Răspunsuri încărcate @AFA [p.2 /204]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

eug, 24.06.22 09:23»@⭐ValentinB_88⭐: spune-mi te rog dacă ai avut probleme în vama cu sistemul EDS
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
⭐ValentinB_88⭐, 24.06.22 07:57»A fost ceva mai aglomerat sfarsitul concediului, am avut si ceva probleme cu masina, fix ieri in ultima zi dar voi detalia asta intr-o recenzie.

Pe scurt:

Am ajuns cu bine acum 2 zile din Istanbul - Edirne

Ne-am cazat la A plus. Foarte fain, era defapt un apartament. Camerele frumoase, mici defecte colo colo, detaliez in recenzie, iar mic dejunul cam pe "sarakie", dezamagitor.

Am plecat ieri din edirne pe la 9:30

10:20 am ajuns la hamzabeyli, turcu doar ne-a pus STAMPILELE de iesire, nu ne-a controlat la bagaje. Foarte putine masini, 2-3 in fata noastra si atat. Am stat mai mult pt ca erau ucrainieni si ii tot tragea pe dreapta.

10:35 am trecut la Bulgari care ne-au luat 70 lire turcesti (acceptau si dolari, euro, lei, leva) ca sa ne dezinfecteze. Abia spalasem masina cu o zi in urma si mi-au mozolit-o de clor... ce bine

10.40, trecem de 3 puncte la bulgari din care 2 de "bagaj control" la distanta de nici 50 metri unul de altul... zici ca erai handicapati. Opresc la bagaj control, totul ok, apoi ma urc in masina si iar opresc iar bagaj control. Totul superficial, cand deschideam portbagajul cadeau din el ghiozdanele si gentile

11.00 am intrat la elhovo

11.25 ajungem la okop, drumul pana aici PRAF, GROAZNIC, numai in valuri si peticit

11.46 am intrat in zimnitsa

12.30 Gradets

12.40 Kotel

13:07 Targovishte

Omurtag 13:18

14.23 am intrat in razgrad

Ruse 15:05, am facut o oprire aici mai lunga, ca sa mancam

Ajungem in vama la 15:50, pe partea bulgara ca sa platim taxa de pod, era PLIN DE MASINI si doar 3 ghisee care ulterior s-au facut in 2. Culmea, nu era cum a zis nicole ca mai deschid ghisee, ci au si inchis din ele.

Am stat pana la 16:10 sa platesc taxa, am platit-o am trecut de bariera si m-am oprit! De ce? Pentru ca nu puteam sa trec spre pod pentru ca probabil stiati si voi sau ati aflat intre timp, bulgarii s-au apucat sa asfalteze partea lor si se circula alternativ pe un sens.

Asadar am stat blocati de la 16:10 pana la 16:30 cand am inceput sa intram pe pod, se facusera vreo 5-6 randuri de masini, bulgarii tot impingeau masinile dupa bariera cu taxa dar din 5-6 benzi, podul are doar 1... ghici ce distractiv a fost sa intram...

Dupa 5-10 minute am ajuns pe partea romana, aici coada de 20-25 de masini, ia si stai iar valentine. Erau doar 4 deschise, din 6 parca cate am numarat eu. Nici aici NU au deschis in plus cum zice nicole.

Am stat pana aproape de 17:00 adica vreo 20-25 minute. Pe partea opusa se facuse evident coada. Cum am stat noi sa intram pe pod, stateau cei care voiau sa intre in BG.

Insa ce m-a socat de-a dreptul a fost coada de tiruri care se intindea (ATENTIE) de la Vama Giurgiu, vreo 10-15 KM spre Bucuresti. Mi-era si mila de oamenii aia, va dati seama cat aveau sa stea? Erau 70-100 de tiruri, apoi pauza vreo 500-800 metri, apoi iar coada de tiruri si tot asa, politie care ii oprea ca sa nu treaca, groaznic.

Intr-un final am ajuns acasa cu un numar de 2600 km pe cele aproape 2 saptamani. Va multumesc tuturor pentru ajutor si pentru amabilitate. Voi reveni cu recenzii pentru locurile vizitate.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
irinad, 24.06.22 06:46»Am fost în vacanţă în Kefalonia, în septembrie 2016, zece zile. Ca şi tine, şi eu am vrut cazare cât mai aproape de plajă, alegând atunci ceva pe placul nostru lângă plajele Platis Gialos şi Makris Gialos, şi de capitala Argostoli, în Lassi. Concursul de împrejurări ce părea la început nefericit, ne-a adus mai apoi cazare în capitală, booking.com încheindu-şi relaţia cu prima proprietate, oferindu-ne la schimb o cazare excelentă în Argostoli. Nu am avut plajă în apropiere, fiindcă Argostoli este văduvit de plajă, însă am avut o frumoasă vedere la mare, la golful Argostolic. În plus, serile au fost foarte agreabile, capitala fiind un orăşel dichisit şi animat în care nu te plictiseşti niciodată.

În fiecare zi plecam pe coclauri, într-o altă parte a insulei, mie toată insula părându-mi frumoasă. Cât despre plaje, Kefalonia deţine foarte multe, din toate categoriile: sălbatice, neamenajate, mai greu accesibile, altele celebre, de admirat, altele de "probat", altele amenajate cu toate facilităţile. Multe dintre acestea deţin Blue Flag.

Dacă ar fi să mai merg încă o dată în Kefalonia, aş alege drept cazare tot Hotel Europe vezi impresii, deoarece s-a dovedit o gazdă minunată.

Orice ai alege, să aveţi o vacanţă aşa cum vă doriţi!

LA CMR Cazare in Kefalonia - scris de Mika în secțiunea [CMR GRECIA]
nicole33, 24.06.22 06:26»@mstefan:

Tropitel este o alegere foarte buna..... Se intra tot de pe ponton. Hotelul este in linia 1, pe malul marii si are recif de corali la hotel.

Tropitel este o alegere foarte bună, dar mai ales pentru pasionaţii de snorkeling, reciful de corali propriu deosebit de frumos constituind un mare avantaj.

Singura problemă ar fi doar aceea că Tropitel este exact ce NU-şi doreşte autorul solicitării, din cauza imposibilităţii de a intra în mare direct de pe plajă pentru înot sau bălăceală, marea având o adâncime foarte mică pe sute de metri chiar şi la flux.

Pentru a înota, la Tropitel NU poţi intra în mare DECÂT de pe ponton!

LA CMR Plaja cu apa adanca - scris de dognean în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 24.06.22 00:44»@CorinaP18:

Se poate ajunge din Marmaris în Oludeniz pe mare?

Ideea mi se pare destul de fantezistă. Nu ştiu, dar nu cred să existe curse de ferryboat.

Din Marmaris ajungi cu ferry mai repede în Rodos decât în Oludeniz .

Poţi încerca să închiriezi o ambarcaţiune privată din portul din Marmaris, dar costurile s-ar putea să-ţi depăşească mult bugetul şi nu cred că merită.

Distanţa este mare atât pe mare, cât şi pe şosea. Eu am ajuns acum doi ani cu maşina mea din Oludeniz în Marmaris. Distanţa este de aproximativ 150 kilometri, iar drumul a durat peste două ore, fiind destul de dificil. Cu autobuzul/autobuzele, garantat faci mai mult sau mult mai mult şi nu ştiu dacă merită.

Dacă tot crezi că te vei plictisi în Marmaris, poţi încerca să pleci cu ferry pe mare la Bodrum. Bine, feribotul nu este din Marmaris, ci din peninsula Datca, relativ aproape şi nu prea.

LA CMR De la Marmaris la Oludeniz pe mare - scris de CorinaP18 în secțiunea [CMR TURCIA]
krisstinna, 23.06.22 21:56»@Mika:

Ce înseamnă “plaje frumoase” pentru tine? Pentru fiecare individ înseamnă altceva.

Assos este foarte scump, plaja e nașpa, cu pietre, apa e banală, am pus eu poze. Oraselul e minunat, e doar de vizitat (în opinia mea).

Skala și Poros sunt departe de tot și de toate, nu m-aș caza niciodată acolo, ești izolat, insula e muntoasă, drumurile sunt lungi și greoaie.

Dacă aș mai merge vreodată in Kefalonia (sper că NU), Argostoli aș alege negreșit, mie îmi place viața.

Argumente:

Locul de unde iei ferry-taxi pentru peninsula Paliki, Lixouri și plaja Xi.

Ești pe la mijlocul insulei, aproape de tot, adică ce cele doua obiective turistice de pe insulă: o peștera și o grota (altceva nu are insula asta)

Ai acces lejer la faimoasele plaje din vest și la pitorescul Assos.

Seara orașul e animat, atmosfera de vacanță e prezenta, nu ești la parastas, in pustiu.

Vezi? Frumos înseamnă pentru fiecare cu totul altceva.

Vrei izolat? Alegi Xi, te simți ca la țara.

Vrei sa fii departe de toate plajele frumoase? Alege Poros și Skala.

Vrei sa vezi marea din pat? Alege Petani hotel și vei avea respiratia tăiată in fiecare dimineața.

Alege ceva pe la mijlocul insulei-mamă, Lassi e o alegere ok.

Definește “frumos” din punctul tău de vedere, poate vei primi mai multe sugestii.

Ai citit ce am scris eu despre plajele Kefaloniei? Care e pe gustul tău? Ca să înțeleg ce cauți

LA CMR Cazare in Kefalonia - scris de Mika în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 23.06.22 21:00»Tocmai ce ne-am întors din Rhodos, într-adevăr pot spune că prețurile sunt mai mari decât anul trecut, deși anul trecut am fost pe altă insulă.

Oricum diferă foarte tare locul, pe continent poate fi mai mic, pe insule mult mai mare, ca și la benzină, săptămâna trecută era între 2,49 pe partea de vest a insulei și 2,69 pe est.

Așa se întâmplă și cu masa la taverne, am găsit locuri cu prețuri exagerate, moderate, dar și taverne la capătul străzii unde prețurile erau la fel ca anii trecuți.

Așadar depinde de foarte mulți factori.

Cu masa, depinde de și ce anume vreți să mâncați-dar pentru comparație pot spune că dacă anii trecuți noi, pentru 2 persoane aveam o notă de plată de cca 25-30 euro, anul acesta am plătit mereu peste 30, ba chiar 44-45, la același gen de mâncare.

LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
maryka, 23.06.22 20:38»Acum destul de mulți ani, în 2012, noi am stat în Skala. Destul de departe de plajă, adică cca 10 minute, nu o vedeam pe geam... dar acum sunt foarte multe resorturi și viluțe drăguțe chiar peste drum de plajă, o plajă lungă de cca 3 km, de nisip auriu foarte fain. Nouă ne-a plăcut foarte tare. Skala e în sud-est, puteți ajunge cu ușurință la frumoasele plaje din sud, dar și în nord, deși sunt ceva distanțe, dar dacă aveți mașina e mult mai ușor, deși benzina s-a scumpit bine anul ăsta. Săptămâna trecută în Rhodos era între 2,49-2,78.

Sau așa cum a spus și @crismis, împărțiți vacanța pe cel puțin două cazări, una în nord, alta în sud și astfel cuprindeți tot.

LA CMR Cazare in Kefalonia - scris de Mika în secțiunea [CMR GRECIA]
mstefan, 23.06.22 20:02»Tropitel este o alegere foarte buna. Are o laguna faorte mare cu apa 5m cu pesti si corali unde se poate innota tot timpul indiferent de starea vremii. Se intra tot de pe ponton.

Hotelul este in linia 1, pe malul marii si are recif de corali la hotel.

LA CMR Plaja cu apa adanca - scris de dognean în secțiunea [CMR EGIPT]
crismis, 23.06.22 16:46»@Mika: Atunci luați 2 cazări. De exemplu, distanța între Assos și Argostoli o parcurgeam cam într-o oră. Fiskardo este, de asemenea, un loc foarte, foarte fain, dar e cam departe de restul și, în plus, eu aveam damblaua cu Assos.

În sud, puteți sta oriunde odată ce aveți mașină.

LA CMR Cazare in Kefalonia - scris de Mika în secțiunea [CMR GRECIA]
Mika, 23.06.22 16:40»@crismis: Mulțumesc! Foarte util. Intenționăm sa stam vreo 10 zile și mergem cu mașina.
LA CMR Cazare in Kefalonia - scris de Mika în secțiunea [CMR GRECIA]
crismis, 23.06.22 16:32»@Mika: Depinde câte zile stați și dacă veți avea la dispoziție un auto. De exemplu, noi am fost cu mașina noastră anul trecut (de anul ăsta există charter și puteți închiria, eventual, acolo) și am stat 10 zile, dintre care 5 am avut cazare în Assos, iar alte 5 în Trapezaki. Dacă ar mai trebui să organizez din nou aceeași vacanță, aș tăia o zi sau 2 de la Assos (nordul insulei) și le-aș adauga sudului, mai bogat în plaje pe gustul nostru (cu nisip și intrare lină în mare).

În cazul în care stați mai puțin (5-6 zile), aș recomanda zona Lassi, de unde se ajunge relativ ușor la principalele atracții.

Și, de asemenea, aș recomanda cel puțin 2-3 zile în Itaca, mult mai rustica și cu niște plaje superbe!

A propos de văzut marea din pat; uită-te un pic pe cazările mele de anul trecut: Linardos Apts în Assos și Diana Studios în Moussata/Trapezaki (cea din urmă cu o vedere splendidă la mare, dar aflată la cam 3 km de aceasta).

Orice ați alege, vă doresc vacanță de vis!

LA CMR Cazare in Kefalonia - scris de Mika în secțiunea [CMR GRECIA]
Mitica49, 23.06.22 14:28»Recomand cu drag pensiunea” Castelul de smarald” de la Pângărăcior Piatra Neamț. Dacă vei citi, pentru lămuriri, postarea mea: vezi impresii, vei vedea că întrunește toate cerințele tale.

Vacanță plăcută și vreme (nu numai vremuri) bună!

LA CMR O pensiune mica, cu o curte mare in zona Suceava-Neamt - scris de RoxanaGRS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
eug, 23.06.22 08:35»Din câte știu dacă titularul actelor nu este în mașină procedura e aceiași. Dar ce mai bine verifica pe mae
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Nasshu, 23.06.22 08:18»@m liviu:

Pentru a face o împuternicire de la o alta persoana fizica trebuie făcută la notar legalizata apoi tradusa în turca de către un traducător autorizat?

Imputernicirea este din partea unei persoane juridice catre o persoana fizica.

De la persoana fizica la persoana fizica trebuie procura. Notarii insa nu prea mai fac procuri, mai nou = contract de comodat (mai stufos = mai scump la notar si la traducator).

In ambele cazuri trebuie tradusa în limba turca de către un traducător autorizat de către Ministerul Justiției și aplicată ștampila Consulatului Turciei la București sau Apostilă de către Camera Notarilor Publici.

AU fost cazuri cand a fost suficienta imputernicirea din partea firmei, in engleza / stampilata, dar nu iti recomand e riscant.

Exista firme, majoritatea in Bucuresti care se ocupa de acest lucru, cea mai ieftina varianta este cea cu stampila Consulatului. Le gasesti la un search pe google google.com/search?q=turci ... sclient=gws-wiz

Nu este nevoie sa te deplasezi la ei, trimiti documentele pe mail si primesti documentul acasa, timp destul de scurt.

E foarte posibil ca firmele de leasing sa nu mai faca chestii de genul asta in cazul Turciei din cauza acestor proceduri care le incarca activitatea.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Nasshu, 23.06.22 08:02»@ankutzaary: plaja este ok, nisip - nu foarte fin, intrarea in apa cu pietricele mici, nisip fin la cca 2m de mal.

Cand am fost (2019) existau zone cu sezlonguri contra consumatie dar si zone unde se achitau. Din loc in loc exista si zona (free) pentru prosop pentru cei care nu vor sezlonguri.

LA CMR Polichrono - Cazare BleVista, plaja? - scris de ankutzaary în secțiunea [CMR GRECIA]
ankutzaary, 23.06.22 07:49»@resita2009: Multumesc pentru raspuns, si desigur ca o sa avem asigurare medicala de calatorie
LA CMR Polichrono - Cazare BleVista, plaja? - scris de ankutzaary în secțiunea [CMR GRECIA]
Carmen47, 23.06.22 00:09»Nu stiu cum sunt alte plaje, dar la resortul la care am fost, Desert Rose (vezi impresii), pentru a reduce disconfortul generat de flux/reflux, este construit un golf unde se poate inota tot timpul zilei. Golful este prevazut la limita cu marea cu plase care ingradeste intrarea in golf a faunei marine periculoase.

In tot Egiptul marea se "inchide" la apusul soarelui, motiv pentru care nu mai este permisa intrarea in mare dupa apus.

Nu stiu cat de safe este sa inoti in apa adanca in zone neamenajate, intrucat exista fauna marina potential periculoasa: arici de mare, pisici de mare, rechini.

In golful resortului, intrarea in apa este progresiva, dupa vreo 10 m depasind 2 m.

Pentru inot sportiv exista o piscina dedicata acestui lucru.

Am intrat in mare si dincolo de podul golfului, dar nu m-am simtit safe: misunau tot felul de lighioane si curentii erau puternici.

LA CMR Plaja cu apa adanca - scris de dognean în secțiunea [CMR EGIPT]
m liviu, 22.06.22 22:49»@eug: Mașina pe firmă nu o pot folosii. Cei de la leasing nu accepta deplasarea în afara Uniunii Europene... din acest an. Parcă aș merge în Rusia., 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️Voi folosii o mașină a unui prieten.

De aceea vreau sa fiu în regula cu tot!

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
dianamea, 22.06.22 22:15»Poate circula in tarile UE doar cu buletinul, dar fiind minor, daca circula doar cu un parinte, trebuie acordul la notariat al celuilalt parinte, sau daca merge cu terte persoane, trebuie acordul la notariat al ambilor parinti.
LA CMR Polichrono - Cazare BleVista, plaja? - scris de ankutzaary în secțiunea [CMR GRECIA]
pagină generată în 0.17014503479 sec
[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată