:03»Am pus-o si pe alt fir de discutie, dar poate era mai potrivit aici:

"Nu am gasit sursa originala, doar o preluare dupa agentia de presa Anadolu: economie.hotnews.ro/stiri ... ru-covid-19.htm

Spune cam acelasi lucru ce s-a spus si pe aici. "

LA CMR Anulare sejur in Turcia - scris de hlli în secțiunea [CMR TURCIA]
Yoda, 15.05.20 23:56»Nu am gasit sursa originala, doar o preluare dupa agentia de presa Anadolu: economie.hotnews.ro/stiri ... ru-covid-19.htm

Spune cam acelasi lucru ce s-a spus si pe aici.

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
dianamea, 15.05.20 21:47»@Alma_2019: Macar daca voucherele ar fi garantate de stat, ca in alte tari.
LA CMR Reprogramarea circuitelor - o loterie - scris de Alma_2019 în secțiunea [CMR ITALIA]
Alma_2019, 15.05.20 20:41»Abbwa: Si cum ar trebui pusa problema, dupa parerea ta? Eu stiu doar atat, ca nu e cinstit sa opresti bani pentru niste servicii pe care clientulului nu ii mai pot fi oferite, din cauza ca zborurile sunt anulate, tara e in carantina.

Cu ce e de vina clientul ca peste o luna, dupa ce plateste excursia, se declanseaza o pandemie tocmai acolo unde si-a cumparat el bilet?

Cu ce drept tu ca agentie ii opresti banii, daca el poate nu poate sa-si ia concediu in alta perioada si trebuie sa faca o optiune pentru alta tara, daca el nu vrea? Eu vreau aici, ori nu mai vreau nicaieri!

Asta se numeste HOTIE de Romania. Noi nu suntem o tara de Uniunea Europeana, nu stim sa returnam banii daca nu e vina clientului. La noi legislatia Uniunii Europene nu trebuie sa functioneze decat daca suntem constransi si sanctionati de U. E

LA CMR Reprogramarea circuitelor - o loterie - scris de Alma_2019 în secțiunea [CMR ITALIA]
Ababwa, 14.05.20 22:02»@nrs: in primul rand trebuie sa ai in vedere situatia actuala

Turismul mondial este la pamant

Este foarte dificil atat pentru agentii cat si pentru hotelieri sa returneze banii

In cazul meu pretul la cazare s-a dublat tocmai datorita situatiei actuale nu datorita perioadei

Oricum este opțiunea ta; repet 35 de euro este o suma rezonabila nu am spus o clipa ca este exceptionala

LA CMR Reprogramarea circuitelor - o loterie - scris de Alma_2019 în secțiunea [CMR ITALIA]
nrs, 14.05.20 18:30»eu nu vad nimic exceptional: dau banii cu un an si jumatate inainte si mai trebuie sa platesc inca ceva!

poate la tine se dubla pentru ca se schimba perioada, una este un sejur la inceput de iunie alta in august​

LA CMR Reprogramarea circuitelor - o loterie - scris de Alma_2019 în secțiunea [CMR ITALIA]
Ababwa, 14.05.20 11:29»@dumi59: Buna

Eu cred ca este OK

35 de euro este o suma rezonabila

Pt reprogramare la mine se dubla pretul la cazare de aceea am solicitat restituirea banilor

LA CMR Reprogramarea circuitelor - o loterie - scris de Alma_2019 în secțiunea [CMR ITALIA]
dumi59, 14.05.20 11:17»Buna ziua! Am un sejur in Turcia pt sfarsitul lui august, m-au sunat cei de la agentie ca sa-mi spuna ca daca vreau sa reprogramez pt 2021 acelasi hotel, aceleasi zile, masa etc, pt aceiasi perioada

numai ca trebuie sa achit inca 35 euro, spunandu-mi ca nu-mi vor da banii inapoi

LA CMR Reprogramarea circuitelor - o loterie - scris de Alma_2019 în secțiunea [CMR ITALIA]
dianamea, 11.05.20 10:41»@ovy2k5: Depinde de firma, fiecare are strategia ei.  

_Daca ofera voucher, cu el poti face o alta rezervare pentru la anul, in alta parte si pe alti bani. Atunci de ce sa mai platesti diferenta, ramai cu voucherul pentru cat ai platit deja.

 _Daca reprogramezi acelasi sejur care ar fi fost in iunie pentru septembrie, de exemplu, presupun ca diferenta ar fi trebuit achitata cu un anumit numar de zile inainte de data plecarii, conform contractului. Deci daca se amana data plecarii, se amana si data la care trebuie platita diferenta.

 _Dar daca agentia nu e de acord cu reprogramarea, in cazul in care aveti rezervare in august, de exemplu, atunci ar trebui sa platiti diferenta, ca sa nu pierdeti banii dati in avans, daca asa scrie in contract.

In situatia de incertitudine prezenta, sunt de parere sa nu le mai platiti nimic pana nu se hotareste ce va fi. Acum inca nu stim cum va fi turismul extern pentru vara aceasta. Speram ca vom putea pleca incepand cu 1 iulie, dar nu se stie.

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
ovy2k5, 11.05.20 09:54»@nicole33: Da. Dar dacă am rezervat prin ***booking în Turcia cu un avans de 1300 euro si vreau să reprogramez fără a mai achita tranșa 2, oare se poate??
LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
celena2, 11.05.20 06:45»@nicole33: spuneau la TV ca turcii vor distanta sezlongurile pe plaja, ca personalul va servi masa la restaurant, nu va trebui sa te duci singur sa-ti pui in farfurie si vor fi iesiri, intrari separate. Ce bine ca nu-i voi mai vedea pe aia cu farfuriile pline cu munti de mancare, poate asa inteleg si ei ca trebuie sa mananci atat cat mananci si acasa.  
LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 10.05.20 23:36»@nicole33:  

Asigurările de călătorie nu acoperă perioadele de pandemii. Exclus Covid-19.

O chestie oarecum aparte, o altă firmă decât cea la care ai și tu și eu, asigură doar un supliment pentru cei internați în spitalele publice, doar pentru 15 zile și doar dacă nu sunt în țări din zona roșie, menționate pe pagina MAE. Deci pentru situația actuală, Cardul European de Sănătate e sfânt pentru asigurarea tratamentului pe timp de spitalizare și atât!  Restul e pe buzunarul propriu. 

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
nicole33, 10.05.20 10:44»@dianamea:  

Sunt in situatia de a fi rezervat in ianuarie o cazare in Italia pentru inceputul lunii mai, pe un site de booking romanesc.

Degeaba faci mereu comparaţia între booking.com şi un alt site de rezervări pentru că nu este acelaşi lucru. Tu ai rezervat de la o agenţie de turism românească, faptul că rezervarea a fost făcută online nu are mare relevanţă în acest caz. Toate site-urile de rezervări de la noi au în spate câte o agenţie. ​

Consider ca nu e corect, nu sunt banii lor, nici macar nu i-au platit hotelului, si vor sa iasa din criza pe spinarea turistilor.

Ai tu certitudinea că banii nu au fost plătiţi deja hotelului din Italia înainte​ de anularea rezervării şi că acum nu se aşteaptă recuperarea acestora? Ai luat legătura direct cu hotelul pentru clarificarea situaţiei?

dar mi-au dat voucher si despre restituirea banilor nici nu vor sa imi raspunda.

Sunt convinsă că în acest moment nu pot restitui banii, cel mai probabil aceştia nemaiaflându-se în conturile agenţiei.

Acel voucher oferit atestă dreptul tău de creanţă, o dovadă că banii ​​tăi nu sunt iremediabil pierduţi.

​Priveşte partea pozitivă a lucrurilor şi încearcă să foloseşti voucherul pentru o altă rezervare, indiferent de destinaţie, poate într-o zonă mai sigură anul acesta sau tot pentru hotelul ales iniţial, dar după ce lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate şi te vei putea bucura fără teamă de vacanţa dorită.

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
steli68, 10.05.20 10:28»Pentru Rusalii agenția mi-a trimis un mesaj in sensul că pot cere un voucher pentru suma achitata sau o reprogramare.

​Eu am cerut un voucher cu speranța că îl pot folosi pentru rezervarea din august.

​Sunt abonata pe site-ul stațiunii Albena și arată de 2 zile că ei de​schid pe 13 mai, arată cum au reorganizat plaja, că la restaurant au făcut mese pentru 2, au pus dezinfectant pe plaja, arătau cum vor dezinfecta șezlongurile.

​Sa vedem cum o sa ajungem acolo.

LA CMR Mini-vacanta pe litoral in Bulgaria - scris de Frederic în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 10.05.20 10:13»@ovy2k5:  

Unele hoteluri (Susesy Luxury Resort -Turcia) au anunțat unele din măsuri pe pagina de FB, cert este că nu va mai fi la fel și nici sigur.

Am văzut şi eu acel video postat pe pagina de Facebook de la Susesi. Am aflat şi că hotelul a fost renovat, ceea ce era necesar, mulţi turişti fiind nemulţumiţi de mobilierul învechit. Am fost acolo în 2017 şi mie mi-a plăcut. Mă bucur că acest hotel va reveni la standardele de la inaugurare.

Am văzut că şi-au propus o distanţare a şezlongurilor, ceea ce mi se pare ok şi destul de safe. Mai greu va fi cu şezlongurile de pe plajă, ştiut fiind că plaja hotelului nu este foarte lată, dar s-ar putea extinde şi pe spaţiul verde, astfel încât să încapă toţi turiştii.

Bufetul suedez va fi cumva limitat, în sensul că vei fi servit de către angajaţi cu cele dorite, ceea ce nu ar fi neapărat rău că nu vor mai răscoli toţi turiştii mâncarea din tăvi, iar copiii nu vor mai avea posibilitatea de a lua cartofii prăjiţi sau fructele cu mâna, cum am văzut în repetate rânduri, chiar la hoteluri cu pretenţii.

Ambalarea individuală a desertului/salatelor etc. ​​​​ iarăşi nu m-ar deranja deloc, pentru că nimeni nu m-ar împiedica să iau mai multe pacheţele de dulciuri dacă sunt mai pofticioasă de felul meu.

Eu voi încerca să aman sau să recuperez o parte din bani! ​

Este puţin probabil să reuşeşti recuperarea chiar şi parţială a banilor într-un interval de timp rezonabil.

Replanificarea sejurului spre sfârşitul sezonului de anul acesta sau, mai sigur, anul viitor​​ mi se pare o variantă mai ok.

Eu încă mai nutresc speranţe că voi ajunge în Turcia în toamnă, astfel că nu am anulat vacanţa. ​

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
ovy2k5, 10.05.20 09:53»@nicole33: Unele hoteluri (Susesy Luxury Resort -Turcia) au anunțat unele din măsuri pe pagina de FB, cert este că nu va mai fi la fel și nici sigur.

Eu voi încerca să aman sau să recuperez o parte din bani! ​

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
nicole33, 10.05.20 01:34»@Nasshu:  

incerc sa-mi imaginez un sejur ALL-IN in Turcia 

Un pamflet amuzant, dar doar atât.

Este evident pentru oricine că nimeni nu ar accepta un asemenea program şi nici turcii nu sunt nebuni să-şi taie singuri craca. ​​

Cu costuri şi eforturi suplimentare hotelierii turci pot găsi soluţii decente şi de bun simţ. Nu va mai fi cum era la all inclusive, dar nici cu program ca la puşcărie . ​

Între a nu pleca nicăieri anul acesta şi a mă bucura de o vacanţă turcească puţin mai altfel, eu aş alege fără să clipesc a doua variantă, dacă voi putea pleca din ţară. ​

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
pagină generată în 0.251019001007 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată