Ecouri scrise pe AFA [p.5 /1949]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

webmaster, 20.10.21 19:22»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

LA REVIEW Din Crasna Vișeului pe Vârful Pop Ivan - scris de cata2106 în rubrica Drumeții în Munții Maramureșului
Dana2008, 20.10.21 19:19»@cata2106: Wow! Minunat! Felicitări!!!
LA REVIEW Din Crasna Vișeului pe Vârful Pop Ivan - scris de cata2106 în rubrica Drumeții în Munții Maramureșului
krisstinna, 20.10.21 19:18»@MaraMura: Ce ecou frumos mi-ai scris!

Mă bucur dacă ți-am fost de folos, aș vrea să ții cont de recomandarea mea, Meteora merită măcar două zile, să vizitezi in tihnă, să te odihnești, să savurezi bucatele grecești apoi să îți continui vacanța prin alte locuri minunate ale Greciei.

Despre Istanbul ce să zic? Îmi place enorm, nu te plicti niciodată, iubesc aglomerația de acolo și de-aia nici nu voi merge prea curând, aștept să treacă nebunia asta, cred ca mai durează câțiva ani.

Iti mulțumesc de vizită, toate cele bune îți doresc!

LA REVIEW Sofia, modestă dar curată - scris de krisstinna în rubrica Sofia Rooms
webmasterX, 20.10.21 19:10»Excepțional

Mutat în rubrica "Drumeții în Munții Maramureșului, CARPAŢII MARAMUREŞULUI" (nou-creată pe sait)

LA REVIEW Din Crasna Vișeului pe Vârful Pop Ivan - scris de cata2106 în rubrica Drumeții în Munții Maramureșului
gpopa, 20.10.21 18:22»@tata123 🔱: De fapt, aveți dreptate!

Am găsit următorul articol (interesant, în ciuda faptului că pare să aparțină seriei Niște cercetători britanici au descoperit că ...):

turismistoric.ro/topul-st ... q10ETwVevK_f9fE

Ei bine, marile monumente sunt datate folosind anul în care s-a finalizat construcția formei actuale:

Westminster Abbey – 1745

Catedrala din Koln – 1880

Domul din Milano – 1892

Deși, nici acolo nu există prea multă consecvență. De exemplu, Biserica Frauenkirche din Dresda este datată 1743. Or, ce vedem noi azi este o biserică finalizată în 2005, că cea inițială a fost complet distrusă în ultimul Război Mondial. Și ar mai fi exemple.

LA REVIEW Palatul Culturii din Iași – un monument impozant - scris de tata123 🔱 în rubrica Palatul Culturii
Carmen Ion, 20.10.21 18:13»@krisstinna: 1) La vremea primelor mele excursii în Grecia (care au inclus Meteora) aveam mai puțin de 40 de ani, așa că m-am cocoțat fără probleme; acum mi-ar fi practic imposibil.

2) La cea dintâi descindere, cea din circuitul făcut în 1991, am venit dinspre Ioannina - sunt cca. 100 km până la Kalambaka - rulând pe E92. Am vizitat doar Marele Meteor, pe urmă ne-am oprit la o pensiune care avea terasă și piscină. Acolo am mâncat prima oară souvlaki (făceau frigăruile pe niște țepușe uriașe - ah, îmi plouă în gură), în timp ce copiii s-au bălăcit. Mie nu mi-au plăcut niciodată piscinele, mai ales în Grecia; acolo, oriunde te-ai afla, n-ai cum să fii prea departe de mare. După asta ne-am continuat drumul trecând prin Trikala și Larisa, și către nord pe lângă Katerini, pâna la Salonic, unde am ajuns seara târziu. De acolo ne-am întors la București prin Bulgaria. Drumul a fost într-adevăr istovitor: colac peste pupăză, era în august - ce greșeală de începătoare am făcut alegând cea mai fierbinte lună din an pentru un circuit în Grecia...

3) La vremea aceea, autostrada Egnatia Odos nu exista! Am parcurs toți cei 100 km de la Ioannina la Kalambaka pe o șosea plină de curbe... Acum Egnatia Odos acoperă 60 km din totalul de 100, au rămas 40 km mai prăpăstioși... Pe care îi poți străbate aproape în totalitate pentru a ajunge în apropiere de Ioannina, de unde drumul continuă spre sud către Preveza și mai departe prin tunel spre Lefkada pe Autostrada 5, o șosea nouă și foarte bună - am făcut și eu drumul anul acesta. Presupun că și tu.

4) În anii următori, stând la Paralia, Olympic Beach, Platamonas și Nei Pori, am ajuns destul de ușor în excursii de câte o zi la Kalambaka - distanța de la Katerini e de 165 km.

PS Nu petrec decât câteva minute (zilnic, recunosc) pe Facebook, nu numai din curiozitate ca să aflu ce-mi fac prietenii, ci și pentru că sunt înscrisă pe diverse grupuri de lectură sau de călătorii, de unde aflu, ca și de pe AFA, tot felul de informații și tipsuri utile. Uite, tocmai ce am rezervat bilete de avion pentru la anul - ce optimistă sunt! - pe baza unei promoții postate pe FB!

LA REVIEW Sofia, modestă dar curată - scris de krisstinna în rubrica Sofia Rooms
veraalexe, 20.10.21 17:43»@Yersinia pestis: La muuuulti ani!!!

Îți doresc sănătate, restul le faci tu! 🍾🎈🎉🥳

Spune-mi, totuși cat costa camera/noapte? Tocmai am intrat pe siteul lor și nu au afișat tariful. Ți-l spun doar daca suni la recepție 🙄

Sunt în cercetări prin zona, tocmai vine mirobolanta vacanță de toamnă și mă gândesc să plimb pe undeva plodul din dotare, dar și creierul meu are nevoie de puțin aer curat. Covidutul a lăsat ceva urme și am nevoie de aer curat ☺️

Te îmbrățișez și îți urez toate cele bune! 🤗🤗🤗

LA REVIEW Pensiunea Orizont 4*- Poiana Brașov - scris de Yersinia pestis în rubrica Pensiunea Orizont
Mioritica, 20.10.21 17:35»@zlatna: Cu drag,
LA REVIEW Cetatea dacică de la Tilișca - scris de zlatna în rubrica Descoperă Mărginimea Sibiului
Mioritica, 20.10.21 17:35»@ux122780:?
LA REVIEW Pentru oameni nepretentiosi! :)) - scris de ux122780 în rubrica Pensiunea Cheile Nerei [Sasca Română]
Aurici, 20.10.21 17:25»@mprofeanu: Da, prefer natura mai mult. Cam 15 minute îmi trebuie să încep să cânt. De fapt să fredonez ceva în surdină. Soțul meu a fost primul care a remarcat asta acum mulți ani. Nu mi-a zis din prima, dar m-a tot urmărit și apoi m-a întrebat dacă realizez că mi se întâmplă asta. Atunci nu mi-am dat seama, dar acum da, și eu mă urmăresc să văd cam cât îmi ia până încep să țopăi sau să fredonez ceva. Așa că nu există vacanță fără natură.

Plimbăreață, ca și tine. Copiii ăștia sunt la faza de "nu mă mărit/însor, nu fac copii", eu, personal, nu mai doresc lucruri materiale în viața asta, așa că nu am alte scopuri mai importante. Dacă ne-ar lăsa și pandemia asta...

LA REVIEW Monasterio de Piedra – locul care mi-a dat peste cap topul rezervațiilor naturale - scris de Aurici în rubrica Ansamblul #Monasterio de #Piedra [Nuevalos]
ux122780, 20.10.21 17:13»@Mioritica: nici nu trebiua... n-am x5... a fost o plimbare de poveste... chef de 2 nopti... si vipere? e recunascuta zona pt asa ceva... si... ia du-te oriunde in tara asta, fara neopren... doar cu cortul!
LA REVIEW Pentru oameni nepretentiosi! :)) - scris de ux122780 în rubrica Pensiunea Cheile Nerei [Sasca Română]
zlatna, 20.10.21 16:59»@Mioritica: Mulțumesc pentru ecou și vot.
LA REVIEW Cetatea dacică de la Tilișca - scris de zlatna în rubrica Descoperă Mărginimea Sibiului
mcosty68, 20.10.21 16:47»Buna ziua! Cum a fost resortul?! „, urmeaza sa pleca pe 29 si mi-ar fi de mare ajutor cateva detalii. Multumesc,
LA REVIEW Super vacanta in Egipt (1) - scris de fearsom în rubrica Sfaturi utile pentru vacanța în Hurghada
robert, 20.10.21 16:42»@nrs: să nu sărim calul. Nu e dragoste la prima vedere. Momentan mi-a gătit bine. Trebuie să o luăm încet, pas cu pas.

Am văzut bancul ăla! E cu un mic sâmbure de adevăr!

Mersi pentru vizită!

LA REVIEW M-am îndrăgostit de Grecia - scris de robert în rubrica Unde mâncăm în Năvodari?
robert, 20.10.21 16:40»@mprofeanu: deocamdată doar prin mâncare. Pentru restul e musai să aprofundez!

Mulțumesc mult pentru vizită și comentariu!

LA REVIEW M-am îndrăgostit de Grecia - scris de robert în rubrica Unde mâncăm în Năvodari?
MaraMura, 20.10.21 16:23»N am fost eu, pe cuvânt de cercetaș! Mașina noastră e nouă, iti dai seama că de "oftică" măcar si nu ma mai bagam in seamă pe aici! 😅

Sunt mai recentă aici pe AFA si încă mai am de învățat, scuze, Yersi! Toate urarile mele de bine poliției si nu numai!!

LA REVIEW Pensiunea Orizont 4*- Poiana Brașov - scris de Yersinia pestis în rubrica Pensiunea Orizont
Yersinia pestis, 20.10.21 16:04»@MaraMura: Ei, mare problemă n-a fost, sau, ce știu eu, nu m-ai lovit tu?! Asta e după vorba” Bună ziua ți-am dat, belea mi-am căpătat”

Am o nedumerire, însă, de ce, atunci când vorbiți cu mine apelați la persoana a doua plural?! Că eu sunt unul singur! Am spus-o, mereu, faptul că ne tutuim, aici, pe site, nu-nseamnă că nu ne respectăm. Dar să fim atât de convenționali, nu-i în spiritul AFA, cred eu.

Pe mine nu mă deranjează să-mi vorbiți la persoana-ntâia, plus că, o viață-ntreagă am fost polițist, am avut parte de persoane care -mi adresau multe alte urări, mai neconvenționale, așa... deci, te rog!

LA REVIEW Pensiunea Orizont 4*- Poiana Brașov - scris de Yersinia pestis în rubrica Pensiunea Orizont
MaraMura, 20.10.21 16:00»O alegere buna si echilibrata, ca de obicei! Bune sfaturi si foarte util review, pt cei care nu au ajuns pe acolo si doresc sa o faca, asa ca mine!

Bine, eu imi doresc sa vad si Istanbulul, nici acolo nu am fost si pentru asta mi am propus sa consult niște reviewuri bine documentate de aici de pe AFA, am eu pe aici niște persoane pe care ador sa le citesc, un exemplu ar fi Krisstinna😊 planific excursii, nu stiu pentru cand.., fac circuite, visez, citesc, orice numai televizorul nu l mai deschid!

Asa încât, astept continuarea, ma apuc de citit reviewuri mai vechi, asta e, omului ii trebuie un vis pentru a suporta realitatea!

Frumoase flori, frumoasa Grecia, frumos scris! Felicitări!!

LA REVIEW Sofia, modestă dar curată - scris de krisstinna în rubrica Sofia Rooms
michaela_1961, 20.10.21 15:48»@nrs: Minunat hotel care ni s ar potrivi și noua. Mai ales pentru plaja, verdeață, camere renovate (sper ca toate) și zona pe care și noi o cunoaștem și ne a plăcut. Mulțumim de info, chiar nu mai știam ce sa alegem în Kusadasi. Pentru ca am vrea și Bodrum și este știut ca nu au plajele cum ne plac noua, am putea continua concediul cu un hotel gen TUI, este o idee buna, mulțumesc!
LA REVIEW Voiam sa merg la Aqua Fantasy dar nu s-a mai putut! - scris de nrs în rubrica TUI Blue Ephesus Resort (ex Aqua Fantas) [Pamucak]
mprofeanu, 20.10.21 15:36»@Aurici: Excelent articol despre frumusețile Spaniei. Mi-au plăcut minunile naturii descoperite de tine. Așa de mult îmi plac și mie aceste obiective turistice ce înseamnă natură, plimbare dar și spiritualitate...

De fapt am văzut din articolul de început despre circuitul tău prin Spania că nu te-ai rezumat doar la orașe ci și la ce poți vedea prin împrejurimi...

Plimbăreață ca de obicei!! 😀

LA REVIEW Monasterio de Piedra – locul care mi-a dat peste cap topul rezervațiilor naturale - scris de Aurici în rubrica Ansamblul #Monasterio de #Piedra [Nuevalos]
pagină generată în 0.594669818878 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM