Ecouri — scrise de gigiiuti; [p.1 /3]

gigiiuti, 21.01.20 14:51»Sunteți autoarea unuia dintre foarte puținele ecouri integral POZITIVE despre Bali!

Cum aș putea să dau și eu de acest șofer+ ghid, pentru a beneficia de serviciile sale?

Mulțumesc!

LA REVIEW Aventura indoneziana -partea X, Sanur - scris de în rubrica Vacanța în Bali
gigiiuti, 26.06.19 14:07»@webmasterX: Este foarte aproape, dar chiar la strada!
LA REVIEW La doamna Irma - scris de în rubrica Albergo Irma
gigiiuti, 23.04.19 23:28»@Alex S: ok
LA REVIEW De ce iubesc eu SHARM-ul? (3.4) – Ziua 7: Snorkeling la insula Tiran - scris de în rubrica Excursii optionale cu plecare din Sharm
gigiiuti, 19.04.19 13:34»@Alex S: Vă invidiez pentru ocazia de a merge la Sharm! Eu n-am putut - poate anul acesta...

În primul rând - contează hotelul, dacă reciful propriu are ce arăta. Asta aflați de pe blogurile hotelului.

Excursii opționale

Ierusalim 1 zi (autocar) - 180$- luni, miercuri, joi, vineri si sambata.

Vizitarea orasului Ierusalim, Zidul Plangerii, Biserica Sfantului Mormant, Biserica din Betleem, timp pentru baie in Marea Moarta (o ora), pranz si gustari. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape si costum de baie. Pretul excursii include pranzul si gustarile, bauturile sunt contra cost.

Muntele lui Moise si Manastirea Sf. Ecaterina - 40$, marti, vineri si duminica, 20:30-12:30. Urcare pe muntele sfant unde puteti admira rasaritul soarelui. Conform legendei, este locul unde oamenii se pot lepada de pacate. Vizita la manastire si in locul unde se spune ca Moise ar fi vazut rugul (tufisul in flacari).

Manastirea Sf. Ecaterina luni, miercuri si sambata 06:00-18:00 - 45$

Manastirea (icoanele antice), moastele Sf. Ecaterina. Dahab. Pranz.

Rezervatia Abu Galum - 65$ - marti, joi, vineri si duminica 06:00-18:00.

Una dintre cele mai palpitante excursii: calatorie cu jeep-uri prin desert, plimbare pe camile pe malul marii, snorkeling in Gaura Albastra (Blue Hole) - unul dintre cele mai spectaculoase recife de corali din lume, pranzul pe malul marii. Dahab. Pranzul si bauturile nealcoolice sunt incluse in pret. Pretul nu include masca, tubul si labele. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

Ras Mohammed (Autocar) - 45$ - marti, joi, vineri si duminica 07:30-17:00.

Unul dintre cele trei locuri din lume unde puteti vedea mangrove. "Lacul dorintelor", recife de corali unice. Pranz. Shopping in orasul vechi. Pranzul si bauturile nealcoolice sunt incluse in pret. Pretul nu include masca, tubul si labele. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

VIP Ras Mohammed (Autocar) - 55$ - luni, miercuri si sambata 07:30-17:00.

Unul dintre cele trei locuri din lume unde puteti vedea mangrove. "Lacul dorintelor", recife de corali unice. Meniul de pranz include fructe de mare. Shopping in orasul vechi. Pranzul si bauturile nealcoolice sunt incluse in pret. Pretul nu include masca, tubul si labele. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

Ras Mohammed (Vapor) - 45$ - luni, miercuri si sambata 07:30-17:00

Veti vizita una dintre cele mai cunoscute rezervatii subacvatice, bogata in corali multicolori si specii diverse de pesti. Pretul nu include echipamentul de snorkeling. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

Insula Tiran - 40$ - marti, joi si duminica 07:30-17:00

Veti putea admira frumusetea recifelor de corali si diverselor specii de pesti. Pranzul si bauturile nealcoolice sunt incluse. Pretul nu include echipamentul de snorkeling. Recomandam sa aveti la dumneavoastra prosoape.

Croaziera de seara - 35$ - luni si miercuri 17:00- 22:00

O calatorie romantica pe un vas confortabil pe Marea Rosie. Seara va fi animata de muzica, cina si bauturile nealcoolice sunt incluse.

Barca cu fundul de sticla - 25$ - luni, vineri 10:30-14:00

Toate frumusetile Marii Rosii le veti putea admira prin fundul de sticla al barcii. Aveti posibilitatea sa faceti poze sau sa filmati.

Batiscaf - 50$ - zilnic 09:00-12:00

Veti avea posibilitatea de a vedea frumusetile Marii Rosii de pe batiscaful nostru.

Delfinariu - 30$ zilnic, mai putin duminica 13:30-16:30

Un spectacol uimitor de dresura de delfini - pentru copii si adulti.

Spectacol 1001 de nopti cu cina - 45$- luni, vineri si miercuri 19.30-00.00

Veti intra in lumea fermecatoare si colorata a Orientului. Spetacol folcloric traditional egiptean, dansuri si cantece nationale. Cina - bucatarie orientala in restaurantul marocan.

Discoteca - night life: zilnic 00:00-03:00. Pretul include o bautura alcoolica si transferul

PASHA (luni 30$), TODA JOIA (marti 20$), EL FANAR (miercuri 20$), HARD ROCK (joi 20$), LITTLE BUDDHA (vineri 20$), PANGAEA (sambata 20$), MAGIC LIFE (duminca 20$).

Canionul colorat - Nuweiba - 50$- luni si vineri 06.00– 18:00

Calatorie cu jeep-urile. Plimbare prin unul dintre cele mai frumoase canioane din lume, unde stancile au dobandit de-a lungul timpului forme ciudate iar natura a modelat si colorat peretii canionului. Dahab. Pranz.

Canionul Pamantul pierdut - 90$ - marti, vineri si duminica 07:00 – 18:00: Canionul Pamantul Pierdut cu nisipul alb al desertului, locul unde se intalnesc trei state: Arabia Saudita, Iordania si Israel. Golful Salah Al Din - se face o oprire pentru baie. Dupa plimbarea cu jeep-uri veti vizita cetatea Salah-al-Din.

Moto-safari - rezervatia Nabq = zilnic, 09:00-13:30 70$ (1 pax) 80$ (2 pax):

Plimbare cu ATV-uri in rezervatia Nabq, prin desert. Vizita la padurea de mangrove, baie in mare, admirarea recifelor - totul intr-o singura excursie! Pretul nu include esarfa!

Moto-safari = zilnic, 03:30-06:00 si 14:00-16:00.25$ (1 pax) 40$ (2 pax)

Excursie cu ATV-uri, veti servi un ceai traditional in desert cu beduinii si vedea RASARITUL SOARELUi in desert. Atentie: excursia presupune un grad mare de risc! Pretul nu include esarfa!

NOTĂ: ACESTE EXCURSII SUNT OFERITE ȘI DE NENUMĂRAȚI AGENȚI, CHIAR ȘI PE PLAJĂ, LA PREȚURI MULT MAI MICI! În esență, excursiile sunt efectuate de către aceleași firme specializate, agenții doar le vând!

PENTRU SNORKELING: personal recomand:

***Parcul national Ras Muhamed: - cu vaporașul este mult mai solicitant: se intră în apă adâncă direct de pe vaporaș, și se fac trasee lungi, înot, cu ghizi specializați.

Cu autobuzul - se snorkeluiește la mal - fringing reef, unde se vede mult mai mult decât de pe plaja hotelurilor.

***Rezervația Abu-Galum - se înoată (cam prea puțin timp) chiar în Blue Hole (aproape la fel de adânc ca și cel din Caraibe)

***La insula Tiran - în dreptul epavei ruseștisunt formațiuni frumoase, dar e un curent puternic - trebuie labe și experiență.

Aproape toate navele oferă diving = scufundări de probă, la preț derizoriu: merită încercat, poate vă schimbați pasiunea! Merită luată în seamă și opțiunea unor cursuri PADI: la un preț modic se poate obține certificat valabil international.

Dar și alte excursii merită toată atenția!

Scufundări plăcute și... fructuoase!

LA REVIEW De ce iubesc eu SHARM-ul? (3.4) – Ziua 7: Snorkeling la insula Tiran - scris de în rubrica Excursii optionale cu plecare din Sharm
gigiiuti, 22.02.19 11:23»@nicole33:

O precizare suplimentară se impune: Iordania nu înseamnă numai Petra, care este diamantul din coroană!

LA REVIEW Ghazala Gardens - scris de în rubrica Ghazala Gardens Hotel [Naama Bay]
gigiiuti, 21.02.19 14:55»@mihai. panait:

Salut!

De regulă, la intrarea în Egipt, la aeroportul Sharm el Sheikh se plătesc 25 $ pentru viză - se aplică în pașaport un timbru și-l ștampilează, ocupând o filă întreagă. Viza reprezintă permisul de liberă circulație în tot Egiptul. Conform reglementărilor, în INTERIORUL peninsulei Sinai se poate circula fără viză. Dar, de fiecare dată când am fost la Sharm, am luat viza, în ideea să pot merge cu ea oriunde mi-ar veni în minte: sunt FOARTE multe excursii, de exemplu la Cairo, Valea Regilor, Karnak - Luxor, etc.

Referitor la scurta mea vizită în Israel: eu am povestit aventurile mele din poziția unuia care a călătorit împreună cu un grup de RUȘI, UCRAINENI, BELORUȘI, pentru care sunt instituite restricții severe.

Anterior, eu am fost de două ori în Israel, dar acum am avut motive serioase să mă duc să mă-nchin la Sfântul Mormânt, în ORICE condiții.

PRESUPUN că dacă aș fi mers cu un grup de englezi sau nemți, nu am fi stat atâta timp în vamă. Dar m-ar fi costat dublu...

Amănunte se pot afla la fața locului.

Un lucru e cert: atât Ierusalimul, cât și Petra MERITĂ câte o excursie separată, de durată.

... Dar și excursiile de snorkeling!

Sejur plăcut!

LA REVIEW Ghazala Gardens - scris de în rubrica Ghazala Gardens Hotel [Naama Bay]
gigiiuti, 12.02.19 16:16»@madi03: Mulțumesc pentru apreciere!

Deși necesită multă muncă, în prezent lucrez la review -ul complet al sejurului nostru în Mauritius.

Îi datorez aceasta soției mele, care s-ar fi bucurat mult să-l poată citi...

Dacă chiar doriți să vedeți Mauritius, sunt suficiente oferte pe piață. Nu știu dacă Ocean Villas se mai oferă.

După ce am fost în Mauritius, ani de-a rândul mi-am tot planificat să mă reîntorc acolo. Dar am fi voit să ne cazăm la pensiuni ținute de localnici, cum ar fi "La Reine Creole" și să închiriem o mașină cu șofer, să ne arate insula - așa cum o cunosc localnicii!

Dar... moartea n-a avut răbdare cu soția mea, iar singur - nu mă duc.

O zi bună vă urez!

LA REVIEW Ocean Villas: „Porția” noastră de Paradis în MAURITIUS - scris de în rubrica Ocean Villas Hotel [Grand Baie]
gigiiuti, 11.02.19 11:26»@piti: Excursiile cu yahturi și catamarane duc la insule sau în alte porțiuni ale uscatului; nu se face baie în larg și nimeni nu obligă pe nimeni să intre în apă! Dar numai așa se pot urmări delfinii (cu puțin noroc - și balenele!).

Sunt multe excursii pe uscat care străbat insula și sunt într-adevăr multe de văzut!

Succes! Merită!

LA REVIEW Ocean Villas: „Porția” noastră de Paradis în MAURITIUS - scris de în rubrica Ocean Villas Hotel [Grand Baie]
gigiiuti, 12.10.18 12:53»@robert:

... Și e atât de aproape!...

LA REVIEW De ce iubesc eu SHARM-ul? (3.4) – Ziua 7: Snorkeling la insula Tiran - scris de în rubrica Excursii optionale cu plecare din Sharm
gigiiuti, 11.10.18 22:18»@krisstinna:

... O punguță minusculă din plastic fin, cu două lingurițe de pământ de la mormânt.

La Zidul Plângerii, am ascuns praful în podul palmei și am vârât mâna într-o crăpătură mai mare.

La Zid se face "curățenie" periodic, așa că nu știu cât timp va rămâne acolo pământul meu.

Dar EU știu că l-am pus acolo!

Puținul pământ adus din Ierusalim voi pune și eu pe mormântul soției mele.

Asta e TOT ce mai pot face pentru dânsa.

Și să scriu pe blog.

Toate cele bune!

LA REVIEW De ce iubesc eu SHARM-ul? (3.2) — Excursia la Ierusalim - scris de în rubrica Excursii optionale cu plecare din Sharm
gigiiuti, 11.10.18 22:09»@AZE: Mulțumesc!
LA REVIEW De ce iubesc eu SHARM-ul? (3.4) – Ziua 7: Snorkeling la insula Tiran - scris de în rubrica Excursii optionale cu plecare din Sharm
gigiiuti, 11.10.18 14:30»@krisstinna:

Mulțumesc pentru primul review la "Sharm"-ul meu!

În prima parte (din cele trei) am descris circumstanțele sejurului, și n-aș mai reveni la acest subiect greu pentru mine. Nu, am fost pentru prima oară singur.

Sunt relativ bine și sănătos, gata pentru alte aventuri - mai soft sau mai hard, cum voi putea și voi avea timp și bani.

Am, concomitent, mai multe texte în lucru și nu știu cărei destinații să-i dau prioritate. Să vedem ce-o ieși.

Toate cele bune!

gigiiuti

LA REVIEW Ghazala Gardens - scris de în rubrica Ghazala Gardens Hotel [Naama Bay]
gigiiuti, 11.10.18 13:56»@webmasterX: Da, e bine pozitionat!
LA REVIEW Ghazala Gardens - scris de în rubrica Ghazala Gardens Hotel [Naama Bay]
gigiiuti, 10.09.18 15:14»@mishu:

Hmmmmm...

LA REVIEW Do Step Inn – Central, Viena, (sau valențele pălincăi românești…) - scris de în rubrica Do Step Inn Central
gigiiuti, 09.09.18 13:14»@diana2015:

Bună ziua, Diana2015!

Pentru 12 nopți, am plătit 469 Euro (39 Euro per noapte). Nu mai știu dacă prețul a fost influiențat de perioada Crăciunului și a Anului Nou.

Nu cred că merită repetată experiența mea.

Poate - doar în cazul "cuțit os"...

Viena are și alte variante de cazare, mai puțin stresante...

Toate cele bune!

PS. În caz de necesitate, eu tot aici m-aș duce.

LA REVIEW Do Step Inn – Central, Viena, (sau valențele pălincăi românești…) - scris de în rubrica Do Step Inn Central
gigiiuti, 05.09.18 21:08»@mishu: Ei, nu e chiar așa de romantică experiența! Cubiculul este, totuși, foarte limitativ pentru mișcare. Eu l-am folosit fiindcă trebuia să dorm = să înoptez undeva, dar nu voiam să cheltui prea mult, plătind pentru toate celelalte facilități ale unui hotel adevărat, facilități care nu-mi erau strict necesare.

Am mai avut parte de o experiență aproape similară: făceam turul Noii Zeelande cu mașina, erau foarte multe de văzut, așa că, pe când am ajuns la Invercargill (ultimul oraș din sudul insulei de sud, la paralela 46) se făcuse seară de-a binelea. La lumina farurilor, am găsit un Backpacker's hostel, unde am dormit în paturi suprapuse, în niște cuști mari din șipci de lemn, amplasate ad-hoc în holul primăriei (era un aflux uriaș de turiști în țară). Unde mai pui că și așternuturile a trebuit să ni le aducem cu noi!... Dar toate aceste mici neajunsuri intă în ceea ce numim îndeoște "aventuri de călătorie"...

Toate cele bune!...

LA REVIEW Do Step Inn – Central, Viena, (sau valențele pălincăi românești…) - scris de în rubrica Do Step Inn Central
gigiiuti, 05.09.18 20:44»@diana2015: Mulțumes pentru "ecou"!

Cubiculul seamănă într-adevăr cu un pat dintr-un vagon-cușetă, dar este mai larg și... nu se mișcă! Intrarea în cubicul, pe o scară fixă (pe care ne uscam seara rufele) necesită același efort, pivotări și răsuciri ca la tren.

După ce glisezi grătarul ce ține loc de ușă, de afară mai pătrund doar crâmpeie de lumină de la colegii de cameră: nu-i vezi, dar nici ei nu te văd, și poți citi la lampă.

Caloriferul încălzește eficient camera, așa că de regulă n-am folosit plapuma, dar aerul răcoros, venind de la fereastra întredeschisă, pătrunde, plăcut, prin grătar.

Nu mi-am servit "pacienta" cu palincă - zicea că e sub tratament, și oricum n-ar fi "gustat-o" - la ei se beau băuturi foarte slabe... și la fel de mirositoare...

Tot ce am făptuit, a fost pe negândite, sub efectul unei dorințe imperioase de a o ajuta. Cred că dacă aș fi acționat sub imperiul rațiunii, n-aș fi făcut-o niciodată.

Am regăsit bilețelul de mulțumire; de fapt, scria: "Nice to see you! "Hmmm... Poate că în coreeană se traduce altfel...

Toate cele bune!

LA REVIEW Do Step Inn – Central, Viena, (sau valențele pălincăi românești…) - scris de în rubrica Do Step Inn Central
gigiiuti, 04.09.18 21:57»@webmasterX: Corect! Mărind harta suficient, apare chiar hostelul, să zic așa - la un cm distanță.
LA REVIEW Do Step Inn – Central, Viena, (sau valențele pălincăi românești…) - scris de în rubrica Do Step Inn Central
gigiiuti, 11.08.18 21:00»@krisstinna: Mulțumesc! Uite-așa capăt curaj să continui! Am destule despre CE scrie, doar timpul e limitat. Plus că aș vrea să mai apuc să și văd ceva nou: "Mai e state! "
LA REVIEW Melbourne 2018 - Muzee și expoziții (I) - scris de în rubrica Descoperă Melbourne
gigiiuti, 29.05.18 11:49»@krisstinna:

Mulțumesc!

Astfel de "ecou" îmi dă putere și determinarea să merg mai departe, pe cărări [minuțios planificate împreună, dar încă] nebătute!

Oamenii obișnuiesc să ia droguri... de tot felul.

Pentru mine, pregătirea unei călătorii, recitirea notițelor [la vreme de tristețe] și mai apoi întocmirea unui jurnal de călătorie complet, cu poze, este cel mai bun drog. [Excursia propriu-zisă este prea intensă pentru a fi calificată].

Desigur, am în lucru câteva jurnale (câteva excursii prin Australia, Tasmania, Mauritius, Curacao, etc) dar viața nu e totdeauna simplă, și nu ți-o poți petrece toată în fața computerului, retrăind experiențe trecute... Păcat...

LA REVIEW Dar în Australia de Vest ați fost? (8) — „Opționale” din Perth (5): Lyndon River - scris de în rubrica Descoperă Perth și vestul Australiei
pagină generată în 0.0204019546509 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată