Ecouri scrise pe AFA [p.4 /1315]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

CRISTIAN05, 07.04.21 22:02»Buna! Noi am citit multe rew, iar ca si aspect negativ s a tot mentionat galagia din resort, muzica tare  si faptul ca nu te prea poti odihni. E adevarat sau cei nemultumiti au avut nenorocul de a prinde o camera slab izolata? Mersi! ​​​​
LA REVIEW Meraki, cu + si - - scris de ? în rubrica Meraki Resort
PANTI, 07.04.21 21:45»Te saluta un "vecin" de la Campulung Moldovenesc. Duminica (11 aprilie) ajungem si noi (noi fiind vreo 20 de toti) la Hurghada. Sper sa fi invatat ceva din experienta ta. Iti povestesc la intoarcere!
LA REVIEW Masca neagra a Egiptului... | - scris de ? în rubrica Vacanța în Hurghada
k-lator, 07.04.21 20:33»@Floria:  Minunată grădină botanică are Craiova, nu știam! Nu am admirat în pozele tale doar culorile bine potrivite, ci și aleile îngrijite, lacul, păsările... toate arată excelent și par întreținute la standarde înalte.  

Nu pot să am decât cuvinte de laudă pentru cei care administrează acest loc și care oferă localnicilor și turiștilor așa o oază de frumos, adevărat balsam pentru ochi și suflet.

Mi-au plăcut articolul și pozele​ tale. Felicitări pentru vizită!

LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de ? în rubrica Descoperă Craiova
Qvadratvus, 07.04.21 20:23»Uau! Felicitări! Întotdeauna mi-au mers la inimă, descoperitorii de chestii la care parfumul trebuie mirosit cît încă nu se bulucește toată lumea. Sunt multe chestii de văzut și pipăit prin România. Keep going... !

P.S. Am dat un vot din toată inima, dat fiind că articolul este expresia unei curiozități, satisfăcută la locul de îngemănare a orizontului cu pământul.​​

LA REVIEW În vizită la fostul mausoleu de pe dealul Racovițenilor - scris de ? în rubrica O zi în Râmnicu Sărat
webmasterX, 07.04.21 19:58»Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
LA REVIEW O vacanta extrem de reusita - scris de ? în rubrica Sorrento Sole Mare Aparthotels
Nefertiti, 07.04.21 17:53»@livius61:  Cu placere. Am adaugat acum si un review in care mai regasiti info suplimentare - vezi impresii.
LA REVIEW O alternativa linistita la Sunny Beach - scris de ? în rubrica Descoperă Sveti Vlas
roth, 07.04.21 17:22»@elenaadina:  sunt taximetristi imediat la iesirea din terminal. As putea spune ca seamana destul de mult cu Otopeniul fiindca are o parcare imensa imediat ce iesi.
LA REVIEW E G I P T *logistica* - scris de ? în rubrica În Egipt pe cont propriu
roth, 07.04.21 17:18»@Mika:  Buna, sincer as incuraja si un copil sa mearga. Experienta mea a fost una foarte frumoasa si sigura. Eu as spune clar DA poti merge pe cont propriu. Este o tara care se ocupa foarte atent de siguranta turistilor, este politie turistica peste tot la obiective.  

Vacanta placuta​

LA REVIEW E G I P T *logistica* - scris de ? în rubrica În Egipt pe cont propriu
BOGDAN DSN, 07.04.21 17:12»@Dragos:  Mulțumesc. Conceptul este și prin alte țări - l-am întâlnit prin Italia și Austria. Mă bucură faptul că ușor-ușor apar și la noi inițiative lăudabile care pot susține economia locală și pe oamenii din acele zone.

Sper să se extindă la nivel național - ar prinde foarte bine la turiști. ​

LA REVIEW Oază de relaxare departe de agitația orașelor - scris de ? în rubrica Gastro Local Mihaela Bulboacă (micro-pensiune)
Floryn81, 07.04.21 17:12»@tata123:   Într-adevăr, un monument pierdut, ca atâtea altele... Din ceea ce am văzut în cele câteva imagini existente pe internet, dar și la fața locului, acest mausoleu era foarte mare și se vedea din depărtare, beneficiind de o poziție excelentă. Cele două capele (catolică și ortodoxă) ridicate în anul 1938 aveau aproape 20 de metri înălțime fiecare.

​Chiar dacă locuim în zonă, noi am aflat de ruinele mausoleului abia toamna trecută, așa că ne-am propus să îl vizităm. Gândindu-ne că s-a încercat nivelarea terenului cu buldozerele, putem realiza trăinicia construcției.

​Mulțumesc pentru completări! Numai bine!

LA REVIEW În vizită la fostul mausoleu de pe dealul Racovițenilor - scris de ? în rubrica O zi în Râmnicu Sărat
BOGDAN DSN, 07.04.21 17:09»@crismis:  Îți doresc să experimentezi acest gen de sejur. Este un concept lăudabil care s-a extins în satele din jur. Merită să suținem acest gen de afacere locală. De menționat că nu toți partiucipanții la program oferă și cazare.

​Am fost cu mașina la locația indicată de tine.

LA REVIEW Oază de relaxare departe de agitația orașelor - scris de ? în rubrica Gastro Local Mihaela Bulboacă (micro-pensiune)
livius61, 07.04.21 17:00»@webmasterX:  Mulțumesc pentru informații.
LA REVIEW O alternativa linistita la Sunny Beach - scris de ? în rubrica Descoperă Sveti Vlas
Mika, 07.04.21 16:42»@roth:  Felicitari, un review foarte folositor. Si pe noi ne cam bate gandul sa mergem in Egipt pe cont propriu, dar pana acum nu prea am avut curaj. Review-ul tau ma convinge ca se poate.   Inteleg din ce spui ca este totusi sigur sa mergi pe cont propriu. Ati avut probleme din acest punct de vedere?
LA REVIEW E G I P T *logistica* - scris de ? în rubrica În Egipt pe cont propriu
tata123, 07.04.21 16:04»@Floryn81:  Interesant! Altă filă necunoscută din istoria noastră, un monument pierdut... Mulțumim pentru prezentare și fotografii, iată cum cititorii portalului AFA descoperă locuri inedite. Am căutat acum informații pe Internet pentru a vedea dacă există imagini cu monumentul existent la Racovițeni - opiniabuzau.ro/gala-galac ... iana-racoviteni. Am descoperit fotografii și în materialul existent în spatele link-ului postat de tine.

Numai bine! ​

LA REVIEW În vizită la fostul mausoleu de pe dealul Racovițenilor - scris de ? în rubrica O zi în Râmnicu Sărat
webmasterX, 07.04.21 15:44»@Nefertiti

Am stat la "Sorrento sole mare", recomand din tot sufletul

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

LA REVIEW O alternativa linistita la Sunny Beach - scris de ? în rubrica Descoperă Sveti Vlas
elenaadina, 07.04.21 15:41»Multumesc mult pentru raspuns! Taxiul era la iesirea din terminalul 2, cum l-ati ales?

LA REVIEW E G I P T *logistica* - scris de ? în rubrica În Egipt pe cont propriu
Nefertiti, 07.04.21 15:37»@livius61:  Foarte frumos si in plina extindere - partea dinspre malul marii, se construieste masiv, stil arhitectonic unitar, aspect luxos. Conditii excelente in aceste unitati de cazare noi, care in Romania ar costa de 10 ori mai mult.

​De partea cealalta a soselei, pe deal, sunt casele vechi si pensiunile mai putin comode si luxoase deoarece sunt amenajate in casele vechi sau mici extinderi ale acestora ca terenul este ocupat si nu mai e loc de constructii noi iar drumul catre plaja devine prea lung cand esti cazat in zona veche.

​Am locuit in zona noua, aproape de sosea si tot faceam 15-20 minute pana la plaja de​oarece ocoleam alte pensiuni, nu aveam acces direct. Dar a fost super ok. Am stat la "Sorrento sole mare", recomand din tot sufletul, este un paradis.

​ Plajele nu sunt prea grozave, ideal e de dat fuga alaturi, la Sunny Beach.

LA REVIEW O alternativa linistita la Sunny Beach - scris de ? în rubrica Descoperă Sveti Vlas
webmaster, 07.04.21 15:21»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW În vizită la fostul mausoleu de pe dealul Racovițenilor - scris de ? în rubrica O zi în Râmnicu Sărat
webmasterX, 07.04.21 15:07»@ux119177: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

@ux119177, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

-

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Tropitel Sahl Hasheesh Hotel, SAHL HASHEESH" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: 'Opționale' cu plecare din regiunea Hurghada]

-

Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).

Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.​​​​​​

--

„Numele utilizator” alocat automat de către program (la primul review încărcat) - ux119177 - este, pare-se, confuzant, derutant pentru unii utilizatori. Când ai timp, îl poți schimba într-o formă mai „umană” (de ex „popescu2020”) - folosind butonul schimbă username de aici

LA REVIEW Hurghada - scris de ? în rubrica Tropitel Sahl Hasheesh Hotel
tata123, 07.04.21 14:56»@micutzu:  Un loc încărcat de istorie, dar ce istorie...

Dimitrie Bolintineanu a scris un poem narativ intitulat „Zioara” în rândurile căruia este evocat și Ali-Pașa:

Ioanina adoarme pe linul lac al său,

În noapte, tremurândă, sub ghiara unui leu

Ce-ascultă și veghează în somnu-i de durere

Ali Pașa satrapul!

[… ]

Ali Pașa fusese tiran; Să cercetăm!

Era ' nzestrat cu patimi ce noi le condamnăm.

Amorul despre aur, din sufletu-i făcuse

Un apostat fantastic, ce în tiran trecuse.

Al său scop fu averea, puterea un mijloc,

Minciuna, provedința-i, și crima al său joc.

Silit ca să se scuze de ale sale crime,

Se face protectorul principiilor sublime,

Și ascunzându-și gândul de falsitate plin,

Chemă la libertate al său popor creștin.

Reformator fu încă cum hoții pot să fie,

Prădând, și vărsând sânge în oarba-i tiranie,

Și reformând tot lucru, și neînțelegând

Că-acela ce dărâmă, clădește l-al său rând,

El, însuflat de rele, pornind d-al său capriciu

Va să regenereze popoarele prin viciu.

LA REVIEW Ioanina. Un oras, o insula, un nume - Ali Pasa - scris de ? în rubrica Insula Ioaninei (Muzeul Ali Pașa etc)
pagină generată în 0.543164968491 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM