Ecouri — scrise de iulianic; în 2023 SĂPT.11

iulianic, 19.03.23 22:15»@webmasterX: Da, poziționarea pe hartă este OK!
LA REVIEW Mărcuţa - mănăstire, cetate, ospiciu - scris de iulianic în rubrica Biserica (Mănăstirea) Mărcuța
iulianic, 18.03.23 05:36»@Rodel: Mulțumesc pentru completare!

Întotdeauna am fost de părere că cele mai bune, mai complete și mai realiste articole despre un oraș sau despre o zonă turistică le poate scrie cel ce locuiește acolo. El simte pulsul vieții, observă transformările în timp și este la curent cu totul. Turistul, mereu cu ochii pe ceas și pe lista cu obiective propuse a fi atinse (sau a programului turistic, urmându-și ghidul) își poate face doar o impresie de suprafață. Și nicidecum o singură vizită nu este de ajuns. Mai ales în cazul unor orașe mari și vechi cum sunt Sibiul, Sighișoara, Mediaș...

LA REVIEW La pas prin Sibiu - scris de iulianic în rubrica Descoperă Sibiul
iulianic, 17.03.23 07:59»Scurt și la obiect! Un adevărat îndreptar pentru cei ce-ți vor călca pe urme. Mulțumim! Pentru mine, Milano - orașul în care am ajuns de mai multe ori - este un cumul de amintiri. Două dintre ele îmi revin adesea în memorie - urcarea și admirarea orașului de pe acoperișul domului (am văzut și cum se curăță turnulețele de pe acoperiș) și porumbeii din Piața Domului.

Din România, am adus cu mine o punguță cu boabe de grâu pentru porumbeii de acolo. Ce poze frumoase am făcut cu ei zburând în jurul meu, așezându-mi-se pe umeri și ciugulindu-mi din palmă. Și cum mă priveau colegii de grup așteptând să vadă cum măcar unul dintre ei mă va milui cu vreo pată de murdărie! Dar, nu s-a întâmplat. Porumbeii mi-au fost recunoscători.

LA REVIEW Programul nostru pentru city break Milano - scris de Chloe în rubrica Descoperă Milano
iulianic, 17.03.23 07:43»@adso: Frumos descris!

Iată că, citind articolul tău, am mai vizitat o dată Rick' s Cafe. Mulțumesc pentru frumoasa aducere aminte! Am fost acolo, am fost la Casablanca în 2009 în cadrul unui lung circuit cu autocarul (26 de zile) incluzând și 7 zile de Maroc. Deși cu ciudățeniile ei, această țară are locuri fascinante și multe de povestit celor ce se hotărăsc să o viziteze.

Călătorii frumoase oriunde și oricând!

LA REVIEW Rick' s Café - scris de adso în rubrica Unde mâncăm în Casablanca?
iulianic, 16.03.23 15:51»@Michi: Într-adevăr. Ce efervescență era pe site pe la mijlocul lui martie, acum câțiva ani și ce apatie este acum?!?!
LA REVIEW Salina Turda - Poarta spre inima Transilvaniei - scris de iulianic în rubrica Salina Turda
iulianic, 16.03.23 09:12»@⭐ValentinB_88⭐:

Exceptand Povestea Calendarului si Castelul de lut (deja vizitate) ce ar mai fi de vizitat prin zona, mai ales ca am în dotare un kinder de 7 ani... ?

Casa întoarsă ar fi un obiectiv de interes și pentru copii, dar eu îmi pun serios întrebarea cât de instructiv ar fi pentru ei, mai ales pentru cei mici care abia învață rosturile anumitor lucruri pe lume? Povestea Calendarului mi se pare mai instructivă – îi face pe copii să rețină luna în care s-au născut, poate îi incită la a memora poezioara scrisă la intrarea căsuței lunii respective...

Și celelalte obiective - Muzeul Etnografic și Memorial “Badea Cârțan” , Abația Cisteriană Cârța – sunt interesante, dar nu știu în ce măsură și pentru copiii mici. O vizită la o fermă cu cai, eventual o plimbare călare, poate ar fi mai atractivă pentru ei. Sau poate i-ar speria. Depinde de copil.

Dacă tot ajungeți la Cârțișoara... de acolo nu mai e mult până la Bâlea Cascadă. O ascensiune cu telecabina până la Bălea Lac (deși cam scumpă dacă e vorba de o familie) ar fi și pentru copil ceva de neuitat.

Călătorii frumoase oriunde și oricând!

LA REVIEW Brambura Park - La Casa răsturnată - scris de iulianic în rubrica Brambura Park [Valea Avrigului]
iulianic, 15.03.23 10:21»@Michi: Nu am vizitat prea multe saline în viața mea, dar aceasta – de la Turda – mi-a făcut o impresie bună deși pe alocuri mi s-a părut prea comercială.

Că se citește mai puțin pe AFA, e lucru verificat și dovedit în primul rând de numărul de vizualizări, apoi, în subsidiar, de numărul de voturi. Sigur, un cititor nu este obligat să voteze, dar accesarea articolului, fie ca vrea, fie că nu, este contorizată și se reflectă în numărul de vizualizări. Dacă interesul cititorilor scade, automat scade sau va scădea și interesul celor care scriu. La ce bun să te documentezi, să scrii articole stufoase când articolul tău nu prezintă interes? Vor apărea tot mai multe articole fără consistență, de numai câteva rânduri, scrise în grabă, de pe telefon, trăgând în jos și calitatea site-ului. Iar "greii" - cum îi numiți dumneavoastră - vor dispărea unul câte unul (procesul a început deja) sau se vor adapta la noua situație.

LA REVIEW Salina Turda - Poarta spre inima Transilvaniei - scris de iulianic în rubrica Salina Turda
iulianic, 15.03.23 09:53»@mprofeanu: Da, Castelul Karolyi este frumos, este un obiectiv care nu ar trebui să lipsească de pe lista de opțiuni turistice ale celor care ajung în acel îndepărtat colț de țară, la Carei. Deși l-am vizitat în grup, cu timp limitat, conform programului, tot am reușit să-l străbatem în tihnă și să-i vedem cele mai interesante exponate.

Mulțumesc pentru vizită și pentru ecou!

LA REVIEW Castelul Károlyi - bijuteria orașului Carei - scris de iulianic în rubrica Castelul Karoly
pagină generată în 0.00896191596985 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată