Ecouri — scrise de piti; în 2023 SĂPT.11

piti, 19.03.23 13:09»Opinia fiecărei persoane e și o chestie subiectivă. E o chestie la mintea cocoșului.

Dacă la partea cu cazările ele au o aplicabilitate destul de largă, mă refer la cititori, viitori turiști prin acele locuri despre care se informează, la partea de masă gusturile sunt parcă diferite, paleta de exigențe/indulgențe e mai largă. E și vorba aceea: "în gusturile omului nu te poți... ".

Am petrecut o săptămână în Maroc (2020) din care 4 zile în Marrakech, 2 în Atlasul Înalt și una în Essaouria. După părerea mea acolo se mănâncă așa și așa, după soția mea se moare de foame (exagerează evident) după părerea altora e binișor.

Acel tajine (legume fierte) omniprezent în bucătăria marocană eu am să îi spun pas. Supa de linte mie mi-a plăcut, alții nici nu au vrut să audă. Carnea de pui, în general la grătar, nu ai ce greși la ea.

În Essaouria, fiind la ocean, am comandat pește. Bun, deși am avut strângeri de inimă căci am apelat la un local ce se aproviziona din piața de pește aflat langă pe pe malul apei. Totul era pe tarabe expus, uneori în bătaia soarelui, fără gram de gheață, la prânz erau 27 - 28 de grade Celsius (martie). Am avut noroc.

Călătorii frumoase vă doresc!

LA REVIEW Mandala Society și încă vreo două locuri - scris de adso în rubrica Unde mâncăm în Marrakech?
piti, 18.03.23 08:20»Aha! Deci nu sunt singurul căruia i-a sărit în ochi acest amănunt deloc neglijabil: polonezii au investit fondurile europene cu cap, nu și-au bătut joc de ele. După prima vizită acolo acest lucru era evident și am spus-o tuturor care m-au întrebat "Nah' și cum a fist în Polonia? "

Dacă la autostrăzi mai au de lucru, mai au de acoperit zone, la infrastructură feroviară și material rulant sunt la foarte mare distanță de noi.

Încă o chestie. Față de restul țărilor din Europa Centrală, în Polonia prețurile încă sunt rezonabile: cazare, mâncare. Poate unora destinația aceasta nu le spune mare lucru cu excepția Cracoviei dar recomand și Gdansk-ul din toată inima, ve-ți avea o surpriză plăcută.

LA REVIEW Salina Wieliczka, Muzeu subteran deosebit! - scris de mprofeanu în rubrica Mina de sare Wieliczka [Wieliczka]
piti, 17.03.23 19:34»Nu pot să nu remarc explicațiile detaliate de la fotografii. Ați avut ceva de scris... la fiecare fotografie numele obiectivului complet apoi ce reprezintă.

Destinația e de notat, am fost de 3 ori până acum în Polonia și iată, motive se mai găsesc.

Au fost momente când v-a încercat senzația de claustrofobie? Mă gândesc la ce adâncime se coboară și poate au fost ceva pasaje mai înguste, întuneric, șamd. Nu am eu treabă cu chestia asta, claustrfob ori ești ori nu. Dar mă întreb totuși.

Mă întrebăm în timp ce mă uitam la fotografii cam cât de greu e să păstrezi acele vitrine din muzeu (în subteran) curate, translucide. În timp cred că tendința e să devină opace apoi se acoperă cu sare. E multă muncă de întreținere având în vedere mărimea neobișnuită a traseului vizitabil, a muzeului.

LA REVIEW Salina Wieliczka, Muzeu subteran deosebit! - scris de mprofeanu în rubrica Mina de sare Wieliczka [Wieliczka]
pagină generată în 0.00788807868958 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată