Ecouri — scrise de iulianic; în 2023 SĂPT.11
Întotdeauna am fost de părere că cele mai bune, mai complete și mai realiste articole despre un oraș sau despre o zonă turistică le poate scrie cel ce locuiește acolo. El simte pulsul vieții, observă transformările în timp și este la curent cu totul. Turistul, mereu cu ochii pe ceas și pe lista cu obiective propuse a fi atinse (sau a programului turistic, urmându-și ghidul) își poate face doar o impresie de suprafață. Și nicidecum o singură vizită nu este de ajuns. Mai ales în cazul unor orașe mari și vechi cum sunt Sibiul, Sighișoara, Mediaș...
Din România, am adus cu mine o punguță cu boabe de grâu pentru porumbeii de acolo. Ce poze frumoase am făcut cu ei zburând în jurul meu, așezându-mi-se pe umeri și ciugulindu-mi din palmă. Și cum mă priveau colegii de grup așteptând să vadă cum măcar unul dintre ei mă va milui cu vreo pată de murdărie! Dar, nu s-a întâmplat. Porumbeii mi-au fost recunoscători.
Iată că, citind articolul tău, am mai vizitat o dată Rick' s Cafe. Mulțumesc pentru frumoasa aducere aminte! Am fost acolo, am fost la Casablanca în 2009 în cadrul unui lung circuit cu autocarul (26 de zile) incluzând și 7 zile de Maroc. Deși cu ciudățeniile ei, această țară are locuri fascinante și multe de povestit celor ce se hotărăsc să o viziteze.
Călătorii frumoase oriunde și oricând!
„Exceptand Povestea Calendarului si Castelul de lut (deja vizitate) ce ar mai fi de vizitat prin zona, mai ales ca am în dotare un kinder de 7 ani... ? ”
Casa întoarsă ar fi un obiectiv de interes și pentru copii, dar eu îmi pun serios întrebarea cât de instructiv ar fi pentru ei, mai ales pentru cei mici care abia învață rosturile anumitor lucruri pe lume? Povestea Calendarului mi se pare mai instructivă – îi face pe copii să rețină luna în care s-au născut, poate îi incită la a memora poezioara scrisă la intrarea căsuței lunii respective...
Și celelalte obiective - Muzeul Etnografic și Memorial “Badea Cârțan” , Abația Cisteriană Cârța – sunt interesante, dar nu știu în ce măsură și pentru copiii mici. O vizită la o fermă cu cai, eventual o plimbare călare, poate ar fi mai atractivă pentru ei. Sau poate i-ar speria. Depinde de copil.
Dacă tot ajungeți la Cârțișoara... de acolo nu mai e mult până la Bâlea Cascadă. O ascensiune cu telecabina până la Bălea Lac (deși cam scumpă dacă e vorba de o familie) ar fi și pentru copil ceva de neuitat.
Călătorii frumoase oriunde și oricând!
Că se citește mai puțin pe AFA, e lucru verificat și dovedit în primul rând de numărul de vizualizări, apoi, în subsidiar, de numărul de voturi. Sigur, un cititor nu este obligat să voteze, dar accesarea articolului, fie ca vrea, fie că nu, este contorizată și se reflectă în numărul de vizualizări. Dacă interesul cititorilor scade, automat scade sau va scădea și interesul celor care scriu. La ce bun să te documentezi, să scrii articole stufoase când articolul tău nu prezintă interes? Vor apărea tot mai multe articole fără consistență, de numai câteva rânduri, scrise în grabă, de pe telefon, trăgând în jos și calitatea site-ului. Iar "greii" - cum îi numiți dumneavoastră - vor dispărea unul câte unul (procesul a început deja) sau se vor adapta la noua situație.
Mulțumesc pentru vizită și pentru ecou!