Ecouri — scrise de RossoNerro; [p.3 /19]

RossoNerro, 08.04.19 19:35»@webmasterX: pai asta încerc a va explica, intrarea nu este unde unde ați pus Dvs. Stikerul... este cu mult mai sus, numai bine.
LA REVIEW Otium Eco Club Side – Juniorul – - scris de ? în rubrica Otium Eco Club [Side]
RossoNerro, 08.04.19 19:10»Buna seara, nu este greșit... localizarea este cu 3 cm mai sus, unde sunt cele 2 acoperișurilor maro, lângă un cerc (beton), acolo este intrarea / Recepția.
LA REVIEW Otium Eco Club Side – Juniorul – - scris de ? în rubrica Otium Eco Club [Side]
RossoNerro, 08.04.19 18:50»@admin: buna seara, va rog sa îmi răspundeți la mai multe întrebări, și anume:

- care este suma limita de asigurare a poliței?

- in ce cont (URI) se depune avansul, la ce bănca (i) comercială ?

- eliberați documente de călătorie (factura, contract, vouchere, etc.) pentru a încheia o polița Travel (storno&medicala) la o alta societate de Asigurari?

- care este suma minima pentru a putea face rezervarea, cei 100 euro fiind suficienți... când e data limita pentru depunerea avansului?

Va mulțumesc și aștept răspuns.

P. S. Nu regăsesc niciunde aceste informații

LA REVIEW MiniÎntâlniri AFA în Cappadocia - scris de ? în rubrica PROPUNERI miniÎntâlniri - 'de la lume adunate'
RossoNerro, 28.03.19 12:23»@CATAAS & ALL : Iar, restaurantul Laci Csarda din cadrul pensiunii TEMPO este o recomandare (de neratat) pentru toti utilizatorii AFA.

Sa auzim numai de bine.

LA REVIEW Cel mai bun hotel din oraș - scris de ? în rubrica Tempo Hotel
RossoNerro, 10.02.19 11:57»Salutare,

O întrebare, și anume:

Pentru oferta sărbătorilor pascale 2019, prețul copiilor cel menționat/afișat in pliantul/afișul publicitar este corect? (5-10 ani = 50% ; 11-16 ani = 25%)

Sper ca ați avizat “pliantul” din punct de vedere managerial. Sau nu?

Sa auzim numai de bine, va mulțumesc și aștept răspuns.

LA REVIEW Drept la replică - scris de ? în rubrica Complex turistic Alpina-Casi
RossoNerro, 01.02.19 13:24»@Costi: Salutare,

Da, corectă suma dar trăgând linie s-au platit peste 20 miliarde de dolari (1975 - 1989). Cu acești bani, împrumutati, s-au făcut construcții civile și industriale, s-au cumpărat tehnologii, unele de ultimă generație. Poporul a construit: rafinării, combinate siderurgice, petrochimie, centre universitare, centre de cercetare, sute de mii de apartamente, metrou, căi ferate, industrie aerospațială...... și lista este lungă... A fost rău că s-au construit : oraşe, fabrici, spitale, grădiniţe, drumuri, şcoli, universităţi, teatre, case de cultură, care permiteau poporului să facă un pas spre civilizaţie?

Ceaușescu a transformat o țară agrară într-una industrială, asta trebuie să recunoaștem!

România traversase o perioadă greu încercată cu pierderi umane și materiale incomensurabile (d)prin al doilea război mondial. Conform articolului 11 al Acordului de armistițiu din 1944 (formal Acordul de armistițiu între guvernele Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit și URSS-ului, pe de o parte și guvernul României), Aliații au impus ca România să despăgubească parțial URSS-ul cu suma de 300 de milioane de dolari, care urmau să fie plătiți sub formă de bunuri și mărfuri.

Convenția armistițiului și ulterioarele tratate de pace de la Paris din 1947 au conferit baza legală a ocupației militare sovietice a României, care a durat până în august 1958. Au fost incluse o serie de clauze care defineau despăgubirile de război, drepturile minorităților și ajustări teritoriale și modificări ale frontierelor: Ungaro-Slovace, Româno-Ungare, Sovieto-Române, Bulgaro-Române. Rușii au plecat din țară cu industrii și resurse minerale uriașe (vezi zăcămintele de uraniu).

Ceaușescu a construit o economie puternică cum nu avusese niciodată România înainte de război şi exportam în peste 134 de ţări.

Economia lui Ceaușescu era pe locul trei în Europa prin exportul de mărfuri, produse chimice, petroliere, mașini grele, utilaje, metalurgie. Ceauşescu a pus accentul pe dezvoltarea reţelei de căi ferate electrificate, pe creşterea puterii energetice a hidrocentralelor, a centralelor electrice nucleare. Exportul era făcut pe căile navale şi ferate, drumurile de atunci erau folosite pentru transportul produselor agricole spre silozuri.

Studiind documentele de arhivă, pot afirma că politica lui Ceauşescu " țăran cu patru clase" şi-a pus favorabil amprenta pe evoluţia României.

Industria, sănătatea şi învăţămîntul, au progresat considerabil, iar imaginea externă a României a atras după sine aprecieri favorabile pe toate meridianele.

România a înregistrat în anul 1982 un surplus comercial de 1,5 miliarde de dolari iar în 1983 un nou excedent, evaluat la aproximativ 2,2 miliarde dolari. Datorită apariţiei unui excedent important în balanţa de plăţi externe a ţării în anii 1982-1983, Nicolae Ceauşescu a hotărât în luna februarie 1984 ca România să nu mai primească ultima tranşă de împrumut din cadrul acordului stand-by încheiat cu F. M. I. şi să achite în mod accelerat o parte din datoria externă a României.

sursa: http://www.contributors.ro/cultura/criza-datoiei-externe-a-romaniei-1980-1985/

A plătit pentru că avea cu ce.

Între 1965 şi 1985, România a fost o ţară civilizată şi respectată în lume. În anii ’80 a avut cea mai rapidă creştere economică din Europa, lucru care a speriat puterea occidentală: Germania, Anglia, Franţa şi SUA. Înainte de 1989 flota de pescadoare era a şasea din lume, iar cea comecială, a patra. Ambele au dispărut, după, cu dosare cu tot.

Ceauşescu şi românii au făcut sacrificii mari, dar greşeala fatală a fost că a mers cu toate deodată: dezvoltarea ţării, industrializarea, plata datoriei externe. O alta dreșeală fatală a fost declaraţia că va face o bancă paralelă cu F. M. I. -ul pentru lumea a III-a şi cîteva luni mai tîrziu avea să fie eliminat de către „băieţii deştepţi, vest-ul Europei, America şi Rusia”. Deja împrumutase toate statele lumii a treia a cu sume considerabile, îsi putea permite.

Degeaba s-au sacrificat părinții noștri că în 10 ani s-a ales praful de tot. Degeaba au fost înfometați, lipsiți de căldură, de energie pentru ca primul guvern democrat a primit cadou în 1990 o ţară doldora de zestre, fără un leu datorie externă, cu creanţe de recuperat şi cu destui bani cash (a se înţelege lichiditate B. R. C. E.). De 30 de ani asistăm doar la jafuri, crime fizice si morale, am devenit slugi ori la noi in țară in firmele străine, ori in occident! Datoria externă e astăzi peste 100 miliarde euro. Suntem o colonie mizerabilă, săracă, fără demnitate, fără suveranitate și deloc independentă. Ce democrație? Am vrut libertate și mai multă mâncare. Acum nu avem nici una, nici alta, nici măcar... drepturi. Nu am știut în decembrie 1989 că am fost manipulați, mințiți și că străinii nu ne doreau binele.

A si să nu uităm... poporul a mai avut un mare hop economic: Cutremurul din 1977. Pagubele s-au ridicat la 10 miliarde lei, echivalentul a 2 miliarde de dolari.

Asta e... asta a fost. Noi să fim sănătoși, ... ura și la gară

Acum să închei și eu cu o glumă:

Cine-i mare, dă din mână și-are 4 la română?

Cine-i la Academie și-are 4 la chimie?

Cine-n țara este tare si-are 4 la purtare?

Toate 3 de le ghicești, 20 de ani primești.

LA REVIEW Viața în perioada comunistă, anii 80 - scris de ? în rubrica Filozofări de suflet (mai puţin turistice)
RossoNerro, 31.01.19 09:13»@AZE: Deprimant...

O corectie: bacnotele emise in (din) emisiunea 1966, incepeau cu 1 si 3 lei...

Bancnotele emise in din emisiunea 1952 erau ca si dimensiuni/culori, asemanatoare cu cea din 1966... cu o singura diferenta, si anume bacnota de 50 lei nu exista.

O perioada (1950 - 1952) a circulat si bacnota de 20 lei, emisa de Ministerul Finantelor.

Cu afirmatiile de mai jos o sa incep sirul discutiilor... interminabile (viata e trist), (mai putin) pro si (foarte multe) contra.

Perioada anilor 1980-1990 au fost cei mai frumosi ani ai tineretei mele. Toate "experientele" au fost memorabile, (sau aproape) si au ramas intiparite forever: prima dragoste, primul contact cu "civilizatia" (tehnologie/muzica/concerte/etc.), prima baie in/la mare, primul salariu, prima pereche de jeans, ... toate acestea au fost"moca": invatamant, sanatate, transport, entertainment, job-uri, prietenii, si multe altele.

Am muncit de cand ma stiu si am avut strictul necesar din sumele obtinute prin munca, cu primul salariu (1480 lei) am fost 2 saptamani la Mamaia (august 1984) si m-am intors cu 200 lei in buzunare, as vrea sa reusesc si acum performanta aceasta. Foame nu am facut niciodata.

Generatia "decreteilor" ......am dus-o foarte bine, datorita sacrificiului parintilor nostri, ei au fost cei ce au suferit, nu noi. Meritul este in intregime al lor, de aceeia le sarut mainile cand ajung acasa (si ma rog sau aprind o lumanare in cintea lor). Ei sunt EROII......nu noi.

Off topic: imprumutul a fost in dolari (20 miliarde), cu acesti bani sa ridicat o TARA (industrie/infrastructura/economic/social/aparare; etc.) eminamente agrara, pe care le folosim si astazi. Acea suma a fost platita integral in perioada mentionata.

Un presedinte, dupa 2000, a luat aceasi suma (cu imprumut) in euro...ce s-a ales de ei?, nimic..... nu a fost construita macar o fabrica de "nasturi". O sa aveti un soc daca consultati acum datoria publica a ROMANIEI.

Nu am fost niciodata comunist (membru)... nu imbratisez aceasta doctrina... nu mi-a placut niciodata politica (nu fac politica)... bunicul meu mi-a spus o vorba: nepoate, am trait sub toate regimurile (taranist, liberal, comunist si ce mai vreti voi) niciodata nu s-a "votat" cu tara (p***mea), munceste cinstit si traieste cinstit. Am respectat cu sfintenie aceste indemnuri... cam desuet, astazi.

Inchei cu un proverb (moldovenesc): GREA e viaţa de ARTIST, noaptea VESEL, ziua TRIST... bucurati-va de viata, traiti clipa, nu mai stati ancorati in trecut. A fost, s-a dus....maine e o alta zi. C'est la vie!

LA REVIEW Viața în perioada comunistă, anii 80 - scris de ? în rubrica Filozofări de suflet (mai puţin turistice)
RossoNerro, 21.01.19 20:02»@adelap: Buna seara,

Ca sa va răspund la subiect, țin sa precizez ca toate băuturile alcoolice servite in resort sunt “doar” locale. Personalul aferent (Barmanii) nu au habar in a prepara un cocteil cu rețeta in fata, sunt din alt film.

Băuturile și apa nu era restricționată la nivelul lui 2017, oricum aveți posibilitatea de a achiziționa orice doriți de la “buticul” din cadrul resortului sau de peste drum de la supermarket (MIG gros).

Ca și sfat: Achiziționați sejurul (vacanta) Dvs.la oricare alt hotel din Lara.

Sera este cel mai prost (asta) alegere, ever. Mai suplimentați bugetul cu 100 euro și mergeți oriunde altundeva. O alta locație low budget, dar cu 3 clase peste, este Wind of Lara. Alegeri inspirate va doresc.

TCB

LA REVIEW Reflectie - scris de ? în rubrica Club Hotel Sera City & Resort [Lara]
RossoNerro, 28.11.18 15:28»@liviu49: Frumos aducere aminte .....in memoriam... odată cu superbonusul bine meritat doresc a vă înștiința că:

- Cu prilejul aceastui mare eveniment " Banca Naţională a României a lansat un set de trei monede (din aur, argint și tombac cuprat) și o monedă din alamă dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România"

- Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat și din alamă) prezintă scena în care Iancu Flondor și generalul Iacob Zadik anunță votarea unirii Bucovinei cu România"

* sursa: http://basilica.ro/bnr-a-lansat-emisiunea-numismatica-100-de-ani-de-la-unirea-bucovinei-cu-romania/.

La mulți ani tuturor românilor, oriunde vă aflați.

LA REVIEW La multi ani Bucovina! - scris de ? în rubrica Descoperă Bucovina
RossoNerro, 04.11.18 07:43»@ black-mamba,

scuza- ma stimate coleg ca intervin, observ ca nu vrei sa înțelegi cu cine porți dialogul. Impresiile au fost de mult postate pe secțiunea de specialitate, de un user care are acces la “butoane”. Te sfătuiesc, dacă îmi permiți, sa te informezi in prealabil dacă nu vrei sa fi tras pe dreapta DEFINITIV.

@ Pus, ma scuzați pentru votul negativ. A fost doar un test, pentru a acumula informații folositoare (tuturor). Evit sa arunc cu piatra așa de dragul artei, scuze dar nu a fost cu intenție/razbunare.....pentru un banal punct consider ca informatile acumulate .....a meritat efortul.

@ All, (cei cu acces la “butoane”) nu opriți discuția, e distractiv și mai aflam noutăți despre noi (și unii dar și ceilati observatori).

LA REVIEW O placere sa conduci din Bucuresti pana la Istanbul. Nu si in Istanbul :) - scris de ? în rubrica Cu maşina sau autocarul spre / prin Istanbul
RossoNerro, 02.11.18 11:03»Incepand cu 2007, Cartea Verde este parte integranta a politei RCA.

Acest fapt inseamna ca, odata ce ati incheiat o polita RCA, veti cumpara automat si polita Carte Verde.

In Romania acest sistem este in responsabilitatea BAAR-Biroul Asiguratorilor Auto din Romania care reprezinta organismul ce reuneste societatile de asigurare din Romania autorizate sa practice asigurarea de raspundere civila auto obligatorie si, dupa caz, si mandatate sa elibereze documente de asigurare de raspundere civila auto Carte Verde.

Mai pe scurt: Cartea verde este un document de asigurare care se achiziționează împreună cu polița de răspundere civilă auto (RCA) și acoperă pagubele produse terților din accidente rutiere pe teritoriul altor state.

Practic, odată achiziționată polița RCA, asiguratul beneficiează și de Cartea verde, singura grija este sa verificati daca Tara unde calatoriti este bifata sau nu pe aceasta. Punct.

L.E. : http://www.asigurareamasinilor.ro/277_teritorialitatea-politei-carte-verde.html

LA REVIEW O placere sa conduci din Bucuresti pana la Istanbul. Nu si in Istanbul :) - scris de ? în rubrica Cu maşina sau autocarul spre / prin Istanbul
RossoNerro, 20.03.18 22:46»@crismis: In regula nu comentez, cu toate ca ploua in zona. Am o singura întrebare: ați așteptat, da sau nu?

Seara buna va doresc.

LA REVIEW O zi pe Valea Târnavelor / „Țara Vinurilor” - scris de ? în rubrica 'Excursii opționale' din / prin zona Albei
RossoNerro, 20.03.18 22:43»@webmaster: In regula, noapte buna.
LA REVIEW O zi pe Valea Târnavelor / „Țara Vinurilor” - scris de ? în rubrica 'Excursii opționale' din / prin zona Albei
RossoNerro, 20.03.18 22:17»@webmaster: Off: Sa îți vând un pont? Ar trebui sa ai cotul pus in gips la câte vorbe am auzit... de la persoane apropriate tie... și care acum te preamăresc... ești “Mesia 2”.

Onn: Deci pana acum e de bine, o sa continui.

Atenționare: e acum e acum sa vedem dacă trec (i) testul.

Partea a doua... plecam sa recuperam echipele 1,3 și 4. Echipa nr 1... vesela, bucuroși de cadouri, voioși maxima... bancuri, Glume, etc. Mergem sa recuperam echipa nr 3... ploaie mocănească, frig, peisaj de iarna plumburiu ....ajungem la locație...nimeni, nici țipenie ...așteptăm, timpul trece tic-tac, tic-tac....șoferul își pierde răbdarea se duce pe scări la etaj , intra ......dispare. Ok. După un Timon pleacă și ghidul, urca scările , intra......și dispare.....cei din autocar vociferează , se agita , coboară la o tigare..... după 30 minute apare și grupul vesel nevoie mare.....accede in autocar ....aici este întîmpinată cu reproșuri . Tăcere totala..........in tot acest timp grupul Mr 4 așteaptă in ploaie, uzi leoarcă.

Continuam?

LA REVIEW O zi pe Valea Târnavelor / „Țara Vinurilor” - scris de ? în rubrica 'Excursii opționale' din / prin zona Albei
RossoNerro, 20.03.18 21:56»@webmaster:

Off: Am înțeles mesajul, integral. Foarte la obiect, clar și concis. Am 2 bile negre, a treia e definitiva. Pai de ce nu spuneti de la început ca așa stau lucrurile.

On: Ziua începuse bine, Jidvei o capodopera, Mesieu Nesculescu un artist, nea vrăjit ca un adevărat profesionist.......urmarea este mai sus publicată...........

de aici se rupe filmu, a doua oprire la fam. V Attila (grupul nr 2) omul supărat pe viața ca ne- a așteptat toată ziua când el avea treaba in vie... și mai supărat ca nu am cumpărat toată producția... am stat de vorba la sfârșit și Atila și-a vărsat oful.

Aici am degustat 3 carafe de vin alb, nu veniți cu vorbe ca am poze... precum și un coșuleț cu pâine uscata “Pizza”.

S-a achiziționat 14 l vin, Riesling recomandat de mine... și asta a fost.

A urmat plecarea in graba, ca venise autocarul... am alergat l-am luat și am plecat sa recuperam celelalte grupuri mult mai norocoase.

Pana aici e bine? Vreți impresii de la sursa, va pin la dispoziție cartea de vizita a acestuia (nr. de telefon),

LA REVIEW O zi pe Valea Târnavelor / „Țara Vinurilor” - scris de ? în rubrica 'Excursii opționale' din / prin zona Albei
RossoNerro, 20.03.18 21:15»@webmaster: Vreti adevarul sau o poleiala a acestuia?

Este prima întrebare incomoda?

Oricum am parte de o premiera, primul ecou șters in cei 11 ani de activitate. Dacă ma apucam sa scriu impresiile, le publicați? Cred ca nu.

Va dau 2 indicii ca sa întrebați un prieten.

1. Cum se adresa ( modalitatea de exprimare) Patronul locatiei atunci când dorea sa fie liniște deplina, noua tuturor celor câte au plătit serviciile de masa, prezentare, etc.

2. In ce spații (igienico sanitare), locul de luat masa/ bucătăria/ grupul sanitar/ personalul de deservire, etc. s-a servit blidul cu mâncare ( laturi). Horror .

Mulțumesc.

P.S Eu și cu George am fost acuzați de furt (pahare, tacâmuri). Întrebați pe cine trebuie, Doinita este un exemplu, George iar....bla, bla.

LA REVIEW O zi pe Valea Târnavelor / „Țara Vinurilor” - scris de ? în rubrica 'Excursii opționale' din / prin zona Albei
RossoNerro, 20.03.18 19:15»@ANILU: Sărut mâna, nu trebuia. Apreciez intervenția 👍
LA REVIEW Am Fost la Alba - ECOURI LA CALD - scris de ? în rubrica 2018 Întâlnire AFA - hotel Parc, ALBA IULIA
RossoNerro, 20.03.18 19:08»@Mitica49: Buna seara, scuze de intervenție

- mămăliga;

- piept de iepure;

- ciuperci murate;

- bezele cu nuci;

- miez de nuca;

- Șampanie roze (5 l);

- vișinata (5l).

Multă Sănătate Sefu’

LA REVIEW Am Fost la Alba - ECOURI LA CALD - scris de ? în rubrica 2018 Întâlnire AFA - hotel Parc, ALBA IULIA
RossoNerro, 20.03.18 06:17»@nicole33: Buna Dimineața,

Mulțumesc pentru ecou, cine știe, cunoaște... Uni dintre noi, poate mai mult decât ceilalți.

TCB.

Off: comunicațiile se înregistrează/intercepteaza de când e lumea... cealaltă parte este limitată... la oferta, ca sa ma exprim plastic 😉😌😁

P. S. Pai asta îmi doresc, sa nu ma sune nimeni.... nici voi ....... dar mai ales CEILALȚI. Nu am timpul necesar de dat explicații. Uni dintre noi au și alte (e)misiuni de îndeplinit.

LA REVIEW Locul Marii Uniri a MARII FAMILII AFA - Hotel Parc, Alba Iulia - scris de ? în rubrica Parc Hotel
RossoNerro, 19.03.18 19:45»@Admin: Mulțumesc “nașule”, aștept mielul de paste.

Timpul ne va lămuri pe toți, odată și odată. Nu sunt eu acela... Nu permit nimănui, sa ma ia de (pt) prost.

Oricum trebuie sa recunosc ca ai avut tăria de a mi Răspunde personal. Așteptam cu nerăbdare intervenții ale Locotenențiilor, folosirea /apelarea de metode iliescokaghebiste... de susținere și intimidare, ulterior folosind artilerie grea gen tătucul universal , mineriade șitelefoanele aferente de felicitare.

Apreciez, ca încă nu ma sunat nimeni. Apropo ești singurul care îmi știe nr. De telefon. Cine vrea sa (ma felicite) discute cu mine, poate sa o facă, dar îl atenționez de pe acum ca acesta este înregistrat/ascultat.

Seara buna, tuturor.

LA REVIEW Locul Marii Uniri a MARII FAMILII AFA - Hotel Parc, Alba Iulia - scris de ? în rubrica Parc Hotel
pagină generată în 0.0252249240875 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată