Ecouri scrise pe AFA [p.6 /1141]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

DOINITA, 22.03.23 11:13»@Carmen Ion: Daca mergem o data pe an la mare nu mai e chiar ata de scump😄

Nu?

LA REVIEW Vacanta la umbra palmierilor - scris de DOINITA în rubrica Palm Trees Hotel
elenaadina, 22.03.23 10:49»Da, frumos, îmi place și mie, dar tot cu masina trebuie să ajungi!... 😂😉
LA REVIEW Vecini cu Muntele Athos - scris de DOINITA în rubrica Talizeti Apartments [Platania]
elenaadina, 22.03.23 10:38»@DOINITA:

Probabil nu m-am exprimat suficient de clar, era vorba de bani, (și Grecia și Thailanda sunt destinații frumoase și ofertante), însă Grecia la cazări de top este foarte scumpă, chiar ieri m-am uitat la niște resorturi care să aibă condiții similare cu cea din Thailanda la care am fost și depășeau preturile din Thailanda cu tot cu avion. La asta mă refeream.

Ca să aleg o cazare așa cum ați avut voi, ar trebui să merg individual, dar numai soțul are permis de conducere și nu-i place ideea de a merge cu masina la drum lung, chiar dacă cu escale.

Și eu sunt de părere că 1700 euro e foarte mult pentru 7 nopți cu mic dejun.

Păcat că Grecia e foarte frumoasă, dar e scumpă față de alte destinații, de ex. Egipt, unde încă mai poți lua un sejur de 5* cu 1100 de euro, cu avion inclus și regim all inclusive.

Sunt de aceeași părere cu tine, că te poți simți oriunde minunat, dar și banii contribuie la asta! 😅

LA REVIEW Vacanta la umbra palmierilor - scris de DOINITA în rubrica Palm Trees Hotel
Carmen Ion, 22.03.23 08:01»@DOINITA: Frumoasă vila, ce să mai zic de vederea de pe terasă...

Totuși 1700 de euro mi se pare exagerat de scump!

LA REVIEW Vacanta la umbra palmierilor - scris de DOINITA în rubrica Palm Trees Hotel
DOINITA, 22.03.23 07:50»@Mirinda: Corect, este mai scump, dar am facut si vacante la cort pe vremea cand

articulatiile erau mai prietenoase cu noi😄

.

Multumesc pentru vizita, vot si aprecieri!

Vacante frumoase!

LA REVIEW Vacanta la umbra palmierilor - scris de DOINITA în rubrica Palm Trees Hotel
Carmen Ion, 22.03.23 07:49»@Mirinda: Mulțumesc foarte mult pentru aprecieri. Mă bucur că reviewurile mele despre Creta ți-au stârnit interesul.
LA REVIEW Creta rurală: ținutul Archanes - scris de Carmen Ion în rubrica 'Opționale' cu plecare din Heraklion
Mirinda, 22.03.23 05:10»@Carmen Ion: Felicitari pentru articol. Un adevărat jurnal de călătorie îmbinat cu informații istorice. Superb ca multe alte articole.
LA REVIEW Creta rurală: ținutul Archanes - scris de Carmen Ion în rubrica 'Opționale' cu plecare din Heraklion
Mirinda, 22.03.23 05:01»@DOINITA: O locație foarte frumoasa și condiții foarte bune de cazare, insa și prețul este pe masura. Nu știu dacă as plati 1700 eur doar pentru cazare, insa la cum cresc preturile cam acesta va fi viitorul. Este totuși too much. Felicitări pentru review și imaginile minunate de la locatie si împrejurimi.
LA REVIEW Vacanta la umbra palmierilor - scris de DOINITA în rubrica Palm Trees Hotel
nicole33, 22.03.23 00:36»@catrinel:

Probabil depinde si de asteptari si de "temele " pe care le facem inainte de a pleca, adica informare despre locul si oamenii pe care ii vizitam.

Nu contest necesitatea sau importanţa unei documentări prealabile vizitei, însă percepţia personală poate fi diferită în funcţie de persoană.

Pentru mine, Turcia a fost dragoste la prima vedere, o dragoste căreia i-am rămas fidelă peste cincisprezece ani de la prima vizită şi am ştiut că şi Istanbulul îmi va plăcea cel puţin la fel de mult. Mai mult intuiţie/feeling decât informare.

Totusi forfota din Istanbul, Bucuresti si Atena (de exemplu) n-o mai intalnesti in alta parte. In nici o capitala europeana nu se foloseste claxonul.

Mă număr printre cei care folosesc excesiv claxonul zilnic în Bucureşti, nu daţi cu pietre! , însă în Turcia am claxonat cu muuuult mai puţin ca acasă. Nu ştiu cum este prin alte părţi.

LA REVIEW Istanbul dragoste la prima vedere - scris de catrinel în rubrica Vacanța în Istanbul
nicole33, 21.03.23 23:44»@adso:

De câțiva ani, zece-cincisprezece, marocanii au cale ferată de mare viteză... Iar trenurile merg conform orarului! Dacă se iau bilete cu mult în avans, acestea sunt ieftine.

Bun pont! La varianta cu tren nu mă gândisem.

Nu îmi permit luxul de a cumpăra bilete în avans, dar nu cred să coste o avere

Circuitul prin oraşele imperiale oferit de agenţii bănuiesc că se face cu autocar.

Ce vreau să spun: chiar nu merită să vizitați Marocul în excursii organizate. Sunt multe variante de zbor

Merită dacă nu vrei să-ţi baţi prea mult capul. Am obosit, iar entuziasmul cu care creionam altă dată o vacanţă activă, acum este doar amintire.

Am simulat şi eu în urmă cu nişte ani variante de zbor cu escală în Italia, dar în zilele fixe dorite de mine, preţurile erau cele mai mari. Nu ştiu cum naiba reuşesc eu să găsesc numai variante scumpe

Din observațiile mele, franceza și engleza se vorbesc în aceeași măsură: nu prea mult. Țara este francofonă așa cum este și România, e tradiția și cam atât.

M-am lămurit şi eu că Marocul nu este chiar atât de "francofon" cum credeam eu din cele învăţate la orele de istorie şi am avut surpriza plăcută să mă înţeleg acolo în engleză mult mai bine ca în Spania . În schimb, în Tunisia şi cerşetorii şi vagabonzii vorbeau fluent franceza

Cand spuneam ca nu as reveni, am precizat ca motivul nu e legat de ceea ce am vazut acolo. Aproape totul mi-a placut! Motivul e saracia localnicilor, care induce o anumita atitudine a acestora fata de turisti.

Ştiu ce vrei să spui. O situaţie similară vei întâlni şi în Egipt din exact acelaşi motiv. Puţin spus deranjant.

LA REVIEW Mandala Society și încă vreo două locuri - scris de adso în rubrica Unde mâncăm în Marrakech?
AZE, 21.03.23 21:29»@crismis: Corect mi-am dat seama și io 😃 mai ales mâncătoriile 🍞🍗🍷după stomacul plin și odihnit te mai poți duce și la un muzeu 😁
LA REVIEW La Ursul Negru - scris de AZE în rubrica [Alte] Muzee sibiene
crismis, 21.03.23 20:38»@AZE: Gusturile (publicului cititor) nu se discută! 🙂 Mereu cazările și mâncătoriile au fost mult mai ușor de "digerat"!...
LA REVIEW La Ursul Negru - scris de AZE în rubrica [Alte] Muzee sibiene
DOINITA, 21.03.23 20:11»@elenaadina: Nimeni nu spune sa dai Thailanda pe Grecia, era doar discutia de

cazari bune si in Grecia🤠. De fapt vacanta frumoasa este acolo unde te simti

bine. Uneori poate fi si in propria curte... Dar sa nu fie prea des asa🤣,adica in

propria curte.

Vacante frumoase, in locuri dragi!

LA REVIEW Vacanta la umbra palmierilor - scris de DOINITA în rubrica Palm Trees Hotel
AZE, 21.03.23 20:08»@crismis: Multumesc. Multumesc ca ati citit apreciat Dvs. ati scris: Felicitări pentru seria de articole dedicate muzeelor din Sibiu!

Corect si mai am cateva de vizitat/revizitat si descris. Dar in general se pare ca descrierea muzeelor nu este cea mai apreciata activitate aici pe AFA. Asta am observat eu personal ca un sat uitat de lume/sau eventual un loc de cazare scris de mine si descris aici pe AFA este mult mai vizualizat si apreciat pe aici. Cel mai trist a fost cu descrierea celui mai apreciat muzeu Brukenthal chiar deschis inainte de Luvru Paris dar asta e... placerea a fost de partea mea 👍

Multumesc si calatorii/vizite faine in continuare

LA REVIEW La Ursul Negru - scris de AZE în rubrica [Alte] Muzee sibiene
webmasterX, 21.03.23 19:08» Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Jurilovca, JURILOVCA" (deja existentă pe sait)
[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]
LA REVIEW Cetatea Argamum si Capul Dolosman - scris de codryna în rubrica Descoperă Jurilovca
adso, 21.03.23 19:03»@nicole33: De câțiva ani, zece-cincisprezece, marocanii au cale ferată de mare viteză nord-sud (Tanger - Rabat - Casablanca - Marrakesh), cu o ramificație către est Rabat - Meknes - Fez. De exemplu, distanța Casablanca - Marrakesh, 250 km, este acoperită în 2:40 ore. Iar trenurile merg conform orarului! Dacă se iau bilete cu mult în avans, acestea sunt ieftine.

Circuitul standard oferit de agenții, așa numitul „Cele patru capitale imperiale: Fez - Meknes - Rabat - Marrakesh”, înseamnă un total de șase ore cu trenul. Dacă fragmentați traseul, nici nu se simte.

Ce vreau să spun: chiar nu merită să vizitați Marocul în excursii organizate. Sunt multe variante de zbor (am spus mai sus). Puteți ateriza la Fez și să reveniți în țară din Marrakesh, de exemplu. Sau invers.

Iar acolo - tren! Unde nu ajunge trenul (Chefchaouen, Essaouira, Ouarzazate), cumpărați excursii de la agenții locale, nu e foarte scump. Sau închiriați mașină. Astfel, nu depindeți de programul impus de alții.

Din observațiile mele, franceza și engleza se vorbesc în aceeași măsură: nu prea mult . Țara este francofonă așa cum este și România, e tradiția și cam atât. Datul din mâini e la putere. Dar nu am avut probleme de comunicare!

LA REVIEW Mandala Society și încă vreo două locuri - scris de adso în rubrica Unde mâncăm în Marrakech?
nicole33, 21.03.23 18:20»@DOINITA:

Mi-ar placea sa am experienta catorva zile traite in atmosfera de acolo, dar cred ca ar fi bine sa incep cu o zi petrecuta in Tanger, asa cum a spus@nicole33.

Într-adevăr, eu am ajuns în Maroc în 2012 prin intermediul unei excursii opţionale de o zi de pe Costa del Sol, fiind cazată în Benalmadena. Am traversat din Europa în Africa de la Tarifa la Tanger şi retur cu un feribot marocan.

A fost ambiţia mea atunci să bifez într-o săptămână trei ţări (Spania, Gibraltar şi Maroc) de pe două continente, primul pas pe tărâm britanic şi primul pas pe continentul african.

Noi am fost singurii din tot grupul de români cazaţi în hotelul respectiv care am luat această excursie, cea mai scumpă, când toţi strâmbau din nas, fără să fi văzut personal despre ce este vorba acolo, ceea ce m-a ambiţionat şi mai tare. Nu a fost nici pe departe atât de "groaznic" cum pretindeau unii, dar nu pot spune că a fost nici frumos. Pentru mine a fost o altfel de EXPERIENŢĂ şi nu regret nimic. De fapt, am un singur regret şi anume acela că am plătit mulţi bani în plus agenţiei româneşti care mi-a oferit un ghid bulgar vorbitor de română, speriată că nu m-aş descurca în engleză într-o fostă colonie franceză .

Mi-am dorit să revin ulterior într-un circuit organizat prin agenţie, cu ghid şi mai multe cazări în principalele oraşe din Maroc incluse în program, însă aceste circuite nu s-au "pupat" niciodată cu perioadele în care îmi planificam eu concediile, dar nu am abandonat încă ideea.

Părerea mea este să încerci. Poate îţi va plăcea, poate nu.

LA REVIEW Mandala Society și încă vreo două locuri - scris de adso în rubrica Unde mâncăm în Marrakech?
abancor, 21.03.23 17:59»Și mie mi s-a părut că cel mai sigur prin LA e să te deplasezi cu taxi și Uber.

Dar există și metrou (încă nu ajunge la LAX), și autobuze, teoretic sigure. Deși, mai ales seara și noaptea, și prin unele cartiere, e posibil să nu te simți prea sigur în ele.

Oricum, cel puțin de la aeroport, cel mai comod și sigur, avînd și bagaje, e cu taxi sau Uber. Te lasă direct la cazare, apoi ai timp să te familiarizezi cu zona și să vezi care e cea mai apropiată stație de autobuz etc.

Santa Monica Blvd are 23 km, ajunge din Hollywood pînă în Santa Monica. Deci ar fi util să știți mai exact adresa.

La ieșirea din aeroport sînt semne către stațiile de taxi și zonele de așteptat Uber.

LA REVIEW Din nou in minunatul Los Angeles - scris de câinele roşu în rubrica Descoperă Los Angeles
câinele roşu, 21.03.23 15:50»Buna ziua. De fiecare data cand am fost in LA, de la aeroport am luat taxi (normal, nu Uber, care e mai scump) pana la hotel.

Inainte de a pleca in LA, cred ca e bine sa cititi toate articolele despre LA, va vor fi de ajutor. Imi pare rau ca nu pot oferi mai multe informatii. Va doresc o vacanta minunata!

LA REVIEW Din nou in minunatul Los Angeles - scris de câinele roşu în rubrica Descoperă Los Angeles
webmaster, 21.03.23 14:30»Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Descoperă Khao Lak - Plaja Hat Nang Thong - scris de elenaadina în rubrica Vacanţa în Khao Lak
pagină generată în 0.259793996811 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată