Ecouri scrise pe AFA [p.7 /1266]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

iulianic, 26.02.21 10:02»@doinafil

Probabil că nu i s-a cerut, sau nu a participat la contribuția benevolă a cadrelor militare , despre care am scris în articol, altfel, cred că ai fi auzit!

Dacă a participat sau nu la contribuția benevolă, nu implică faptul ca eu să fi auzit de la el despre existența bisericii. Pur și simplu nu am discutat astfel de subiecte. Nu am de unde să știu dacă a participat sau nu sau cum s-au făcut colectele benevole de la cadrele militare. Dar nu asta e problema. Eu mă miram că nu l-am auzit niciodată vorbind despre existența acestei biserici. Motivul, l-am expus. Nu este bisericos deloc.

Aflându-ne la Mănăstirea Radu Vodă, la cununia fiicei sale, arătând spre racla cu moaștele Sf. Nectarie, m-a întrebat la modul cel mai naiv: "Ce este aici, măi? "​​

LA REVIEW Biserica ostășească „Sfântul Mina” - scris de ? în rubrica [Alte] Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi
liviu49, 26.02.21 09:53»@Carmen Ion:  Trebuie sa recunosc ca in liceu stiintele naturale (botanica, zoologie, anatomie) nu prea au fost favoritele mele, ba chiar fiind pe ultimul loc. Imi amintesc ca in clasele a opta si a noua, pentru a nu-mi compromite media pentru premiul intai, imprumutam cateva ghivece cu flori de la sera orasului pe care le aduceam profesoarei de naturale. Primeam pe loc o nota de zece si eram trimis sa duc ghiveciul intr-o sala unde amenajase o gradina botanica sui generis. Sigur ca nu ramaneau acolo ci erau returnate la sera de unde le imprumutasem.

Ironia sortii face sa iubesc (uneori poate exagerat) natura si sa nu accept degradarea acesteia sub niciun pretext. Fara sa fi iubit botanica si zoologia am ajuns sa iubesc plantele si animalele, la fel de mult ca si istoria si geografia pe care nu le tradez deloc.

​​

LA REVIEW Floricele de la munte și poveștile lor - scris de ? în rubrica Filozofări... turistice
webmasterX, 26.02.21 09:48»@ux118825: bun-venit pe AmFostAcolo.ro.

Te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

-​​

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 02579&hid=15875.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat pe acolo, ar fi zuper-util — link încărcare video.​​

--

„Numele utilizator” alocat automat de către program (la primul review încărcat) - ux118825 - este, pare-se, confuzant, derutant pentru unii utilizatori. Când ai timp, îl poți schimba într-o formă mai „umană” (de ex „popescu2020”) - folosind butonul schimbă username de aici

LA REVIEW Superb! Recomandam!!! - scris de ? în rubrica Cabana Zeni
Mika, 26.02.21 09:37»@Carmen Ion:  Mulțumesc! Ideea am avut-o de ceva timp, am așteptat să vină primăvara ca s-o materializez și să mă mai documentez .  

Sincer, este destul de greu să găsești denumirile acestor flori. Eu am beneficiat și de Ilinca, un ghid care cunoaște nu numai potecile munților ci și florrile care cresc pe munți. Cu ajutorul ei și a unor site-uri specializate am reușit să recunosc câteva floricele. Mi-a făcut plăcere să le cunosc denumirile  și mai ales să descopăr poveștile lor. ​

O primăvară frumoasă! ​

LA REVIEW Floricele de la munte și poveștile lor - scris de ? în rubrica Filozofări... turistice
Mika, 26.02.21 09:32»@liviu49:  Majoritatea florilor de munte sunt protejate mai ales  dacă ele cresc intr-un Parc Natural. Câteodată cu greu te poți abține ă nu le iei cu tine, dar se știe faptul că ele nu rezistă, se usucă imediat. Atractive sunt și  cele medicinale sau aromatice, cum este cimbrișorul sau chiar bujorul de munte. Recunosc că am cules puțin cimbrișor .  

Oricum, cred că e mai bine să le lăsăm acolo unde le place lor să ste și să ne bucure ochii.

Călătorii frumoase! ​​

LA REVIEW Floricele de la munte și poveștile lor - scris de ? în rubrica Filozofări... turistice
nicole33, 26.02.21 09:23»@basaku:  

​​Microbuzul pleaca de la capatul pontonului, de pe plaja, si te duce pana in partea unde se poate inota, in capatul celalalt.  

Super tare! ​​

Mulțumesc pentru lamuriri​​

Recunosc ca nu ma asteptam la o grija atât de mare fata de turiștii excesiv de comozi. ​​

​​PS Felicitări pentru pozele deosebit de frumoase!

​​

LA REVIEW Concediu reusit - scris de ? în rubrica Titanic Palace Resort
basaku, 26.02.21 07:12»@nicole33:  Nu. Microbuzul pleaca de la capatul pontonului, de pe plaja, si te duce pana in partea unde se poate inota, in capatul celalalt. Are loc, este un microbuz ingust (Damas),  de multe ori soferul batea din palme in ritmul muzicii pe drumul acela sinuos.
LA REVIEW Concediu reusit - scris de ? în rubrica Titanic Palace Resort
nicole33, 26.02.21 06:36»@basaku:  

Pare departe, dar nu este... Oricum merita plimbarea. Dar chiar este un microbuz, si nu trebuie luat bilet

Bănuiesc că microbuzul te duce din zona recepţiei până la plajă, chiar dacă drumul prin resort, printre piscine, mi se pare chiar plăcut.

Greu de crezut să poţi ajunge cu microbuzul până la capătul acelui ponton, lung de câteva sute de metri şi şerpuit, pentru a ajunge la apă adâncă bună pentru înot şi la coralii perfecţi pentru snorkeling. ​​​

LA REVIEW Concediu reusit - scris de ? în rubrica Titanic Palace Resort
crismis, 25.02.21 21:56»@gpopa:  O, da, între timp am învățat că "decât mult și prost, mai bine puțin și bun"! De fapt... prioritățile erau altele la vremea respectivă, copiii erau încă micuți, am preferat muzeul cu mașini bengoase în detrimentul istoriei și geografiei. Dar nu-i nimic, "e un timp pentru toate"!

Mulțumesc pentru sfat! Ecoul ​anterior m-a lăsat cu gura căscată și-mi prilejuiește temă de casă!

Toate cele bune!

LA REVIEW O zi în Strasbourg. Prea puțin! - scris de ? în rubrica Descoperă Strasbourg
Fl0r3ntina, 25.02.21 21:19»@ageafer: Noi am fost cu mașina în concediu, nu știu preturile. În schimb am observat ca hotelul si-a lărgit foarte mult plaja.  
LA REVIEW O vacanta foarte reusita... - scris de ? în rubrica Granada Luxury Beach [Avsallar]
ageafer, 25.02.21 21:07»@georgesandu:  bună seara, aveți idee cam cit costa taxiul pina în oraș Alanya? Am dori sa  vizitam castelul și grand bazarul din ALANYA! MULȚUMESC!  
LA REVIEW O vacanta foarte reusita... - scris de ? în rubrica Granada Luxury Beach [Avsallar]
webmaster26, 25.02.21 19:48»@black_mamba

daca ai posibilitatea sa iesi pe jos la o plimbare in imprejurimi - un orasel, ceva, la care sa se mai zgaiasca copiii.

Pina iti raspunde autorul/autoarea la celelalte intrebari, am actualizat coordonatele GPS / certe si raspunsul ar fi ' ' NOPE' ' ! harta

LA REVIEW Wawe Resort – WOW, peste Turcia? - scris de ? în rubrica Wave Resort [Aheloy]
gpopa, 25.02.21 19:48»@crismis:  Tot dinspre Germania am ajuns si noi in Strasbourg. Mai precis, am avut baza la Karlsruhe. Fiind cel mai mare oras de pe malul drept al cursului inferior al Rinului, este bine conectat, auto si feroviar, atat cu Pădurea Neagra - Lacul Konstanz, cat si cu Pfalz (Germania) si Alsacia (Franta), pe malul stang al fluviului.

Daca iti propui o singura destinatie intr-o zi, o ora dus/una intors, iti raman 8-10 ore sa vezi cat de cat multe locuri superbe. Recomand!

Din Sibiu sau Tg. Mures se zboara la Baden-Baden, la o jumatate de ora de Karlsruhe. Nu spun ca insusi Baden-Baden este o bijuterie!

LA REVIEW O zi în Strasbourg. Prea puțin! - scris de ? în rubrica Descoperă Strasbourg
gpopa, 25.02.21 19:03»@Carmen Ion:  Da, stiu obiceiul. Dar faptul ca l-am gasit si acolo unde nu ma asteptam - m-a lasat masca. A fost extrem de amuzant momentul.

Oricum, am vazut in pozele dvs mai mult din catedrala decat am vazut cu ochii mei.

In privinta  dimensiunilor, exista explicatii. Noi vedem pe harta Franta si Germania, despartite de Rin. Dar, timp de 1000 de ani, nu a fost asa. Unul dintre nepotii lui Carol cel Mare a mostenit Lotharingia​, un teritoriu care astazi nu mai are identitate, format - in linii mari - din vaile fluviilor Rin, Meuse si Moselle, plus Savoia si Lombardia. Dupa disparitia urmasilor lui Carol, aceste teritorii au pastrat identitate proprie, nu au fost nici germane, nici franceze, nici italiene. Unele au fost ducate, avand conducatori laici, dar cele mai multe au revenit bisericii.

Koln, Trier, Liege, Maastricht, Aaachen, Strasbourg etc. au fost conduse de printi ai bisericii pana catre 1800. ​ Acestia erau mari electori in Sfantul Imperiu, cu o putere si o influenta enorma.

In lupta lor pentru o pozitie cat mai proeminenta, au construit catedrale cat mai mari. Nu intamplator unele dintre cele mai importante edificii de acest fel din Europa se afla in aceste zone.

​​​

LA REVIEW O zi în Strasbourg. Prea puțin! - scris de ? în rubrica Descoperă Strasbourg
Carmen Ion, 25.02.21 18:44»@Mika:  Ce idee minunată! Și ce povești frumoase se ascund în spatele acestor gingășii ale naturii!

Felicitări nu numai pentru review, ci și pentru alegerea ilustrației muzicale și pentru fotografiile superbe. Recunosc că am căzut în admirație: cunoști numele atâtor flori și știi să le deosebești între ele!

Dintotdeauna i-am apreciat pe cei care se pricep la botanică, zoologie, geologie... ramuri ale științelor la care eu una sunt cam... varză!  

LA REVIEW Floricele de la munte și poveștile lor - scris de ? în rubrica Filozofări... turistice
black_mamba, 25.02.21 18:42»Felicitari pentru alegere si pentru articol.

Anul trecut, dupa rezervarea anulata in Turcia, si noi am stat in cumpana daca sa al​egem Wave Resort sau Reina del Mar. Am ales Reina si nu am gresit deloc. Anul asta vrem sa incercam Wave.

Vreau sa va intreb daca seara trebuie sa iti pui o gecuta pe tine, daca bauturile - racoritoare sau berea au fost imbuteliate sau de la dozator si daca ai posibilitatea sa iesi pe jos la o plimbare in imprejurimi - un orasel, ceva, la care sa se mai zgaiasca copiii. Multumesc si apreciez! ​

LA REVIEW Wawe Resort – WOW, peste Turcia? - scris de ? în rubrica Wave Resort [Aheloy]
Carmen Ion, 25.02.21 18:35»@crismis:  Păi dacă nu se pune, e cazul să vă reparați greșeala...    
LA REVIEW O zi în Strasbourg. Prea puțin! - scris de ? în rubrica Descoperă Strasbourg
Carmen Ion, 25.02.21 18:31»@webmaster:  Mulțumesc. Sunt onorată.
LA REVIEW O zi în Strasbourg. Prea puțin! - scris de ? în rubrica Descoperă Strasbourg
Carmen Ion, 25.02.21 18:29»@Mika:  Probabil că nici două zile nu ar fi de ajuns, dacă e să iei în considerare și muzeele orașului, în care noi nu am apucat să punem piciorul. În câteva ore nu poți decât să-ți faci în cel mai bun caz o impresie generală despre un oraș atât de mare și de ofertant din punct de vedere turistic...

Strasbourg, ca și Colmar și Riquewihr, e renumit pentru târgul de Crăciun, și nu e o idee rea să-l vizitezi în această perioadă a anului. ​ Dacă nu suferi de frig! Și ai portofelul plinuț, căci prețurile la hoteluri cresc simțitor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Mulțumesc pentru aprecieri, mă bucur că ți-am trezit amintiri plăcute! ​

LA REVIEW O zi în Strasbourg. Prea puțin! - scris de ? în rubrica Descoperă Strasbourg
webmaster, 25.02.21 18:27»Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
LA REVIEW O zi în Strasbourg. Prea puțin! - scris de ? în rubrica Descoperă Strasbourg
pagină generată în 0.526762962341 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată