Ecouri — scrise de irinad; [p.4 /148]

irinad, 08.04.20 17:52»@crismis:  Cristina, mulţumesc mult, mă înclin, ştii că aprecierile sunt reciproce! Îi explicam mai sus şi lui Carmen, am scris articolul când eram cam demoralizată, dar acum sunt mai optimistă şi sper din toată inima într-o Grecie mai pe la toamnă. Fără Grecia e greu de conceput pentru noi să treacă anu' !

Cam aşa fac şi eu: pe de o parte mă afund în amintirile frumoase despre vacanţele ce au trecut​ şi încerc timid să cred că planurile de vacanţă nu mi s-au năruit de tot. Cel puţin anul ăsta, după aceea vom mai vedea ce va mai fi!

Acum mă focusez pe o minivacanţă ​pe care am avut-o în prima parte din februarie anul ăsta, dar cum încă nu terminasem cu Creta, n-am mai început să scriu şi despre altceva!

Toate cele bune şi mulţi pupici, d-na doctor!

LA REVIEW „Bolovanii” antici de pe meleagurile Cretei de vest - scris de ? în rubrica [Alte] 'Opționale' din Chania
irinad, 08.04.20 17:40»@Carmen Ion:  Mulţumesc frumos, Carmen, da, " pietroaiele" sunt o pasiune comună, le căutăm mereu în vacanţe şi le găsim de fiecare dată. Mai faimoase sau mai lipsite de faimă, noi le vizităm!

Am scris articolul acum câteva zile având o stare de spirit nu prea grozavă, însă acum mi-a mai trecut, parcă aş mai spera la ceva Grecie anul ăsta pe toamnă! Mulţumesc de încurajare, aveam nevoie! ​

LA REVIEW „Bolovanii” antici de pe meleagurile Cretei de vest - scris de ? în rubrica [Alte] 'Opționale' din Chania
irinad, 08.04.20 07:40»@mishu: Mulţumesc frumos, scuze, abia acum îţi pot răspunde deşi tu mi-ai mai scris şi alte ecouri la alte articole. Vacanţa cretană de anul trecut a fost minunată tocmai pentru că am văzut locuri foarte frumoase, speciale aş zice. De abia ce am terminat şi povestirile despre aceasta, cu greu intercalate şi reluate printre alte review-uri cu privire la alte vacanţe, dar sunt bucuroasă că am reuşit să duc la bun sfârşit acest lucru.

Bine ai revenit!

irinad, 30.03.20 21:58»Ce amintiri frumoase şi destul de recente mi-ai stârnit cu articolul tău! AmFostAcolo în noiembrie anul trecut o zi întreagă şi am prins o vreme însorită dar foarte rece. Asta nu ne-a împiedicat să colindăm prin tot arealul, inclusiv pe ziduri fiindcă ne-a plăcut tare mult tot complexul.

Pisa cu Piazza dei Miracoli este minunată şi, personal, mă consider norocoasă că am reuşit s-o vizitez, însă trebuie să stea în atenţia oricărui turist să vadă îndeaproape toate acele capodopere. Nu este momentul acum, dar trăim cu nădejdea că vor veni şi vremuri mai bune când ne vom mai putea plimba în voie să admirăm frumuseţile lumii!

Toate cele bune!

LA REVIEW Miracolele din Pisa - scris de ? în rubrica Descoperă Pisa
irinad, 25.03.20 19:27»@maryka: Cred că tu înţelegi cel mai bine plimbările noastre prin interiorul insulei, fiindcă ştiu că şi vouă vă plac localităţile acestea micuţe, mai mult sau mai puţin dezvoltate, şi am văzut că le vizitaţi şi voi atunci când sunteţi în vacanţă prin insule. Iar satele tradiţionale greceşti au un farmec aparte, fără îndoială, doar că de cele mai multe ori, din lipsă de timp, turistul nu ajunge la ele.

Sper că eşti bine, după cum sper şi eu că vom trece cu bine peste această grea încercare care s-a abătut asupra omenirii. Trebuie să stăm acasă, să respectăm întocmai ce spun autorităţile şi să nădăjduim că va fi bine!

Te pup şi eu, toate cele bune!

irinad, 22.03.20 14:15»@michaela_1961: Pff, ce să mai zic, e inutil să spun că era mai bine (dar nu prea etic/corect) să le fi păstrat pe amândouă o perioadă (chit că te-ar fi bombardat booking-ul cu mesaje să renunţi la una dintre ele) şi să te fi hotărât după o cumpănire serioasă care dintre ele ar fi rămas în picioare. Evident, în situaţia dată, când asupra vacanţelor planează un grad ridicat de nerealizare, exact cum spui tu, faptul că ar trebui să plăteşti mai mult e cea mai mică problemă.

Nici eu nu mai nădăjduiesc că vacanţele mi s-ar mai mai putea materializa în viitorul nu foarte îndepărtat, dar recunosc că în adâncul sufletului, ca o optimistă incurabilă ce sunt, mai am un licăr de speranţă, încăpăţânându-mă să cred că nu e totul pierdut. Încă nu am făcut anulări, doar am reprogramat o minivacanţă, însă nu exclud să se ducă totul de râpă.

Vom vedea ce va mai fi, aşa cum spui şi tu, să trecem cu bine peste această încercare care ne-a dat viaţa peste cap, să fim cerebrali şi să acţionăm cu resposabilitate şi discernământ! Toate cele bune!

LA REVIEW Printre studenți, la Ünisite 6th floor Edirne - scris de ? în rubrica Alan Suites Unisite (ex 6th floor Aparthotel)
irinad, 22.03.20 12:14»@Dorina9: Mă bucur să aud acest lucru cu privire la îmbunătăţirea micului-dejun la acest hotel, poate chiar aspectul cel mai puţin ok din punctul meu de vedere al unităţii de cazare, însă eu nu sunt aşa pretenţioasă, aşa că nu am fost deranjată deloc de meniul fix.

Din câte constat, s-au schimbat mai multe lucruri la acest hotel, pornind de la denumire şi proprietar, la organizarea magazinelor din stânga şi dreapta sa, la diversitatea micului-dejun, etc., ceea ce nu e rău deloc atâta vreme cât totul rămâne convenabil pentru turişti. Şi, din câte spui tu, preţul este încă atractiv.

La vremea când am fost eu acolo (jumătatea lui decembrie 2018), hotelul era plin de studenţi şi totul părea dedicat lor în mare parte, doar ceea ce îi prisosea era îndreptat către alţii. Fiind o unitate de cazare cu o capacitate destul de mare, se întâmpla frecvent acest lucru.

La vizitele mele ulterioare în Edirne, septembrie 2019 şi decembrie 2019, am preferat şi cazări mai aproape de centru care s-au dovedit alegeri excelente: Edrin Hotel sau ACR Palas pe care le recomand cu plăcere, poate însă o idee mai scumpe.

Mulţumesc pentru ecou şi comentariu!

LA REVIEW Printre studenți, la Ünisite 6th floor Edirne - scris de ? în rubrica Alan Suites Unisite (ex 6th floor Aparthotel)
irinad, 13.03.20 07:06»@teona: Mă bucur să ştiu că aţi fost şi voi în Paleochora şi că v-a plăcut orăşelul cu aer uşor " wild" , preferatul hippioţilor şi al celor cu spirit liber. Chiar mă întrebam dacă n-o mai fi ajuns nimeni pe acolo, chiar dacă e destul de departe de Chania, totuşi face parte din civilizaţie! De aceea, atunci când am zărit prin orăşel acea maşină înmatriculată la noi în ţară, am tresărit de uimire şi bucurie în acelaşi timp.

E drept că reprezintă o altă faţă a Cretei, care, după cum probabil ai constatat şi tu, este diferită mult în sud, faţă de nord.

Cât priveşte vacanţa pe care urmează s-o ai în Kefalonia, îţi doresc din toată inima să se materializeze, aşa cum le doresc tuturor să aibă parte de vacanţele dorite şi visate, să scăpăm cu bine din coşmarul pe care-l trăim momentan. Toate cele bune!

LA REVIEW Vechiul sat din Creta sud-vestică: Palaiochora sau Paleochora - scris de ? în rubrica [Alte] 'Opționale' din Chania
irinad, 09.03.20 20:33»@maryka: Subscriu ideii conform căreia Creta este inepuizabilă! Aşa mi s-a părut şi acum zece când am văzut pentru prima dată o parte din aceasta, aşa mi s-a părut şi anul trecut. Ce-i drept, este destul de mare şi cuprinzătoare, totodată " abundentă" în obiective turistice. După cum ştii, sudul diferă foarte mult de nord, sudul nu este foarte bătut de turişti fiind mai greu abordabil, de aceea mi se pare binevenită orice descriere a locurilor mai puţin frecventate, tocmai pentru ca cei ce merg în Creta să ştie ce ar vrea să aleagă să viziteze. Fiindcă unora chiar le plac locurile mai retrase, mai izolate, mai puţin aglomerate.

Mă bucur că ţi-a plăcut Paleochora, ştiu că genul acesta de staţiuni (ca şi Loutro, Sfakia, de altfel) sunt şi pe gustul tău, ca şi pe al meu.

Te pup şi eu cu drag şi sper să ne revedem atunci când va fi întâlnirea!

LA REVIEW Vechiul sat din Creta sud-vestică: Palaiochora sau Paleochora - scris de ? în rubrica [Alte] 'Opționale' din Chania
irinad, 04.03.20 06:49»Doamne, ce vacanţă wow ai avut! Şi ce articol minunat! Bravo, felicitări! Sincer, aş fi vrut să văd mai multe fotografii, chiar ai ce arăta din ceea ce ai văzut!
LA REVIEW Vacanta la Cape Town - scris de ? în rubrica Descoperă Cape Town
irinad, 03.03.20 20:18»@crismis: Nu mi-e deloc greu să te înţeleg perfect atunci când spui că te-ai îndrăgostit de Sibiu, nu mi-e greu să-ţi înţeleg motivele. Aşa este, aspectul medieval şi atomsfera medievală sunt excelent păstrate în Piaţa Aurarilor, zona Pasajului Scărilor, ulicioarele acelea înguste au un parfum de epocă veritabil care încântă pe oricine. Asta am căutat şi noi în acele zile, să ne mişcăm doar în arealul cetăţii medievale şi să descoperim încet, cu harta în mână, tot hăţişul de străduţe cu case vechi cu " ochi" , biserici de câteva sute de ani cu arhitectură gotică în special, fortificaţii cu tot ce înseamnă acestea: turnuri, ziduri, bastioane. Şi, normal, să ne plimbăm prin pieţele oraşului, să căscăm gura la tot ce e pe acolo. E de revenit de mai multe ori în Sibiu, asta-i clar!

Mă bucur că suntem pe aceeaşi lungime de undă şi de data aceasta, oare pentru a câta oară?!

Mulţumesc pentru vizită, ecou şi cuvinte frumoase!

LA REVIEW Un weekend prin Sibiul medieval - scris de ? în rubrica Descoperă Sibiul
irinad, 03.03.20 15:44»@maryka: În intervalul avut la dispoziție, am încercat să cuprindem cât mai mult din nucleul medieval al Sibiului, știind că nu ne vom îndepărta de centru. Sibiul este un oraș complex, frumos, care are de toate și nu cred să fie cineva căruia să nu-i placă.

Sunt multe de făcut și văzut în Sibiu, de aceea e nevoie de mai multe vizite pentru a-l cunoaște mai bine.

Mă bucur când îmi spui că traseele noastre i-ar putea ajuta pe cei ce-și propun să viziteze în premieră acest oraș.

Mulțumesc pentru cuvintele frumoase, te pup și eu cu drag!

LA REVIEW Un weekend prin Sibiul medieval - scris de ? în rubrica Descoperă Sibiul
irinad, 03.03.20 12:47»@Rodel: Mulțumesc frumos pentru aprecieri, ele sunt cu atât mai valoroase pentru mine, cu cât vin de la o sibiancă. Am reținut recomandarea pentru proxima vizită în oraș, însă acum vroiam să ne " săturăm" privirile cu centrul medieval și toate " vechiturile" sale fermecătoare.

Sibiul este un oraș foarte ofertant din ce am văzut, așa că mai avem " material de studiu" pentru alte dăți!

Zi frumoasă vă doresc în continuare!

LA REVIEW Un weekend prin Sibiul medieval - scris de ? în rubrica Descoperă Sibiul
irinad, 03.03.20 12:39»@tata123: Și mie mi-a plăcut tare mult Sibiul dintotdeauna. Este, nu numai un oraș frumos, cu o istorie bogată, dar este și un oraș turistic prin excelență, organizat, civilizat.

Mă bucur că a lăsat o bună impresie ocupând locul șase dintre cele mai bune destinații europene de vizitat în 2020. E o performanță pe care o merită negreșit!

Mulțumesc de vizită, ecou și utilele completări!

LA REVIEW Un weekend prin Sibiul medieval - scris de ? în rubrica Descoperă Sibiul
irinad, 03.03.20 10:33»@webmaster: Mulțumesc frumos, mă onorează!
LA REVIEW Un weekend prin Sibiul medieval - scris de ? în rubrica Descoperă Sibiul
irinad, 27.02.20 07:35»@Carmen Ion: Felicitări şi din partea mea pentru numărul 300 al articolelor cu care ne-ai încântat, îţi doresc să scrii de aici înainte cel puţin încă pe atâtea şi, da, mă bucur că acesta este despre Grecia, o ţară pe care o iubeşti şi tu cel puţin cât o iubesc şi eu!

Plajele Cretei şi, în special, cele din regiunea Chania sunt adevărate minuni naturale. Nu ai cum să nu rămâi impresionat de frumuseţea lor şi să nu " vorbeşti" despre ele.

Toate cele bune!

LA REVIEW Reviewul meu nr. 300 e despre valuri alb-albastre, ape turcoaz și nisip roz - scris de ? în rubrica Excursii opționale prin/din Creta
irinad, 21.02.20 22:16»@crismis: Mă bucur că şi tu ai constatat cam aceleaşi lucruri despre Continental Forum: micul dejun este minunat, în rest, mâncarea de la restaurant nu excelează şi " ustură" cam tare la buzunar, cazarea este destul de bună, baia de sticlă cam îndrăzneaţă, însă, per total, concluzia ar fi că merită ales din nou, aşa cum îşi merită cele patru stele de pe frontispiciu.

Din câte am văzut, este foarte potrivit ca şi hotel pentru întrevederi de business sau team-building, dar poate fi o opţiune şi în afara acestora. Iar amplasarea este excelentă.

Sibiul ne-a plăcut tare mult (nici nu se putea altfel!), ne-am învârtit prin centrul medieval de o mie de ori cât am stat pe acolo, deşi am prins un frig zdravăn. Ne mai retrăgeam un pic la hotel unde era foarte cald, chiar prea cald, apoi o luam iar din loc la colindat. Era ger cu soare strălucitor!

Mulţumesc pentru vizită, ecou şi cometariu!

LA REVIEW Continental Forum Sibiu, un amfitrion stilat - scris de ? în rubrica Continental Forum Hotel
irinad, 21.02.20 15:33»@Mihai18: Se pare că hotelul acesta își păstrează un standard ridicat al serviciilor, deși am văzut, inclusiv aici pe sait, că are parte și de recenzii negative. Asta depinde în bună parte de experiența și de așteptările fiecăruia dintre noi.

De cum se intră în hotel, în stânga se află lobby barul și în continuare restaurantul Balkan Bistro unde ni se servea micul dejun și unde am mai luat și alte mese ulterior.

Tot în acea zonă era și Wellness Club, spun asta fiindcă am văzut trecând prin restaurant în timp ce eram acolo, domni și doamne în halate și papuci de baie.

De la intrarea în hotel, în dreapta era recepția, iar privind din fața hotelului, în dreapta se află Tekaffe Pastry Shop, cred că un soi de cafenea.

Mulțumesc de vizită, ecou și comentariu!

LA REVIEW Continental Forum Sibiu, un amfitrion stilat - scris de ? în rubrica Continental Forum Hotel
irinad, 21.02.20 12:53»@maryka: Să știi că și noi am fost tentați să asemănăm Sibiul cu Brașovul, cel puțin soțul meu insista mult pe tema asta. Eu sunt un pic mai conservatoare și adepta principiului conform căruia " fiecare cu ale lui, fiecare e unic" , deși, recunosc, există ceva similitudini pe alocuri.

Însă, am remarcat cu ușurință că Sibiul este un oraș eminamente turistic, cel puțin în partea sa centrală, medievală, și care arată destul de bine.

Mulțumesc de vizită, ecou și vorbe frumoase!

LA REVIEW Continental Forum Sibiu, un amfitrion stilat - scris de ? în rubrica Continental Forum Hotel
irinad, 21.02.20 12:40»@Dan&Ema: Am văzut că și tu ai stat la Continental Forum Sibiu și că ai scris deja două articole despre hotel.

Da, în general, hotelul are puncte forte, doar că, într-adevăr, parcarea este scumpă și insuficientă. Însă există varianta parcare publică mult mai convenabilă.

Mulțumesc de vizită, ecou și aprecieri! Toate cele bune și ție!

LA REVIEW Continental Forum Sibiu, un amfitrion stilat - scris de ? în rubrica Continental Forum Hotel
pagină generată în 0.0591869354248 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată