Ecouri — scrise de mihaelavoicu; în 2019 SĂPT.2

mihaelavoicu, 13.01.19 18:48»@Zoazore: Te îmbrățișez!
LA REVIEW CASA ÎNGERILOR AFA — cea mai frumoasă casă din lume - scris de ? în rubrica Filozofări de suflet (mai puţin turistice)
mihaelavoicu, 13.01.19 18:43»Am auzit prin ce ai trecut și nu este ușor! Prietenii AFA au fost buni prieteni, dar adevărata putere numai și numai în tine o vei găsi și nu așa curând.

Amintești de îngeri. Dar ți-ai pus întrebarea ce sunt de fapt, îngerii? O spun, pentru că e un termen des folosit. Îngerii sunt entități imateriale formate din jumătățile de suflet ale părinților lor. La pierderea unui copil, jumătate din sufletul fiecărui părinte, pleacă odată cu el, acolo, sus, în lumea lor albă și imaculată. Acolo, eu am un înger. Ar fi avut 46 ani, dacă nu pleca.

Privește frumosul, caută liniștea, citește, mergi la muzee, evită noncalitatea și-ți vei găsi puterea de a te reface sufletește. Numai și numai hrana spirituală (și aici nu mă refer la cele bisericești), te va redresa.

Te îmbrățișez!

LA REVIEW CASA ÎNGERILOR AFA — cea mai frumoasă casă din lume - scris de ? în rubrica Filozofări de suflet (mai puţin turistice)
mihaelavoicu, 13.01.19 17:57»Foarte interesante picturile astea murale. Au expresie, șarm, mesaj. Numai cineva cu talent, poate chiar plasticieni, pot face așa ceva.

Mi-am amintit de filmul ”Frații corsicani”, văzut prin anii 60, film dur cu un sfârșit tragic.

Frumos review! Vă îmbrățișez!

LA REVIEW I murales din Orgosolo şi Tinnura - scris de ? în rubrica Descoperă Sardinia
mihaelavoicu, 13.01.19 17:37»Foarte bine că ai fost la Berlin. Și eu aș îndemna pe oricine să meargă să vadă. Orice. Și partea veche și partea nouă și zona fostă estică și cea fostă vestică. Eu nu am văzut Reichstagul prin interior din lipsă de timp, deși am bătut orașul în două rânduri, în același an. Este fantastic din multe puncte de vedere: politic, cultural, artistic, istoric, iată gastronomic și încă multe...

Am citit cu plăcere și mi-am amintit multe, deși ai scris sumar.

Am votat cu drag!

LA REVIEW Un santier numit BERLIN - scris de ? în rubrica Descoperă Berlinul
mihaelavoicu, 12.01.19 16:04»@liviu49: Da, Casa cu Blazoane este la Chiojdu, în județul Buzău și încă se mai poate vizita, după care va fi numai la dispoziția Uniunii Arhitecților. Nu știu exact, dar aș dori să nu fie așa, să se poată vizita permanent. Eu nu am văzut-o încă.

Goblenul a fost (acum nu mai lucrez) pentru mine mai mult decât o pasiune, a fost un suport. Am avut o mică expoziție pe temă turistică și la întâlnirea de la Alba Iulia din 2018. Numai unicate, creații personale.

Cu bine!

LA REVIEW Muzeul Memorial Nicolae Iorga, Vălenii de Munte - scris de ? în rubrica Muzeul Memorial 'Nicolae Iorga'
mihaelavoicu, 12.01.19 15:00»@Dan&Ema: Am citit articolul la vremea respectivă. Și Muzeul Natura Văii Teleajenului este nou modernizat. Poate-i va veni rândul.

MULȚUMESC! Este doar Ziua cuvântului magic, ”Mulțumesc”

LA REVIEW Muzeul Memorial Nicolae Iorga, Vălenii de Munte - scris de ? în rubrica Muzeul Memorial 'Nicolae Iorga'
mihaelavoicu, 12.01.19 14:55»@liviu49: Mulțumesc pentru lecturarea muncii mele! Astăzi este Ziua cuvântului ”mulțumesc”. Oricum, tot aș fi mulțumit! Să l-e luăm pe rând:

1. După validare, mi-am aruncat ochii pe rev. după eventuale greșeli și văd deja un vot. Era liviu49. Mulțumesc!

2. Zona de nord a județului, pe la Slon, Bătrâni, Starchiojd, este de o frumusețe rară și un aer de te pălește în moalele capului. Asociația Arhitecților au cumpărat și refăcut ”a la carte” o bijuterie de casă în Chiojd (dacă greșesc, sigur tata123, mă va corecta), de-i spune ”Casa cu Blazoane”. Caută pe internet, este superbă.

3. Nu am vrut să lungesc prea tare articolul, dar erau încă multe de adăugat. Iorga cumpără casa în 1907 și în 1908 deja funcționa o tipografie de-i zicea Neamul Românesc ulterior va primi numele de Datina Românescă. Și tot în 1908 se deschid cursurile Universității de Vară, care se țin și în zilele noastre în fiecare lună august, la Centrul Cultural din Văleni. Prin anii 90 și ceva am expus în holul Centrului Cultural o mică expoziție de goblenuri, care a fost și nu a fost admirată. Georgeta Fillitti a fost extrem de încântată, în timp ce altă personalitate foarte cunoscută, nu.

4. Nu cunosc nimic în legătură cu moara de apă de la Drajna. Wow... ce peisaje sunt și pe acolo!!

5. Muzeul Etnografic amintit este alăturat casei lui Iorga. Muzeul Conacului Bellu este la Urlați. Merită și de 10 ori, a fi văzut.

Scuze, m-am lungit cam mult, dar e ziua cuvântului MULȚUMESC.

LA REVIEW Muzeul Memorial Nicolae Iorga, Vălenii de Munte - scris de ? în rubrica Muzeul Memorial 'Nicolae Iorga'
mihaelavoicu, 12.01.19 14:14»@webmaster: Mulțumesc, Web! Nu degeaba astăzi este Ziua cuvântului ”mulțumesc”.
LA REVIEW Muzeul Memorial Nicolae Iorga, Vălenii de Munte - scris de ? în rubrica Muzeul Memorial 'Nicolae Iorga'
mihaelavoicu, 08.01.19 20:49»Mulțumesc, Doinița! Mi-ai amintit de anii când umblam prin țară, când nu aveam mașină și se făceau excursii cu autocarele. Dar prima dată când l-am văzut, eram elevă, într-o excursie cu școala. Bineînțeles, acum l-aș vedea cu alți ochi.

Avem o țară de vis, pe care eu una, nici juma' nu am văzut-o!

LA REVIEW Doua zile intr-un tinut de vis - scris de ? în rubrica Descoperă Lacu Roșu
mihaelavoicu, 07.01.19 17:04»Frumoasă prezentare a călătoriei voastre prin Iordania. Astea sunt lucruri cu care rămâi întreaga viață, imagini pe care numai tu ești ”stăpân”. Ați avut și timp frumos iar pozele au ieșit superbe. felicitări!

Un an cu mult bine!

LA REVIEW Petra - Minunea roz – partea a II-a - scris de ? în rubrica Descoperă Petra, oraşul roz
pagină generată în 0.0159878730774 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată