Ecouri scrise pe AFA [p.2 /961]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Dragoș_🇷🇴, 17.01.22 19:28»Gata! se închide de tot.
LA REVIEW Apartamente RIN GRAND HOTEL Aparthotel - scris de Ohrana* în rubrica RIN Grand Hotel
Mioritik🥂🌺, 17.01.22 19:09»@cata2106: Chiar nu m-aș aștepta la asta de la ei.
LA REVIEW Vacanta rupta din rai - scris de Ana Balabas în rubrica Pensiunea Maria Boroica
Dragoș_🇷🇴, 17.01.22 18:19»@Mioritik🥂🌺: bănuiesc eu că te referi la ecoul meu despre Restaurantul Pescăruș, de (mult) mai sus. În acest caz, dă-mi voie să te contrazic: am fost de mai multe ori acolo (chiar dacă nu am povestit aici despre acele vizite), precum și în alte câteva locații ale aceluiași lanț de unități de alimentație publică și peste tot am fost mai mult decât mulțumit. Și mai ales, revenind după ceva vreme ici-colo, am avut parte de aceleași servicii de calitate, spre deosebire de alte locante ce mi-au plăcut la prima vizită, dar unde cu ocazia revenirii am avut parte mai ales de dezamăgiri.
LA REVIEW Sub asteptari - scris de Michaell în rubrica Herăstrău Hotel
cata2106, 17.01.22 17:52»@Mioritik🥂🌺: Nu contest deloc zona, chiar sunt un mare iubitor al Maramuresului, si nici macar nivelul review-ului nu il contest, pana la urma orice informatie e binevenita cata vreme e adevarata.

E doar suspect faptul ca la aceasta pensiune a fost un sir de review-uri in ultima vreme, toate fix pe acelasi tipar, cuvinte de lauda doar, fara alte detalii. Probabil ei considera ca asta e o strategie buna de marketing. Pe mine ma face sa fiu reticent.

LA REVIEW Vacanta rupta din rai - scris de Ana Balabas în rubrica Pensiunea Maria Boroica
Mioritik🥂🌺, 17.01.22 17:47»@Dragoș_🇷🇴: Miram-aș ce mare brânză a făcut acest nou management.
LA REVIEW Sub asteptari - scris de Michaell în rubrica Herăstrău Hotel
Mioritik🥂🌺, 17.01.22 17:37»@cata2106: Sincer, nu prea înțeleg de ce atâtea suspiciuni despre pensiunea asta. Poienile Izei este cunoscută și recunoscută pentru ospitalitate. Și dacă un om atâta știe să scrie, ce ne privește pe noi? Unii nu știu nici atât. Sincer, îmi pare exagerat.
LA REVIEW Vacanta rupta din rai - scris de Ana Balabas în rubrica Pensiunea Maria Boroica
webmasterX, 17.01.22 17:37»Aceste impresii au primit o ilustratie muzicala care se poate sterge sau se poate schimba!
LA REVIEW Cordoba - un oraș ce cucerește turiștii - scris de Marius 72 în rubrica Descoperă Cordoba
MaraMura, 17.01.22 17:32»O frumusete! Hotelul, locurile... absolut splendid!

Asta cu pretul imi aminteste ce lorzi am fost cu mai multi ani in urma, la Florenta, dar la noi din eroare si din necesitate. 😊 Dupa un drum lung (concediul a insemnat atunci litoral Croatia continuand cu Italia si muult mers cu masina si cazari intermediare). Foarte inspirati, pentru Florenta am spus ca gasim la fata locului (in luna iulie!), hoteluri sunt din belsug... Ajunsi tarziu fata de preconizarile noastre, pe la 21.30, ne apucam sa cautam, telefoane, etc. Si nimic, ocupat tot ce era cat de cat rezonabil. Intr un final, la receptia unuia dintre hoteluri, receptionera isi da seama ca suntem romani, si ea tot romanca, spune hai veniti, mai am doua suite libere. Nici nu am mai intrebat de pret, eram lesinati... Asa ca a fost sa fie 2 nopti la Grand Hotel Mediterraneo, 160 euro pe noapte (exista si alt gen de camere, mai ieftine). Frumos de frumos, ce pot spune... si tin minte ca daca mergeai noaptea la baie trebuia sa te orientezi ca lumea, erau mai multe incaperi- una cu cada si dus, alta sauna, si alta toaleta propriu zisa. A fost haioasa toata istoria... si nu am regretat nicio secunda! 😊

Dar ce vad eu aici este o incantare, o alta epoca, o intoarcere in alte timpuri! Frumoasa vacanta, deosebita si atat de frumos relatat... Chiar ma gandeam, citind aici pe la "afa-istii" care imi plac mie deosebit, ce tratat de calatorii ati fi putut scoate! 😍

Felicitari pentru calatorie si la multi ani! 🌷V-ati oferit un cadou minunat, inca o amintire frumoasa!

LA REVIEW Din categoria „o dată-n viață” ! - scris de crismis în rubrica Regina Palace Hotel
Mioritik🥂🌺, 17.01.22 16:55»Multă informație, istorie dar și ceva poezie, așa cum m-am obișnuit la producțiile sub semnătura asta.
LA REVIEW Mănăstirea Comana, după restaurare - scris de tata123 🔱 în rubrica Mânăstirea Comana
Mioritik🥂🌺, 17.01.22 16:45»@tata123 🔱: N-aș putea spune că am fost la fel de inspirată cu pozele picturilor lui Arsenie Boca. Am făcut o mișcare greșită, m-a prins potera, mi-a zis că nu e voie și am rămas cu buza umflată. Adevărat că sunt mai severi și neospitalieri acolo dar la Comana, gazdele sunt chiar impecabil de cooperante și "impresive" aș zice că nu găsesc alt cuvânt. Au prestanță, prezență scenică și comunicare. Avantaj ei.

La Turnu, spre exemplu, nici n-au vrut să se arate, biserica din spate era încuiată și când au apărut - tocmai când plecam - s-au luat la harță, cu nervi și iritare. Whatever.

La Comana au același stil ca și la Părinții Carmeliți de la Snagov doar că au mai multă prestanță. De fapt are că am văzut o singură persoană, și colo, și colo.

LA REVIEW Comana - scris de Mioritik🥂🌺 în rubrica Mânăstirea Comana
valentinag, 17.01.22 16:40»Desi sunt fan Austria, ma duc de fiecare data cu placere, Italia mi-a intrat la inima mai mult decat credeam! La Como m-as duce oricand, fara sa ma plictisesc, atat de mult mi-a placut. Acum adaug si Lago Maggiore pe lista de vazut!
msnd, 17.01.22 16:39»@tata123 🔱:

Mulțumesc pentru completări!

Se confirmă deci varianta 1 privind Stâncile Franz Joseph, variantă prezentată chiar în cadrul muzeului. (Încă odată se confirmă faptul că nu tot ceea ce scrie pe internrt este și valabil.)

Eu am rămas dezamăgit de faptul că beculețele machetei munților nu funcționau. Posibil, dacă acestea răspundeau la comenzi, să fi recunoscut și eu măcar un amplasament din acești munți. Așa am rămas cu ideea că poate fi macheta oricăror munți, numai a Bucegilor, nu.

Și de aici, probabil, mi-au apărut și restul „cârcotelilor” cu privire la acest muzeu.

Îți doresc excursii cât mai frumoase și articole cât mai interesante!

LA REVIEW Un muzeu într-o casă muzeu – Muzeul orașului Sinaia - scris de msnd în rubrica Palatul Știrbey & Muzeul orașului Sinaia
Mioritik🥂🌺, 17.01.22 16:36»@tata123 🔱: Aia e valută forte - pozele, zic. Conjunctura. Sunt conștientă că-mi apar oportunități deosebite, apreciez lucrul acesta și sunt recunoscătoare.

Am spus pe undeva, colaborarea e sfântă. Drept îi că în vreo două - trei situații m-am aflat în preajma colaboratorilor nepotriviți, astfel, am tunat și am fulgerat, nu împotriva oamenilor cât împotriva situațiilor.

Dar, de cele mai multe ori, am parte de colaboratori minunați și oameni de excepție cărora le sunt recunoscătoare, tuturor.

Adevărat, momentul cu pozele la Comana a fost unul deosebit, fiind fix la locul potrivit la momentul potrivit, +, a fost o fracțiune de secundă de care am știut să profit, cu folos, astfel, am participat la o prezentare a acelor spații, într-un context. Drept îi, nu se ajunge ușor acolo. Dar nici n-am făcut eforturi. Soarta, cum s-ar zice.

Dar, cu adevărat, doar un observator fin poate sesiza aceste aspecte.

Să plusez, acele spații pot fi folosite. Părintele stareț se ocupă de rezervări 😁, el răspunde la telefon, parastase sigur organizează iar prețul este 75 lei de persoană. Despre alte evenimente, nu știu ce mai organizează.

Noi vom mai merge.

LA REVIEW Comana - scris de Mioritik🥂🌺 în rubrica Mânăstirea Comana
webmaster, 17.01.22 15:58»@Arya: Există un motiv pentru care AFA evidențiază impresiile scrise de useri „gold sau superior” — în „Alte impresii din această RUBRICĂ” (vezi mai jos; o asemenea listă la fiecare review)

Pentru cei care nu au „prins” , încă, de ce (se evidențiază astfel): recomandăm luarea în considerare, primordial, a impresiilor unor astfel de useri (dacă există impresiile recente din partea unor astfel de utilizatori).

Mai jos există 2 astfel de recomandări relativ recente (evidențiate, scrise de useri „gold sau superior” ) - cele scrise de @MarinaCo și @Safta Radu

LA REVIEW Vacanta rupta din rai - scris de Ana Balabas în rubrica Pensiunea Maria Boroica
MarinaCo, 17.01.22 15:41»@krisstinna: Atunci sunt parinti norocosi.

Eu detin 2 dar cu drumul lung nu sunt prieteni deloc, ce-i drept sunt inca mici.

Dar sper da in vreo 5 ani sa putem sa mergem si noi in Grecia cu ei cu masina.

Multumesc pentru informatii.

LA REVIEW Plajele Myrtos, Assos și Eleni, frumuseți cu pietre, în Kefalonia - scris de krisstinna în rubrica Plaje în #Kefalonia
MarinaCo, 17.01.22 15:38»@ANILU: Da, la cea de sus ma refeream. Cea care are si cimitir langa, si daca nu m-o lasat de tot memoria cred ca are si o scoala veche.
LA REVIEW În căutarea zăpezii... am ajuns la Cristian de Brașov - scris de ANILU în rubrica Biserici/cetăţi fortificate în Brașov și împrejurimi
tata123 🔱, 17.01.22 15:09»@msnd: Mulțumim pentru prezentare. Observ că au mai apărut câteva exponate noi (cei drept, mărunte) în sălile muzeului sinăian, în rest și-a păstrat structura pe care o avea și în 2016 (vezi impresii). Aaaa, în momentul vizitei noastre funcționau „luminițele” de pe harta munților Bucegi - fiecare buton apăsat aprindea leduri colorate care marcau diverse categorii de obiective: peșteri, vârfuri montane, lacuri, cascade etc.

În ceea ce privește Stâncile Franz Joseph, aflate în apropierea Cabanei Stâna Regală, și au fost amenajate în anul 1896 pentru vizita împăratului austro-ungar în România (cu ocazia inaugurării la Orșova a canalului navigabil Porțile de Fier). În 19 septembrie 1896 regele Carol I și regina Elisabeta, prințul Ferdinand și prințesa Maria, alături de Franz Joseph se plimbă prin pădure pe „poteca regală” , merg la stâna regelui și apoi iau dejunul pe stânci. Pe platforma inferioară a fost servit dejunul capetelor încoronate, iar de pe platforma superioară s-a admirat priveliștea văii Prahovei (1299 m altitudine).

Basorelieful a fost amplasat un an mai târziu, în 1897, fiind o copie în bronz realizată de Carol Storck, după originalul în marmură făurit de Antoine Lecomte du Nouÿ pentru Castelul Peleș. Am descoperit toate aceste lucruri după o documentare intensă în presa vremii și am scris despre ele în articolul dedicat Potecii Regale (vezi impresii - vezi în P24 basorelieful).

Un muzeu care ilustrează istoria unui oraș e binevenit, fie că urbea e mică sau mare. De obicei exponatele se adună cu greu, mai ales din donații ale unor oameni de bine. Cu timpul unele lucruri se mai așează, altele se risipesc...

Numai bine!

LA REVIEW Un muzeu într-o casă muzeu – Muzeul orașului Sinaia - scris de msnd în rubrica Palatul Știrbey & Muzeul orașului Sinaia
Arya, 17.01.22 15:01»@Dragoș_🇷🇴:

Cum naiba de sunt așa mulțumiți aici mai ales cei care nu stăpânesc bine ortografia limbii materne?!? Și nici nu prea „au cuvintele la ei” ...

Important pentru pensiune este ca astfel își creste ARTIFICIAL ȘI FORȚAT media. Mulți nu citesc textele schiloade, nici nu ar prea avea ce citi, se uită doar la note si numărul clienților crește. Ca acestia vor fi sau nu mulțumiți, că vor reveni sau nu ulterior, nici nu mai contează cât timp are balta pește .

LA REVIEW Vacanta rupta din rai - scris de Ana Balabas în rubrica Pensiunea Maria Boroica
Admin, 17.01.22 14:51»@Dragoș_🇷🇴:

Editare ulterioară: am auzit [la știri, pe Europa FM] recent că ar fi un proiect [de lege] prin care să se limiteze astfel de articole de promovare (sau de defăimare, că și din astea sunt destule) scrise de către persoane „plătite” să facă asta. Să vedem cum au de gând s-o implementeze.

E vorba despre un proiect de lege sau de HG, vehiculat, din câte aud, pe la știri.

Pe AFA nu există, oricum, „impresii plătite” -- bag mâna în foc pentru asta.

Avem -- de mult timp, încă de la nașterea saitului — un sistem de verificare îndrăznesc să spun INFAILBIL -- și mergem până în pânzele albe cu el (am fost dați, de exmeplu, în judecată - și am câștigat!)

LA REVIEW Vacanta rupta din rai - scris de Ana Balabas în rubrica Pensiunea Maria Boroica
tata123 🔱, 17.01.22 14:34»@Mioritik🥂🌺: Mă bucur că am putut vedea imagini din interiorul clădirii principale: bibliotecă, sala de consiliu, sală de mese etc. Sunt locuri din cadrul unui ansamblu mănăstiresc în care nu se ajunge ușor ca turist/pelerin obișnuit.

Mănăstirea fortificată de la Comana, una din puținele de acest gen din sudul țării, a trecut printr-o restaurare benefică în ultimul deceniu. Am apreciat faptul că s-a organizat un muzeu și spații exterioare expoziționale dedicate eroilor din Primul Război Mondial.

Complexul mănăstiresc este vizitat de la an la an din ce în ce mai multe persoane, mai ales bucureșteni, care vin pentru Parcul Natural Comana și parcul de aventură din zonă. Putem considera acest lucru o îmbinare între relaxare și distracție/plimbare în natură - acțiuni din care câștigă sufletul omului.

Am vizitat în 2018 lăcașul de cult de la Comana (vezi impresii) și cred că voi reveni anul acesta în primăvară în căutarea bujorului românesc (Paeonia peregrina romanica).

Mulțumesc pentru imagini. Numai bine1

LA REVIEW Comana - scris de Mioritik🥂🌺 în rubrica Mânăstirea Comana
pagină generată în 0.205106019974 sec
[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată