Răspunsuri încărcate @AFA [p.139 /140]
[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]
Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)
De-abia azi am reusit sa deschid laptopul in saptamana aceasta si am dat de aceasta solicitare.
Am fost la sfarsitul lui iunie, anul trecut, pentru cateva zile in Maramures si la venire am spus celor care doreau sa mearga in Maramures sa renunte la aceasta idee. O fac si acum. Pe langa faptul ca e cam departe de casa ajuns in plus e atat de frumos ca nu vei mai dori sa te intorci acasa.
Dar daca nu te pot convinge sa renunti te las sa constati pe propria piele cat e de frumos.
Noi am fost cazati la o pensiune in Viseu de Jos, intr-o pensiune data in folosinta in anul 2020. Daca as lauda Casa Alexandru (acesta e numele pensiunii) nu as avea cuvinte de ajuns. Noi am optat pentru varianta de cazare fara masa, pentru ca ne-am ocupat de gatitul mesei, ce am vrut noi, la oara la care am dorit noi. Eu cred ca a fost mai convenabil, nu numai ca pret, dar si ca timp. In circa 30 de minute 4 perechi de maini feminine pregateau mancarea pentru 10 persoane cate am fost in grup. Iar barbatii, in afara de verificarea calitatii beuturii, se ocupau si de gratar, de aranjatul mesei, etc. Aprovizionarea o faceam din Viseu de Sus, unde sunt trei supermarketuri cunoscute. As adauga amabilitatea gazdelor de a ne pune la dispozitie o bucatarie complet utilata, ajutor cu produse din gospodaria proprie, cafetiera cu tot ce e necesar (cafea, lapte, frisca, zahar) 24 din 24. Iar cireasa de pe tort au fost costumele de morosence cu care s-au imbracat si pozat partea feminina din grup si de care erau tare mandre.
Prima zi am mers la Sapanta, unde in afara de Cimitirul Vesel, am mai vizitat biserica din Sapanta, Manastirea Peri din Sapanta (cea mai inalta constructie din lemn din Europa), apoi o oprire in Sighet pentru a vizita Monumentul Cuiului, apoi am coborat spre Baia Sprie, vizitand satul Breb, Lacul Albastru, satul Sarbi, Manastirea Barsana.
A doua zi a fost alocata Mocanitei si apoi Cascadei Cailor. Avand copii mai mari (sper ca invatat si mersul pe jos) puteti face si o scurta drumetie in Borsa pe Rodna.
Ziua urmatoare pe traseul Viseu, Petrova, Costiui, Vadu Izei, Sugau, Giulesti, Desesti, Baia Sprie, Danesti, Surdesti, Cavnic, Ruptura, Budesti, Sarbi, Calinesti, Valeni, Barsana, Rozavlea, Viseu, puteti vizita Castelul Apafi din Costiui, mamastirea Sat Sugatag, creasta Cocosului Desesti, mPasul Gutai, Casa Iezuitilor Baia Sprie, Casa Vasile Lucaciu Sisesti, Piatra Tatarilor Cavnic, Biserica din lemn Budesti.
Evident ca, in functie de timpul disponibil puteti alege si alte obiective cum ar putea fi Biserica de lemn Poienile Izei, manastirea Botiza, Pestera cu oase Poiana Botizei, pasul Rotunda, pasul Neteda, manastirea Sf. Ana Rohia, muzeul Satului si Muzeul Etnografic Sighet, Muzeul Etnografic, Muzeul de Istorie si Arheologie, Muzeul de Arta, Muzeul de Mineralogie, Turnul lui Stefan din Baia Mare. Lacul Firiza, castelul Teleki si muzeul Petofi sandor din Caltau si multe altele.
De vazut ai ce vedea, sa te vad cum te hotarasti sa pleci de acolo!
Numai bine si calatorii placute!
PS. Am fost de 4 ori în Duni (vezi impresii).
Acum 12 ani am stat la Kervansaray in Lara, în prezent se numește Nirvana Cosmopolitan, am văzut anul trecut că este renovat (am stat la alt hotel in apropriere).
Deci acest hotel la et 7 au camere family care se compun din un dormitor matrimonial cu pat dublu și baie proprie, și încă un dormitor gem living care are un pat dublu și la fel baie proprie.
Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).
-
În plus, nu tu (sau un alt utilizator?) zicea mai sus „verifica mai ales aspectele negative relatate de cei care au fost deja acolo si nu lua de bun ce iti recomanda o agentie”
Va sugerez sa intrati pe [...] unde au o descriere foarte detaliata a majoritatii hotelurilor din Turcia.
Am zis „foarte probabil” (și nu „categoric” , de exemplu) pentru că nu sunt la curent cu prețurile actuale
Îți recomand să inițiezi o solicitare de ofertă aici pe AFA -- sunt convins că ți se va indica „cel mai bun hotel (pentru VOI!)” pe care l-ai putea alege — în acest buget.
amfostacolo.ro/solicitare ... ferta.php?tid=1
La capitolul acesta excelează ofertele AFA -- îi spui un buget (și istoricul, profilul preferințele tale) — și îți indica „cel mai bun hotel” pe care-l poți „cumpăra” cu acei bani (cel mai bun = PENTRU VOI)
„Din București până în Antalya sunt cam 1400 km și sunt cam doua trasee principale 1 prin Istanbul, și 2 prin Canakkale. Amândouă sunt frumoase, recomand cazari intermediare in diferite orașe si că să vedeți mai mult, mergeți pe un traseu și vă întoarceți pe celălalt. ”
Da, asa este, dar din Zalau se mai adauga niste sute de kilometri. In plus, unii copii suporta usor drumul, altii nu. Si eu merg cu masina in Turcia, imi place, dar drumul poate fi destul de solicitant, chiar si pentru adulti, dar mai ales pentru copii. Fiecare isi cunoaste cel mai bine proprii copii, asa ca daca stefaniarares a ales avionul, cred ca stie de ce.
Eu si sotul meu am mai fost o data, cand eram mai tineri, in Side, dar atunci am cautat sa fie liniste. De data asta caut sa ma relaxez, iar copiii sa se bucure de aquapark (preferatul lor oriunde am merge). Acesta este si motivul pt care am optat pt Antalya, sotul nefiind fan Turcia.
Din cautarile de pana acum, am pus ochii pe Delphin palace
In calitate de membru cu 2-3 concedii la activ prin Maramures, pot sa vin catre tine cu mai multe sfaturi/sugestii/recomandari.
1. Daca te cazezi in Viseu vei fi foarte departe de Cascada Cailor. Mai exact vreo 40 km. Noi am ales o solutie intermediara, mai exact BORȘA care se afla oarecum intre Cascada Cailor si Viseu. Apoi in Viseu, datorita (sau mai bine zis din cauza) Mocanitei, tarifele cazarilor pot suferi ajustari semnificative pe plus.
2. In Borsa gasesti tone de cazari, nu o voi recomanda pe cea unde am fost noi pentru ca desi prima data am fost multumiti, a doua oara se cam stricase treaba. Insa este un orasel maricel. Avand in vedere ca stati 2 nopti, veti avea nevoie de aprovizionare. Ai cateva galerii comerciale, ai Unicarm (super market local foarte popular si apreciat), ai pana si Pepco dar si cateva restaurante. In Viseu... nu imi aduc aminte sa fie mai mult de unul doua buticuri comunale.
Zona de la Viseu este frumoasa dar este si foarte aglomerata din cauza pensiunilor ce au aparut ca ciupericile dupa ploaie. Apoi luati in calcul ca zilnic vor veni si vor pleca turisti de acolo pentru Mocanita. Trafic mare, mai ales pe drumul principal spre aceasta. Singurul avantaj ar fi ca esti aproape de Sighet si de restul obiectivelor, dar oricum veti avea cazarea la Vadu Izei.
Mie personal Borsa mi s-a parut o zona fascinant de frumoasa. Chiar daca si aici sunt multe pensiuni, ca exemplu, sunt dispuse altfel iar drumurile sunt mult mai ok vs Viseu.
3. Pentru Mocanita ti-as recomanda sa cumperi bilete din timp, online, de aici
https://mocanita-maramures.com/
Este site-ul lor oficial. De-asemenea au pachete cu mancare si bauturi, iti recomand sa cumperi macar pentru voi 2 adultii, pachetele cu platourile grill, ceai, ciocolata calda, etc. Cand ajungeti la capat, este o zona de picnic, unde au ei gratarele si cu siguranta celor mici li se va face pofta si le va fi foame.
Costa destul de mult, chiar si fara mancare dar experienta merita din plin. De-asemenea va recomand, mai ales ca sunteti cu 2 copii, sa nu alegeti un vagon apropiat locomotivei. Aici vine cel mai usor fumul care nu-i tocmai prietenos, plus funingine.
4. Pentru Cascada Cailor, incercati sa mergeti de dimineata. Dupa 10 deja toate parcarile sunt ocupate + coada de la telescaun. Sa aveti la voi cateva senvisuri si sticle cu apa. Sus nu prea sunt magazine. Tot in zona ar mai fi de vizitat si Pestera din Piatra Rea. Si aproape de Borsa ar mai fi de vizitat Manastirea Moisei
5. Pentru partea a doua a circuitului ai mentionat si Cavnic, banuiesc ca acesta va fi vizitat la drumul de intoarcere catre casa.
6. Referitor la celelalte obiective importante din zona Sighet ai mentionat deja Cimitirul Vesel si Mănăstirea Bârsana. Ar mai fi de adaugat, cateva obiective EXTREM de importante, mai exact:
7. Manastirea Peri Sapanta care are înălțimea totală este de 78 m. Se spune că este cea mai înaltă biserică de lemn din lume.
8. Dacă tot ai ajuns la Bârsana, mergi vreo 25 kilometri spre nord până la Sighetu Marmației pentru a ajunge la Memorialul Durerii, care este dedicat celor care au fost incarcerati, persecutati si chiar omorati de catre regimul comunist. Practic, o fosta inchisoare comunista. O experienta unica pe care v-o recomand!
9. Satul Breb, fiind laudat de multi ca fiind cel mai autentic sat din Maramures, se afla la o distanta de aproximativ 20 km de Cavnic.
10. Lacul Albastru, aflat in zona Cavnic Baia Sprie.
Sunt doar sugestii, voi va puteti personaliza itinerariul dupa bunul plac.
CONCEDIU PLACUT!
Cu avionul este mai rapid, poți să închiriezi mașina dar daca vrei sa vezi și alte a, recomand să mergeți cu mașina.
Din București până în Antalya sunt cam 1400 km și sunt cam doua trasee principale 1 prin Istanbul, și 2 prin Canakkale. Amândouă sunt frumoase, recomand cazari intermediare in diferite orașe si că să vedeți mai mult, mergeți pe un traseu și vă întoarceți pe celălalt.
Dacă doriți va pot ajuta cu mai multe informații despre ce ați putea vizita in Turcia.
Excursia pe cele doua insule a costat 2000 de kune pentru 2 persoane
de ce ai ales Lara? din cauza transferului inclus gratuit in pachet? daca nu un transfer costa de multe ori cat inchirierea unei masini (care iti da ocazia sa vizitezi si alte localitati- atractii turistice...)...
referitor la hotel... din orice localitate... verifica mai ales aspectele negative relatate de cei care au fost deja acolo si nu lua de bun ce iti recomanda o agentie...
„As vrea sa stiu daca o camera standard e suficienta ori trebuie sa ma orientez spre varianta family. ”
La majoritatea hotelurilor din categoria care te interesează pe tine este CLAR suficientă camera standard. În plus, hotelurile acceptă o configurație 2 ad + 2 copii (7 și 11) în dbl standard [le] NU E NEVOIE să plătești (mult) mai mult pentru „o family”, cu alte cuvinte
-
Pentru a-ți putea recomanda un hotel sau altul — e nevoie de info suplimentare - de exemplu
- ai mai fost în Antalya? Dacă da, unde?
- mai general, care hoteluri la care ai fost ți-au plăcut - și care nu?
=
Recomandările nu se fac „în orb” , fără să știi nimic despre „profilul turistic” al solicitantului. Unora li se potrivesc „mănușă” anumite hoteluri -- care altora nu se potrivesc, poate, aproape deloc
Dă-ne, deci, mai multe detalii despre preferințele și istoricul vostru turistic (unde ați fost și v-a plăcut? unde nu v-a plăcut? -- este chiar mai relevant decât prima întrebare!) — pentru a primi trecomandări cât mai relevante
Aștept să scri impresiile tale despre pensiune și plimbarea prin Deltă.
Asta înseamnă AFA... cerem informații și ideal este să scrie fiecare impresiile proprii pentru o mai bună reprezentare.
În rest numai de bine!