Ecouri scrise pe AFA [p.2 /1315]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

webmasterX, 10.04.21 08:35»Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

LA REVIEW Hotel normal. Recomand pentru cei care vor liniste - scris de ? în rubrica Sierra Sharm El Sheikh Hotel
roth, 10.04.21 02:46»@elenaadina:  Si eu ma bucur ca am putut vedea "tot", ca am putut face poze. Da am intrat si noi in locurile cu "acces restrictionat", la RamsesVII fratele a coborat in sarcofac ghiar. Peste tot am lasat tips, sume decente, cred ca undeva 15$ a dus totul pentru intreg grup.

Pentru mine Luxor a fost wow, am ramas cu locuri nevizitate, asa am de ce sa revin.

Vacante placute​​

LA REVIEW EGIPT - ziua 2 - scris de ? în rubrica În Egipt pe cont propriu
gpopa, 10.04.21 00:01»@Lucien:  din pacate, nu prea mai este ce recupera pentru a-l transforma in obiectiv turistic. Nu stiu nici daca refacerea ar fi o optiune: valoarea istorica nu ar mai exista, ar fi un simplu fake.  

Si, sa o recunoastem, interesul pentru un asemenea obiectiv ar fi catre zero. El e interesant asa cum e, o poveste ​cu final nefericit.  

LA REVIEW În vizită la fostul mausoleu de pe dealul Racovițenilor - scris de ? în rubrica O zi în Râmnicu Sărat
piti, 09.04.21 21:26»Documentat, echilibrat, echidistant, presărat cu un umor fin. Doar cineva îndrăgostit (de zonă evident) putea crea așa ceva.

Peste o săptămână verific la fața locului. Pe mine unu' m-ați convins. ​

LA REVIEW Rimetea (Torockó), satul muzeu - Ghid turistic - scris de ? în rubrica Descoperă Rimetea și împrejurimile
Alex_Macedo, 09.04.21 21:10»@Carmen Ion:  Așa se prezintă absurdul mioritic. Prin atitudine mirato-revoltată și aruncarea cuvintelor prin care fiecare spune cum îl taie capul, dă farmecul acestei nații din care facem parte. De aici și... What a wonderful world. Știam că ai nas fin prin a observa cum toată povestea este înrămată și de aici și descrețirea frunții. Mă bucur că ți-am înseninat fruntea.

La cazare, dacă se reușea financiar mutarea locuinței propietariilor spre capătul curții, acest singur minus ar fi disparut. Nimic nu este perfect, dar acești oameni chiar tind spre asta și este de admirat.

Nu are rost să ne enervăm pentru că politicenii se duc acasă, se scarpină în boxeri, dorm neîntorși prin a face nimic, pentru turismul autohton. Noi ne nevrozăm și pe ei îi doare undeva, unde nu doare.

M-am întrebat pe mine în oglindă... Oare ești cu capul, cu patriotismul ăsta? Am realizat că de fiecare dată, se ridică părul pe braț și fac piele de găină când România își arată valorile și nu sunt puține. Nu, nu, nu... sunt patriot autentic.

Mulțumesc de aprecieri și vizită.

LA REVIEW Modulul Murani - scris de ? în rubrica Casa Murani [Murani, TM]
Floria, 09.04.21 19:55»@doinafil:  Mulţumesc! Mă bucur că m-ai însoţit la plimbare pe aleile umbrite ale Grădinii Botanice din Craiova. Este foarte bine îngrijită, o adevărată oază de relaxare şi civilizaţie în mijocul unei zone aglomerate. Este bine că intrarea este gratuită, Grădina Botanică a devenit parcul locuitorilor din cartierul vecin, oamenii având şansa de a se bucura de spectacolul naturii, în toate anotimpurile. Mai ales în această perioadă de restricţii, locuitorii din apropierea parcurilor şi grădinilor se pot considera favorizaţi...

O  seară liniştită vă doresc!

LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de ? în rubrica Descoperă Craiova
elenaadina, 09.04.21 19:24»Ma bucur ca ati vizitat si mormantul lui Seti I, noi l-am vazut in 2017 si ni s-a parut extraordinar! , vezi „In vizita la mormantul lui Seti I"

insa nu am putut face nici o poza, s-a tinut scai de noi unul din paznici, e drept ca fiind singurii  vizitatori ne-a lasat sa intram  in niste incaperi cu acces restrictionat, asa ca la iesirea l-am recompensat cu 10 dolari, voi ati fost extrem de norocosi,

​din pacate nu am reusit sa vedem mormantul lui Nefertari, care stiu ca e foarte frumos, sper sa-l vad candva... Ati avut o experienta minunata la Luxor... astept cu nerabdare si articolul despre piramide...

LA REVIEW EGIPT - ziua 2 - scris de ? în rubrica În Egipt pe cont propriu
Rodel, 09.04.21 18:53»Mă interesează acest hotel, văd că are un scor bun. Aș vrea să știu dacă este un resort izolat sau se află aproape de oraș și aproximativ la ce distanță? Intenționez să merg în Egipt în luna mai.
LA REVIEW Marriot hotel excursii optionale orasul in sine - scris de ? în rubrica Marriott Beach Resort Hurghada
Qvadratvus, 09.04.21 14:58»Am să-i fac un articol pe Wikipedia, mausoleului.
LA REVIEW În vizită la fostul mausoleu de pe dealul Racovițenilor - scris de ? în rubrica O zi în Râmnicu Sărat
doinafil, 09.04.21 13:33»Foarte frumoasă această grădină, bine îngrijită și aerisită! Când mama natură este ajutată și de mâna omului, creează locuri și imagini ce încântă ochiul și sufletul iubitorului de frumos!

Mi-a plăcut mult „fluturașul-Floria” din P20, dar și banca sculptată din P50, chiar dacă - în fundal - se vede o cabină mobilă de WC!

​La fel de frumoase sunt și statuile din​ P17 și P18! Despre grațioasele lebede, ce să mai spun?!

Felicitări pentru articol și poze!

LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de ? în rubrica Descoperă Craiova
CristinaElena77, 09.04.21 12:36»Dacă aș fi rudă cu fabricantul de cravate de 800 de euro bucata, v-as trimite pe tine, col. Dudă si pe Oana Fara (oana) în atît de multe excursii ca să tot scrii și să reușesc și eu să zic că mă satur să te citesc, deși nu cred că lucrul ăsta ar fi posibil.  

Dai dependență la creier .

Multumesc pentru endorfinele, oxitocinele, dopaminele si serotoninele produse de creierul meu cînd îți citește textele delicioase. ​​

LA REVIEW Modulul Murani - scris de ? în rubrica Casa Murani [Murani, TM]
Azrael, 09.04.21 10:52»Mi a placut articolul dvs. Chiar iau in calcul sa petrec un sejur in Albania prin iunie
LA REVIEW Mic ghid de calatorie in Albania - scris de ? în rubrica Descoperă Albania
Azrael, 09.04.21 10:50»@mprofeanu:  o prezentare utila
LA REVIEW Mic ghid de calatorie in Albania - scris de ? în rubrica Descoperă Albania
tata123, 09.04.21 10:42»@zlatna:  Apusenii - o lume fantastică... Mi-a plăcut extrem de mult și pregătesc o revenire chiar în zona menționată de tine în articol. Sunt multe fenomene carstice spectaculoase și peisaje mirifice pe acolo - le-am lăsat pentru o viitoare (mini) vacanță. În 2019 am fost cazați în zona Arieșeni și deplasarea cu autoturismul până în arealul Glăvoi-Cetățile Ponorului presupunea prea mult timp pierdut pe drum.

Natura e uimitoare​, să o respectăm!

LA REVIEW Lumea Pierdută a Padișului - scris de ? în rubrica La pas prin zona Padiș
Lucien, 09.04.21 10:40»Un articol șocant despre un obiectiv istoric uimitor care nu se vrea a fi și unul turistic...
LA REVIEW În vizită la fostul mausoleu de pe dealul Racovițenilor - scris de ? în rubrica O zi în Râmnicu Sărat
tata123, 09.04.21 09:50»@All:  Iată că s-au împlinit la sfârșitul lunii ianuarie 200 de ani de la lansarea „Proclamației de la Padeș” . Am vizitat toamna trecută monumentul de la Padeș și îmi doresc să ajung anul acesta și la Casa memorială „Tudor Vladimirescu” din Vladimir-Gorj.

Cu alte ocazii serbările au fost grandioase (vezi de exemplu la 1921, dar și mai recent: bibliotell.ro/2021/01/pro ... tia-de-la-pades) ​, dar contextul epidemiologic al anului 2021 nu a permis o desfășurare amplă. Presa a semnalat acțiunile stângace desfășurate la Padeș: gorjexpress.ro/cascadorii ... cu-intr-un-gard.

Acum doi ani se vorbeau de acțiuni mărețe, chiar de Anul Tudor Vladimirescu (igj.ro/social/2021-anul-t ... adimirescu.html) - vremurile nu au mai permis.

Dar nici interes nu am prea văzut. În rest, numai de bine... ​

LA REVIEW Monumentul de la Padeș – „Pornirea dumnealui… e folositoare și izbăvitoare” - scris de ? în rubrica O zi în Baia de Aramă și împrejurimi
roth, 09.04.21 09:02»1*  nu pot urca poza cu preturile la obiective, este o captura de ecran asa ca las link-ul aici :

 egyptologyforum.org/MOA/M ... ov._2019_EN.pdf

2* am sa mai urc poze pe seara, sunt enorm de multe si aleg cu greu

LA REVIEW EGIPT - ziua 2 - scris de ? în rubrica În Egipt pe cont propriu
msnd, 08.04.21 18:45»Am vizitat zona aum... vă rog nu râdeți... aproape 53 de ani. Am urmărit cu atenție și celelalte articole din serie și mi-am adus aminte. Dar au intervenit și multe schimbări.

Am avut cortul în, ceea ce era pe vremea aceea​, tabăra de corturi de la Padiș și în fiecare zi făceam un traseu în circuit.

​În una din zile a fost și Lumea pierdută.

Aveam în program două avene. Atâtea erau cunoscute atunci. Unul din ele era Avenul Negru și șin minte și acum ce frică mi-a fost să mă apropii de marginea lui, să încerc să privesc în jos. Numele celui de-al doilea nu mi-l mai amintesc​, dar parcă nu era nici unul din cele descrise de dumneavoastră.

Ce mi-a mai rămas în amintire despre această zonă este lipsa totală a divewrselor vieșuitoare ale pădurii. Nici un ciripit, nici o creangă călcată. Liniște totală.

Vă mulțumesc pentru aducerile aminte! ​

LA REVIEW Lumea Pierdută a Padișului - scris de ? în rubrica La pas prin zona Padiș
Floria, 08.04.21 16:46»În plimbările noastre prin centrul Craiovei am întâlnit doar una dintre vechile fântâni ale oraşului, Fântâna Purcarului, situată în zona Pieţei Vechi, aproape de Catedrala Sf. Dumitru şi de Casa Băniei. O plăcuţă cu câteva date istorice ne-a atras atenţia asupra acestei fântâni, una dintre puţinele păstrate până în zilele noastre. Din păcate, nu curgea fir de apă la robinet... ​​

Fântâna Jianu a fost norocoasă cu adevărat, de la fântână de mahala a fost "promovată" la fântână de centru, izvoarele ei dând viaţă Grădinii Botanice. Când veţi avea drum prin Craiova, rupeţi câteva ore pentru Grădina Botanică, nu veţi regreta nicio clipă petrecută acolo... ​​

​​Multă sănătate şi o primăvară frumoasă!

LA REVIEW Culorile verii în Grădina Botanică "Alexandru Buia" din Craiova - scris de ? în rubrica Descoperă Craiova
tata123, 08.04.21 15:45»@All:  Update: Din păcate în februarie ' 21 girafa Gina a murit.

Girafa este cel mai înalt animal terestru de pe Glob din epoca contemporană, iar cea de la Zoo Târgu Mureș era singura existentă într-un parc zoologic din România. Cauza decesului nu a fost bătrânețea (Gina avea doar jumătate din vârsta medie de viață a unei astfel de specii - 10 ani), ci înecul cu conținut gastric stomacal în somn (adevarul.ro/locale/targu- ... 7289/index.html).

Unul din punctele de atracție al acestei grădini zoologice a dispărut...

LA REVIEW Elefanți, girafă, zebre și alte animale la Zoo Târgu Mureș - scris de ? în rubrica Grădina zoo Tîrgu Mureş
pagină generată în 0.497416973114 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM