Ecouri scrise pe AFA [p.1852 /1949]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Mika, 24.01.20 10:48»@Michi: Vârsta este doar un număr scris scris in acte. Eu cred că mi-au greșit data nașterii, nu simt anii trecuți in buletin . Am făcut traseul până la Cabana Sâmbăta de mai multe ori, in diferite etape ale tinereței mele. Sâmbăta este unul dintre locurile dragi mie din Romania, unde incerc să trec măcar o dată pe an. Traseul a fost puțin modificat in ultimii ani, odată cu amenajările hidrografice de pe Valea Sâmbetei. A devenit mai ușor aș spune. Nu are urcușuri abrupte, nu are nimic greu. Itr-adevăr, iarna orice traseu se schimbă, dar să sperăm că nu va fi gheață. Categoric pot merge copii. Eu am mers cu ai mei pe acest traseu când aveau 6, respectiv 8 ani.

Mă bucur că veniți ca să vă cunosc și personal, nu numai din review-uri și amintiri din călătorii.

webmasterX, 24.01.20 10:18»Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
LA REVIEW Mănăstirea Hosios Loukas - scris de Carmen Ion în rubrica Descoperă Delfi și împrejurimile
Michi, 24.01.20 10:05»@Mika şi Dana 2008 Dana, copiii merg f. bine pe munte. Eu i-am dus în Ceahlău şi Retezat pe la patru ani, e adevărat că ultima porţiune în cârca soţului. Mika, am văzut că ai >50 de ani. Bravo ţie! Eu am urcat pe la 25 de ani iarna la Urlea şi coborât de la cabana Sâmbăta şi mi s-a părut de dificultate medie. Poate urcuşul de la Urlea a fost mai greu, nu mai ţin minte. Oricum bocanci cu ţinte pt. zăpadă-ghiaţă. Dacă prima parte a traseului se face cu o maşină, până la chilie e floare la ureche. De acolo, la cabană e mai greu.

Cât despre mine, vreau să văd pentru a treia oară abaţia cisterciană care m-a fascinat; am fost şi de două ori la cetatea Făgăraşului, nu ştiu dacă voi face faţă o oră jumătate vizita, decid la faţa locului.

dianamea, 24.01.20 09:48»Sugestia de a ne imbraca boho style e foarte buna, fiecare are sau poate improviza ceva, si rezultatul va fi placut, in ansamblul adunarii. Dar muzica va fi adecvata anilor 60-70, asa pentru atmosfera?
ANILU, 24.01.20 09:21»@Admin: Este bună ideea tombolei cum a fost anul trecut... dar, ideal ar fi să participe cât mai mulți și așa vor fi mai mulți câștigători indiferent de biletele cumpărate... zic și eu!!!

Așa că trebuie încurajați toți pentru participare!

Ce ziceți? Mai multe cadouri mai mulți câștigători și implicit și mai multe bilete vândute pentru o faptă bună!

Toate cele bune.

Mika, 24.01.20 09:11»@nrs: 😆Traseul acesta chiar e ușor, nu va trebui sa urci în patru labe, te asigur. Indicatoarele sunt puse ca să te facă sa pornești pe cărare, după care fiecare se descurca cum poate și cu toate membrele din dotare 😁
nrs, 24.01.20 09:05»@Mika:

asta cu drumul usor eu nu o mai cred dupa patania din acest an. neavand zapada pentru schi in timpul sejurului la Tusnad am zis sa facem o plimbare prin zona. am gasit un traseu care spunea:" dificultate usoara, poate fi parcurs de incepataori, durata 40-45 minute" , este traseul catre Turnul Apor.

am plecat de la hotel Ciucas, drumul urca dar nu foarte abrupt, sa zicem ca e cat de cat ok. pe jos era putina zapada, iar poteca este uneori ingusta, se merge prin padure astfel ca nu vezi luminita de la capat .

dupa vreo 50 minute nici macar nu ajunsesem la Turn cand apare o zona de 10 metri in urcare cu poteca de un pas latime bineinteles cu zapada cat sa aluneci in plus nu era pe langa nici vergetatie de care sa te agati(ceva lastari, copaci), am urcat-o in patru labe si in sfarsit vedem oameni, ajunsesem la turn!!!

continuarea traseului a fost mai simpla cararea fiind mult mai lata. traseul usor si scurt a durat 1 ora si 25 minute in loc de 45 minute, iar lejeritatea traseului a fost data probabil fiindca se presupune ca toti oamenii stiu sa mearga dea busilea

nici nu vreau sa ma gandesc cum este traseul greu catre Sfanta Ana

Yoda, 24.01.20 08:53»@Nico2020: Pentru cazare in Kutahya se gasesc mai multe informatii aici: amfostacolo.ro/impresii-s ... turcia&sid=3646
LA REVIEW Vacanță Von — fugiți de el - scris de andrei888 în rubrica Vonresort Golden Beach HV1 [Colakli]
totholeasca, 24.01.20 08:34»Felicitari si respect!!! Voi reveni cu intrebari, multumesc.
LA REVIEW Până la urmă ne-am acomodat - scris de Michi în rubrica The Charles Stewart Guesthouse
Dana2008, 24.01.20 08:05»@Zoazore: 😂🤣😂

Eu vin cu copil mic...nu mai aduce careva copii la drumeție?

Anul trecut am trecut pe lângă mulți urși în timpul drumețiilor, am văzut multe urme proaspete de labe de urs, dar eu cred că ei își văd de treaba lor, dacă noi facem gălăgie și nu îi surprindem...nu ne-a deranjat cu prezența niciunul.

Treaba cu fuga nu iese, ursul fuge cu 60km/h și în sus și în jos pe munte. În copaci de cațără mai ușor decât oamenii, înotător este...deci suntem la mila lui...😀

Dan&Ema, 24.01.20 03:50»@krisstinna:

A propos de cine pe cine mananca, pentru cunoscatori, adica pentru cine mananca de la cine stie sa o prepare, laba de urs e o delicatesa. 🐾🐾🐾

webmaster, 24.01.20 00:12»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Trinity Residence Bansko. O gazda perfecta. - scris de micutzu în rubrica Trinity Residence Bansko Hotel
Zoazore, 23.01.20 23:37»@aurora56: Zice @Admin aici:

[21-01-2020,11:39] - by Admin

Detalii despre excursia alternativă (sâmbătă) = drumeție montană spre Cabana Valea Sâmbetei

Traseul este de dificultate medie (în luna martie) și constă în două (opțional 3, vezi mai jos) segmente -

1. primul = de la Pensiunea Miruna până la intrarea pe potecă (cca 5,5 km); este pe drum forestier urmând cursul Sambetei; îl vom face cu mașina — integral sau (cel mai probabil) parțial; depinde de conditiile meteo, de obicei e zăpadă la sfarșitul lui martie și bineînteles de mașină.

2. al doilea segment = pe potecă (la fel pe malul Sâmbetei, privelistea este superba) - se parcurge în cca o oră

Vă propun și un al treilea segment, opțional - până la chilia Parintelui Arsenie Boca: din zona cabanei se merge pe un traseu de dificultate mai ridicată; durata 30-45 de minute.

Pentru o plimbare placută e nevoie de

- încălțăminte care să țină glezna, cu aderență bună,

- haine groase - la cabană sigur va fi zapadă

- o sticla cu " apă plată" - să ciocniți cu prietenii la cabană când admirați imaginea Ferestrei Mari

Vom avea însoțitor de grup.

Având în vedere propunere de extindere până la chiilia părintelui Boca, aș schimba ora de plecare, sâmbătă dimineața - pentru ora 10

Cam la vreo patru ore am socotit eu! Asta fără ciorba de la Cabană și, evident, dacă scăpați de urși!

Dacă nu scăpați de urși, va dura cam două ore, că voi alergați la vale!

aurora56, 23.01.20 23:26»Cam de câte ore ar fi traseul total dus-intors? Cu aproximație bineinteles. Pt mine, ca pe soț cred ca il las la piscină ca sa mai faca câteva exerciții la picior( pt recuperare) sa nu îi anchilozeze daca sta prea mult la odihna. Gaseste el companie la picina daca excursia cu ursii dureaza .
krisstinna, 23.01.20 23:20»@traian. leuca:
traian.leuca, 23.01.20 22:36»@krisstinna: Bei, nu mai speriaţi lumea cu urşii, eu am fost în zona aia aproape în fiecare an şi i-am întâlnit doar de " vro" două ori!
Michi, 23.01.20 22:28»Urşii din munţii Făgăraş în 60 erau foarte cumsecade. În fiecare zi cobora unul din pădure la tomberoanele de la secţia de acid sulfuric unde lucram şi fiind mediu toxic primeam câte o conservă de carne ca hrană rece. Poate întretimp urşii au evoluat şi şi-au schimbat comportamentul deşi cred că se vor speria dacă vor întâlni afaişti.
Zoazore, 23.01.20 22:27»@krisstinna: Ba nu râzi singură, că și eu îmi șterg lacrimile pe-aici!

Sunt de belea munțomanii noștri! Zău, ia!

@crismis, mamă, nu-i crede! Glumesc și ei! Urșii papă zmeură (îi urăsc pentru asta!), nu copii frumoși! Muchia e, de fapt, o potecă, nu un tăiș de cuțit, coarda e de bungee-jumpig, gheață nu va fi, dar bucurie și voie bună din plin! Doar ți-e cunoscută gașca!

Michi, 23.01.20 22:19»@iulian68: Ai dreptate, numai să mai fiu eu în rând.
Mika, 23.01.20 22:17»@krisstinna: 🐻
pagină generată în 0.866873979568 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM