Ecouri — scrise de Mihai18; [p.1 /75]

Mihai18, 17.06.20 14:34»    Bună Krisstina, bună ziua d-le Cornel.

    Acest rewiev îmi înseninează această zi.

    Acest ecou îl intitulez „A răsărit soarele și pe strada mea” ​​

    Pentru mine litoralul românesc a însemnat ​ani la rând, Mamaia, la” Butoaie” cu cazare privată la o locație lîngă Delfinariu. De ce la Butoaie? V-a răspuns răspicat colegii  @Dan& Ema.

    Totuși, de stațiunea Neptun mă leagă frumoase amintiri. Cu mult timp în urmă, într-un an, am avut bilete  (12 zile, așa era atunci) La hotel Veronica din stațiunea Venus​. Plaja era, nici prea prea, nici foarte bună și atunci am ales plaja de la Neptun, la inele sau la steaguri, unde ne simțeam foarte bine, chiar dacă făceam naveta cu mașina. Nu pot să uit hotelul Neptun, atunci, era o frumisețe, o mândrie, recent ni l-ai descris ca o ruină și m-a durut. dar aceasta este o realitate crudă. Drumul spre plaja de la inele, trecea pe lângă un lac cu o mică insulă unde era un restaurant.

    Doamne, ce frumos era atunci, @Rofri avea multă dreptate. Acum de bucurăm de libertate​ și iată în ce hal a ajuns frumosul nostru litoral. Nu de mult timp ați scris un rewiev critic dar obiectiv despre Neptun.

    Totuși, actualul rewiev „mai drege busuiocul” ​​ O rază de soare, de spreanță, luminează și stațiunea Neptun, deci răsare soarele și pe strada noastră.

    Vă mulțumesc pentru ideile din rewiev și fotografiile atașate​.

LA REVIEW Bali din Neptun - scris de ? în rubrica Unde mâncăm în Neptun?
Mihai18, 16.06.20 20:10»@tata123:  

  Vă mulțumesc pentru răspunsul la ecoul meu.

  Pe AFA sunteți de notorietate​​ și cu autoritatea care o aveți, cred că puteți să convingeți pe colegul nostru @MSND să ne scrie un puct de vedere cu privire la modul cum a fost reparată poarta de deversare de la barajul lacului Paltinu. Scria acesta că a făcut practică acolo, deci a lucrat în domeniu.  

  Cu bine. ​

LA REVIEW Surprize plăcute și neplăcute pe Valea Doftanei - scris de ? în rubrica Descoperă Valea Doftanei
Mihai18, 12.06.20 19:23»  Eu intitulez ecoul „O situație neplăcută pe Valea Doftanei”

  Oricît este de frumoasă zona, undeva, ​într-un colțișor, are si părți neplăcute, ori chiar extrem de periculoase care pot ajunge chiar la o catastrofă.

  Barajul de la Lacul Paltinu, cât este acesta de înalt​, dincolo de el la fel este de adâncă apa, care exercită o presiune uriașă asupa pereților barajului și malurilor.

  Când nivelul apei lacului ajunge la cota de avarie, la baza barajului este un fel de poartă metalică​ care se dechide la comandă și astfel începe să scadă nivelul apei.

  Cum în viață nimic nu este perfect (uneori chiar și la NASA) ​ și la acest baraj s-a produs o defecțiune și porta nu se mai deschidea. În lipsa unei intervenții prompte, era un pericol iminent de producerea unei catastrofe, urmare ruperii barajului ori cedarea unuia dintre maluri.

  Situația este reală și cei din generația mea cu siguranță își amintesc de ea. ​

  Au fost mobilizate efective mărite din diferite instituții ale statului (am fost și eu coptat și am trăit acele momente) care au obligat populația să-și părăsescă casele și să urce sus pe deal. Și noi am fost în pericol, ca și populația. Poarta metalică de la baza marajului se defectase și nu se mai deshidea. Se contura un pericol grav și iminent. Efective ale armatei au folosit explozibil și poarta a cedat. Viteza de ieșire a apei era uriașă, jetul ajungea si la 10-15 megtri lungime iar vuietul era înfricoșător și se auzea de departe. Aceasta s-a întâmplat într-0 noapte de vară. Nimănui nu i s-a întîmplat ceva rău. Rog nu mă întrebați cum a mai fost reparată poarta că eu nici acum nu știu.

  Numai bine tuturor​.

LA REVIEW Surprize plăcute și neplăcute pe Valea Doftanei - scris de ? în rubrica Descoperă Valea Doftanei
Mihai18, 26.05.20 15:32»  Interesant.

  La un asemenea subiect de rewiev chiar nu m-am gândit​, dar este bine venit și el este „o gură de oxigen” pentru AFA care la fel ca noi, traversează o perioadă dificilă. Știți vorba - prietenii adevărați la nevoie se cunosc și dv. sunteți un prieten adevărat al sitului AFA.

  Și mie mi-au atras atenția capacele de canal de pe strada pietonală Vaci Utca (știți mulți în care capitală europeană se află). Acolo, aceste capace sunt din aramă și fiind des calăcate de oameni, s-au lustruit. Nu sunt răutăcois dar trecând pe lîngă ele mă gândem că dacă erau montate în România, de mult timp nu le mai vedeam pentru că ele ar fi fost preferate (furate) de o anumită categorie de persoane.

  Fie, să ne mai citim cu bine. ​

LA REVIEW Orașe la cota 0 - scris de ? în rubrica Documentare 'AmFostAcolo'
Mihai18, 10.05.20 15:49»Apreciez rewievul și în special fotografiile.

  Grădinile Palatului Schonbrunn sunt încântătoare. De la palat, departe în zare, se vede o clădire care are deasupra o acvilă, semn al supremației. Doar o parte dintre turiști se încumetă să ajungă acolo pe jos, dar se poate folosi trasura ori minicarul. Eu cu soția am preferat să mergem pe jos și astfel am putut să admirăm în voie frumusețea grădinilor.

  Cei care nu ajung acolo, poate își pun întrebarea. Oare ce-o fi înăuntru? Desigur, pe la jumătatea drumului este FântânaNeptun la care este bine să poposiți puțin.  

  Iată-ne ajunși în fața Gloriettei. Intrarea este pe partea stângă, urcând niște trepte și apoi se intră înăuntru. Ce este acolo? O cofetărie cu un stand de expunere în partea stîngă a intrării și apoi două rânduri de mese, fiecare având la mijloc un mic vas cu o floare. Când am fost noi, fotografiatul era permis și eu am și imagini video. Prețurile erau la fel ca cele din oraș (puțin sub 4 euro, o prăjitură).

  La ieșire, faceți o mică pauză pentru a admira acvila, decorațiunile frontspiciului și Viena văzută de sus și de departe.

  Pentru noi, drumul până la Gloriett a fost o zi unică în viața noastră și nu o putem uita.

  Cu mult bine, tuturor.

LA REVIEW De vazut si/sau revazut „bijuteriile” Vienei (I) - scris de ? în rubrica Descoperă Viena
Mihai18, 06.05.20 14:17»  După ce am citit rewievul, cele 3 ecouri, am vizionat fotografiile și am ascultat videoclipul, am fost plăcut impresionat. Sunt fan al acestui concert și de mulți, mulți ani îl ascult cu regularitate. Dintre toate acestea cât și din punctul meu de vedere, cel mai mult mi-a plăcut cconcertul transmis la 1 ian uarie1994, la pupitru fiind dirijorul indian Jubit Mehta. Acel concert a avut un repertoriu de excepție și a fost asociat cu scene de balet încântătoare. Îl am înregistrat video și transferat pe DVD pe care le vizionez cu multă plăcere.

  Viața mi-a oferit șansa să ajung și eu acolo, să vizitez sala dar nu am intrat și la concert deoarece nu aveam ținuta vestimentară​ adecvată (doar eram turist).

  Mulțumesc @Dorina9 pentru inspirația de a posta acest rewiev. ​

  ​

LA REVIEW Musikverein, cladirea Filarmonicii din Viena - scris de ? în rubrica (Alte) Locuri 'musai de văzut' în Viena
Mihai18, 18.04.20 09:13»Mă alătur celor care au scris aprecieri pozitive despre acest rewiev. Cu drag și nostalgie  l-am citit și votat cu FB.

    Rewievul descrie doar o mică parte a frumoasei Budapesta care cu siguranță ar multe de oferit turiștilor.

    Eu am fost cu mașina de cîteva ori, pe cont  propriu și desigur fără ghid. Cu lecțiile bine făcute de acasă și cu ajutorul rewievurilor scrise de Dana Necula, am reușit să vizitez multe alte locuri frumoase.

    Astfel, insula Margareta este un paradis pe pământ, care nu trebuie ocolit. O vizită la Castelul Regal și Bastionul Pescarilor oferă frumoase vestigii ale trecutului Budapestei. Temerarii pot ajunge și la Statuia Libertății. Doame, cât de mult se mai pot vizita în Budapesta. Mai recoman Biserica Sf. Stefan, Sinagoga (a 2-a din lume ca realizare tehnică, Piața Eroilor, Piața Deak Terr și multe, multe altele. Locuitorii sunt primitori și bine voitori.

    Vizitați Budapesta și nu veți regreta, de aceea eu am vizitat-o de mai multe ori.

    Felicitări pentru caliatea rewievului.

LA REVIEW Budapesta de pe un mal pe celalalt. Croaziera by night pe Dunare - scris de ? în rubrica Croaziere pe Dunăre
Mihai18, 15.04.20 15:58»    Ați scris un rewiev tehnic  și lăsați impresia că nu sunteți un turist venit acolo pentru prima dată. Ați oferit multe date, amănunte, care ridică gradul caliativ al rewiwevului. Mi-am dat seama cât de bine este organizată viața acolo. În Belgia eu am vizitat doar Brussels. Acum regret că nu am fost și eu acolo, deși am trecut destul de aproape de Liege. Plecasem (cu mașina) din Paris, cu destinația Koln, ca oraș de tranzit și nu aveam timpul necesar măcar să tranzitez acest frumos oraș.

    Apreciez rewivul dv. ​

LA REVIEW Liege (1) - scris de ? în rubrica Descoperă Liege, capitala Valoniei
Mihai18, 10.04.20 15:12»a) În primul rând apreciez la dv. că „puneți umărul” ca situl nostru drag - AFA - să continue să respire, să existe. AFA face parte din viața mea.

    Mă alătur celor care au apreciat acest rewiev care este un îndrumar excelent pentru potențialii vizitatori.

      b) Despre souvenirurile aduse din Egipt. Unele sunt reușite și eu sunt unul dintre beneficiarii lor. Cum? Fiica mea a fost acolo și în perioada excursiei m-am mutat la casa ei ca să am grijă de un câine lup alsacian căruia doar eu îi intram în grații. La întoarcerea lor am primit ca recompense

  - macheta unei piramide

  - o cămilă care funcționează cu o baterie electrică care-i perimite să meargă în ritmul unei melodii orientale. Le păstrez și acum în vitrina din sufragerie și le privesc cu drag.

    Toate cele bune, pentru dv. și familie.

LA REVIEW Vacanță neprevăzută în Egiptul necunoscut - scris de ? în rubrica Sfaturi utile pentru vacanța în Hurghada
Mihai18, 01.04.20 23:09»Bine ați venit pe situl Am Fost Acolo. Dacă veți continua, veți avea multe satisfacții, veți cunoaște virtual lumea, veți întâlni useri, mulți dintre aceștia, oameni de calitate și inevitabil se vor crea afinități. Desigur, rewievul este succint dar v-am acordat acest vot, pentru încurajare. Să scri un rewiev bun nu este ușor, vă veți convinge. Vă recomand ca bibliografie, pe @ Carmen Ion, @Nicole 33, @Irinad, @Krisstinna, etc.

Vă urez succes în această privință.

LA REVIEW Un loc liniștit, curat și spațios - scris de ? în rubrica Vila Fery
Mihai18, 30.03.20 09:30»Ați scris un rewiev foarte plăcut la lectură însoțit de fotografii interesante.

Belgia este o țară frumoasă care are ce oferi turiștilor. Am observat o asemănare accentuată între plaja din Oosetende și plaja tot de la Marea nordului din stațiunea martimă Scheveningen din Olanda, unde se ajunge ușor cu tramvaiul 1 din centru orașului Haga, 8 stații de tramvai.

Am observat că nisipul de la aceste plaje nu are bucățele mici de scoici sfărâmate, probabil în această mare ostilă ele nu pot trăi. Lățimea ambelor plaje este impresionantă. O baie în Marea Nordului este ceva rar întâlnit din cauza temperaturii scăzute a apei. Eu totuși am încercat-o cu mâna, erau doar + 13 grade în plină vară. Belgienii sunt oameni ordonați și știu să conserve vestigii din ultimul război mondial.

Încă o dată, apreiez rewievul dv. și l-am votat cu plăcere. Felicitări.

LA REVIEW În vizită la Marea Nordului - scris de ? în rubrica Descoperă Oostende
Mihai18, 26.03.20 15:14»Haideți să mai râdem încă o dată. Scria colega @mprofeanu

Aveam ca punct de întâlnire la coda calului pe care era Mihai Viteazul

Acesta avea în mâna ridicată o secure. Când eu am dat examenul de admitere la facultate, cu finalul admis-respins, pentru cei respinși, gestul lui Mihai Viteazul însemna „La armată cu voi”

PS. Cei care nu reușeau intrarea în învățămâtul superior, erau încorporați în armată - stagiu militar obligatoriu.

LA REVIEW „Viață” de statuie în București - scris de ? în rubrica La pas prin Bucureşti
Mihai18, 04.03.20 13:52»Am citit rewievul și nu pot să tac și să-mi exprim admirația pentru dv. ca turist. Ați avut curajul să mergeți la capătul sudic al globului pământesc. Sunteți un temerar și vă admir.

Încă o idee și închei. Despre P-15. Ați făcut un safari și ați întâlnit fel și fel de animale sălbatice. V-ați apropiat de rinoceri. A fost un mare risc asumat. Un rinocer, cu imensa sa forță fizică, poate rostogoli o mașină cu turtiști, ca pe o minge.

Excursia dv. este o destinație rar întânită pe AFA. Am votat rewievul doar cu FB și dacă aș fi putut, punem în fața sa un +.

Cu admirație, de la Mihai 18.

LA REVIEW Vacanta la Cape Town - scris de ? în rubrica Descoperă Cape Town
Mihai18, 21.02.20 14:34»Conținutul rewievului m-a bucurat deoarece acest hotel menține de-a-lungul deceniilor standardul ridicat al serviciilor oferite. Pentru ce oferă, prețul/1 noapte este rezonabil.

Eu m-am cazat în acest hotel înainte de anul 1989, fiind în interes de serviciu și atunci era la fel de bun.

Apropos. Ușa de la parter din colțul clădirii, îmi provoacă amintiri. În interior, la acea vreme era un bar de noapte. Prețurile erau mari. O cafea costa cât diurna mea pe o zi, dar merita. Nu știu ce o fi acum acolo, poate îmi spuneți dv.

Cu convingere, am acordat acestui rewiev, un FB

LA REVIEW Continental Forum Sibiu, un amfitrion stilat - scris de ? în rubrica Continental Forum Hotel
Mihai18, 16.02.20 15:25»Titlu - Balik Restaurant de pe Podul Galata.

Mi-a atras atenția și mi-a răscolit amintirile.

Dragilor Adriana și Bogdan, vă felicit pentru acest rewiev. Una este să citești și altceva este să și fost acolo. Eu, da și de câteva ori.

Și acum încep ecoul.

Pe podul Galata este un lanț de restaurante, toate foarte bune. De ce recomand? în dreapta Piața Eminonu-în față Strâmtoarea Bosfor-stânga cartierul Galata cu turnul ce poartă același nume. (am postat și fotografii pe Fecebook).

Am fost de câteva ori la Istanbul, era dorința „Evei” (soția) deși eu eram și sunt fan Viena) și masa de prânz o serveam la cameră, în cașeterole dar nu concepeam ca măcar o masă să fie la unul din aceste restaurante. De ce? Ambianță plăcută, fețe de masă impecabil de curate, promptitudine și amabilitate, mâncare gustoasă + câte ceva din partea casei, apertitiv ori desert, desigur gratuite. Nu trebuie omisă berea Effes la halbă care este mai bună ca la noi în România, cât și cafeaua Lavaza. Acolo simțeam că suntem cu adevărat la Istanbul. Atunci prețurile erau nenegociabile și de-a-lungul câtorva ani, ele au fost între 50-70 TL.

Recomand cu convingere, serviți masa de prânz și acolo.

Adriana și Bogdan - să vă fie de bine masa de acolo.

LA REVIEW Nergis Balik Restaurant sub podul Galata - scris de ? în rubrica Unde mâncăm în Istanbul?
Mihai18, 09.02.20 15:37»De la încept, titlul rewievului îndeamnă să fie citit, în special pentru cei care au fost acolo și sunt nostalgici.

Felicitări d-le Bogdan DSN pentru rewiev și în special pentru fotografii. Totul mi-a plăcut foarte mult.

Ați avut inspirația și șansa să obțineți „două dintr-una” (concertul cât și o vizită în cele mai interesante zone ale orașului). V-a ajutat mult și starea vremii. Eu l-am vizitat pe o ploaie cernită și m-am cazat aproape, la hotelul Renaisance pe Magnumstrasse numai pentru că avea parcare proprie, dar scumpă rău - 25 euro/zi iar cazarea a fost peste 100 euro/zi.

Desigur, punctul forte al orașului este Domul. Ajuns în fața sa, te simți foarte mic față de masivitatea și înălțimea sa, fiind considerată cea mai mare catedrală din Germania cât și din Europa de Nord și este foarte vizitată. Sunetul celor 11 clopote din care unul având greutatea de peste 20 tone, este magnific. Eu am deschis camera video numai pentru a înregistra sunetele lor.

Ne-ai oferit imagini foarte bune din Aldstat.

Hohenzolern este podul metalic pe care mi l-am dorit să-l văd și așa a fost.

M-au întristat imaginile cu orașul grav distrus după al 2-lea Război Mondial. Nu am știu că și acest pod a fost grav avariat. Apreciez hărnicia și sÂrguința nemților care au reușit să-l refacă, de parcă nici nu ar fi fost bombardat. Era bine dacă intrați și în Hauptbahnhof care era doar „la doi pași”

Nu vreau ca ecoul să fie cât un rewiev dar ași avea foarte multe de scris despre Koln.

Rewievul dv. m-a delectat și vă mulțumesc.

LA REVIEW Köln - o destinație pentru city-break - scris de ? în rubrica La pas prin Koln și împrejurimi
Mihai18, 27.01.20 13:53»Un rewiev util pentru cei care posibil vor ajunge acolo și o nostalgie pentru cei care au fost acolo, eu fiind printre aceștia.

Mi-a plăcut foarte mult acest rewiev și vă mulțumesc pentru că m-ați plimbat virtual prin locuri dragi mie.

Câteva cuvinte despre P-2. În această fotografie Le Tour Effel pare aproape de obeliscul din Place de la Concord. Ei bine, nu este chiar așa. Pentru că ne-am dorit foarte mult să parcurgem „au pied” acest celebru bulevard, am plecat pe jos pe acest faimos bulevard. Vă spun eu, nu sunt chiar așa de apropiate. Acest grad boulevard are 2,2 km. dar se merită să fie luat, pas cu pas. Am impresii și multe fotografii de pe acest bulevard încât aș putea scrie un rewiev, dar nu fac acest lucru. Încercați și veți avea de câștigat.

Cu mult bine și călătorii frumoase

LA REVIEW Jumătate din ”Calea Triumfală” sau ”Axa Istorică” a Parisului - scris de ? în rubrica Paris - locuri 'musai de văzut'
Mihai18, 17.01.20 14:47»Sărut mâna.

Îmi place și cu aceasta am spus totul. Îmi plac P-6 și P-10

Nu sunteți nostalgică, sunteți realistă.

Grădina Cișmigiu face parte din viața, din tinerețea noastră.

Grădina Cișmigiu a fost și loc de filmare în ”Buletin de București”

Grădina Cișmigiu a fost o sursă de inspirație pentru compozitorii de muzică ușoară, pe care din păcate, i-am uitat.

Grădina Cișmigiu a fost un rai pe pământ. Vă mai amintiți de Treasa Cireșica (Schitul Măgureanu-colț cu bul. 6 Martie) unde deseori am fost.

Subiectul rewievului este o foarte bună inspirație.

Mi-ați răscolit amintirile. Vă mulțumesc.

LA REVIEW Cișmigiu, spre sfârșit de an 2019 - scris de ? în rubrica Parcuri bucureştene
Mihai18, 05.01.20 21:42»Bună seara.

Ați făcut o bună alegere a hotelului care este situat într-o zonă optimă pentru a vizita obiective turistice importante din Istanbulul istoric.

Referitor la parcarea autoturismului. Este dificil acolo și uneori întâlnești situații inedite, când trebuie să lași cheia mașinii responsabilului cu parcarea. Un exemplu. În zona Eminonu, aproape de moscheia de acolo este o parcare exterioară. Fiecare loc de parcare este de fapt o platformă hidraulică care ridică mașina cca. 2 m. desigur după ce șoferul coboară din ea, astfel că următoarea mașină poate fi parcată sub prima mașină dar proprietarul acesteia din urmă este obligat să lase cheile mașinii pentru ca în cazul când șoferul mașinii de sus pleacă primul, să poată fi mutată provizoriu mașina de jos.

Alteori, nu îți este permis să-ți conduci mașina în parcarea subterană a hotelului. O astfel de experiență am întâlnit-o la Hotelul NH Atlanta din Brussels (acum se numește NH Centraal) unde numai valetul conduce mașina și folosind o telecomandă coboară mașina cu liftul la nivelurile -1, -2, -3

Toate cele bune în noul an.

LA REVIEW Servicii de Calitate, zona Centrala - scris de ? în rubrica Sirkeci Ersu Hotel
Mihai18, 26.12.19 21:37»Bună seara.

Am votat acest rewiev, pentru încurajare deoarece și eu am fost „ucenic” și mă bucura un vot acordat. Și eu vă recomand să postați și fotografii.

Sunt logat pe situl AFA de cca. 5 ani și acum este prima dată când unui ecou îi pun următorul titlu

„Hotel Perla 1989, versus hotel Continental 2019”

1. Confirm părerile pozitive ale dv. despre acest hotel.

2. Confirm numai în parte părerile negative despre gradul de uzură al mobilierului și instalației sanitare.

Am respectoasa rugăminte să răspundeți la următoarea întrebare „Înainte de anul 1990 v-ați cazat la acest hotel, ca să puteți face acum o comparație obiectivă? Eu da, în luna septembrie 1989 și atunci se numea hotelul Perla care era un hotel foarte bun. Mai departe, după 23 de ani, mai exact în noaptea de 27/28 aprilie 2012, în drum spre Belgrad m-am cazat la același hotel cu actuala denumire - Hotel Continental. Mobila din cameră era veche, patul scârțâia și instalația sanitară cu pete de rugină, dar funcțională.

Expresia „cameră urâtă în care se vede moștenirea comunistă” este inadecvată deoarece comuniștii de atunci au lăsat un hotel bun. Normal ca după 23 de ani mobila să se învechească pentru că prioritare au fost încasările și în subsidiar investițiile. Acum, când v-ați cazat dv. tot comuniștii sunt de vină?

N.B. AFA este un sit turistic și nu sunt bine primite aprecierile ori comparațiile cu tentă politică.

LA REVIEW Panoram frumoasa, camere invechite - scris de ? în rubrica Continental Hotel
pagină generată în 0.0461390018463 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată