Ecouri scrise pe AFA [p.3 /1659]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

doinafil, 01.12.23 21:53»@tata123 🔱 :

Așa este, arată foarte bine Târgul și anul ăsta! Ți-am citit articolul de anul trecut despre el și nu cred că diferă prea mult. Anul acesta, pe 29 nov. - la deschidere - am citit că a concertat pe scena amenajată acolo, cântărețul Fuego.

Tot „magnetul” de care spui ne-a atras și pe noi anul ăsta, mai ales că suntem foarte aproape de Parc! Din 1969 și până acum opt ani, am locuit și eu în Drumul Taberei, dar m-am mutat la Mihai, în Militari, cartier vecin cu el.

Caruselul cu călușei era asaltat de copiii mai micuți, culorile și frumusețea lui ne-au făcut să stăm să-l admirăm, în timp ce el se învârtea noi ne beam vinul fiert

Mulțumesc pentru că „m-ai vizitat” și votat!

LA REVIEW Explozie de beculețe în cartier - scris de doinafil în rubrica Târguri şi expoziţii turistice
doinafil, 01.12.23 21:28»@mprofeanu:

Într-adevăr, arată foarte frumos Târgul! Și pe noi ne-a încântat, chiar dacă, fiecare din noi, am depășit 74 de „primăveri”

Chiar este o explozie de luminițe, așa cum am denumit articolul. Roata mare își schimba mereu culorile beculețelor, în verde, albastru, galben și violet. Am stat câteva minute s-o admirăm, de jos.

Podul cu hobane și Roata mare sunt „piesele de rezistență” în ceea ce privește iluminatul, se văd de la distanță. Dar nu numai ele, tot parcul este îmbrăcat de sărbătoare!

Mulțumesc pentru vizită, ecou și...

LA REVIEW Explozie de beculețe în cartier - scris de doinafil în rubrica Târguri şi expoziţii turistice
doinafil, 01.12.23 21:06»@Carmen Ion:

Mulțumesc de vizită și ecou, Carmen! 👍

Am scris eu că din comoditate n-am mai mers la Târguri, dar și din cauza prețurilor exagerate la Târgul din Drumul Taberei, despre care au scris aici colegii noștri @ValentinB_ 88 și @tata 123! Nu știu cum sunt prețurile la celelalte două Târguri bucureștene, („Piața Constituției” și „Laminor Winter Wunderland” ), dar bănuiesc că nu sunt mici nici acolo.

Ne-am distrat, ce-i drept, dar „Roata Panoramică” nu știu dacă și-a meritat banii!

Să ai sărbători frumoase!

LA REVIEW Explozie de beculețe în cartier - scris de doinafil în rubrica Târguri şi expoziţii turistice
Zoazore, 01.12.23 20:28»@Yersinia Pestis:

Dar, să nu uităm, poporul român are demnitate: ne-am bătut, în decursul anilor, cu dușmanii care-au tânjit la pământul nostru și, am răzbit, spiritul românesc este, cultivat de voievozi, de Școala ardeleană care a demonstrat latinitatea noastră, de pașoptiști, de unioniști… n-am fost un popor de nevertebrate și nu vom fi!

Nici nu avem cum sa fim un popor de nevertebrate! Coloana noastra vertebrala este Coloana Infinitului, bine infipta in glie si sudata cu sangele si jertfa celor care au murit pentru crezul lor : cunoscuti sau necunoscuti!

Iubindu-ne tara, ne respectam pe noi, dar ii respectam si pe ei, cei care stau la temelia noastra ca popor.

Distrus în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Palatul si-a recăpătat strălucirea arhitecturală și farmecul specific, după anul 1978, când a fost restaurat.

Atunci, in anul 1978 l-am vizitat eu. Vazand pozele tale, mi-am amintit acea vizita minunata. Ba mai mult, imi amintesc si cele doua morminte de la biserica: Al. I Cuza si Elena Doamna. Eu, nu stiu de ce, l-am iubit pe Cuza de cand am citit prima data in cartea de istorie. Poate datorita povestii cu Mos Ion Roata? Imi amintesc si acum ce emotionata eram la acele morminte

Bine venit acet articol azi! Multumesc mult pentru aducerile-aminte!

LA REVIEW Palatul Domnesc de la Ruginoasa, o vizită de căpătâi pentru români - scris de Yersinia Pestis în rubrica Palatul Memorial Alexandru Ioan Cuza [Ruginoasa]
tata123 🔱, 01.12.23 20:13»@DOINITA: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase! Pentru mine Botoșaniul, cu bune și cu rele, este orașul care îmi aduce aminte de clipe frumoase din copilărie. Mai târziu am descoperit și istoria lui frumoasă.

În ultimii ani acest colț de țară a început să fie călcat de tot mai mulți turiști, obiective din municipiu sau județ fiind incluse în diferite tururi turistice. Județul are ce arăta! Semne bune...

La mulți ani români! La mulți ani botoșăneni!

LA REVIEW Explorând din nou Botoșaniul - scris de tata123 🔱 în rubrica La pas prin Botoşani şi împrejurimi
Admin, 01.12.23 20:10»Offf... pentru mâine, 2 decembrie, ora 18 voiam să scriu...

Considerați-o vă rog reprogramată pentru mâine, 2 decembrie, ora 18

LA REVIEW 2 weekenduri gratuite pe lună - scris de Admin în rubrica Anunțuri administrative
tata123 🔱, 01.12.23 20:01»@doinafil: Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei - West Side Christmas Market, mai pe englezește, așa cum dorește Primăria - este bine venit în această parte de oraș. Și chiar arată foarte bine! 🎅

Târgul atrage ca un magnet locuitorii din zonă și nu numai. Sunt multe decorațiuni luminoase, priveliștea de pe podul hobanat e drăguță, călușeii ne amintesc de copilărie. De prețuri nu vorbim! 🙄 Anul trecut am privit și noi târgul de la înălțimea roții panoramice. Mulțumim pentru prezentare.

Vă invităm la târg!

P. S. În această seară camioanele Coca-Cola au poposit lângă parc.

P. S. S. Podul hobanat este „îmbrăcat” într-o perdea distinctă de luminițe.

LA REVIEW Explozie de beculețe în cartier - scris de doinafil în rubrica Târguri şi expoziţii turistice
Yersinia Pestis, 01.12.23 19:36»@adso: Deci, da, aveai și ai, presupun, doar calități!

cred că ai fi fost no 1 la admiterea la Scoala de poliție.

Examen de admitere, comisie formată din profesor și psiholog.

Prima probă-matematica. Intră candidatul, profesorul îl întreabă :

-Cât fac 2x3?

Candidatul, tare și perfect convins: 5!

-Ești sigur?

-Da, 5!

La lb română :

-Cine a scris "Luceafărul"?

-Ion Creangă!

-Creangă???!!!

-Da, Creangă!

Profesorul, după examen:

-Propun să--l respingem, e prea prost!

Psihologul:

-Din contră, îl admitem, e prost dar e hotărât!

LA REVIEW Gstaad - scris de adso în rubrica Descoperă Elveția
mprofeanu, 01.12.23 19:20»@doinafil: Frumos arată acest Târg de Crăciun din Drumul Taberei! Mi-a plăcut Intrarea, Căsuța Spiridușilor, Caruselul Venețian arată tare bine în filmuleț, pare nou și cu multe figurine... Plăcută plimbarea cu Roata Panoramică, se vede frumos Podul cu hobane. Așa de mare să fie acest târg, cu 65 de căsuțe?! Despre prețuri ce să zic, cam piperate dar... obrazul subțire cu cheltuială se ține. 😂

Primesc cu plăcere urările și le returnez însutit!

O ieșire plăcută într-un decor frumos!

LA REVIEW Explozie de beculețe în cartier - scris de doinafil în rubrica Târguri şi expoziţii turistice
adso, 01.12.23 18:36»@Yersinia Pestis: Ooo, deja uitasem ca am scris articolul asta!

Nu ma râd deloc! Am participat si eu, copil fiind, la Cantarea Romaniei. In brigada artistica, laudam copiii ascultatori si sarguinciosi si ii infieram pe cei chiulai si obraznici. Si chiar imi placea, eram cel mai important acolo: nu mereu aveam rolul cel mai lung, dar - cum stiam pe de rost toate rolurile celorlalti copii - imi revenea sarcina de a sufla continuarea celui ce se poticnea, pentru a debloca momentele jenante.

Am ajuns aici dupa ce am fost dat afara din cor. Nu pentru ca nu as fi avut voce. Problema era alta: cantam prea puternic si se auzea doar gura mea. Si nu ii convenea asta profesoarei, pentru ca aveam un defect de vorbire.

LA REVIEW Gstaad - scris de adso în rubrica Descoperă Elveția
mprofeanu, 01.12.23 18:02»@elenaadina: La mulți ani frumoși și călătorii minunate! La mulți ani România! 🇷🇴
LA REVIEW Ce simțim și cum privim 1 Decembrie - scris de elenaadina în rubrica Filozofări de suflet (mai puţin turistice)
Carmen Ion, 01.12.23 16:55»@doinafil: Am renunțat să merg la târgurile de Crăciun din 2019, când am rămas șocată de prețurile practicate în Piața Constituției. Cel la care ați fost voi arată ademenitor, dar ce Dumnezeu se vinde pe acolo? Aur și diamante?

Mă bucur însă că v-ați distrat!

PS Niciodată nu e prea devreme (sau prea târziu) pentru urări de bine...

LA REVIEW Explozie de beculețe în cartier - scris de doinafil în rubrica Târguri şi expoziţii turistice
Carmen Ion, 01.12.23 16:47»@alinafulg: Am văzut și eu cozile la Farmers Taverna și la alte restaurante cu specific cipriot, adică grecesc. Sunt, fără îndoială, cele mai căutate localuri din Ayia Napa.

Mă bucur că ați avut experiențe culinare reușite.

Mulțumesc mult pentru vizită, ecou și vot.

LA REVIEW Tradițional și nu prea... - scris de Carmen Ion în rubrica Unde mâncăm în zona Ayia Napa?
alinafulg, 01.12.23 16:40»Tot ce am mâncat noi în Cipru a fost foarte gustos, poate am avut noroc. De mai multe ori am luat prânzul în Ayia Napa la restaurantul cu specific grecesc, Sesoula Kalamaki aflat aproape de port și de cazarea noastră. Pot să spun că mâncarea aici a fost delicioasă spre exemplu gyrosul la farfurie, de fapt adus pe un făraș, a fost mult mai bun decât cel mâncat în multe alte locuri din Grecia, nota restaurantului de fapt este una mare 4,6. Am mai mers pentru cină la Taverna Farmers, unde pentru a găsi o masă liberă trebuia fie să faci rezervare fie să aștepți la coadă și pot să spun că faima restaurantului a fost confirmată de bucatele foarte bune și de prețurile decente. Repet, poate am avut noi noroc, însă făcând o comparație cu Creta unde am fost tot anul acesta în septembrie pot să spun că tot ce am mâncat în Cipru a fost la fel de bun dar un pic mai scump.

Votat cu drag!

LA REVIEW Tradițional și nu prea... - scris de Carmen Ion în rubrica Unde mâncăm în zona Ayia Napa?
webmaster, 01.12.23 16:35»Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Scurtă plimbare prin Kutaisi - scris de Mika în rubrica Descoperă Kutaisi și împrejurimile
Yersinia Pestis, 01.12.23 15:54»@adso: acordeonul este " pianul cu burduf", deci, ești pe-acolo!

Eu am fost bas în corul Academiei de Poliție, am fost laureat al "Cântării României ". Nu" te râde" festivalurile alea, culturale sau sportive " Daciada", cred că n-ai uitat-o, scoteau la iveală talente.

E tare bine să știm să ne cultivăm talentul!

LA REVIEW Gstaad - scris de adso în rubrica Descoperă Elveția
adrianaglogo, 01.12.23 13:53»@k-lator: Minunat! Deși mai ascultasem anul trecut videoclipul, m-a impresionat până la lacrimi și acum!
LA REVIEW Cel mai așteptat / cel mai important eveniment al anului 2024 — și al ultimilor 5 (cinci!) ani - scris de Admin în rubrica 2024 Întâlnirea anuală AFA redivivus
ovidiuyepi, 01.12.23 13:14»La multi ani!

🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩

LA REVIEW Ce simțim și cum privim 1 Decembrie - scris de elenaadina în rubrica Filozofări de suflet (mai puţin turistice)
Zoazore, 01.12.23 12:31»@ALL : Niciodată să nu uităm că suntem români! Oricât de greu ne-a fost, ne este și, poate, ne va fi, inimile noastre vor avea forma acestei țări aflată la răscrucea drumurilor, in bătaia vânturilor și-n voia puterilor. Dar românii au inimă mare și tare, coloana vertebrala este Coloana lui Brancusi!

La multi ani, români de pretutindeni! La mulți ani, Romania!

Să ne amintim de Alba Iulia 1918-2018

youtu.be/dJykuSTjfTg?si=fTQRDXAKJq8CKHKf

youtu.be/5GFNolP3OZ4?si=KUtNNB8QnwzXww7q

LA REVIEW Cel mai așteptat / cel mai important eveniment al anului 2024 — și al ultimilor 5 (cinci!) ani - scris de Admin în rubrica 2024 Întâlnirea anuală AFA redivivus
doinafil, 01.12.23 12:24»@k-lator: În primul rând, „la mulți ani, români de pretutindeni!”

Foarte frumoasă melodie, cântată de o frumoasă fată, cu voce buuuună de tot! La început am crezut că este Irina Baianț, cu care seamănă foarte bine, de zici că sunt surori gemene!

Mulțumesc pentru postarea ei! N-am mai ascultat videoclipul, are imagini foarte sugestive și - aproape - a tot cuprinzătoare a spiritului românesc!

LA REVIEW Cel mai așteptat / cel mai important eveniment al anului 2024 — și al ultimilor 5 (cinci!) ani - scris de Admin în rubrica 2024 Întâlnirea anuală AFA redivivus
pagină generată în 0.47247314453125 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată