Ecouri scrise pe AFA [p.3 /2017]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Zoazore, 04.06.20 09:19»@nicole33 

Sau Tiza că ea are deja experienţă în materie de lacuri sărate   

Posibil, dar atunci sarea de ce era perfect albă? Doar nu s-a evaporat şi fierul odată cu apa din lac.

Fiindca ei ar fi depusi pe fundul lacului. Aici e vorba de fizica optica si nu-s experta!  

Te bagi? Dacă da, promit să te însoţesc.

Mai ma gandesc!

LA REVIEW Roz portocaliu – Chott El Jerid, cel mai mare lac sărat din Sahara - scris de ? în rubrica Excursii opționale din Douz
Daisy Petal, 04.06.20 08:52»@Michi: Mulțumesc foarte mult pentru cuvintele și gândurile frumoase exprimate în ecou. E adevărat că parcul pare banal, dar explorat pas cu pas el capătă culori cu totul neașteptate. De asemenea, multumesc și pentru apreciere.
LA REVIEW Parcul Titan de ieri și de azi - scris de ? în rubrica Parcuri bucureştene
Michi, 04.06.20 08:04»@Daisy Petal: Reviewul tău este o surpriză plăcută pentru mine. Recunosc că e primul pe care ţi-l citesc deşi ai scris 17 până acum. Ar trebui ca noi, cei mai vechi să citim mai mult din ce scriu noii veniţi, mai ales în perioada în care s-a postat mai puţin. Revenind la review, este complet, interesant şi atrăgător şi ai făcut ca un parc banal să fie admirat
LA REVIEW Parcul Titan de ieri și de azi - scris de ? în rubrica Parcuri bucureştene
doinafil, 04.06.20 08:01»@nicole33

O singură dată am întârziat aproape 10-12 minute în Mallorca după ce am vizitat o peşteră. Mi-e ruşine şi acum, dar atunci mă enervase un nene cât uşa care se proptise în faţa mea în timp ce filmam un miniconcert, de am crezut că s-a stins de tot lumina şi am întârziat pentru că am aşteptat reluarea.

Cred că știu despre ce peșteră este vorba, pentru că și noi am fost la una din ele, în Mallorca, la Capdepera. „Cuevas de Arta” (sau Caves of Arta), unde și noi am ascultat câteva acorduri ale unui concert când - la propriu - s-a stins lumina, și nu din cauza unui nene cât ușa, ci pentru că așa era regizat momentul miniconcertului, cu jocuri de lumini pe locul anume ales al traseului. M-a impresionat acea peșteră, n-am cum s-o uit!

Nici mie nu-mi plac întârzierile colegilor de autocar, daaaaar, se mai întâmplă!  

Și eu (noi) am întârziat o singură dată, numai 1 minut și, conform convenției, stabilite - din „start” - de ghidă și acceptată de noi toți, a trebuit să execut „pedeapsa”, adică să „mă produc” în mod artistic în fața tuturor. Așa că am ales să recit o poezie foarte frumoasă, de Coșbuc. (Rea de plată)

Convenția aleasă de ghidă mi s-a părut inspirată, timiditatea sau teama de „ridicol” a majorității oamenilor, atunci când trebuie să cânte sau să recite, este mare și se grăbește să nu întârzie! Mie nu-mi este teamă nici să recit și nici să cânt! Le fac cu plăcere pe amândouă! (ni s-a atras atenția să nu recităm poezia „cățeluș cu părul creț”)

LA REVIEW Roz portocaliu – Chott El Jerid, cel mai mare lac sărat din Sahara - scris de ? în rubrica Excursii opționale din Douz
nicole33, 04.06.20 01:00»@Zoazore:  

Mai precis, zice tanti Wiki (pedia):

Suprafață: ​7.000 km²​

Cam are dreptate. Aş fi putut susţine că atâta era suprafaţa lacului la început de vară, că doar ai văzut şi tu că era mai mult secat, dar, de fapt, a fost o eroare flagrantă de ari​tmetică, bat-o vina.

​Informaţia cu 5000 km²​ o aveam de la ghid. Culmea este că am şi verificat-o, încercând să transform cele 2700 mi²​ în km²​, dar am calculat greşit, ca pentru lungimi, uitând că este vorba despre arii. Shame on Me!

Voi corecta şi în text. Mulţam de sesizare! ​

De adâncime nu pomenește, dar voi merge eu s-o verific​

Te bagi? Dacă da, promit să te însoţesc.

Este roz fiindcă are oxizi de fier, cred eu! ​​

Posibil, dar atunci sarea de ce era perfect albă? Doar nu s-a evaporat şi fierul odată cu apa din lac.

Mulţumesc mult pentru vizită, ajutor şi ecou! ​​

LA REVIEW Roz portocaliu – Chott El Jerid, cel mai mare lac sărat din Sahara - scris de ? în rubrica Excursii opționale din Douz
cristianford, 04.06.20 00:57»Buna seara. Anul acesta vreau sa merg in Antalya, Lara Kundu hotel Delphin Palace. Dupa ce am citit reviewul tau parca ma incanta sa merg la acest resort.

Daca poti sa-mi spui cam ce distanta este de la resort la plaja, AC este cu program.

Deasemeni ce-mi recomanzi: Delphin Palace sau Royal Holiday​ Palace (argumente pentru cel recomandat).

Anul trecut am fost la Baia Lara si a fost ok.

Multumesc​​

LA REVIEW Royal Holiday Palace - Un resort excelent si extrem de echilibrat - scris de ? în rubrica Royal Holiday Palace
nicole33, 04.06.20 00:48»@mishu:  

eu as fi ales mancarea, nu pot bea cafea in viteza si pe nemancate. ​

Eu am nevoie de cafea dimineaţa ca de aer. Mâncarea este fudulie. În acest caz am făcut o excepţie şi am şi ciugulit câte ceva, pentru a nu pleca la drum complet nemâncată. ​

m-as fi suparat pentru neseriozitatea colegilor de drum, asta conta, si asta ne caracterizeaza pe noi romanii, neseriozitatea..... Asa ca eu cred ca mai mult asta te-a deranjat. ​

Aşa este, mă enervează lipsa de punctualitate, pe care o consider o lipsă de respect faţă de ceilalţi care sunt nevoiţi să te aştepte. Dar este unul din dezavantajele excursiilor organizate cu grup eterogen.

Mereu ajung mai devreme ​​la autocar, cu cel puţin 5 minute înainte de ora stabilită, dar nu fac exces de zel, ci doar îmi rezerv timp pentru a fuma o ţigară înante de "abstinenţa"obligatorie până la următoarea oprire, pentru că, deh, în autocar nu este boieria din maşina personală, unde fumez când şi cât am eu chef.

O singură dată am întârziat aproape 10-12 minute​ în Mallorca după ce am vizitat o peşteră. Mi-e ruşine şi acum, dar atunci mă enervase un nene cât uşa care se proptise în faţa mea în timp ce filmam un miniconcert, de am crezut că s-a stins de tot lumina şi am întârziat pentru că am aşteptat reluarea. Cu mine mai erau doi tinerei care mereu rămâneau în urmă, pentru un plus de intimitate, cred eu.

​Când am urcat în autocar mi-am cerut scuze de la ghid şi de la cei care mă aşteptaseră, de fapt pe toţi trei, nu doar pe mine, însă nu m-am putut abţine să nu-i "mulţumesc"individului care mă împinsese mai devreme şi îmi blocase vizibilitatea, public, de la microfonul ghidului, în limba engleză, indicând poziţia acestuia în autocar, în râsetele tuturor, mai puţin a soţului meu care nu a fost deloc încântat de isprava mea şi m-a certat tot drumul până la hotel.

Şi-am mai întârziat o dată tot într-o excursie, pe insula la Gomera, dar nu la autocar, ci la ferry, care a plecat fără mine , astfel că am fost nevoită să caut cazare pentru o noapte​ şi să mă întorc în Tenerife abia a doua zi dimineaţa cu primul ferry.

Iar acest lac mi-ar placea sa il vad in diferite anotimpuri, asa ca te mai asteptam pe acolo​

Şi mie, dar poate mă surprinzi tu cu poze mai frumoase. Sau Tiza că ea are deja experienţă în materie de lacuri sărate

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou! ​​

LA REVIEW Roz portocaliu – Chott El Jerid, cel mai mare lac sărat din Sahara - scris de ? în rubrica Excursii opționale din Douz
nicole33, 04.06.20 00:24»@doinafil:  

Ai un haz nebun! ​

De fapt, făceam haz de necaz, dar mă bucur că nu ai considerat-o ca fiind o totală lipsă de modestie din partea mea . ​

Ai dreptate! „Protector” sună mai bine decât „colonizator”! Sună (mai) eufemistic! ​

Praf în ochi!

Sună mai bine, dar rezultatele sunt cam la fel.

Mai trist este când unii nici măcar nu realizează adevăratul statut. ​​​

LA REVIEW Roz portocaliu – Chott El Jerid, cel mai mare lac sărat din Sahara - scris de ? în rubrica Excursii opționale din Douz
Zoazore, 03.06.20 23:33»@mishu:  azi mi-a ieșit cu doua persoane, a doua fiind tiza, care mi-a sesizat niște lipsuri, dar care au amuzat-o.  

Deși încă mă dor obrajii de râs, sunt o doamnă și nu divulg lipsurile amuzante, corectate între timp! ​

LA REVIEW Thiersee – Un curcubeu peste un mic colt de rai - scris de ? în rubrica Lacul Thiersee și împrejurimile sale
Zoazore, 03.06.20 23:27»@mishu:  m-a intrebat din partea Dlui Mader la ce ora doresc sa iau micul dejun 😊, am spus ora 8.00.

Dimineata mici aranjamente si la 8.03 ieseam din camera spre micul dejun (vreo 2-3 poze), cand, surpriza, dl Mader venea la mine cu tava cu mic dejun.

Da, că la ei, germanici fiind, ora 8 = 7:58,7:59 cel mai târziu! Dar ai fost răsfățată!

Hotelul e superb! Îmbinarea între vechi și modern e aproape insesizabilă, nu bate la ochi, face parte din peisaj! Asta da cameră mare: 40 mp e ceva!

Aici un minus (dar la toate celelalte plusuri asta se anuleaza) nu am gasit nici un cuier pentru haine/prosop, erau doar etajere.

Și asta ai fi putut să-i spui! L-am simțit receptiv la doleanțele oaspeților!

Totul arată cum bine ai spus: WOW!  Și e doar cu doi ani mai mare decât mine!

Eu m-aș întoarce aici! O zi într-un orășel de-ăsta, mustind istorie, merită mai mult de-o zi!

În plus, ai de testat restaurantul lor! Nu-i păcat?

LA REVIEW Hotel Mader, Steyr – O cazare Wow! - scris de ? în rubrica Mader Hotel
mishu, 03.06.20 23:10»@webmaster: Mulțumesc frumos pentru aprecieri, o seara liniștita.
LA REVIEW Hotel Mader, Steyr – O cazare Wow! - scris de ? în rubrica Mader Hotel
mishu, 03.06.20 23:09»@nicole33: Poate ca este un defect al meu, însă nu pot sa tac, așa ca mi-o iau de multe ori, și m-am gândit dacă sa comentez sau nu, mai ales ca era cu repetir 😂. ​​​​

Dar dacă te-am făcut sa razi, ma bucur, azi mi-a ieșit cu doua persoane, a doua fiind tiza, care mi-a sesizat niște lipsuri, dar care au amuzat-o.  ​​

​​Sa ne auzim de bine.

LA REVIEW Thiersee – Un curcubeu peste un mic colt de rai - scris de ? în rubrica Lacul Thiersee și împrejurimile sale
nicole33, 03.06.20 23:04»@mishu:  

Multumesc de lectura si ecou si... si atat, pentru ca nici acest articol nu ti-ai dorit sa il apreciezi. ​​

Super tare! Felicitări şi nota 10 pentru francheţe!

Mi-a plăcut maxim. Am crezut că nu văd bine şi am citit de două ori. Apoi am râs. Mult Dar numai după ce am verificat dacă nu cumva mi-a scăpat şi mie acest articol ​​

LA REVIEW Thiersee – Un curcubeu peste un mic colt de rai - scris de ? în rubrica Lacul Thiersee și împrejurimile sale
webmaster, 03.06.20 22:54»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Hotel Mader, Steyr – O cazare Wow! - scris de ? în rubrica Mader Hotel
webmaster, 03.06.20 22:54»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Hotel Mader, Steyr – O cazare Wow! - scris de ? în rubrica Mader Hotel
ux115352, 03.06.20 22:51»@webmasterX: 200 ron/noapte
LA REVIEW Vacanta minunata la pensiunea Alessia din Mahmudia - scris de ? în rubrica Pensiunea Alessia
cata2106, 03.06.20 21:53»@webmasterX: mulțumesc mult!  
LA REVIEW Prin Muntii Rodnei: Traseu Alpina Blazna - Vf Cobasel - Vf Rosu - Vf Ineut - scris de ? în rubrica La pas prin Munţii Rodnei
mishu, 03.06.20 21:51»@Mirobo: Multumesc frumos, apreciez si sper ca nu te-ai suparat pe mine .
LA REVIEW Thiersee – Un curcubeu peste un mic colt de rai - scris de ? în rubrica Lacul Thiersee și împrejurimile sale
cata2106, 03.06.20 21:48»@mishu: mulțumesc mult de vot și apreciere! Da, într-adevăr, muntele trebuie respectat pentru a profita din plin și în siguranță de bucuriile naturii!  
LA REVIEW Prin Muntii Rodnei: Traseu Alpina Blazna - Vf Cobasel - Vf Rosu - Vf Ineut - scris de ? în rubrica La pas prin Munţii Rodnei
Mirobo, 03.06.20 21:46»@mishu: am rezolvat.
LA REVIEW Thiersee – Un curcubeu peste un mic colt de rai - scris de ? în rubrica Lacul Thiersee și împrejurimile sale
pagină generată în 1.14888286591 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată