Ecouri scrise pe AFA [p.1354 /1472]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Dragos, 30.01.20 11:23»@iulianic:

răspunsul a fost că nu pot vota decât rezidenții în Tunisia, persoane cuprinse deja pe listele lor.

Reprezentantul ambasadei merita un dosar penal pentru împiedicarea exercitării dreptului la vot.

Conform cu chiar documentele de pe saitul oficial, turiștii puteau vota la secțiile din „străinezia” pe 26 mai!

CINE POATE VOTA LA SECȚIILE DE VOTARE ORGANIZATE ÎN STRĂINĂTATE

Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Cetățenii români care în ziua alegerilor se află în străinătate indiferent de motivul prezenței acestora pe teritoriul străin -domiciliați, rezidenți sau turiști

Dar pe vremea aia, era altcineva la Palatul Victoria... nomina odiosa...

LA REVIEW Sofia by night - scris de Dragos în rubrica Descoperă Sofia și împrejurimile
Marius 72, 30.01.20 10:34»@mprofeanu: Dacă tot merg până acolo, măcar să văd ce e de văzut!

Referitor la perioada aleasă, serviciul meu e de așa natură încât lunile ianuarie și iunie sunt alocate concediului...

Ma gândesc cu o oarecare strângere de inimă la momentul în care trebuie să cer concediu în martie, că am programat o excursie în Andaluzia!

LA REVIEW Iordania - o destinaţie ce mi-a întrecut aşteptările - scris de Marius 72 în rubrica Descoperă Iordania
mprofeanu, 30.01.20 10:25»@Marius 72: Am citit cu plăcere articolul tău și cu aducere aminte pentru mine! Frumoase și pozele!

Iordania merită cu prisosință o vizită acolo!

Acum sunt mai multe curse de avion și se poate ajunge bine și ieftin!

Petra, Wadi Rum, Jerash, Muntele Nebo, Marea Moartă, Locul Botezului și Madaba sunt obiective ce trebuie văzute și văd că nu le-ai scăpat!

Mi s-a părut secat rău locul Botezului, poate a fost sezon secetos...Eu am intrat în apă și era destul de mare....Taximetristul care mergea cu noi...am fost în noiembrie.... spunea că din decembrie vin ploile și acolo....

Ai mers iarna și a fost bine!

LA REVIEW Iordania - o destinaţie ce mi-a întrecut aşteptările - scris de Marius 72 în rubrica Descoperă Iordania
iulianic, 30.01.20 09:26»@Dragos:

În ziua când am sosit, după ce ne-am cazat, prima grijă a fost să dăm fuga la Ambasadă și să votăm. Era prima oară când celor din diaspora li s-a oferit ocazia să poată să-și exprime voința politică fără a mai fi batjocoriți…

În luna mai anul trecut, când am fost în Tunisia, mai multe persoane și-au manifestat dorința de a merge la Tunis, la ambasadă, pentru a vota. Ghidul a promis că aranjează cu transportul (noi eram la Iberostar Kantaoui Bay - Sousse, dar aveam programată și o vizită în capitala țării, la Tunis). S-a dat telefon la ambasadă în legătură cu solicitarea noastră, iar răspunsul a fost că nu pot vota decât rezidenții în Tunisia, persoane cuprinse deja pe listele lor. Turiștii… au rămas cu opțiunea electorală doar în gând.

LA REVIEW Sofia by night - scris de Dragos în rubrica Descoperă Sofia și împrejurimile
tata123, 30.01.20 09:10»@mihaelavoicu: Din materialele lecturate reiese faptul că „profitând” de efectele cutremurului din 1977 autoritățile comuniste au mutat operele de artă în nou înființatul Muzeu al Colecțiilor de Artă. Acolo, „Colecția Zambaccian” a ocupat o secțiune aparte; e posibil să fi vizitat acest loc în anii ' 80. De altfel, colecția de artă a profesorului de vioară Garabet Avachian se află în cadrul Muzeului Național de Artă al României încă din anul 1978.

Atmosfera liniștită și caldă din casa-muzeu K. H. Zambaccian și frumusețea tablourilor și statuilor create de maeștrii îți aduc bucurie în suflet și priviri.

Marele colecționar K. H. Zambaccian a scris în actul său de donație: Prin păstrarea denumirii de „Colecția Zambaccian” voesc a mărturisi că simțirea și înțelegerea artei universale și naționale însușite de mine pe acest pământ, în care m-am născut și instruit se întoarce înapoi către el spre a rodi prin darul meu recunoscător.

Numai bine!

LA REVIEW Comorile lui Zambaccian - scris de tata123 în rubrica Muzeul Zambaccian
tata123, 30.01.20 08:57»@mprofeanu: Am urmărit și eu din când în când emisiunile dedicate muzeelor românești de pe un canal specializat de travel - interesante. Muzeul e o bijuterie!

Nepotul colecționarului s-a judecat ani de zile cu Statul român pentru revocarea donației lui K. H. Zambaccian, acuzând presiunea regimului comunist pentru „donațiile” din anii '50 și '60 (profit.ro/stiri/life/nepo ... -penal-14467634).

Mulțumesc pentru lectură, ecou și aprecieri!

@DOINITA: Muzeul „K. H. Zambaccian” e un loc unde toți avem de învățat. Mulțumesc!

LA REVIEW Comorile lui Zambaccian - scris de tata123 în rubrica Muzeul Zambaccian
tata123, 30.01.20 08:45»@doinafil: Colecția lui K. H. Zambaccian e deosebită, o parte din tablourile celebre ale pictorilor români consacrați se află expuse în casa-muzeu. Chiar vă îndemn să mergeți la Muzeul Zambaccian, accesul e facil, tarifele modice, importanța uriașă. Mulțumesc pentru aprecieri.

@webmaster: Mulțumesc pentru încadrarea articolului drept IS și MG.

LA REVIEW Comorile lui Zambaccian - scris de tata123 în rubrica Muzeul Zambaccian
tata123, 30.01.20 08:42»@mecut: Muzeul „K. H. Zambaccian” este o minunăție în domeniul colecțiilor de artă bucureștene și nu numai. Mă bucur că am fost acolo în vizită, mai bine mai târziu decât niciodată.

Povestea muzeului și a colecționarului armean e interesantă, doar că eu am aflat-o citind singur, în momentul vizitei mele se aflau în casa-muzeu doar supraveghetori. Acum se pot face fotografii fără blitz pentru uz personal. Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.

LA REVIEW Comorile lui Zambaccian - scris de tata123 în rubrica Muzeul Zambaccian
crismis, 30.01.20 08:26»@webmaster: Mulțumeeesc! Zi cu soare în inimi!
LA REVIEW 4 mâncătorii în Barcelona - tot una și una! - scris de crismis în rubrica Unde mâncăm în Barcelona?
webmaster, 30.01.20 08:19»Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
LA REVIEW 4 mâncătorii în Barcelona - tot una și una! - scris de crismis în rubrica Unde mâncăm în Barcelona?
pielmuspaul86, 30.01.20 07:23»@mariussand: Bună ziua, părerea mea este că nu dați greș în cipru in iunie. Este cald și apa perfectă, puteți urmări și camerele live din stațiuni să vizualizați vremea.
LA REVIEW Impresii hotel Nissiana - scris de pielmuspaul86 în rubrica Nissiana Hotel
ElenaP, 30.01.20 06:48»@mariussand: Noi am fost in perioada 14-21 iunie si vremea a fost perfecta, apa calda, mergeti fara griji!
LA REVIEW A Boat Trip To Remember — The Yellow Submarine Ayia Napa - scris de ElenaP în rubrica 'Opționale' din Ayia Napa
webmaster45, 29.01.20 23:13»Fiind vorba despre un set de impresii de cazare şi un sejur mai vechi de 3 ani, în conformitate cu Regulamentul saitului (vezi Capitolul 1, lit. B, pct. 4), articolul se publică fără PMA std (fără "votul saitului"), el putând fi votat doar simbolic, cu +/-1.

Notă: prevederile punctului mai sus menţionat se aplică doar impresiilor de tip "de cazare"; în cazul articolelor de călătorie se aplică punctul 4b.

LA REVIEW Apartament Via Casilina, în Roma - scris de alinafulg în rubrica Apartamente diverse - Roma
cretzu03, 29.01.20 23:07»Buna seara. In primul rand, multumesc pentru informatii. Mai stii cumva cat costa excursia in Cairo cu avionul?
LA REVIEW Excursii din Hurghada - scris de Catalina.13 în rubrica Opționale cu plecare din regiunea Hurghada
Dragos, 29.01.20 22:51»@diana-s:

- Biserica ' ' Sf. Petru' ' care este sub pamant si se intra prin pasajul de la metrou zona descoperita

Apare și în poza P03.

Știu, m-am trezit și eu după 7 ani să citesc aici și să comentez, dar cred că e timpul să corectăm o mică eroare: biserica respectivă este în fapt numită Sfânta Parascheva (Petka / Света Петка Самарджийска) a Șelarilor. Acum, e de înțeles confuzia între Petka și Petre, dar cum spuneam - cred că e bine să spunem fiecărui loc pe nume.

LA REVIEW Tur Gratuit Sofia - scris de diana-s în rubrica Descoperă Sofia și împrejurimile
mirunat, 29.01.20 22:47»@dorgo: Multumesc de lista. In Viena am mai fost la Cafe Sacher si chiar mi-a placut locatia, desi este foarte turistica.
LA REVIEW New York Cafe - Cea mai frumoasa cafenea din lume - scris de mirunat în rubrica Descoperă Budapesta și împrejurimile
dorgo, 29.01.20 22:33»@mirunat: (a propos de cafenele)

Cele mai bune si frumoase 20 de cafenele din U. E, sunt:

Café Américain, Amsterdam,
Schwarzes Café, Berlin,
Padaria Sao Roque, Lisbona,
Café Godot, Barcelona,
Bar Italia, Londra,
Café Murillo, Madrid,
Algerian Coffee Stores, Londra,
Caffè Gambrinus, Napoli,
Breizh Cafe, Paris,
Bistrot du Peintre, Paris,
Majestic, Porto,
Café Montmartre, Praga,
Caffè Colbert, Roma,
Konditori Ritorno, Stockholm
Kardomah, Swansea, U. K.,
Caffè San Marco, Triest,
Caffè al Bicerin, Torino,
Caffè Rosso, Venetia,
Braunerhof, Viena,
Café Central, Viena.

Prin cateva am trecut si eu, in cele din Viena, ai si presa zilnica pe masa, proaspata, poti s-o citesti pana-ti servesti cafeaua, si acolo poti sa mai platesti si o cafea in plus, care va fi servita cuiva, care va veni dupa tine si n-are posibilitatea sa si-o cumpere, dar o pofteste, in cele din Paris, primesti si cate un biscuit si-u pahar cu apa, gratis, din partea casei si, imediat ce-ai intrat intr-una din cele 1000 de cafenele, baruri, restaurante sau bistrouri, (unde se serveste si cafea) din "orasul lumina" , nici nu ti-ai asezat bine scaunul sub fund, c-au si sarit 2 chelneri care te-ntreaba ce sortiment de cafea doresti.

LA REVIEW New York Cafe - Cea mai frumoasa cafenea din lume - scris de mirunat în rubrica Descoperă Budapesta și împrejurimile
vlad1980, 29.01.20 22:20»@mariussand: Salut, noi am fost la sfarsit de aprilie si a fost suficient de cald sa stam la plaja si sa folosim crema de protectie, am facut si baie dar a fost cam rece. In luna iulie va fi cu siguranta foarte cald si atunci va fi foarte ok sa va racoriti in mare. Sa nu va uitati papucii de apa, sunt zone cu pietre in apa. Sejur placut sa aveti.
LA REVIEW Vom reveni cu siguranta in Cipru! - scris de vlad1980 în rubrica Callisto Holiday Village
mariussand, 29.01.20 22:03»Buna. Am dori sa mergem in perioada 11-18.06. Ne puteti spune cum este vremea pt plaja +baie? suntem cu 1 copil de 5 ani. este ok apa pt baie? merci
LA REVIEW A Boat Trip To Remember — The Yellow Submarine Ayia Napa - scris de ElenaP în rubrica 'Opționale' din Ayia Napa
mariussand, 29.01.20 21:56»Buna ziua... cum vi se pare perioada 11-18.06 pt plaja+baie... avem 1 copil de 4 ani si doream sa stim cum este apa marii pt baie.

Multumesc

LA REVIEW Impresii hotel Nissiana - scris de pielmuspaul86 în rubrica Nissiana Hotel
pagină generată în 0.691649913788 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM