Ecouri — scrise de irinad; în 2019 SĂPT.45

irinad, 10.11.19 05:51»Cu mare întârziere scriu și eu două vorbe, deși de citit am făcut-o încă de la apariția articolului. Dar, cum zilele acestea " joc" un pic în deplasare, funcționez mai cătinel.

Pe de altă parte, o descriere detaliată a bazei vacanței mi se pare un bun obicei pe care-l percep aproape ca pe o datorie față de o gazda bună.

Cu această ocazie, eu am mai învățat un pic despre Spania, țară pe care sper să o pot vedea și eu cândva.

O zi frumoasă îți doresc!

LA REVIEW O frumoasă surpriză, Malgrat de Mar! - scris de ? în rubrica Descoperă Malgrat de Mar
irinad, 08.11.19 09:59»Frumoasă incursiune în Sicilia, aștept continuările, îți mulțumesc că ai găsit articolele mele despre Sicilia folositoare și m-ai menționat în acest sens.

Sunt tare curioasă ce a urmat, fiindcă în cea de-a doua decadă a lunii octombrie am avut și noi o escapadă tot în acea parte de Mediterana, însă eu mai am ceva de așteptat până să îmi aștern impresiile.

O zi minunată îți doresc!

LA REVIEW Sicilia de la est la vest - scris de ? în rubrica Descoperă Sicilia
irinad, 07.11.19 15:02»@krisstinna: Și eu am zis la fel: o vacanță întreagă poate fi făcută lejer pe insula asta fiindcă am văzut că are tot felul de atracții pe gustul meu: peisaje frumoase munte-mare, plaje, sate unice de piatră, o capitală drăguță, animată, istorie, tradiții.

Ne-am plimbat și am văzut multe în acea zi, de aceea mă pronunț în ce privește gama de obiective, însă cam pe fugă. Pentru o primă evaluare a insulei a fost ok, dar merită aprofundate toate cele vizitate. " Defectul" ei este că cam năpădită de migranți.

Mulțumesc pentru aprecieri, mă bucur că ți-au plăcut pozele!

LA REVIEW O zi în insula greacă Chios - scris de ? în rubrica 'Opționale' din Cesme
irinad, 06.11.19 19:29»@adrianbogdan: Iată că a venit şi rândul articolului meu despre excursia noastră, tu ai fost mult mai rapidă! Excursia în Chios ştiam sigur că se poate face, dar a fost neaşteptată soluţia cu închiriatul unei maşini, de altfel foarte oportună. Aşa am reuşit să cunoaştem o parte bună din insulă.

Sincer, uitasem faza cu săritul gardului de la Băile Otomane, dar aşa este, am făcut-o şi pe asta. Nu ne-am putut abţine să nu ne băgăm nasul pe-acolo, deşi programul se încheiase şi porţile fuseseră închise. Noroc cu lucrătorii că mai erau încă în clădire. Eu aveam în plan mai multe obiective din capitală, mai ales că, iniţial, ştiam că vom sta mai mult pe-acolo, dar le-am reportat pentru o vacanţă viitoare, când o fi să fie. Sper să mai ajung în viaţa asta pe acolo.

O seară bună şi ţie!

LA REVIEW O zi în insula greacă Chios - scris de ? în rubrica 'Opționale' din Cesme
irinad, 06.11.19 19:17»@maryka: Mulţumim, organizarea a fost o chestiune de grup! Da, am reuşit să vedem mult, cam pe repede înainte, dar atât s-a putut. Îmi pare rău de capitală că nu ne-a rămas decât foarte puţin timp pentru aceasta. Şi eu iau în calcul în viitor o vacanţă întreagă în Chios, am văzut că poate fi abordată cu ferry perfect din Çeşme, mult mai ieftin decât din Pireu, iar insula este destul de ofertantă, din multe puncte de vedere. Toate satele masticului sunt deosebite din ce am citit, Mesta şi Pyrgi sunt exemple bune.

Mă bucur că ţi-au plăcut pozele, mai ales că ştiu că iubeşti Grecia cel puţin la fel ca mine!

O seară liniştită îţi doresc!

LA REVIEW O zi în insula greacă Chios - scris de ? în rubrica 'Opționale' din Cesme
irinad, 04.11.19 22:08»@krisstinna: Mulţumesc frumos pentru aprecieri, nu ştiu dacă le merit, dar eşti tu prea drăguţă cu mine!
LA REVIEW Cu Orca, până la Mud Bath - scris de ? în rubrica Excursii opţionale din Marmaris
irinad, 04.11.19 20:38»@krisstinna: Ce amintiri frumoase mi-ai trezit! Am făcut această excursie în urmă cu zece ani şi mi-a plăcut enorm, ba chiar atunci când am scris un articol despre ea aici pe AFA, am numit-o " cea mai frumoasă" , la vremea aceea nu intuiam că norocul îmi va surâde dându-mi şansa să văd multe, multe locuri minunate în tot atâtea excursii.

În fine, revenind la opţionala asta, am revăzut-o cu drag pe Orca, tot " băţoasă" , chiar dacă a mai îmbătrânit un pic. Lăsând gluma la o parte, şi anul trecut când am revăzut Marmarisul, Orca îşi făcea datoria zilnic plecând plină ochi de turişti în delta Dalyan. Plaja Iztuzu m-a încântat atunci foarte tare, iar mormintele lyciene mi-au deschis curiozitatea spre a vizita în anii următori multe foste cetăţi ale Ligii Lyciene. Anul trecut am reuşit să vedem şi cetatea Kaunos aflată în spatele dealului din apropierea orăşelului Dalyan, precum şi să revedem mormintele, dar de pe uscat.

La băile de nămol mai aveau materiale publicitare cu Dustin Hoffman pe pereţi? Se pare că marele actor fusese şi el pe-acolo, sau cel puţin aşa le plăcea turcilor să se laude etalând poze din ziare cu chipul lui dat cu nămol.

Scuze că m-am lungit cam mult, dar au dat năvală aducerile aminte...

O seară frumoasă!

LA REVIEW Cu Orca, până la Mud Bath - scris de ? în rubrica Excursii opţionale din Marmaris
irinad, 04.11.19 07:07»@maryka: O excursie minunată, recunosc că nu ştiam de existenţa acestei mănăstiri cu o poziţie absolut uimitoare. Bine şi povestea sa este aproximativ la fel, mă gândesc că şi eu aş fi ales să petrec o zi într-o asemenea excursie, într-un asemenea cadru natural. Faptul că aţi avut ghid vorbitor de mai multe limbi (printre care şi română) a reprezentat un alt aspect pozitiv, oricând e binevenită o informaţie primită în română.

Fotografiile sunt remarcabile şi scot în evidenţă cu succes tot ce frumos ne-ai povestit despre acest obiectiv uluitor.

O zi excelentă îţi doresc!

LA REVIEW Atât de aproape de cer și îngeri... Montserrat! - scris de ? în rubrica Descoperă Montserrat
pagină generată în 0.00780510902405 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată