Ecouri — scrise de nicole33; în 2019 SĂPT.45 [p.1 /2]

nicole33, 10.11.19 20:47»@Aliona R:

Mulţumesc.

Bănuiam eu că este doar preţul pachetului luat prin agenţie. Exact preţul ăsta mă interesa.

LA REVIEW O saptamana de vis in paradis - scris de ? în rubrica Grand Palladium Punta Cana Resort & SPA
nicole33, 10.11.19 20:35»@Aliona R:

Felicitări pentru vacanţă şi pentru articol!

După renovare, hotelul este de nerecunoscut. Arată mult mai bine decât la data vizitei mele, chiar dacă, în acel Paradis, aspectul învechit al camerei a contat cel mai puţin.

În schimb, m-am bucurat să revăd în pozele tale aceeaşi plajă de vis de care m-am îndrăgostit iremediabil .

Culoarea incredibilă a Oceanului îmi trezeşte nostalgii.

Mi s-a făcut aşa un dor de Punta Cana. Offff...

un alt regret ca nu am ales un sejur mai mare de 7 nopti. Mi-a fost foarte greu sa ma despart de Republica Dominicana si ii inteleg pe ceilalti care revin in acest paradis.

He he he. Eu am petrecut de două ori câte două săptămâni în complexul Grand Palladium şi tot m-am despărţit cu greu de acest Paradis în care îmi doresc să revin.

PREŢ SEJUR:

1828

cu AVIONUL (toate taxele incluse)

Preţul afişat include şi zborul Bucureşti - Madrid şi retur sau doar Madrid - Punta Cana?

LA REVIEW O saptamana de vis in paradis - scris de ? în rubrica Grand Palladium Punta Cana Resort & SPA
nicole33, 10.11.19 10:10»@maryka:

N-am apucat să ne plimbăm cu Tricu-Tricu, trenulețul turistic, n-am mai avut când, poate dacă stăteam și noi două săptămâni...

Eu timp de plimbare aş fi avut din plin, dar am preferat plimbările la pas trenuleţelor turistice, aici l-am inclus şi pe cel din Santa Susanna.

Dacă ţi-a plăcut partea veche din Malgrat şi este clar că ţi-a plăcut citind prezentul articol, cu mult mai mult ţi-ar fi plăcut zona neturistică din Santa Susanna, cea aflată pe deal mai sus de Carrefour, o zonă liniştită, cu străduţe în pantă, cu case albe, frumoase, amintind de Grecia şi cu o sumedenie de flori de toate culorile. Iar vederea la mare de acolo de sus te-ar fi lăsat fără cuvinte.

LA REVIEW O frumoasă surpriză, Malgrat de Mar! - scris de ? în rubrica Descoperă Malgrat de Mar
nicole33, 10.11.19 10:04»@maryka:

În schimb în fiecare seară ne plimbam pe Passeig Maritim, strada principală din stațiune, pentru un pahar de Sangria sau o înghețată

Passeig Maritim era înţesat de magazine, dar mai ales de terase care te îmbiau şi cu cocktailuri savuroase. Eu nu rezistam să nu mă opresc pentru un Mojito fabulos, mai ales când era la ofertă cu doar 5 euro .

Sangria beam seară de seară pe balconul propriei camere înainte de culcare, cumpărat de la supermarketul din faţa hotelului nostru şi " îmbunătăţit" cu felii de portocală şi lămâie.

LA REVIEW O frumoasă surpriză, Malgrat de Mar! - scris de ? în rubrica Descoperă Malgrat de Mar
nicole33, 10.11.19 00:02»@iulianic:

Respecți un program prestabilit, impus, pe care - prin semnarea contractului - ți l-ai asumat, l-ai acceptat.....

Vizita la Muzeul în aer liber de la Göreme a venit după o dimineață întreagă pierdută la covoare, cu vânzătorii ținându-se scai de tine ca să cumperi un covor de câteva de mii de euro. Cum crezi că m-am simțit când am scăpat de acolo și când am aflat că la Muzeul în aer liber de la Göreme vom sta numai 50 de minute?

Frustrarea este maximă când timpul alocat obiectivelor care te interesează cu adevărat este mult limitat, în timp ce pentru " covoare" , în acest caz, nu te grăbea nimeni dacă doreai să cumperi ceva.

Bănuiala mea este că acest gen de circuit, care funcţionează deja de câţiva ani, are un preţ extrem de avantajos poate şi datorită unor subvenţii obţinute din partea fabricilor de covoare şi alte cele din vizitele OBLIGATORII sau din partea statului turc, habar nu am, aici fiind vorba de mai mult decât clasicul comision al ghizilor, existent peste tot, indiferent de ţară. Şi atunci se presupune că ţi-ai asumat şi participarea la aceste vizite, inutile pentru majoritatea turiştilor, dar mari consumatoare de timp, la semnarea contractului.

Am la activ numeroase vizite în Turcia la hoteluri mai bune decât cele la care aţi fost voi cazaţi, ştiu preţurile la hoteluri, avioane, carburanţi, excursii şi intrări la obiective şi adunând toate cele mie îmi cam dă cu virgulă. Pe cont propriu, acest circuit ar costa mai mult şi nu cred că diferenţa este dată doar de reducerea de grup. Părerea mea.

LA REVIEW Göreme - Muzeul în aer liber - scris de ? în rubrica Descoperă Cappadocia, o zonă magică
nicole33, 09.11.19 19:32»@Simona L:

Un mare minus a fost marea si pentru asta nu recomand hotelul. Desi plaja era cu nisip, amenajata cu sezlonguri, umbrele, beach bar, marea m-a dezamagit. Intrarea in mare, pe o distanta de aprox 50-60 m era cu pietre, iar apa nu depasea adancimea de 60 cm dimineata. Pana la ora pranzului, marea se retragea, ajungand practic pana la glezne.

...

Recomand hotelul celor care doresc sa intre in mare doar pentru snorckeling sau scufundari. Reciful este intr-adevar spectaculos. Pentru copiii mici este destul de frustrant pt ca nu se pot bucura de balaceala in mare, ci doar la piscine.

Foarte utile precizările legate de plajă şi mare.

Amatorii de snorkeling vor fi bucuroşi să afle că pot găsi un recif deosebit direct pe plaja hotelului, fără a plăti suplimentar excursii în acest scop.

Familiile cu copii interesate de plajă şi bălăceală în mare se vor gândi de două ori înainte de a alege acest hotel.

Pe ponton nu ofereau şi veste de salvare pentru cei mai puţin versaţi în ale înotului?

LA REVIEW Sejur reusit la Serenity Fun City - scris de ? în rubrica Serenity Fun City Resort
nicole33, 09.11.19 18:47»@krisstinna:

Mai mult, l-am dus și cu telecabina, chiar dacă nu îi place, nu a avut încotro.

În Antalya? Abia aştept povestea

O sa povestesc despre astea dar și despre hotelul din Istanbul care are camere cu balcon, știu ca te interesează.

O... da. Cum să nu mă intereseze.

Am stat în Istanbul într-un hotel care avea balcoane doar la camerele de la etajele inferioare şi doar geam la cele superioare. Am renunţat la balcon pentru o vedere superbă din pat asupra Cornului de Aur şi a Podului Galata. Am fumat în cameră după ce am verificat că nu există detectoare de fum sau alte chestii suspecte, deci nici camere , dar aveam scrumieră . Lăsam toată ziua geamul deschis fără frica hoţilor şi ajungeam înapoi tocmai seara. Atunci am ales hotelul pentru că dispunea de parcare subterană gratuită, confortul maşinii fiind mai important decât cel personal. Între timp, hotelul a fost renovat, este de nerecunoscut, a mai primit o stea, iar preţul în euro s-a triplat. Nu aş mai reveni acolo, deoarece a fost interzisă circulaţia maşinilor în zona hotelului, strada devenind exclusiv pietonală, chiar dacă un sens unic ar fi fost, în opinia mea, suficient.

Să înțeleg ca nu e tocmai Ok haleala in Egipt? Hmm... eu tot aș merge, niște frunze și fructe aș găsi sa mănânc

Nu, nicidecum. Mâncarea a fost foarte ok la hotelurile din Hurghada, ceva mai slabă la cel din Sharm, dar acolo mă aşteptam pentru că am ales un hotel ieftin. Nu are varietatea sortimentală cu care eram obişnuită din Turcia, dar nu este o tragedie dacă în loc de o sută de feluri ai doar şaptezeci, cât timp volumul stomacului este acelaşi. Şi prăjiturile mi-au plăcut mai mult ca la turci fiind parcă mai puţin dulci, ceea ce a fost foarte bine.

Singura problemă reală o constituie băuturile alcoolice locale de slabă calitate, mai proaste decât cele locale turceşti. La turci aveam incluse băuturi de import foarte bune, uneori chiar mărci premium. Aici trebuia să plătesc dacă doream ceva de import şi nu am plătit, apreciind că deja plătisem destui bani pe bilet, comparativ cu alte hoteluri din Egipt, să ne înţelegem. Berea şi sucurile erau ok. Cafeaua era ok. Pentru mulţi acestea sunt suficiente.

Am eu o bănuială că-l vei surprinde cu un Egipt pe domnul C. în 2020 şi nu pot decât să te felicit pentru alegere încă de pe acum .

LA REVIEW Un loc „sexos” într-un oraș religios - scris de ? în rubrica Pașapark Karatay Hotel
nicole33, 09.11.19 17:15»@nrs:

mai am o nedumerire: sunt camere fara scaune, ce faceti daca primiti una? dormiti cu randul? unu doarme celalalt sta cu pusca indreptata spre usa?

Neah... Nu cât timp mai există sticle de sticlă.

Mai poţi pune trolerul în uşă, cu mânerul reglabil al acestuia blochezi clanţa uşii dacă este din cea clasică şi, preventiv, pui o sticlă pe valiză, care va cădea producând suficient zgomot pentru a te trezi. Roţile trolerului le blochezi cu un pantof/adidas/bocanc, după caz.

Aaaa... şi pe la cazările de tranzit am mai văzut o chestie: uşile erau dotate cu lanţ, cum aveam în copilărie în apartamentul părinţilor, sau un alt sistem metalic similar de blocare din interior.

Soluţii vor exista întotdeauna

LA REVIEW Un loc „sexos” într-un oraș religios - scris de ? în rubrica Pașapark Karatay Hotel
nicole33, 09.11.19 17:02»@doinafil:

Nu știu sigur, poate mă ajută careva: există - sau nu - o legislație „hotelieră” care să interzică categoric montarea camerelor de filmat în camere?! Montarea lor „violează” intimitatea turistului, părerea mea!

Evident, legislaţia interzice asemenea practici. Aşa cum nu este permis nici în toalete sau în cabinele de probă din magazine. Dacă sunt prinşi riscă amenzi uriaşe, iar scandalul izbucnit îi poate scoate definitiv din afacere.

Am văzut şi eu prin filme camere de hotel atent " monitorizate" , dar nu era vorba de toate camerele acelui hotel, iar oaspeţii cazaţi acolo nu erau aleşi la întâmplare. Probabil şi domnul C. al Krisstinnei a văzut multe astfel de filme. Eu consider supoziţiile de acest gen simple ficţiuni, care nu mă vor împiedica vreodată să mă bucur de vacanţă.

LA REVIEW Un loc „sexos” într-un oraș religios - scris de ? în rubrica Pașapark Karatay Hotel
nicole33, 09.11.19 16:46»@michaela_1961:

Prima zi agale asa, pana la Edirne cu cazare nu stiu unde inca. A doua zi tot agale pana la Musho, ... Apoi Marmaris Pasha 5 nopti, Sunis Ozdere 5 nopti si apoi gata cu rasfatul, o noapte intermediara probabil ca in Edirne si apoi acasa.

Fiecare îşi cunoaşte cel mai bine limitele. Acum mi se pare mult un drum până în Marmaris cu două opriri intermediare.

Până în 2016 am făcut Bucureşti - Kuşadasi, Bucureşti-Bodrum sau Bucureşti-Didim dintr-o bucată. Atunci am realizat că suntem prea bătrâni pentru asemenea experienţe, oboseala fiind sporită şi de condusul pe timp de noapte, amândoi având ceva probleme cu vederea. Am hotărât atunci că următorul drum la Egee va fi ziua şi OBLIGATORIU cu noapte intermediară.

Posibil ca peste nişte ani să realizăm că ne este mai uşor să facem chiar două intermediare pe sens.

Asta fac total vreo 14 zile de Turcia care sper sa ma sature si pe mine odata

Înţelegi acum care este avantajul maşinii personale faţă de avion? Flexibilitatea şi libertatea de a face orice doreşti.

Sunt convinsă că vei avea o vacanţă superbă aşa cum îţi doreşti. Meriţi asta măcar pentru munca de documentare depusă . Dar te avertizez că Turcia provoacă dependenţă şi îţi vei dori sejururi din ce în ce mai lungi şi mai variate

LA REVIEW Musafir la Pașa Beach - scris de ? în rubrica Pasa Beach Hotel
nicole33, 09.11.19 16:31»@krisstinna:

Ei bine, mărturisesc sincer că nu rețineam neam Sarimsakli, tot timpul spuneam Samothraki, of bătrânețea-i de vină. Sau poate e prea mare aglomerație în creierul meu blond...

Îţi place să te alinţi . Eu sunt convinsă că nu sunt de vină nici bătrâneţea şi nici aglomeraţia . Pur şi simplu ai făcut alte asocieri la momentul respectiv. Mi se întâmplă şi mie să mai încurc borcanele. Am două staţiuni din Bulgaria pe care le confund mereu din cauza unei uşoare asemănări de nume şi trebuie să mă concentrez câteva minute pentru a nu scrie perle pe site.

Dar că Sarimsakli este lângă Ayvalik ştiu de vreo zece ani şi nu am şanse să greşesc. La vizitele ulterioare în Turcia, mi-a folosit mult, mai ales după ce am aflat că este denumirea turcească pentru usturoi/mujdei etc. Eu sunt mare amatoare de usturoi şi când nu îl găseam prin restaurant, ceream direct bucătarilor care nu prea ştiau ei de " garlic" , dar la " sarimsakli" se luminau instantaneu şi mă serveau la masă, chiar dacă nu aveau expus în restaurant. Dacă le-aş fi cerut " Samothraki" nu cred că aş fi avut succes

De ce e bun un AI la o cazare de tranzit? Simplu: ai și lichidele incluse toată ziua, șezlongurile de la piscină și mare, după haleală nu trebuie să bântui, după un drum obositor ai nevoie de un loc plăcut, cald, curat, de hidratare și de hrană, de relaxare.

Corect!

Prin 2010 sau 2011 pusesem ochii pe un hotel de cinci stele cu AI, dar mai modest aşa, pe plaja din Sarimsakli, pe care intenţionam să-l folosesc la dus ca hotel de tranzit în drumul spre Bodrum, dar am renunţat făcând drumul dintr-o bucată. Eu eram interesată de o primă baie în mare înainte de a ajunge la Bodrum, iar soţul era mai interesat de o bere rece sau două sau trei, extrem de binevenite după atâtea ore de condus.

Plăteam mai mult ca în alte părţi şi nu apucam să consumăm mare lucru, doar cina cu ceva de băut şi apoi micul dejun după care plecam imediat la drum, dar scăpam de stresul căutării unei cârciumi, seara, obosiţi după drum.

Îmi place " Moşul" ăsta al tău, chiar dacă nu are decât patru stele, preţul este ok şi-mi pare chiar mai interesant decât hotelul ochit de mine cândva pe care nu-l mai găsesc nicăieri, decât cu rezervare directă pe site-ul lor.

LA REVIEW Excelent start pentru un circuit turcesc - scris de ? în rubrica Musho Hotel [Sarimsakli]
nicole33, 09.11.19 15:58»@m liviu:

am ales acest hotel Pasha Beach. Cred ca am avut o exprimare greșită când am scris mai sus.

Este bine că articolul Krisstinnei a reuşit să te convingă .

Hotelul are un preţ bun, plus avantajul poziţiei suficient de aproape de centrul oraşului.

Credeam că ai ales un alt hotel şi eram curioasă care anume.

Am ales august ptr ca în iulie în zona Ozdere apa marii era cam rece ptr copii.

În august marea este mai caldă ca în iulie, iar copiii mici au o sensibilitate mai mare decât adulţii. Eu în Ozdere am fost în ultima săptămână din septembrie şi nu am avut probleme cu temperatura apei. Nu ştiu cum este în iulie acolo, deşi cred că pentru mine ar fi ok.

LA REVIEW Musafir la Pașa Beach - scris de ? în rubrica Pasa Beach Hotel
nicole33, 09.11.19 11:05»@krisstinna:

Păi de-aia puteți merge oriunde in lumea asta, nu aveți teamă de “teroriști”, musulmani, hoți, avion, vapor, pești, autocar sau camere ascunse in senzori de fum

Într-adevăr, îmi place să cred că nu am temeri exagerate, dar nici nu mi-aş forţa norocul.

Am mers în Turcia în 2016 şi 2017 de câte două ori, câte patru, respectiv cinci săptămâni în total fără NICIO emoţie. Eram cu maşina, iar în caz că s-ar fi îngroşat gluma, renunţam la tot şi plecam imediat spre ţară, conducând non-stop amândoi.

Cu vaporaşe micuţe sau cu autocarul ezit să merg din motive de sănătate, nicidecum de frică. Am fost şi eu la Istanbul, dar nu voi face niciodată o croazieră pe Bosfor, deşi mi-aş dori. Blindată cu pastile, am făcut însă excursia de 24 de ore la Cairo şi cea de 16 ore la Luxor, neconcepând să ajung în Egipt fără să vizitez măcar aceste obiective majore, pentru că mâncare şi băutură, chiar mult mai bune, găseam şi în Turcia mea dragă.

LA REVIEW Un loc „sexos” într-un oraș religios - scris de ? în rubrica Pașapark Karatay Hotel
nicole33, 09.11.19 10:54»@krisstinna:

La tine m-am gândit când inspectam camera, ți-ar fi plăcut maxim

Sincer, m-am înverzit de invidie când am văzut ce minunăţie de cameră aţi primit

Chiar dacă mi-ar fi plăcut teribil, nu aş fi dispusă să plătesc preţul real al acesteia, dar la preţ de dublă standard, eram în stare să-mi prelungesc şederea măcar cu o noapte pentru a putea " explora" toate facilităţile acesteia, însă nu în detrimentul Cappadociei.

Am intuit de la început că ai primit o cameră specială, ca tine . Am intrat pe booking curioasă să văd cât ar costa " rotunjimea" ta. Am vizionat toate pozele postate, dar nu am regăsit-o. Suita ta " nupţială" nu apare în ofertă. Clar ai primit cea mai " tare" cameră din hotel. Bravo ţie! S-a dovedit că, deşi se spune că " fumatul dăunează grav sănătăţii" , în unele cazuri îţi poate oferi surprize extrem de plăcute. Păcat că superstiţiile domnului C. te-au împiedicat să profiţi.

Din motive de fumat, şi eu am primit la Lamec în Gebze una din cele patru camere cu terasă din tot hotelul, o cameră mai scumpă decât cea rezervată şi plătită de mine.

LA REVIEW Un loc „sexos” într-un oraș religios - scris de ? în rubrica Pașapark Karatay Hotel
nicole33, 09.11.19 10:41»@maryka:

Felicitări pentru articol!

Ce vreau să vă spun, este că Malgrat este un orășel frumos și curat, mie mi-a plăcut tare mult, astfel că pe lângă stațiunea de vară, dacă aveți timp, veți putea descoperi și orașul vechi, care are multe de oferit.

Corect!

Am descoperit şi eu Malgrat de Mar în urmă cu şapte ani când am petrecut două săptămâni în acest frumos oraş-staţiune şi m-am bucurat să-l revăd în pozele tale.

Eu am avut sejurul la început de sezon, tu la sfârşit de sezon şi amândouă am fost avantajate din acest punct de vedere, găsind un oraş frumos şi curat. Din păcate, în plin sezon, aglomeraţia este maximă, iar curăţenia lasă adesea de dorit, mai ales seara/noaptea şi dimineaţa foarte devreme, înainte de a apuca să fie şterse urmele lăsate de turiştii prea petrecăreţi.

Chiar dacă seară de seară m-am plimbat pe Passeig Maritim până prin Santa Susanna, nu am ratat nici plimbările prin partea veche a Malgrat-ului care mi-a plăcut chiar mai mult. Mi-au plăcut mai mult şi magazinele şi terasele din zona veche, chiar şi cele din zona gării.

Noi am urcat pe șosea, dar la întoarcere, am coborât pe străduțele în trepte, descoperind case splendide, cu statui și statuete, cu mici grădinițe de flori multicolore, case învelite în iederă și flori cățărătoare.

Din comoditate, eu am preferat să folosesc funicularul pentru a ajunge sus la Castell şi a admira panorama de deasupra oraşului şi a mării.

LA REVIEW O frumoasă surpriză, Malgrat de Mar! - scris de ? în rubrica Descoperă Malgrat de Mar
nicole33, 09.11.19 10:00»@nrs:

Să-ţi fie de bine!

Poze nu am pentru ca fiind plin localul mi-a fost rusine sa fac.

Norocul nostru

La ciorbă nu poftesc, fie ea şi de perişoare, dar la pizza...

Încă nu ai experienţă la " mâncătorii" , dar ai tot timpul să recuperezi şi vei învăţa să faci şi foto fără să-ţi mai fie ruşine, dar evident fără oamenii din jur. Doar esenţialul

Bună recomandarea.

Un loc mereu aglomerat oferă mâncare proaspătă.

Şi preţurile mi se par foarte ok.

LA REVIEW Pentru nepretentiosi infometati! - scris de ? în rubrica Unde mâncăm în Caransebeș?
nicole33, 09.11.19 09:33»@ANILU:

Patul rotund... imens, numai bun pentru rostogolit în el 😁 dar voi sunteți cuminței, să nu cumva să vă prindă " ochiul" .

... Noi nu avem stresul ăsta... chiar profităm de condițiile oferite...

Gândim la fel . Nici noi nu ne-am fi stresat deloc şi am fi profitat de toate cele oferite, foarte " inspirante" de altfel .

Scaunul în ușă?! Preventiv sau pentru ce... dacă sunteți cuminți 😂

Scaunul din uşă este de frica hoţilor, nu are legătură cu altele

LA REVIEW Un loc „sexos” într-un oraș religios - scris de ? în rubrica Pașapark Karatay Hotel
nicole33, 09.11.19 00:03»@m liviu:

Dacă încă nu m as fi decis cu privire la un hotel în Marmaris cu siguranță as fi ales Pasha beach după ce am văzut articolul tău.

Ce hotel ai ales în Marmaris?

LA REVIEW Musafir la Pașa Beach - scris de ? în rubrica Pasa Beach Hotel
nicole33, 07.11.19 23:33»@adrianbogdan:

Geamul era rabatabil, nu se deschidea normal.

Şi balconul???

De ce l-ai pedepsit în halul ăsta pe Bogdan?

LA REVIEW Hotel Première Classe Breda - scris de ? în rubrica Premiere Classe Breda Hotel
nicole33, 07.11.19 23:12»@Cristiana102:

Inainte de plecarea din București, am consultat acest site in speranta ca voi gasi informatii utile pentru drumul din partea asiatică, unde am decolat, către partea europeană, în zona Sultanahmet, unde aveam cazare.

Ar fi fost util şi dacă precizai faptul că în Istanbul ai aterizat pe aeroportul Sabiha Gökçen, singurul aflat în partea asiatică, la mare distanţă de hotel şi de aici dificultăţile întâmpinate cu transportul, nu că noul Istanbul Airport ar fi mai aproape .

LA REVIEW Istanbulul in octombrie - scris de ? în rubrica Descoperă Istanbul
pagină generată în 0.0180089473724 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată