Ecouri scrise pe AFA [p.2 /1795]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Michi, 31.03.20 20:04»@mishu: mulţumesc că ai avut răbdare să citeşti. Crede-mă, din câte muzee de arheologie am văzut cel din Delphi îl pun pe acelaş nivel cu cel din Napoli unde pe lângă sculpturi (acolo am văzut şi niste statui cu daci) sunt multe artefacte de la Pompei şi Herculanum.

@Nasshu : mulţumesc pentru actualizare. Nu numai anumite categorii au acces liber dar şi în anumite sărbători dar şi aici ar trebui informaţia la zi.

LA REVIEW Muzeul Delphi, cel care păstrează Omphalos (buricul pământului) - scris de în rubrica Descoperă Delfi și împrejurimile
Nasshu, 31.03.20 20:02»@Michi:

Preţul de intrare este de 20 eu, redus 10 eu. Preţul combinat pentru muzeu şi sit este de 30 eu. Programul de vizitare este de la 8-17 cu sâmbăta şi duminica închis

Intre timp s-au mai schimbat preturile

odysseus.culture.gr/h/1/e ... jsp?obj_id=3404

Exista si acces free pentru anumite categorii de turisti Document PDF

LA REVIEW Muzeul Delphi, cel care păstrează Omphalos (buricul pământului) - scris de în rubrica Descoperă Delfi și împrejurimile
mishu, 31.03.20 20:00»@Michi: O lectie de istorie, multumim mama Michi, votat cu mare drag.
LA REVIEW Muzeul Delphi, cel care păstrează Omphalos (buricul pământului) - scris de în rubrica Descoperă Delfi și împrejurimile
Michi, 31.03.20 19:59»Mi-a plăcut reviewul pentru că mi-a adus aminte că în Genoa am fost de trei ori fugitiv şi de fiecare dată am trecut pe la casa lui Crisofor Columb. Odată ca oprire a vasului MSC Solendida cu care am făcut o croazieră, alte două dăţi la traversarea spre Sicilia. Mi s-a părut un oraş alert, plin de viaţă şi cu mulţi turişti în tranzit
LA REVIEW Prin Genova pe fuga: doua ore prin orasul lui Columb - scris de în rubrica Descoperă Genova și împrejurimile
mishu, 31.03.20 19:57»@ovidiuyepi: Start vot! Ma bucura acest articol cu atat mai mult cu cat pentru mine Genova a insemnat o minuscula oprire, de la debarcarea de pe vasul de croaziera, o scurat privire in jur si mersul la gara pentru a lua trenul spre Milano.

Primul contact cu orasul l-am luat de pe vas, de unde am avut niste imagini splendide si mi-am clatit ochii cu privelistea.

Imi propusesem sa merg la Milano si sa dau o fuga si la Genova, insa pe moment am abandonat ideea, de ce oare?

Foarte frumos oras, atat din poze cat si din articol, felicitari, votat cu mare drag.

LA REVIEW Prin Genova pe fuga: doua ore prin orasul lui Columb - scris de în rubrica Descoperă Genova și împrejurimile
webmaster26, 31.03.20 19:56» Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Delfi și împrejurimile, DELPHI (DELFI)" (deja existentă pe sait)
[Rubrica inițială: Descoperă Peloponezul]
LA REVIEW Muzeul Delphi, cel care păstrează Omphalos (buricul pământului) - scris de în rubrica Descoperă Delfi și împrejurimile
mishu, 31.03.20 19:52»@Marius 72:

În cameră se mai găsesc două scaune comode și o măsuță la care poți scrie ceva sau savura un pahar de băutură,

banuiesc ca articolul l-ai scris acasa, asa ca probabil ca ai folosit masa ca sa savurezi ceva, vrem detalii te rog .

Asa cum ai prezentat, arata foarte bine, si pot spune ca mi-a placut si ceasul din restaurant, foarte interesant.

Felicitari, votat cu mare drag.

LA REVIEW Hotel peste cotația de trei stele - scris de în rubrica Laverda Hotel
webmasterX, 31.03.20 19:41»Mutat în rubrica "Laverda Hotel, AQABA" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

LA REVIEW Hotel peste cotația de trei stele - scris de în rubrica Laverda Hotel
Michi, 31.03.20 19:37»@webmasterX: multumesc
LA REVIEW Muzeul Delphi, cel care păstrează Omphalos (buricul pământului) - scris de în rubrica Descoperă Delfi și împrejurimile
webmasterX, 31.03.20 19:35»Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
LA REVIEW Muzeul Delphi, cel care păstrează Omphalos (buricul pământului) - scris de în rubrica Descoperă Delfi și împrejurimile
alinafulg, 31.03.20 19:33»Prin iarnă am inceput si eu să caut o croaziera pentru că imi doream de foarte mult timp o astfel de experientă, acum mă felicit că nu am platit avansul.

Am citit cu multă plăcere și am votat cu drag!

LA REVIEW Un vis implinit - o croaziera de vis - scris de în rubrica Croaziere cu MSC Preziosa
Dan&Ema, 31.03.20 16:46»" " Introducerea" " si pupaceala de la sfarsit conteaza pentru impresie foarte mult.

La recepție (să zic așa, mai pompos, adicătelea când am sosit la pensiune) tanti Maria ne-a așteptat cu plăcinte proaspete, foarte simple și foarte gustoase cu sau fără dulcețuri, după câteva ore de condus pică la fix, evident (și previzibil, nu?) însoțite de țuicile și vișinatele din partitură, foarte bune și ele.

Asta este primirea care imi place!

Pensiunile care te primesc asa au de la mine o nota buna din start pentru ca imi dau un prim sentiment placut, de ospitalitate, care candva era considerata o caracteristica a poporului roman. Acum nu mai sunt de parerea asta, pentru ca difera de la loc la loc. In multe gazdele stiu sa se faca placute.

Felicitari pentru articol, numai bine!

LA REVIEW Pensiunea Maria din Cionești - Albac - scris de în rubrica Pensiunea Maria [Cionești]
Dan&Ema, 31.03.20 16:40»Eu am citit intai croaziera si apoi Flixbus-ul dar cred ca se pune!

NU auzisem de optiunea asta, nici nu m-a interseat sau am avut nevoie pana acum, dar uite asa mai afla omul ceva. Si inca ceva si inca ceva.

De acum sper sa citesc in ordine cronologica articolele tale, pe care le astept (si eu) cu mare curiozitate.

Pe unde calatorit @mishu un an de zile fara sa ne destainuie nimic. Ne-ai tinut la fiert, dar acum inteleg ca nu mai ai motive sa dai drumul la povestiri.

Sanatoasa sa fii si tu si familia!

Numai bine!

LA REVIEW Cu Flixbus catre vacanta de vis - scris de în rubrica Cu autocarul prin Europa - circuite diverse
robert, 31.03.20 15:12»@Mika: Chiar și așa, nici Miami, nici Drumul Taberei nu au metrou! Plus că și la noi în cartier stau o mulțime de vedete!

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu și-ți doresc să-ți indeplinești visul, de a ajunge acolo! Vom scăpa noi și de pandemia asta! Să sperăm cât mai repede. Apoi să vedem în ce măsură se vor mai deschide granițele!

Multă sănătate, că-i mai bună decât toate!!!

LA REVIEW Scump, dar bun - scris de în rubrica Descoperă Miami și împrejurimile
gotty, 31.03.20 14:57»@mishu: Cam acelasi traseu l am avut si eu, o data in 2018 si o data in 2019 cand am facut o pe ghidul pentru doamna. In plus cele 2 vizite la Zoo si Yu Garden pe care am descoperit o in 2019 si pe care as plasa o intre putinele locuri pe care pe mine m au lasat " spectator" . Si accentuez ideea ca nu multe lucruri mi s au parut wow pe lumea asta (probabil si pentru ca am vazut atat de putine )
LA REVIEW Putin aer european in China - scris de în rubrica Campanile Shanghai Bund Hotel
gotty, 31.03.20 14:54»@mishu: Multumesc pentru vot!

Eu am 5 excursii in China pana acum si 5 hoteluri diferite, 3 le am ales eu, 2 mi au fost propuse si in unul am stat de 4 sau 5 ori. Pana acum nu a fost unul care sa ma dezamageasca.

LA REVIEW EBO ooooon de tot! - scris de în rubrica EBO Hotel [Hangzhou West Lake]
gotty, 31.03.20 14:52»@mishu: Pai normal ca reviewul dumneavoastra a fost una pe care am citit o ca sa mi fac un plan la fata blocului. Noi am avut cam 60% dintr o zi la dispozitie si cat ne au tinut bateriile din noapte. La fel ca si dumneavoastra am facut si noi turul parcului pe jos, nu ne am aventurat insa pe lac desi, gandind acum, parca ar fi mers o plimbare. Una peste alta a fost foarte relaxant si daca n ar fi fost si chinezii, minim 10, care ne ar fi cerut sa facem poze cu ei ar fi fost si mai relaxant.

Sa mai zic ca gara de acolo arata mult mai bine ca Otopeniul nostru?

LA REVIEW Plimbare pe langa West Lake - scris de în rubrica Descoperă Hangzhou și împrejurimile
Mika, 31.03.20 14:29»@robert: mmm Miami, și mie mi-a plăcut ce am văzut in pozele tale și am citit in review-ul tău. Imi doresc să ajung pe acolo, poate imi voi indeplini dorința dacă se termină cu bine cu virusul ăsta. Acum, din ce am văzut in poze și din ce cunosc eu, prea mare diferență intre Drumul Taberei și Miami nu este. Poate doar că acolo este ocean și in Drumul Taberei nu este decât un lac, parcă . Felicitări, votat cu plăcere.
LA REVIEW Scump, dar bun - scris de în rubrica Descoperă Miami și împrejurimile
Dorina9, 31.03.20 14:25»@mprofeanu:

Continuarea va fi cu un mic " ocol" prin Rhodos.

Este a doua trecere prin Marmaris (prima, in 2015).

Imi " facuse cu ochiul" o excursie de o zi in Rhodos si in 2019 m-am gandit sa fac aceasta excursie,dar sa fie mai lunga (de 6 zile) .

Este prima data cand mergem in Grecia.

Dupa Rodos, vom relua " plimbarea" prin Turcia.

Multumesc pentru apreciere!

LA REVIEW De la Izmir la Marmaris (apropiindu-ne de Rhodos) - scris de în rubrica Descoperind Marmarisul
Daisy Petal, 31.03.20 13:04»Anul trecut am scris un review despre Theologos și despre taverna Stelios.

Personalul foarte profi: te și miri pe unde-i găsesc. In mod clar nu sunt sezonieri, se vede că asta-i ocupația lor.

De obicei, în Grecia, multe taverne/magazine etc. tradiționale sunt afaceri de familie, unde toți membrii de familie au câte ceva de făcut și de învățat într-ale ”meseriei”. În perioada vacanței școlare, îi vei vedea pe cei mici (pusțime de 12-16 ani) servind la mese, luând comenzi, spălând vase sau debarasând mese. Întotdeauna, șeful/șefa este membrul cel mai în vârstă al familiei. În cazul tavernei Stelios, șeful este chiar Stelios. În Grecia, respectul și grija pentru cei în vârstă este o mândrie, o regulă și nu o excepție. Dacă vei mai merge în Grecia, vei constata că acolo nu există cerșetori (cel puțin pe unde am fost noi), iar bătrânii singuri primesc alimente și mâncare de la tavern, tocmai din grija față de ei. Este o practică pe care am văzut-o și pe care mi-au împărtășit-o grecii cu care m-am împrietenit.

… care mai și vorbesc limbi străine foarte bine, între care și româna (evident), sunt doar chelneri…

Nu…  Ei vorbesc româna, pentru că sunt vlahi… Mulți dintre cei tineri au studiat în România, tocmai pentru a nu uita limba.

În rest, confirm cele spuse de tine: mâncarea bună și care vine repede, aperitive din parte casei, dar și desert din partea casei. Dacă ai noroc, joia (parcă) la tavernă performează o formație cu muzică tradițională.

Vacanțe și destinații plăcute!

LA REVIEW Taverna O Stelios din Theologos - scris de în rubrica Unde mâncăm? Taverne în Theologos
pagină generată în 1.0916697979 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
Website Security Test